Šta je novo?

Redmi Note 11

Ne da mi da editujem post. E sad, imam u opcijama Prefer LTE, Prefer 3g i 2G only. Ja pretpostavljam da je pre uvek bio na Prefet LTE ali kad god prebacim na prefer LTE, ne mogu da primam pozive. Ne znam da li bi to moglo da bude do telefona ili do mreze? U Bg sam, racunam da je tesko do mreze, mada MTS je to, mozda nesto petljaju po mrezi :).

Do mreže je, nije bio dostupan na toj baznoj stanici 4g, tel je ok, don't worry :)

Desavalo se vise puta u zadnjih par meseci na MTS-u pad mreze, nije do telefona. Vrati kako je bilo ako dosad nije bilo problema.

Pazi, vec duze vreme, jedno par nedelja ne uspevam preko telefona da odem na proveru stanja (Ono *797#) i to rekoh, mozda je MTS nesto zeznuo, jer je pre uvek radilo, a mozda je i do velikog apdejta telefona koji je nedavno bio, pa se nesto zeznulo. Ali rekoh, nije bitno, ima i drugih nacina da se isprati stanje. E sad, juce se desilo da ne mogu da primim pozive, a to se pre nikad nije desilo. Za sada radi kada izaberem Prefer 3G, na prefer LTE ne radi i dalje. Na Karaburmi sam u Bg, probacu danas uvece kad budem u drugom delu grada da ukljucim ponovo Prefer LTE da vidim da li ce da radi, cisto da testiram.

Ja pretpostavljam da je i pre telefon bio podesen na prefer LTE ali od juce tako vise ne radi, znaci sad vec vise od 30h. Imam i "ticket" na MTS-u od juce, aktivan je, naravno, jos me nisu kontaktirali, pa cu i sa njima da vidim da li imaju neke smetnje kada i ako me nazovu.

Ja sam imao sličan problem sa Redmi Note 4x. na 3g je sve radilo kako treba, na 4g gomila propuštenih poziva. MTS mreža je bila u pitanju. Kada sam prešao na VIP, problemi su nestali. Supruga ima Redmi Note 8 (2021). Imala je gomilu propuštenih poziva sa MTS karticom. Nije čak ni mreža bila bitna (2g, 3g, 4g, uvek isti problem). Kupio sam A1 prepaid karticu i ubacio u drugi slot. Od tada sve radi kako treba.

Ja preko sajta napravio "ticket", sinoc mi stigla poruka da je prigovor bio "osnovan" i da mi je omoguceno nesmetano koriscenje MTS mreze. Probao ponovo funkcije koje nisu radile i naravno i dalje ne rade :).

Koristis VoLTE, mozda on ima problem na toj lokaciji?

Probao sam i sa iskljucenim Volte kada mi je juce @nagard savetovao, ali ne pomaze. Pozivanje mts servirsa za proveru stanje i dodataka preko *797# ne radi nikako (krene ono USSD Code Running i pokaze mi gore desno na milisekundu da se izgubio signal i to je to), a pozive ne mogu da primam ako je podeseno na Prefer LTE. Ovo sa proverom stanja traje vec nedeljama, a pozive nisam mogao da primam u utorak, pa sam resio uz pomoc saveta kolege. Ali, sada mi je telefon namesten na 3g i onda radi, odnosno, mogu i da primam pozive (provera stanja nije moguca i dalje) a kao sto rekoh, nisam menjao nista od podesavanja na telefonu, niti cackao te opcije.

Imam isti problem meni je kod *123# , tj A1 je kartica isto mozda oko nedelju dana nece promenio sam u drugi slot isto sve a u mom starom telefonu note 8 normalno radi pozivanje tog koda gde sam srecom i uspeo da aktiviram neku opciju jer je onaj mocni plan po promotivnoj ceni nestao(nema auto reaktivacije). Apdejtovao sam ja mislim jednom telefon i tome ima bar mesec- dva dana. Kada zovem *123# takodje i meni bude gore iksic tj kao nema mreze na trenutak.

Da li neko ima problem sa note11 pro+, naime kada skrolujem na instagramu reels događa se da svaki deseti secka kao lud? Nekada se događa da zabode i video na YT, ne znam da li je povezano. Hvala.
To se dogadja zbog visoke rezolucije snimka verovatno je neki bag ili je so procesora ili cega vec nek kazu strucniji. Nego cudnije je sto ne moze to nekako da se prepozna pa da se preventivno smanji kvalitet ili da se negde u podesavanjima izabere da ide do max 1080p ili tako nesto, doduse mozda i ima to al ja nisam probao.
Meni je 12 vec neko vreme.

Inace, imam problem kad otvaram PDF fajl, izadju mi tri tacke, ali mi ne daje predlog, vec mi random otvara neku sistemsku aplikaciju. Kako da sredim to?
Ja imam problem od prvog dana da izadjem iz pdf pregledaca guglovog bukvalno prvi put mi trebalo 2 minuta sad samo povucem odozgo na dole zavesu i pojave se dugmad dole a odozdo na gore ne reaguje. A inace koji god pdf fajl otvorim samo izbaci da se ne moze otvoriti (fabricki MI) i da probam u drugoj aplikaciji i onda izaberem guglov pdf citac. Mozda samo apdejt resava ne znam ja se ne razumem u to pa me nije ni briga.
Ali poenta je da je Note 8 mnogo bolje sluzio nego ovaj. Ovaj sam platio jako malo i svaka cast na toj prvoj akciji, ekran ima vece osvezavanje i generalno je bolji ima dva zvucnika veoma glasna i zadovoljan sam ali softverski je nedoradjen bas dosta nekih bagova sam primetio od kojih se sad ne mogu ni pola setiti ali defin8tivno je mnogo utegnutiji bio note 8.

Imam isti problem meni je kod *123# , tj A1 je kartica isto mozda oko nedelju dana nece promenio sam u drugi slot isto sve a u mom starom telefonu note 8 normalno radi pozivanje tog koda gde sam srecom i uspeo da aktiviram neku opciju jer je onaj mocni plan po promotivnoj ceni nestao(nema auto reaktivacije). Apdejtovao sam ja mislim jednom telefon i tome ima bar mesec- dva dana. Kada zovem *123# takodje i meni bude gore iksic tj kao nema mreze na trenutak.
Meni je danas bio update MIUI-a i odmah su mi proradile obe opcije koje nisu radile u prethodnom periodu, tako da je ovo sigurno bilo povezano sa apdejtima, odnosno, nesto su oni sjebali. Tako da, proveri da li imas apdejt, skini i trebalo bi da resi problem.

Apdejt je resio. Na starijim modelima iz serije nikad nikakvih problema bez i jednog apdejta. Ali treba biti realan za onu prvu akcijsku cenu vise nego dobar. Jedino mi kao losija kamera nego na note 8 a nema ni usporeni snimak i tako...

Meni nudi azuriranje na A12 ali preskocicu za sad.

Here are the lists of issues you might encounter with the Android 12 build
MIUI-V13.0.5.0.SGCMIXM
  • System lag / hang when daily use
  • Battery drain when using the phone
  • Phone randomly freezes

Od nedavno imam Redmi Note 11.
Kada sam ga prvi put uključio kablom na računar, uredno su se prepoznali i razmenili adresar pomoću programa MyPhoneExplorer.
Kada je trebalo da dopunim adresar izašlo je obaveštenje "Veza sa telefonom nije mogla biti uspostavljena: Dobavljanje IP-adrese telefona nije uspelo."
Isto tako ne mogu da na računaru vidim fotografije koje sam snimio. Da bi ih otvorio moram da ih sa telefona na računar šaljem elektronskom poštom. (Pošaljem na sinovljevu adresu sa telefona a onda u računaru otvorim moj nalog, nađem poslato pismo i iz njega vadim slike koje sam snimio.)
Blu tut vezu nikako nisam uspeo da uspostavim ni jednog trenutka.
Moja pitanja pitanja glase:
1. Šta i kako treba podesiti u telefonu da bi komunikacija putem kabla sa računarom išla čim se kabl uključi.
2. Šta i kako treba podesiti u telefonu (možda i u računaru) da bi se uspostavila blu tut veza između njih.
Hvala na odgovorima!

Možda je nephodno uključiti USB debugging uz ADB pristup i isključiti MIUI optimizaciju.

Pozdrav svima. Imam Redmi note 4g/selenes. Problem je što ne mogu da pronađem custm eu/global rom za taj model s obzirom na mediatec. Postoji li neki način da barem instaliram google servise koji će raditi?

Meni nudi azuriranje na A12 ali preskocicu za sad.

Here are the lists of issues you might encounter with the Android 12 build
MIUI-V13.0.5.0.SGCMIXM
  • System lag / hang when daily use
  • Battery drain when using the phone
  • Phone randomly freezes
Ja na RN11 (osnovni model) 4/128 nisam primetio ništa od toga. A imam baš tu verziju, s tim što sam je ručno instalirao, a ne OTA.

Možda je nephodno uključiti USB debugging uz ADB pristup i isključiti MIUI optimizaciju.
Hvala na odgovoru!
Nažalost, uopšte ne znam šta je to.
Molim objašnjenje korak po korak - ako je moguće. :)

Ove akrobacije nisu potrebne uopste. Potrebno je samo zakaciti telefon, izabrati opciju File tansfer i to je to. Ako imas drajver instaliran kako treba, telefon se normalno vidi u My Computer /This PC

Nesto ovako da bi lakse razumeo...

@doktor1964
Dobro je da nema problema ali ja svakako narednih pola godine ne prelazim na A12.
Iz iskustva znam da novi android uglavnom ne donese nista posebno znacajno za korisnika ali zato moze da donese gomilu problema za koje treba vreme da se ispeglaju.
Za mene je nebitno koja je verzija androida to je i ovako cist marketing ono sto je bitno je stabilnost verzije koju konkretno koristis.

Kako za čije potrebe. Neko neće osetiti probleme uz Android 12, neko hoće. Ako uzmemo u obzir da je Android 11 aplikativno kompatibilan i sa prethodnim verzijama, najbolje je ostati na njemu. 12 ima novi framework, nisu sve aplikacije prilagođene za njega i nema potrebe za žurbom. Situacija je ista i sa Windows 11, tj. postoji pozamašan broj korisnika, ali dodatni kodovi u kernelu i operativnom sistemu stvaraju cirkus.

Bratijo, ne nađoh temu rn11pro. Zagrejao sam se za taj tel, jel ima neko ako može par utisaka , hvaka

Bratijo, ne nađoh temu rn11pro. Zagrejao sam se za taj tel, jel ima neko ako može par utisaka , hvaka
Za te pare sasvim ok telefon. Imam ga već 6 meseci, nisam imao nekih problema. Kamera je neki prosek, ništa specijalno, baterija (ako ne gnjaviš telefon non stop) izgura ceo dan. Ne znam šta te još zanima, sigurno možeš naći bolji telefon za ove pare, ali ako bi da uzmeš Xiaomi, nećeš pogrešiti svakako.

Za te pare sasvim ok telefon. Imam ga već 6 meseci, nisam imao nekih problema. Kamera je neki prosek, ništa specijalno, baterija (ako ne gnjaviš telefon non stop) izgura ceo dan. Ne znam šta te još zanima, sigurno možeš naći bolji telefon za ove pare, ali ako bi da uzmeš Xiaomi, nećeš pogrešiti svakako.
Gledam njega i mi 11lite koji je sada na akciji 27000 u mi-store, a na kp 11 pro nov kreće od 230 evra. Znači iste pare pa se "femkam"

Hvala na odgovorima!
Izgleda da se podrazumeva znanje engleskog ali to kod mene nije slučaj. :(
U vreme kada sam išao u školu (nedavno smo imali 60 god. mature) nijednom se stranom jeziku nije davao toliki značaj a nisam ni učio engleski.
Otvarao sam oba klipa ali nisam razumeo.
Povezete telefon kablom sa racunarom. Pojavice se na ekranu da se telefon puni. Iza ice vam na ekranu notifikacija,otvorite je i izaberite drugu opciju file transfer,ili prenos podataka ako Vam je na srpskom. Pojavice se Vas telefon i mozete mu pristupiti. Sve imate u drugom klipu koji je postavio @Kidence,nije Vam potrebno poznavanje engleskog za to. Samo gledajte sta radi pua uradite isto.

Vrh Dno