Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Zato sto je veoma losa serija. Svi ga povlace iz prodaje. Dva puta reklamacija ca C konektor. Samo prestane da puni. Prvi zamnjen novim i posle mesec dana isto. Cekamo relizaciju reklamacije.

Nisi imao problem sa C konektorom? Recimo, nece da puni?
Moj je model +, dakle nije isti model.
Ne, nisam imao problem sa USB-C konektorom.

Ne znam, na kraju ispada da svaki telefon ima neku veliku manu pa je teško odabrati bilo šta. :D Samsung A54 se pregrijava, ovaj kvarljiv, motorola ima ozbiljnih problema....

Opet koristim Xiami dosta dugo i nikada neki kvar nisam imao. Pa sam najbliže ovoj 12-ici, ali čekam da dođe 13 pa da vidim odnos cijena i šta nudi.

Ne znam, na kraju ispada da svaki telefon ima neku veliku manu pa je teško odabrati bilo šta. :D Samsung A54 se pregrijava, ovaj kvarljiv, motorola ima ozbiljnih problema....

Opet koristim Xiami dosta dugo i nikada neki kvar nisam imao. Pa sam najbliže ovoj 12-ici, ali čekam da dođe 13 pa da vidim odnos cijena i šta nudi.
Odmah na startu mogu reći da dobro rezonuješ.
Da sam bio u situaciji da odložim zamenu isto bih sačekao izlaz 13-tice.
Sigurno će biti bolji ekran , procesor a izgleda i dizajn..
UFS 3x još dugi niz godina možemo da zaboravimo jer, to nam se jednostavno ne dozvoljava.
Ne dozvoljava da u ovom cenovnom rangu imamo toliku brzinu.
Zašto je to tako?
Pogotovu ako znamo da je UFS 3x već uveliko 'osvojena' tehnologija koja je kudikamo jeftinija od štancovanja recimo jednog prosečnog sredovečnog procesora...
Prosto je.
Mi zapravo frekventnim kupovanjem brzozastarevajućih uređaja u srednjem segmentu zapravo finansiramo razvoj flagship procesora!!
Kada bi bilo ko od nas samo naslutio u šta bi mu se njegov telefon pretvorio kada bi mu se samo otključao pristup kroz UFS 3.x...
'Siromasi finansiraju bogatune' u terminologiji 'Alain Ford-a' (beše to popularan strip iz prošlog veka koji se i danas reprintuje po kioscima i čija je osnovna tema bila socijalna nepravda)...
Ovde je reč o tehnološkoj..

Slažem se, mada iskreno da ti kažem, nisam baš previše upućen u tehnološke novotarije. Više onako gledam šta u paketu dobijem, a nekako kada sve zbrojim, za mene kao prosječnog ili ispodprosječnog korisnika Redmi ili A serija završava sve potrebno i to na period od 2-3 godine. Tako da i sa trenutno ugrađenom tehnologijom unutra, meni su sasvim ok i što se tiče zarade od čestog mijenjanja telefona, od mene se ni jedan proizvođač neće puno hljeba najesti.

Da i meni je pre koji dan dosla 14.0.8.0. Bas je bolja baterija na 60hz 20-30% .

Ma da. Ja sam to uradio nakon dve nedelje korišćenja, jer nisam primećivao nikakvu 'wow' bitnu razliku..
Nadam se da ova zakrpa neće pokarabasiti ništa..
Ne treba ništa da unapredi, samo da ne pokvari..

Stabilnost mi je fascinantna, nisam imao ovoliki uptime ni sa jednim Redmi / Poco telefonom do sada. Lagano 100 dana.

Četiri update-a sam preskočio, sad mi je zanimljivo koliko može da dogura, a da ne zabaguje.

Screenshot_2023-11-03-16-53-09-616_com.miui.gallery-edit.jpg

Stabilnost mi je fascinantna, nisam imao ovoliki uptime ni sa jednim Redmi / Poco telefonom do sada. Lagano 100 dana.

Četiri update-a sam preskočio, sad mi je zanimljivo koliko može da dogura, a da ne zabaguje.

Pogledajte prilog 411722
Po slovima u nazivu update-a za tvoj uređaj jasno je da je za kinesko tržište.
Možda je to 'odgonetka' za stabilnost i uptime..

Eto vidiš, nisam razmišljao u tom pravcu, ali možda i ima smisla. Svakako mi je ovo prvi telefon za kinesko tržište pa mogu da uporedim samo sa prethodnim global modelima.

Stvarno ubija kako radi, prezadovoljan sam.

Kupio sam Xiaomi Redmi Note 12 Pro + 5g 8/256 prije mjesec dana. Telefon je plaćen nešto ispod 350e i ovo su utisci
-Brzina: Za svakodnevnu upotrebu (Viber, Instagram, Facebook, Whatsapp, YouTube..) telefon je ekstra. Ima ekran od 120Hz i to
jako znači u skrolanju i videima. Sve izgleda jako lijepo i prirodno ima i Amloed ekran koji je jako kvalitetan i gledjanje videa na
njemu je jako dobro (jedina mana je što nema 2k, ali ipak je to telefon od 320e)
-Kamera: Iskreno meni lično kamera nije presudna stvar kod telefona. Slike su ok, ali ništa specijalno. Za ljude kojima je to važno
mislim da kupovina ovog telefona i nije baš najbolja opcija. Da se razumijemo nije kvalitet očajan ali je tu negdje sa mojim telefonom
koji sam prije koristio Huawe P30 koji je star 4 godine. Meni kamere rade posao ali opet naglašavam ništa spec.
-Baterija: 5000mAh upareno sa 120W punjačem je bukvalno ono što ne nude ni Apple telefoni od više hiljada eura. Baterija bez problema
drži dan ipo do dva i to uz cijelodnevno korištenje, slušanje muzike, glednje youtube-a, igranje igrica... Takodje ogroman plus je što telefon
ima dvije baterije po 2500mAh pa se ne grije ni u kakvoj situaciji puni se od 0-100 za 18 minuta a bude hladan kao da se nije punio.
-Gaming: Ne igram previše zahtjevne igrice, to sam radio samo kada sam ga kupio i to da probam kakav je zapravo uređaj i mogu da kažem
da se telefon od nepunih 350e snašao u najzahtjevnijim igrama na srednjim podešavanjima. Igre čak i na tim podešavanjima rade jako dobro
bez ikakvih trzanja, kagovanja, štopanja ili bilo šta slično. 120Hz je jako dobra stvar i u igrama jer je sve jako čisto i brzo (ne znam kako da objasnim)
-Ostalo: U kategoriju ostalo svštavam zvučnik koji je jako dobar, ima dva zvučnika koji su jako dobri, glasni i daju tačan zvuk (naravno uzimam u
obzir da je u pitanju telefon i to od 350e), pored toga svrstavam i dosta ram memorije odnosno na mom modelu 8 gigabajta rama i 256gb radne
memorije što je u ovom cijenovnom rangu odlično. Pored toga jako dobra stvar je to što tleeofn nije od plastike, već je zadnja strana od materijala
nali kstaklu dok su ivice od nekog materijala nalik metalu. Uz telefon dolazi i silikonska maskica kao i fabrička folija što je takodje plus. Telefon ima
i 3.5mm dzek za slušalice što mnogi skuplji modeli nemaju.
U suštini ako tražite telefon a kamera vam nije presudna i imate budžet do 400e moja topla preporuka. Telefon je budget i tu nema priče ali je jako
kvalitetan, brz, pouzdan, i bar iz mog iskustva nećete imati problema sa njim.

Kupio sam Xiaomi Redmi Note 12 Pro + 5g 8/256 prije mjesec dana. Telefon je plaćen nešto ispod 350e i ovo su utisci
-Brzina: Za svakodnevnu upotrebu (Viber, Instagram, Facebook, Whatsapp, YouTube..) telefon je ekstra. Ima ekran od 120Hz i to
jako znači u skrolanju i videima. Sve izgleda jako lijepo i prirodno ima i Amloed ekran koji je jako kvalitetan i gledjanje videa na
njemu je jako dobro (jedina mana je što nema 2k, ali ipak je to telefon od 320e)
-Kamera: Iskreno meni lično kamera nije presudna stvar kod telefona. Slike su ok, ali ništa specijalno. Za ljude kojima je to važno
mislim da kupovina ovog telefona i nije baš najbolja opcija. Da se razumijemo nije kvalitet očajan ali je tu negdje sa mojim telefonom
koji sam prije koristio Huawe P30 koji je star 4 godine. Meni kamere rade posao ali opet naglašavam ništa spec.
-Baterija: 5000mAh upareno sa 120W punjačem je bukvalno ono što ne nude ni Apple telefoni od više hiljada eura. Baterija bez problema
drži dan ipo do dva i to uz cijelodnevno korištenje, slušanje muzike, glednje youtube-a, igranje igrica... Takodje ogroman plus je što telefon
ima dvije baterije po 2500mAh pa se ne grije ni u kakvoj situaciji puni se od 0-100 za 18 minuta a bude hladan kao da se nije punio.
-Gaming: Ne igram previše zahtjevne igrice, to sam radio samo kada sam ga kupio i to da probam kakav je zapravo uređaj i mogu da kažem
da se telefon od nepunih 350e snašao u najzahtjevnijim igrama na srednjim podešavanjima. Igre čak i na tim podešavanjima rade jako dobro
bez ikakvih trzanja, kagovanja, štopanja ili bilo šta slično. 120Hz je jako dobra stvar i u igrama jer je sve jako čisto i brzo (ne znam kako da objasnim)
-Ostalo: U kategoriju ostalo svštavam zvučnik koji je jako dobar, ima dva zvučnika koji su jako dobri, glasni i daju tačan zvuk (naravno uzimam u
obzir da je u pitanju telefon i to od 350e), pored toga svrstavam i dosta ram memorije odnosno na mom modelu 8 gigabajta rama i 256gb radne
memorije što je u ovom cijenovnom rangu odlično. Pored toga jako dobra stvar je to što tleeofn nije od plastike, već je zadnja strana od materijala
nali kstaklu dok su ivice od nekog materijala nalik metalu. Uz telefon dolazi i silikonska maskica kao i fabrička folija što je takodje plus. Telefon ima
i 3.5mm dzek za slušalice što mnogi skuplji modeli nemaju.
U suštini ako tražite telefon a kamera vam nije presudna i imate budžet do 400e moja topla preporuka. Telefon je budget i tu nema priče ali je jako
kvalitetan, brz, pouzdan, i bar iz mog iskustva nećete imati problema sa njim.
Otprilike kao 'Golf 2 turbodizel' ali nov..

I tako...počinje polako bivati jasno zbog čega su edge 40 i njegov skuplji brat 'tako povoljni' u odnosu na konkurenciju po hardveru koji je u njima..
Ja sam tu lekciju skupo platio pre nekoliko godina..

Da li je 12S bolji od 12? Da li je trenutna akcija za 12s dobra kupovina ili je bolje čekati Redmi Note 13?

12S je povoljan, ali ima star procesor i displej sa stopom osvježavanja 90 Hz. Ja bih sačekao Note 13 seriju kada je već pred vratima pa bih onda odlučio.

Ako neko nadje neku finu cenu za Redmi Note 12 Pro 5G (moze i +) ovih dana neka javi :) Crni petak je :D

Imam problem sa SMS porukama, ne mogu da saljem ali takodje i ne stizu kada mi neko posalje. Jel zna neko kako to da resim?

Ja sam svoj + 5g model uzeo na paket kod Yettel-a. Trenutni update je .8 i nemam nikakvih problema.
Možda možeš probati da privremeno ugasiš 'volte' pa probati sms..

Ja sam svoj + 5g model uzeo na paket kod Yettel-a. Trenutni update je .8 i nemam nikakvih problema.
Možda možeš probati da privremeno ugasiš 'volte' pa probati sms..
Probao sa iskljucenim volte ali i dalje ne radi. Telefon uzet pre nekoliko dana, juce sam primetio da ne radi sms. Probacu da odem do A1 da mi zamene sim karticu, mozda je do nje.

Probao sa iskljucenim volte ali i dalje ne radi. Telefon uzet pre nekoliko dana, juce sam primetio da ne radi sms. Probacu da odem do A1 da mi zamene sim karticu, mozda je do nje.
Proveri da li ti je aktivan RCS jer to je novi nametnuti standard koji je dosao od Google umesto SMS, zahteva internet konekciju da bi "SMS" radilo kako treba.

Videćeš, kamera je slabija ali, procesor i baterija su odlični.

Uzeo, lepo radi ali u odnosu na prethodni RN10Pro nije neki "wow" update :) samo sam se malo podnovio. Kameru jos nisam testirao, ocekujem a dosta bolje radi zbog OIS.
Zapravo nije ništa bolja u odnosu na 10, čak je i slabija na nekim poljima.

Ispast će da je bolje kupiti Note 10 Pro nego Note 12 Pro 5G?

Vrh Dno