Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Odlična je kvalitet na 4K, stabilizacija videa nije baš najsjajnija, ali skroz prihvatljivo.

Nikakva tajna : 41.000 + 9000 carina+pdv. To je to. Shipping je bio džabe, Kinez ispoštovao jer je kasnio sa isporukom, inače bi i tu bilo +40€ (slanje DHL-om).
Da te lepo sluzi. Ja sam uzeo Poco X5 Pro 8/256. U principu isti telefon. Zaista sve radi fluidno. Kamere me mnogo ne zanimaju. Baterija nije nesto u odnosu na Poco X3 Nfc, koji sam imao pre, i negde su na istom nivou , posle skoro 2,5 godine koriscenja. Punjenje je bas brzo, od 20- 90 % za manje od pola sata.

To je to.
Ni ja nisam bacio fokus na kameru, najbitnije mi je bilo da radi fluidno. Videćemo za par meseci kako će se ponašati, ali za sad je okej. Ovo što je pomenuto za bateriju, ne verujem da postoje ozbiljne šanse za tako nešto. Instalirao sam Capacity Info pa ću da ispratim. 10 Pro se i dalje fino drži nakon dve godine, tako da sumnjam da za 5-6 meseci može tako drastično da opadne kapacitet na ovom.

Inače, ovo mi je prvi Redmi koji se bez problema bežično povezao sa multimedijom u kolima preko Android Auto konekcije, konačno se i to desilo.

Ako nekome znaci, A1 je smanjio cenu Redmi Note 12 Pro, na onu kao u promo periodu (-8000) i vazi do 30.4.

Izađe 36ooo preko A1, tako da se stvarno isplati. Ako se uzme recimo Neo Surf, razlika na rate, između RN12P i RN11P je čitavih 17 din mesečno:) RN12P preko Neo Surf je 3016 din a RN11P je 2999 din.

Posle par dana čačkanja mogu da potvrdim da je macro kamera opasan downgrade u odnosu na 10 pro. Kvalitet je loš i pun šuma. Super macro mode više ne postoji. Uvedena je AI opcija koja radi po automatizmu, ali nisam nešto ekperimentisao oko nje. Ostale kamere su identičnog kvaliteta kao na 10 pro.
Konačno sam našao pristojnu verziju Gcam, okej je, ali ništa spektakularno u odnosu na stock cam. Boje su malo umerenije, stiče se utisak da default cam provlači slike kroz filter da bi fotografije izgledale nekako življe. Gcam je tu dosta realnija.

Od igara sam probao samo PS2 i GameCube igre preko emulatora, šljakaju u fulu.

Generalno, fon je brz, nema nikakvog trokiranja, maltene sve je instant response.

Napominjem samo još jednom da je ovaj moj primerak zapravo Poco X5 Pro u Redmi Note 12 Speed kućištu, male su razlike u odnosu na Redmi Note 12 Pro, ali ih ima (CPU, RAM).

Po meni bas puno novca, za telefon koji ima isti chipset (dobro, ima 5G, to je razlika) kao Nova 9 Huawei, naravno ko moze da izdrzi bez gapps.

Nova 9 je polovan (sa garancijom) ispod 20000 na oglasima na KP.

Slazem se, ali se ipak radi o ceni ne 20% nego 100% vecoj, a i gapps nije toliki bauk kao sto je bio pre 2 godine.
Mogli su barem SD870 da stave, sto se kaze da se ne brukaju.

Pa sta mislis onako realno,da li ide SD870 u ovaj "Redmi" segment telefona?Nerealno ocekivanje..
A kladim se da imas taj Nova 9,cim poredis sa njim RN12 i istices da nema bolje za te pare i bezpotrebno je uzimati nesto novije kad se ima nesto starije po manjoj ceni na KP..Nisi ti jedini sa takvom pricom.
Mozda bi trebalo da svi uzimamo polovne telefone na KP jer su jeftiniji od novih, a imaju slicne pefomanse..

Mogao si onda da uzmes Poco X5 pro na KP za 350€,iovako su isti telefoni.Misli da je bolja kupovina Honor 70 od tog Speed-a i to za 375€ isto na KP.poeni je bolja kupovina Honor 70,u poredjenju sa specifikacijama i cenom koliko si platio.

Pa sta mislis onako realno,da li ide SD870 u ovaj "Redmi" segment telefona?Nerealno ocekivanje..
A kladim se da imas taj Nova 9,cim poredis sa njim RN12 i istices da nema bolje za te pare i bezpotrebno je uzimati nesto novije kad se ima nesto starije po manjoj ceni na KP..Nisi ti jedini sa takvom pricom.
Mozda bi trebalo da svi uzimamo polovne telefone na KP jer su jeftiniji od novih, a imaju slicne pefomanse..
Nema veze kako su ga krstili, vec za koliko ga prodaju, a na nama je kao kupcima da glasamo sa novcanikom (ako nam pare tj iznos igra neku ulogu). .

Ne moze da bude nesto novije, kad je cipset slabiji i god ipo stariji od telefona.. Pricam o RN12 Pro Speed (ne Dimensity cip na obicnom Pro, mada su i tu veoma, veoma slicni, barem sinteticki).

Nemam Novu 9 sad, tj imao sam par dana poredjenja svojevremeno poredio s P40 Pro+, i jednostavno kad se podvuce crta dobar je za ulozeni novac, displej je objektivno bolji nego na npr P40 Pro+, a egal sa F3 Poco ili RN amoledima od 1080p. Takodje azuriranja dobija veoma ucestalo, ali dobro to je nesto drugo.

Ajde da se mogu jedino naci polovni bez garancije, nego Nova 9 ima od operatera, sa garancijom (okrnjenom, ne full 2god, ali opet), tad racunica po meni dobija smisao.

OK i gapps ko je vezan za njih i ne zeli da eksperimentise, ali razlika moze biti 50, max maxova 100 evrica, a ne skoro pa 200.

Da je u pitanju neki brend, zvucno ime, serija kakve nema cesto, limited edition, pa i nekako, ali ovo je ko zna koje Xiaomi midrejndz smece po redu, i bice zaboravljen posle 6 meseci kao i uvek. Zadnji pravi apgrejd je bio kad su uveli amoled 120hz, a ne IPS vise, u segment, i od tad je samo reciklaza i dizanje cena.

Plus sa oglasa...
U 2023. tesko da je bauk kupovati sa oglasa, narocito ako je telefon sa kutijom, papirima. Dugo sam u domacim kp krugovima i nacuo se svakakvih prica i iskustava, ali opet je pozitivnih vise nego negativnih, te nije bez razloga vise oglasa i veceg izbora na KP (generalno u svim sekcijama) nego ikada do sad. A u medjuvremenu sam imao uzas iskustva (opet, anegdotalno, licno) kad god sam kupio bio preko zvanicnih kanala ™, caveat emptor i sve to.

Opet, sve su ovo licna misljenja, ako neko vidi jak value proposition u davanju 350e za 778G ili Dimensity 8100 chipset, leta gospodnjeg 2023. ok, samo mislim da moze veoma slican telefon i jos 150e u dzep ili na nesto drugo. Nisu to male pare da se neko odvoji od njih tek tako, u zemlji gde se kupuju na addiko kredit telefoni na happy houru...

Mogu vam reci da sa baterijom prijatno iznenadjen,al u negativnom smislu. Znaci ujutro se skine sa punjaca oko 8-9h,normalno koristenje,nekoliko poziva,poruka,drustvene mreze,djeca YT max 1h preko dana ,sjutra ujutro je oko 30 %,uz jace koristenje jednog dana dosla je na 30% posle 12h. Jeste to brzi punjac,al mislim da sam ocekivao vise i duze ili sam nerealan. Ne znam.
Poco X3 Pro nov gazio je 2 dana lagano na isto koristenje.....

Zavisi od koristenja, meni retko koji telefon je izdrzavao dan, mozda nova 5, je bila izuzetak, pomenuti x3 pro sam cesto i dvaput dopunjavao dnevno.

Moguće,da sam ga prvih 7 dana vise koristio. Evo vidjecemo na u narednom periodu kako ce biti.
Mada,kolega mi reče sam ekran mnogobolji i on trosi vise sto je normalno kaze.

Možeš da spustiš osveženje na 60hz, produžiće trajanje baterije.
Nisam do sada primetio da je baterija lošija u odnosu na RN 10 Pro, slična je situacija, što je i očekivano jer je isti kapacitet u pitanju.

Drugari, danas sam nešto upoređivao prikaz sa Šaomi 12 / Onor 70/ ajfon 14... Šaomi nešto plav, mutan... zastrašujuće grozan. Samo smo gledali kroz kameru. Honor se pokazao najbolje, nijanse su u pitanju. Slikali smo banalnu šolju za kafu... Ova sa Šaomija nije imala veze sa životom: potpuno nerealna boja, na ostala dva je bila skoro savršena... Nisam čitao temu, kakva su Vaša iskustva? Probao da promenim podešavanja displeja, manje-više isto. Verovatno je telefon pokvaren... Nisam imao živaca da snimam fotografije i upoređujem ih na računaru. Bela - žuta... Boje su potpuno nerealne, nemaju veze sa životom. Ne znam ni kako bih ovo reklamirao. Sve deluje O.K. ali nije... Lik koji mi je pokazao problem ima nesreću da mu je žena kupila U23. Bojim se, ubiće se čovek😂

Poslednja izmena od urednika:
Drugari, danas sam nešto upoređivao prikaz sa Šaomi 12 / Onor 70/ ajfon 14... Šaomi nešto plav, mutan... zastrašujuće grozan. Samo smo gledali kroz kameru. Honor se pokazao najbolje, nijanse su u pitanju. Slikali smo banalnu šolju za kafu... Ova sa Šaomija nije imala veze sa životom: potpuno nerealna boja, na ostala dva je bila skoro savršena... Nisam čitao temu, kakva su Vaša iskustva? Probao da promenim podešavanja displeja, manje-više isto. Verovatno je telefon pokvaren... Nisam imao živaca da snimam fotografije i upoređujem ih na računaru. Bela - žuta... Boje su potpuno nerealne, nemaju veze sa životom. Ne znam ni kako bih ovo reklamirao. Sve deluje O.K. ali nije... Lik koji mi je pokazao problem ima nesreću da mu je žena kupila U23. Bojim se, ubiće se čovek😂
Ovo ti je 'Redmi' thread..
Mi se uglavnom bavimo bazičnim funkcijama uređaja kao što su Sot/Baterija teme..

ima li iko na forumu da je kupio redmi note 12 pro?

jeli baterija zaista onako slaba kao na gsmarena testu?

Xiaomi redmi note 12 pro
Da li se nekom dešava da klipovi na yt, instagramu ili fbu pri reprodukciji kao da ponekad zaseckaju?
U browseru dok se skroluje nije čista slika nego kao da treperi
Ne dešava se uvek

Poslednja izmena:
ima li iko na forumu da je kupio redmi note 12 pro?

jeli baterija zaista onako slaba kao na gsmarena testu?
Iskreno ja nisam zadovoljan. Svaku noc mora na punjac,nista pretjereno korištenje. Nisam citao na gsm arenu test,al za novi telefon of 5000 kapacitet je veoma veoma slabo.
Eto neka se neko javi kod ima jos telefon,zelio bih cujem i druga misljenja.

Iskreno ja nisam zadovoljan. Svaku noc mora na punjac,nista pretjereno korištenje. Nisam citao na gsm arenu test,al za novi telefon of 5000 kapacitet je veoma veoma slabo.
Eto neka se neko javi kod ima jos telefon,zelio bih cujem i druga misljenja.

ois na rn12 pro je jedino što me još drži kod tog telefona da ne kupim poco x5 pro :)
sačekat ću da vidim cene običnog poco f5.

Baterija je identična kao na RN10 pro. Krajem dana imam ~25%, ali to je sve subjektivno, zavisi ko i kako koristi telefon.

gledam razna poređenja po netu i opravdano se pitam isplati li se davati više od 100 evra za rn12 pro u odnosu na druga dva rn12.
vrede li ois i brži soc baš tolike razlike u ceni?

Upravo kupio RN12Pro +🙂

Nazad
Vrh Dno