Šta je novo?

Remote desktop, Androidom na PC?

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
955
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Pozdrav!

Ima li neko preporuku za remote desktop aplikaciju koja će mi omogućiti da upravljam PC-jem sa telefona kroz WiFi kućnu mrežu. Dakle ne kroz 3G i telefoniju (što većina na marketu reklamira), već najprostije, sa telefona u stanu na računar u stanu, sve na istom ruteru, bez instaliranja posebnih aplikacija na računar.

I da radi plug and play i da je free, i da je neko probao... :p

Ne znam baš kako si to zamislio da radi bez instaliranja nekog servera na računaru? :)

Ja sam probao TeamViewer, radi OK.

Poslednja izmena:
Bez razmišljanja PocketCloud.

Probaj i LogMeIn.

Teamviewer definitivno, ostala resenje nema potrebe ni da razmatras ;)

TeamViewer kao što su ti marko_n i serbiadiablo već napisali, s tim što verovatno već i znaš da moraš i na PC-u instalirati istu aplikaciju za Windows.

I da, ne ide kroz WiFi, već preko Interneta.

Poslednja izmena:
Koristiti Teamviewer za kontrolisanje kompa koji je na istoj lan mrezi je totalno besmisleno jer je mnogo sporo. Ima pametnijih resenja u ovom slucaju. Ja koristim Splashtop Remote i radi dosta dobro. Strimuje i video i zvuk bez vecih problema.

Aman ljudi:

...kroz WiFi kućnu mrežu. Dakle ne kroz 3G i telefoniju (što većina na marketu reklamira), već najprostije, sa telefona u stanu na računar u stanu, sve na istom ruteru, bez instaliranja posebnih aplikacija na računar.

Dakle, remote desktop connection gde kucam IP adresu računara koji je u domenu.

Probaću ove ostale predložene osim TeamV

Splashtop Remote, radi savršeno, svaka preporuka.

Jesi probao VNC? Ja bih rado nesto sto brze radi, ali za nije lose za kontrolu laganiju. (TVNC na desktopu, AndroidVNC na fonu)

Aman ljudi:

Dakle, remote desktop connection gde kucam IP adresu računara koji je u domenu.

Probaću ove ostale predložene osim TeamV

Tek sad vidim, zašto bez instaliranja klijenta na PC-u? To ti je dva minuta posla, samo jednom dok instaliraš. Splashtop ti nudi odličnu kontrolu, jer ima dosta gestova koji oponašaju normalnu upotrebu miša i tastature.

Cela priča je na poslu, gradilište, industrija. PC-ji su u jednoj prostoriji, skalamerije koje se kontrolišu u drugoj. Moram trčkam tamo vamo. U principu, laptop sa Win remote desktop rešava stvari, ali je vrlo nezgodno stalno ga imati u ruci jer uz spomenute mašine mora da se stoji, čuči, kleči, zavlači unutra i nema baš mogućnosti da se lepo sedne pored i smesti laptop. A i ne treba mi cela kontrola, samo da vidim ekran kontrolnog računara dok čačkam "periferiju" od par tona. I da ne moram da koristim molera da me viče "kada ovo ovde bude crveno..."

Ceo sistem nema izlaz na internet. Na računare ne smem da instališem šta mi se ćefne. I za ovaj WiFi ruter što sam nakačio me gledaju ispod oka.

Pa ako neces nista da stavljas na PC ako je u pitanju Win ukjuci RDP, stavi na tel neki RDP klijent i eto, nema prostije od toga, ukucas IP i radi.

kucao si kad i ja pa sad vidim da ti rdp zavrsava posao, ja koristim remote rdp aplikaciju i radi odlicno.

Poslednja izmena:
E to je to! Remote RDP. HVALA! :)

Čudi me da nokp noje predlozio MyPhoneExplorer. Besplatan, radi savršeno za šta ti treba, jako mali, ja ga koristim. TeamViewer i LogMeIn su aždaje koje ti ne trebaju.

owim, njemu treba obrnuto, da sa Androidom kontrolise PC. MyPhoneExplorer to ne moze :)

Splashtop Remote, radi savršeno, svaka preporuka.

Program je perverzija :) Super radi preko LAN-a ( ladno radi HD stream ) a i preko neta nije loshe, cini mi se puno bolje od TeamViewera. Da imam veci upload na ADSL-u mislim da bi ladno mogao da gledam IPTV u pokretu...

Moja preporuka ide za PocketCloud i Jump Desktop. Trenutno koristim Jump pošto mi na ICS-u (Galaxy S teamhacksung CM9 alpha) ne radi touch pointer (fantastična stvar) u PocketCloudu. Oba programa podržavaju RDP i VNC konekcije. Ja koristim VNC.

Ostaje mi da isprobam i Splashtop Remote.

Samo jedna stvar...Teamviewer radi i u lokalu. Potreblo je samo konfigurisati server da prima konekcije iz lokalne mreze.

Poslednja izmena:
PocketCloud i moja preporuka.

Koristim ga za RDP pristup, VNC pristup i VDI (Vmware View).... Radi perfektno sve.

TeamViewer ako zalis da preslikas desktop na telefon.
Ako trazis samo daljinski za komp, onda unified remote, radi i preko neta i preko bluetooth-a.

Nazad
Vrh Dno