Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Na miui 14 radi lepse tel, baterija mi je slabija malo, ali mora da prodje neko vreme da se sve slegne kako treba. Reklamu nemam nigde ni jednu jedinu, ja ne znam gde ljudi imaju reklame.... Jedina mana ovog telefona je po 1 Proxy senzor koji je uzas jer ga zapravo ni nema, drugi je ocajan video snjimak, ali ajde sad je i jeftin pa mu niie za zameriti. Sve ostalo obavlja krajnje korektno.
Meni se na mom rn10pro rešavanje problema sa povećanom potrošnjom baterije (miui 14.0.2.0) trenutno svodi na to, da jednostavno ugasim wifi kad ne koristim telefon.
Sa isključenim wifi-jem ostvarujem ozbiljnu uštedu (i do 10%) u standby modu!!!
Neki su to već ranije primetiili ali sam bio ubeđen da preteruju.
Štaviše, primetio sam da u nekim aplikacijama prestane pojavljivanje dosadnih reklama!
I sve to samo zbog toga što sam isključio wifi..

Da li se neko od prisutnih razume u telefone !?
Nikako ne mogu da shvatim koja je razlika u Note 10 pro i Note 11 pro znam da je Note pro 12 nešto bolji kao i ne uporediv Note 12 pro + ali za druge modele me zanima vredeli li te razlike u ceni !?

Ako pominješ nadogradnju tu , śto se Globala tiče, ima smisla samo security..
Sve fancy funkcije nadogradnji su rezervisane samo za kineske odnosno eu-romove, koji su zapravo mačka u džaku.. Ukoliko za nešto iole važno koristiš telefon (banke i sl.) nikako ne bih savetovao otključavanje, root i ostale stvari.
Koliko znam, ide valjda još jedan update miui-a i onda je kraj. Prevedeno na srpski, još cca godinu dana relativno bezbednog korišćenja 10-ke pa tek onda - menjanje..

Ako pominješ nadogradnju tu , śto se Globala tiče, ima smisla samo security..
Sve fancy funkcije nadogradnji su rezervisane samo za kineske odnosno eu-romove, koji su zapravo mačka u džaku.. Ukoliko za nešto iole važno koristiš telefon (banke i sl.) nikako ne bih savetovao otključavanje, root i ostale stvari.
Koliko znam, ide valjda još jedan update miui-a i onda je kraj. Prevedeno na srpski, još cca godinu dana relativno bezbednog korišćenja 10-ke pa tek onda - menjanje..
Ja sam preko paketa uzeo ...E sada kakve oni telefone imaju to veruj te mi ne znam ...
Što se pak "otkuljčavanja,rotta " što ste rekli to i ne znam kako se radi !
Iskreno nemam nikakav bank račun telefon je samo kupljen i 99,99% provodi u fioci kao rezerva.
Pitah samo za udate i nadogradnje Miu 14 da se informišem da li će ona još biti dovoljna za korišćenje aparata dok se ponovo ne "zarobim" kroz paket 🤣😃

Ja sam preko paketa uzeo ...E sada kakve oni telefone imaju to veruj te mi ne znam ...
Što se pak "otkuljčavanja,rotta " što ste rekli to i ne znam kako se radi !
Iskreno nemam nikakav bank račun telefon je samo kupljen i 99,99% provodi u fioci kao rezerva.
Pitah samo za udate i nadogradnje Miu 14 da se informišem da li će ona još biti dovoljna za korišćenje aparata dok se ponovo ne "zarobim" kroz paket 🤣😃
U tom slučaju, telefon će moći da izlazi na net, mejl i soc mreže - dok mu baterija ne otkaže.

da li neko zna zasto na note 10 pro dodje azuriranje na miui 14 dodje do 12 procenata i onda stane i krene ispcetka.hvala

da li neko zna zasto na note 10 pro dodje azuriranje na miui 14 dodje do 12 procenata i onda stane i krene ispcetka.hvala
Dešavalo se i meni. Skini paket za azuriranje pa pokreni varijantu ažuriranja preko fajla.

Probaj na mobilnim podacima da skines update ili ako imas neki dns ugasi, pa probaj onda...

@coles501
Ako ne znaš kako ili nisi do sada radio update preko .zip paketa, ovde imaš prosto uputstvo.

Ja sam tako radio update. Sve je regularno i dozvoljeno, nikave kerefeke i napredne funkcije, doboljno da "tapkanjem" uključiš Developer mod na svom Androidu i to je to.

Da li se isplati odmah uzimati RN note 12 ili 12 pro ili sačekati koji mesec !?
Plašim se da neće nadogradnje dolaziti na RN 10 pro 😀

Prijatelji, jedan problem. Desilo se sinoc, evo i jutros. Telefon se iznenada ugasi i nece da se upali, iako je baterija solidno puna (sinoc oko 30 posto, danas oko 80). Ne daje znake zivota. Konektovan na punjac, ne prikazuje da je punjenje u toku. Posle 15tak minuta na punjacu i 20tak pokusaja, sto klasicnog ukljucivanja sto hard reseta, konacno se upali. Da li je neko imao taj problem, sta bi moglo biti u pitanju?

Prijatelji, jedan problem. Desilo se sinoc, evo i jutros. Telefon se iznenada ugasi i nece da se upali, iako je baterija solidno puna (sinoc oko 30 posto, danas oko 80). Ne daje znake zivota. Konektovan na punjac, ne prikazuje da je punjenje u toku. Posle 15tak minuta na punjacu i 20tak pokusaja, sto klasicnog ukljucivanja sto hard reseta, konacno se upali. Da li je neko imao taj problem, sta bi moglo biti u pitanju?
Probaj nekako da ga isprazniš do nule, pa onda, (bez paljenja) napuniš do 100%.
Kada to izvedeš, onda ga upaliś, pa prati..
Ako imaš sreće, radiće normalno kao i pre..

Znaci ugasi se kad zakljucam telefon. Kad probam da otkljucam - ne reaguje. Nedostupan sam za pozive pa znam da je ugasen. Posle ga upalim normalno. Juce i danas mi se desilo dva puta.

Znaci ugasi se kad zakljucam telefon. Kad probam da otkljucam - ne reaguje. Nedostupan sam za pozive pa znam da je ugasen. Posle ga upalim normalno. Juce i danas mi se desilo dva puta.
Sve su to mogu biti (ne nužno) posledice baterije koja je izgubila kalibraciju.
Ponavljam još jednom:
Odraditi kalibraciju na gore opisani način, pa pratiti i javiti rezultate.
Ukoliko je to već izvedeno, baterija je najverovatnije pred riknjavanjem..

Pozdrav.
Da li se nekome RN10Pro ltkljucava u dzepu i udje ko zna gde?

Kako to spreciti?

Pozdrav.
Da li se nekome RN10Pro ltkljucava u dzepu i udje ko zna gde?

Kako to spreciti?

Da li neko zna da li se može isključiti da posle svake radnje sa telefonom ne dobijam upit : " Da li sam siguran ..." 😃

Miui 14.0.4.0 (Global) do trenutka pisanja ovog posta izgeda još uvek nije regionalno prilagođen za Redmi Note 10 pro 4g uređaje uzete na paket kod Yettela.
Ono što trenutno stoji u sekciji za download odnosi se eventualno na indijske verzije - Redmi Note 10 proMax kod distributera.

Miui 14.0.4.0 (Global) do trenutka pisanja ovog posta izgeda još uvek nije regionalno prilagođen za Redmi Note 10 pro 4g uređaje uzete na paket kod Yettela.
Ono što trenutno stoji u sekciji za download odnosi se eventualno na indijske verzije - Redmi Note 10 proMax kod distributera.
Zato moram kupovati Xiaomi note 12 pro plus da imam update verzije softvera i nadogradnju u nerednih godinu ...dve

Mislim da se treba 'šaltati' na motorolu.
Onaj edge40.
Dođe nešto malo skuplje ali...
U ovom cenovnom rangu to je trenutno jedino što trenutno nešto vredi...

Nazad
Vrh Dno