alexandar11
Poznat
- Učlanjen(a)
- 07.07.2021
- Poena
- 45
otovris cmd i kucas "ping xxx.xxx.xxx.xxx" umesto xxx naravno ide adresa racunara tipa 192.168.1.255Kako se to radi?
Ne razumem sta ovo znaci?Moze da se desi da je opseg IP adresa kod kuce isti kao i u firmi.
Nije to jako cest opseg, nego su to privatne IP adrese, pa si nisto pomesao oko koncepta javnih i privatnih adresa. Nije racunar u firmi prikacen na njenu mrezu u kuci pa da smeta, nema to veze sa time, pa da ne bunimo coveka dodatno. Kontaktirace firmu pa ce nam javiti, tako je najbolje 😀Pa to je jedna od tih milion stvari, tipa ako mu u firmi koriste jako cest opseg adresa 192.168.x.x a kucna mreza koristi isti opseg i potrefi se da je ta ista adresa neki uredjaj u kuci, ali bih rekao da je to bas bas retko i sanse su jako male (mada mi se desilo nesto slicno) 😀
Ovo sa RDP servisom je zapravo jako cest problem i najlakse se resava 😀
Konektuje se VPN-om na firmu i od VPN servera dobija IP adresu, obicno/uglavnom iz privatnog opsega, ukoliko se desi da je iz istog privatnog opsega kao i kucni opseg, dolazi do problema. Nije cesto, ali se desava, a obzirom da su ljudi pre mene dali dobre ideje na sta sve obratiti paznju, dodao sam ovo kao jos jednu stvar koja moze da napravi problem.Ne razumem sta ovo znaci?
@shomiNBGD Moze milion stvari da bude kada su u pitanju ove stvari, zbog sigurnosti, sertifikata, svega. Mora da kontaktira support u firmi.
Navodno je problem sto nisu otkljucani portovi na telekomovom internetu. Znaci sledi egzibicija sa njima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari