Šta je novo?

Rekao bih CPU?

dzena

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2008
Poena
320
Dakle, danas sam nabavio neki kuler za CPU iz potpisa, namontiram ja sve lepo, i taman ukljucim racunar, posle 30 sec, jos nije krenuo da POSTuje, lagano mi ispadne kuler, znaci lagano ga nisam dobro zakacio, ne mogu da verujem da mi se desava ovakva stvar, nikad u zivotu mi se nije desilo nista slicno....
Nista, namontiram ja opet ponovo sve, usput proverim CPU, onako od ispod, samo ga izvadim, obicno ima malo dima odispod ako je pregoreo, pogledam , nema...
Povezem sve lepo, ali se ne pali monitor, cuje se CPU kuler i GPU kuler, ali nece da se pali komp, pretpostavljam da je CPU, nema sta drugo, imam jos jednu plocu u rezervi, ali nema svrhe da je isprobavam, zar ne?
Kakav sam ja konj!:wall:

Trebalo bi da se racunar samo iskljuci, odnosno ne bi trebalo da otkaze od toga.

S'obzirom da barton nema heat spreader na sebi, njih je moguce vrlo lako ostetiti ako se kuler postavi pod uglom, kako tebi jedna strana nije bila dobro prihevtana mgouce da se to upravo desilo, licno ne verujem da cpu pregoreo, nece to tek tako da pregori spec ne za 30 sec.

Jel dobijas POST signal?

Poslednja izmena:
S'obzirom da barton nema heat spreader na sebi, njih je moguce vrlo lako ostetiti ako se kuler postavi pod uglom, kako tebi jedna strana nije bila dobro prihevtana mgouce da se to upravo desilo, licno ne verujem da cpu pregoreo, nece to tek tako da pregori spec ne za 30 sec.

Jel dobijas POST signal?

Nista, ne reaguje, ne pali mi se ni monitor, znaci samo sto se zavrsilo ucitavanje memorije, i tada se otkaci kuler, i cim se otkacio istog trenutka se iskljucio racunar, znaci jos nije stigao da postuje, kuler je visio na kablicu kojim je vezan za maticnu plocu.....
Probao sam i drugu plocu, mada mi je i ona nesto sumnjiva, stara je, i nisam siguran da li je ispravna, i ista stvar....
Verovatno je rikno CPU, mada mi je mnogo cudno da je tako brzo crko, ja ga pogledao odozdo, nema dima, ovo mi je drugi CPU koji crkava, i onaj je imao crnu tackicu od dima.....
Mada mi je ovaj proc bio u svakodnevnom radu dosta vruc, u idlle se nije spustao ispod 60 C
On treba da zapisti kad dobije post signal, zar ne?

Nista, ne reaguje, ne pali mi se ni monitor, znaci samo sto se zavrsilo ucitavanje memorije, i tada se otkaci kuler, i cim se otkacio istog trenutka se iskljucio racunar, znaci jos nije stigao da postuje, kuler je visio na kablicu kojim je vezan za maticnu plocu.....
Probao sam i drugu plocu, mada mi je i ona nesto sumnjiva, stara je, i nisam siguran da li je ispravna, i ista stvar....
Verovatno je rikno CPU, mada mi je mnogo cudno da je tako brzo crko, ja ga pogledao odozdo, nema dima, ovo mi je drugi CPU koji crkava, i onaj je imao crnu tackicu od dima.....
Mada mi je ovaj proc bio u svakodnevnom radu dosta vruc, u idlle se nije spustao ispod 60 C
On treba da zapisti kad dobije post signal, zar ne?
Zapisti ako imas buzer nakacen na ploci,a ako nemas...nema sta da pisti....Ja mislim da je crkla ploca,a ne proc....Izvadi ram ili graficku pa vidi sta se desava,a mislim da na Asusova ploca pisti kada nema CPU(ako gresim neka me neko ispravi),tako da vadjem procesora mozes videti da li je ploca ok,ali ovo sve pod uslovom da imas buzer nakacen na ploci...

Poslednja izmena:
Da ti cooler nije ostetio neku od komponenti na maticnoj?

O tome sam i ja razmisljao, ali sam probao da proverim samo RAM, modul po modul, samo to i mogu, i ista prica.....
Ma verovatno je doslo do pregrevanja CPUa, i crce, nema sta drugo, nemam ideju

Povadi sve komponente i ponovo ih vrati, ovo je kod mene jednom upalilo, bio je veoma slican problem.

Vrh Dno