Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Koliko sam video,problem je sa vidljivim treperenjem ekrana kada radi na 120hz,pogotovo u dark temi,na 60hz normalno radi,takodje ekran se povremeno smrzava,ne reaguje.
 
Jeste da je Kineski brend ali je kvalitetan brend a ne đubre kao većina :)
Odavno to "kineski" je prevaziđeno, brate.
Xiaomi pravi fantastične telefone. 15 mes kako imam Mi Max 3 i nijednom, ama baš nijednom nije zakočio i tome slično.
Fantastično Android iskustvo.
Mogu samo da zamislim kako tek rade zveri poput Mi 10, Mi 11 i Mi 11 Ultra.
 
I ja sam bukvalno na brzinu usao, video sta ima i sta je novo i uzeo note. Sad ako bude problema zato sam i odlucio da kupim u radnji, neka reklamiraju ili menjaju. Svakako je poklon. Hvala svima, stigao mi je mejl danas da je poslat.
 
Poklon power bank (mi srb ponuda) je 10000 mAh, očekivano. Večeras ili sutra ću podesiti telefon pa javljam utiske.
 
Trebalo bi sutra da uzmem RN 10 pro, pa javljam utiske.
 
Jel telefon vec ima postavljenu foliju na ekran?
Nisam stigao malo duže da se zezam sa telefonom ali videh da ima neku foliju, koja nije baš idealnih dimenzija a nije ni postavljena najpreciznije. Deluje i da je magnet za prašinu i otiske. Ali dobro, bar je tu, poslužiće za početak.
 
Ja sam cekao Rn10 pro,medjutim kada sam video cenu,nisam bas siguran da vredi 300e.Nisam vezan ni za jednu marku posebno,cak stavise,preferiram Xiaomi ali razlika od 100+ eura izmedju Pro i obicnog Rn10 je prevelika.Da je u pitanju telefon koji radi bez problema "out of box" onda ok ali upitan je kvalitet izrade,ekran i cvrstoca.Rn10 pro moze da se nabavi vec 7 dana,a jos nemamo neki utisak iz prve ruke.Cekamo hsv.stoned da podeli svoje utiske.Koliko se pricalo o njemu,mislim da dosta ljudi razmislja kao kvaka 22,medju njima i ja.
 
Kao sto rece kolega hsv.stoned, ima foliju, ali je bikvalno kao namazana necim. Verovatno ostatak lepka od folije kojom je bio obavien tel, pa se sve lepi na nju kao ludo i ostavlja tragove. Ovako na prvu loptu, ekran je ok. Kad se odvrne osvetljenje na max, sija bas jako. Lep odziv ima na touch. Boje du po meni ok, nisu kao na samsungu, ali meni ovako vise odgovara. Kao i svaki xaomi u startu, po malo zna da stucne, secne. Mada navikao sam na to vec. Mada ima azuriranje neko, pa kada uhvatim wi fi kuci, azuriracu ga, mozda bude malo bolja situacija. Kamera je sasvim fina, lepe i ostre slike po danu. Videcemo po mraku sta se desava. Na prvu loptu, to je to. Kad se budem igrao malo sa njim, videcu da li ima neku vecu manu, za sad ovo sam i ocekivao od prilike od ovog tel.
 
Dajte neke slike, i dnevne i nocne slikane u auto modu, kakav je ekran na dnevnom svetlu, fluidnost samog telefona...
 
Чачкао сам мало редми ноте 10, екран ништа посебно. У односу на mi a3 изгледа лошије
 
Ako ti ovo poredis sa A3, i izgleda losije, svaka ti cast onda.
 
Tu su negde 😂
Momak verovatno ima A3 i najbolji je od svih.. 😁
A3 vs RN10
 

Prilozi

  • IMG_20210420_152841.jpg
    IMG_20210420_152841.jpg
    169.4 KB · Pregleda: 94
Ova cena je najavljena još početkom aprila.

Redmi Note 10 Pro će biti dostupan po ceni od 34,999 RSD za 6GB+64GB memorijsku varijantu, 37,999 RSD za 6GB+128GB memorijsku varijantu i 41,999 RSD za 8GB+128GB memorijsku varijantu.
 
Ја имам п40 лајт, а друг има а3. Можда је на 10 про бољи екран, овај изгледа бледо много.
Nije bled displej, postoje i podešavanja prikaza pa utisak može i od toga da zavisi. Displej je zapravo u top 3 karakteristike ovog telefona. Primetno je oštriji prikaz u odnosu na A3, mada i dalje nije oštar kao kod IPS displeja sa sličnom gustinom piksela ali RGB rasporedom (sub)piksela.

Napisaću neke osnovne utiske kad stignem ali za sada mogu da kažem da se radi o dosta dobrom telefonu za 200€. GSMA Bugari nisu mnogo preterali sa pohvalama i ocenom, tako da možete da se oslonite i na tu recenziju.
Nisam primetio veće probleme u radu, ni softverske a ni sa ekranom. Ne deluje ni da ce se slomiti tek tako (pri normalnoj upotrebi) a ako verujete, otac je bukvalno u prvih sat vremena korišćenja već odradio pokušaj bend testa, zaboravio da je telefon na fotelji i gravitaciji (pa onda i telefonu) prepustio svojih 100kg. Fon je bio u fabričkom silikonu i ništa se nije desilo, što ne znači da ne treba biti oprezan jer čim su oni Indijci rukama lomili RN 10, to znači da kućište ima slabe tačke.
 
Poslednja izmena:
Ako neko negde vidi sivi ili beli 4/64 model, a da moze intesa karticom na min 12 rata neka pise (na pp).
 
Nadam se da ce posle pojavljivanja pro modela u radnjama ,cena pasti na oglasima I radnjama u Balkanskoj.Ili bar da se pojavi 6/64 sa nizom cenom pa da kupujem.
 
 
Koliko sam video,problem je sa vidljivim treperenjem ekrana kada radi na 120hz,pogotovo u dark temi,na 60hz normalno radi,takodje ekran se povremeno smrzava,ne reaguje.
Desava se da blinkne jedva vidljivo. Samo kad je smanjeno osvetljenje ispod 50%, cim pojacas nema problema, midlim da ce to ispeglati updetom, ne verujem da je hardverske prirode.
 
Na xda forumu kazu da je sa MIUI 12.0.12 resen problem za AOD radi kako treba.
 
Šta znaci radi kako treba? Stalno je vidljiv?

Lm, ima vec ispod 20000 u balkanskoj 4/64 model
 
Nazad
Vrh Dno