Šta je novo?

Relational Algebra

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
Treba da odradim par query-a ali da prikazem kod u Relational Algebra. Moze li mi neko pomoci sa ovim:

1. Pokazi sid i sname svih studenata koji nisu uzeli ni jedan kurs pre Spring 2009

2. Pronadji max salary instructor-a u svakom od department-a.

3. Pronadji najmanju salary, od onih instuctor-a koji imaju najvecu platu ( u depatment-u tj. rezultat iz predhodnog query-a)

u SQL- ovo nije tesko ali mi Relation Algebra pravi problem. :wall:

hvala na pomoci

Hvala na pomoci.. Nije tesko naci literaturu ove materije ali mora mnogo da se cita. 🙂

Najvise me nervira sto ne mogu da proverim rezultat query-ja 🙁

Evo sta sam do sada uradio, nek mi neko kaze ako ovo nije tacno..

2. dept-name G max(SALARY) as max_salary (Instructor) // nadji max salary iz Instructor relacije i grupisi po dept-name. Imenovao sam maximalnu platu kao max_salary

3. dept_name Gmin(salary)(dept_name G max(salary)(Instructor) // pojma nemam da li je ovo tacno ali je logicno. BAR MANI 🙂 . Znaci dobijam ime departmenta i minimalnu platu od maksimalne po departmentu

Jel ima neko iskustva sa ovim? Treba mi potvrda da je tacno ..

Pokazi id i name svih studenata koji nisu uzeli ni jedan kurs pre Spring 2009.

Ovo je totalni zalud od query-a. Evo kako izgleda sema http://www.google.com/url?sa=t&rct=...ddjBjioc4JdgnX22A&sig2=MUueLhAZDFPUiDdFdLj0PQ

evo sta sam smislio, posto imam total credits studenata, planiram da saberem sve iz table takes i da uporedim sa tot_cred. Ako je jednako, to znaci da taj student nije uzimao casove pre Spring 2009, jer je to najranija tacka koji umam u tabeli.

Ovako nekako to izgleda: PI id, student.name(δ credit=student.tot_cred(id, student.tot_cred G sum (course.credits) (takes x course x student))

ovo bi znacilo, prikazi id i name studenata koji imaju isti broj kredita u tabeli napravljenoj od id, student.tot_cred i broj kredita koji je taj student uzeo u periodu datom u tabeli.

Ne verujem da je sve ovo gramaticki tacno gledano od strane relacione algebre 🙂

Zemo (Kragujevac) slazem se sa tobom.. zato mi i treba pomoc. Mrzi me da citam o ovome a mislim da ce i ovo biti dosta 🙂 samo imam posecaj da je malo nerealno 🙂

Nazad
Vrh Dno