Šta je novo?

Redmi Note 11

Mislim da nikad do nasa nije ispraznila telefon do kraja, znaci da se skroz isprazni i onda napuni do full-a?
Zar to nije lose za bateriju?

Loše je da se stalno radi, povremeno je treba kalibrisati potpunim pražnjenjem.

Na viber mi zvoni neka melodija sto je default. Mijenjao sam x puta, nece.
To se desilo posle update-a. Ima zadanju melodiju, ja mu postavim drugu, ali kakvi, zvoni samo default-na na viber.

Ne treba da propadne ali neka ga srede, ovo je stvarno nenormalno.

Od pre par dana sam vlasnik ovog telefona i interesuje me gde mogu da vidim koliko mi je SoT na telefonu, koliko mu traje baterija ??!
Deluje mi da se brzo prazni..

Od pre par dana sam vlasnik ovog telefona i interesuje me gde mogu da vidim koliko mi je SoT na telefonu, koliko mu traje baterija ??!
Deluje mi da se brzo prazni..
Ja sam smanjio sa 120 Hz na 60 Hz i znatno usporio pražnjenje baterije, a nisam primetio neku razliku u refresh rate

Settings - Digital wellbeing...

Zašto mi se posle svakog poziva smanji osvetljenje ekrana na min ?
Šta uraditi, podesiti da se osvetljenje ne smanjuje ??

Možda ti maska preklapa senzor osvetljenja, probaj sa drugom maskom, ili bez nje.

Verovatno isti onaj bag kao kad staviš 90Hz a posle nekog vremena prikaz bude 60. Probaj sa šemama boja nešto da iskombinuješ. Doduše i dalje sam na MIUI, drugi apdejt po redu (za njega je izašao prvi xiaomi.eu ROM koga nisam menjao) pa taj problem nemam. Senzor osvetljenja ne postoji, već se koriste proračuni akcelerometra i žiroskopa.

Kako bi ziroskop i akcelerometar procenili ambijentalno osvetljenje? Senzor ambijentalnog osvetljenja je obicno u paketu sa proximity senzorom i ne znam za telefon koji ga nema.

Meni se ovo dešava samo prilikom poziva.
Kada tel zvoni osvetljenje je na max, javim se i posle završetka poziva osvetljenje je na min..a skala ona za osvetljenje stoji na max. Tap em po ekranu ili stisnem dugme za paljenje, volume i vrati mi osvetljenje na max.
Surf, gledanje klipova i sve druge operacije osvetljenje stoji, ne menja se..samo kada je razgovor u pitanju to se dešava.
Sve uštede i sl. stvari su pogašene.

Koristim google..

Mislim da on nema takvih podešavanja, samo minimalna.

Baš bez veze i strašno me nervira..moram ga zameniti.
A da li svaki Xiaomi ima ovakav problem ??

Mojoj ceri vec skoro dve godine stoji ova verzija Miui-a. Ima li ovaj model uopste update na Hyperos?
1000014613.jpg

Ima, ali ako Android 11 radi kako treba, ne treba to uopšte menjati, sve dok ne prestane kompletna podrška aplikаcija (za sad je uglavnom Oreo minimum). Kod mene je isto prvi xEU ROM baziran na kineskom i ne menjam ga. Ipak ima 4GB RAM-a i za Android 12 je to već opterećenje. No, ukoliko insistiraš, uđi u MIUI 13 i ispipaj logo u sredini više puta dok ne dobiješ poruku da su ti napredne funkcije dostupne pa ručno učitaj ažuriranje.

Što ne menjati, potpuno dobro radi sa hyperOS 1.0.4.0 (android 13). A i ona stavka Android Security update ce barem doći na noviji datum.

Slobodno update ako ručno može, meni je stigao odavno preko automatskog ažuriranja.

Pretpostavljam da ovaj rom treba skinuti?
1000014622.jpg

Jesi li i taj postojeci ROM uflesovao, ili je fabricki, cudno mi je da joj nije stizao update uopste?

Fabricki,kako je kupljen telefon aprila 2023 dobio je samo par updatea i nista vise. Cerkin je telefon,zivi u drugom gradu. Skoro mi se zalila da baguje pa sam ovih dana bio do nje i video da nema nikakvih updatea i da ih ne nudi.

Nazad
Vrh Dno