Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Većina bagova je bila prisutna u prvih nekoliko meseci korišćenja telefona (uzet pre skoro 2 godine). Još pre prelaska na android 12, praktično sve je bilo ispaglano. Tako da su male šanse da će telefon raditi lošije posle apdejta na android 12 i 13.
Barem ja nisam imao problema zbog padejta na novije verzije OS-a (kao što je bio slučaj sa Samsungom A50 koji sam koristio pre Note 10 Pro).
Šta je po Vama bolje Note 10 pro ili Samsung iz " A " Serija !?
Iskreno razmišljam da li je bolje do januara ( kada startuju akcije kod operatera ) ,uzeti Note 12 pro ili Note 12 pro + !?
Baterija na Pro definitivno duze traje, evo skinut je sa punjaca pre 25 sati, po mojoj proceni ima oko 1.5 sat SoT i baterija je na 72%.
Ne znam zasto ne moze da se vidi SoT u pdesavanjima za bateriju?
Ipak je SoT 2.5 sata, moze da se vidi u Digital Wellbeing, znaci baterija odlicna.
Gde se može očitati ukupno trajanje razgovora !?
Ako možda znate , izvini te što pitam 😃

Stigao mi je update na MIUI 14 14.0.2.0.TKFMIXM Stable. Da li se isplati azurirati? Trenutno imam MIUI 13 13.0.16.0 Stable i nemam nikavih problema sa telefonom osim sto je baterija malo opala, ali koristim ga vec 2 godine, to je normalno.

@Nišlija018
Ne mogu ti reći kakvi su trenutni Redmi Note Pro i Samsungova A serije. To ti jedino može reći neko ko poseduje aktuelne telefone.
Ja ti samo mogu reći da sam zadovoljniji Redmi Note 10 Pro, nego što sam bio Samsungom A50. Redmi je uspešno pregurao dva apdejta Androida (sa 11 na 13) i posle njih radi bolje (ili isto kao pre apdejtova), dok je A50 prelazak na Android 11 totalno ubio u pojam.

@skajfly10
Slobodno instaliraj. Kod mene nema nikakvih problema.

Stigao mi je update na MIUI 14 14.0.2.0.TKFMIXM Stable. Da li se isplati azurirati? Trenutno imam MIUI 13 13.0.16.0 Stable i nemam nikavih problema sa telefonom osim sto je baterija malo opala, ali koristim ga vec 2 godine, to je normalno.
Moj savet, sačekaj još, ne žuri. Da izađe bar jedan patch za v14 da se upeglaju sitini bagovi koji sigurno postoje.

Meni sam telefon radi daleko fluidnije na 14. Za bateriju ne znam jer mi je svakako losa mada mislim da je do same baterije, da nije softverski problem.

@Nišlija018

Sto se mog iskustva tice, posle serije od note 5,6.7.8.9 pa do note 10 pro, Vise Xioami nikad, prepun bagova, pojedine aplikacije stalno crashuju, reklama ima na pretek. Samsung A daleko bolji. telefon koriscen max , 2 puta dnevno punjen, jer toliko korsitim da mi baterija na note 10pro ode do 3 popodne. Branio sam ih nekad , ali tjt od mene.

@Nišlija018

Sto se mog iskustva tice, posle serije od note 5,6.7.8.9 pa do note 10 pro, Vise Xioami nikad, prepun bagova, pojedine aplikacije stalno crashuju, reklama ima na pretek. Samsung A daleko bolji. telefon koriscen max , 2 puta dnevno punjen, jer toliko korsitim da mi baterija na note 10pro ode do 3 popodne. Branio sam ih nekad , ali tjt od mene.
Znači bolje Samsung nego i ovaj novi Note 12 pro + !?
A što se tiče reklame neko reče mogu se isključiti ja pokušavao ali uzalud 🤣

@Nišlija018

S dužnim poštovanjem, ali ti očigledno ne znaš da podesiš telefon ili ti je zapao loš primerak.
Ne znam kakvi su bili prethodni modeli Šaomija, ali osim sitnih problema u prvih nekoliko meseci korišćenja, Redmi Note 10 Pro radi savršeno. Svi ti problemi su ispeglani do kraja 2021. godine, i od tada ne mogu da se setim bilo kakvog većeg baga. Apdejtovao sam ga uredno na sve novije verzije Androida i MIUI-a, i ako možda nisam prometio da radi bolje, barem nije radio lošije.
Opet, kakvi su Note 11 i 12 Pro, ne mogu da kažem, ali se Note 10 Pro kod mene pokazao odlično.
Negativno iskustvo sam imao upravo sa Samsungom A50, posebno posle apdejta na Android 11. Sve od problema koje si naveo za Šaomi, ja sam imao sa ovim Samsungom.
To, naravno, ne znači da se Samsung u međuvremenu nije popravio, a Šaomi pokvario.
P.S.
Šta mu ti radiš, kad ga puniš dva puta dnevno? Meni baterija traje najmanje 3 dana.

S dužnim poštovanjem, ali ti očigledno ne znaš da podesiš telefon ili ti je zapao loš primerak.
Ne znam kakvi su bili prethodni modeli Šaomija, ali osim sitnih problema u prvih nekoliko meseci korišćenja, Redmi Note 10 Pro radi savršeno. Svi ti problemi su ispeglani do kraja 2021. godine, i od tada ne mogu da se setim bilo kakvog većeg baga. Apdejtovao sam ga uredno na sve novije verzije Androida i MIUI-a, i ako možda nisam prometio da radi bolje, barem nije radio lošije.
Opet, kakvi su Note 11 i 12 Pro, ne mogu da kažem, ali se Note 10 Pro kod mene pokazao odlično.
Negativno iskustvo sam imao upravo sa Samsungom A50, posebno posle apdejta na Android 11. Sve od problema koje si naveo za Šaomi, ja sam imao sa ovim Samsungom.
To, naravno, ne znači da se Samsung u međuvremenu nije popravio, a Šaomi pokvario.
P.S.
Šta mu ti radiš, kad ga puniš dva puta dnevno? Meni baterija traje najmanje 3 dana.
Pa sve zavisi od korišćenja.
Iskreno ako gledate film ne može da traje tri dana 🤣

I kući i na poslu imam komp, i ako ću nešto da gledam, to sigurno neće biti na isprtku od telefona.
Jedino što umem da odgledam neku utakmicu na telefonu, a ni tada nisam primetio da nešto nenormalno troši bateriju.
Sve ostalo: pozivi, puruke, vajber, mejlovi, slušanje muzike snimljene na karticu, fotografisanje, tetris... za moj primerak telefona ne predstavljaju problem. ;)

P.S.
Vidi ne mozemo da sudimo da li neko ne zna da koristi telefonm,podesi ili zna,svako podesava telefon prema onome za cemu ga koristi, na osnovu pisanja, kazem iz mog iskustva i ono cime se bavim , i sta radim, i da je telefon non stop aktivan od svega i svacega, igrice me ne zanimaju, ni filmovi. Tako ima i onih koji Hvale i kude neki proizvod. Ako zelite naci nekome manu sto ne podrzava neki brand, jer je imao lose iskustvo . sto koristi od 2015 god ovu marku. Ja sam samo naveo licno iskustvo koje se nece popraviti sa novim modelima, jer svaki naredni je gori i gori. Tel se i dalje koriste u porodici od 7ce do 10tke koja je kod mene,. i ni jedan nije bolji od onog sto sam naveo. trenutno je 6h 1min activan i 59% baterija. i to nije koriscen koliko treba za ovo vreme. A kamere su tek velika 0. Licno i ostaje tako.

Vidi ne mozemo da sudimo da li neko ne zna da koristi telefonm,podesi ili zna,svako podesava telefon prema onome za cemu ga koristi, na osnovu pisanja, kazem iz mog iskustva i ono cime se bavim , i sta radim, i da je telefon non stop aktivan od svega i svacega, igrice me ne zanimaju, ni filmovi. Tako ima i onih koji Hvale i kude neki proizvod. Ako zelite naci nekome manu sto ne podrzava neki brand, jer je imao lose iskustvo . sto koristi od 2015 god ovu marku. Ja sam samo naveo licno iskustvo koje se nece popraviti sa novim modelima, jer svaki naredni je gori i gori. Tel se i dalje koriste u porodici od 7ce do 10tke koja je kod mene,. i ni jedan nije bolji od onog sto sam naveo. trenutno je 6h 1min activan i 59% baterija. i to nije koriscen koliko treba za ovo vreme. A kamere su tek velika 0. Licno i ostaje tako.
Mnogo onda troši bateriju !

Apsolutno se slažem sa ovim. Moje iskustvo je identično sa @enDuRo99.
Što se tiče poređenja sa Samsungom A50, ja bih proširio poređenje Redmi Note 10 Pro sa kompletnom Samsungovom A5x serijom!!!
Naime, kada je o bateriji reč, kompletna Samsungova A5x serija je toliko inferiorna, da mogu slobodno konstatovati da po pitanju baterije pripada nižoj cenovnoj klasi u odnosu na Redmi Note 10 Pro!
Kako po pitanju sot-a, tako i po pitanju brzine punjenja.
Ako pak pogledamo cene ovih uređaja, trebalo bi da je obrnuto!!
P.S.

Poslednja izmena:
Na miui 14 radi lepse tel, baterija mi je slabija malo, ali mora da prodje neko vreme da se sve slegne kako treba. Reklamu nemam nigde ni jednu jedinu, ja ne znam gde ljudi imaju reklame.... Jedina mana ovog telefona je po 1 Proxy senzor koji je uzas jer ga zapravo ni nema, drugi je ocajan video snjimak, ali ajde sad je i jeftin pa mu niie za zameriti. Sve ostalo obavlja krajnje korektno.

Možda nikog ne interesuje, a meni se ispostavilo kao značajan bonus: Makro kamera sa autofokusom!
A onda, jedna izuzetno korisna mini funkcija-opcija te kamere zvana: 'dokuments'.
Rezultat ove dve stvari je zapravo 'skener' za brz i kvalitetan rad sa dokumentacijom..
Ispostavilo se kao ultra korisno u mom poslu..
Naravno da slične rezultate mogu uz ručna podešavanja postići mnogi mid-rangeri ali, brzina i lakoća korišćenja ovog gotovog softverskog rešenja je nešto što nisam imao prilike da vidim kod uređaja iz ovog cenovnog ranga.

Xiaomi fakticki priznao da imaju ogromne felere sa ovim serijama, a videh pre 2 god (post #1003) i mi smo imali kolegu forumasa koji se zalio na ovo sa prednjom. X3 Pro crkavaju samo tako, pun indijski tviter raznoraznih izjava kako im je crkao telefon odjednom, reddit takodje.

Godinu dana koristio Poco X3 Pro bez i jedne greske. Na telefonu sve radilo ko da je bio tog trenutka izvadjen iz kutije.

Da li se isplati prodati nov skoro ne korišćen Xiaomi 10 pro a kupiti Xiaomi 12 pro preko paketa ili Gigatron!?

Da li se isplati prodati nov skoro ne korišćen Xiaomi 10 pro a kupiti Xiaomi 12 pro preko paketa ili Gigatron!?
Zavisi po kojim uslovima uzimas novi telefon i koliko ce te izadje meecno za pretplatu racuna a koliko je rata za telefon e onda to saberi pa pomnozi sa 24 meseca pa vidi koliko te ukupno sve izadje. Onda vidi na KP koliko para mozes da dobijes za tvoj pa oduzmi tu cifru od one koju bi platio uredjaj posle dve godine.

Na kraju ako ti pare nisu problem onda slobodno uzmi.

Zavisi po kojim uslovima uzimas novi telefon i koliko ce te izadje meecno za pretplatu racuna a koliko je rata za telefon e onda to saberi pa pomnozi sa 24 meseca pa vidi koliko te ukupno sve izadje. Onda vidi na KP koliko para mozes da dobijes za tvoj pa oduzmi tu cifru od one koju bi platio uredjaj posle dve godine.

Na kraju ako ti pare nisu problem onda slobodno uzmi.
Tebra ja ne mogu za keš da uzmem jedino na rate silom prilike !
Znam ja i svestan sam da sam onda dao skoro nov telefon sa vrlo malo rada i još plus oko 200 evra za nešto malo bolje ali to je malo bolje 😪

Pa ne verujem da ces bas jeftino da prodjes sa Xiaomi 12 Pro, a drugo to ti je daleko bolji telefon od tog sto imas sada. Problem je koliko ti se isplati prodavati tvoj i po kojoj ceni. Jos ako imas domacu garanciju.

Pa ne verujem da ces bas jeftino da prodjes sa Xiaomi 12 Pro, a drugo to ti je daleko bolji telefon od tog sto imas sada. Problem je koliko ti se isplati prodavati tvoj i po kojoj ceni. Jos ako imas domacu garanciju.
Da imam A1 garanciju nego su mi mnogi rekli da Xiaomi 12 pro baš vredi 😃

Tebra ja ne mogu za keš da uzmem jedino na rate silom prilike !
Znam ja i svestan sam da sam onda dao skoro nov telefon sa vrlo malo rada i još plus oko 200 evra za nešto malo bolje ali to je malo bolje 😪
Ti onda bolje da koristis taj sto imas a u medjuvremenu skupljaj kintu,odvajaj svaki mesec i skupices za novi fon.bolje i tako nego da preplacujes telefon koji uzmes na rate.

Ti onda bolje da koristis taj sto imas a u medjuvremenu skupljaj kintu,odvajaj svaki mesec i skupices za novi fon.bolje i tako nego da preplacujes telefon koji uzmes na rate.
Posluša ću Vas ,hvala na savetu !
Teško mi ide odvajanje para ali pokušaću da odvojim na stranu " od mojih očiju " 😂🤣

Nazad
Vrh Dno