Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

U 13h na zvaničnoj xiaomi stranici bi trebalo da ide live. Mene interesuje poređenje kamera rn10 pro vs rn10 pro max.

Ocekujem da ce RN10 pro max biti u prednosti sa detaljima i nocnim fotkama. Ali i da ce imati onu manu velikog senzora, bokeh efekat na predmetima slikanim iz blizine.
E sad, ako takav telefon bude isao globalno, mislim da nas ovdje ocekuje solidno veca cijena nego u Indiji, pa se postavlja pitanje hoce li se "isplatiti" dati toliko novca za pro max u odnosu na pro.

Kad bi bile ove indijske cijene, mislim da bi vrlo rado dao ove pare za pro max 8/128.

p.s. ako bi bile ovakve cijene, ne bih se zalio na procesor, ovo je veoma lijepo upakovano i zaokruzeno pakovanje. Bilo bi previse ocekivati neki jaci procesor. Eto mozda da je neki Mediatek Dimensity ako za iste pare nudi jaci procesor, mada vjerujem da je Xiaomi navukao ogroman lager ovih SD 732 i sad mora da se potrosi. Uglavnom ne smeta mi SD732 i ne bih "trazio" vise za Redmi note seriju.

Poslednja izmena:
Global RN 10 pro (isti kao pro MAX u Kini) sa 8/128 je 330 $.
RN 10S sa G95 čipom, 6,43 in ekranom 250 $.
RN 10 5G sa Dimensity 700, 90 Hz, 230 $
RN 10 sa SD 678 200$

Poslednja izmena:
Redmi note 10, redmi note 10s, redmi note 10 pro i Redmi note 10 5g.

dva velika nedostatka nove note serije:

• selfie kamera opet čisti prosek;
  • trebali su staviti ili u "s" ili u obični makar i ips ekran ali da ima osveženje. ovako od tri modela samo jedan ima osveženje i to onaj najskuplji. ovako ispada "s" potpuno nepotreban model.

Redmi note 10 će biti super prodavan jer ima 178.8g i 5000mAh bateriju ako su tačni podaci na GSM areni.

dva velika nedostatka nove note serije:

• selfie kamera opet čisti prosek;
  • trebali su staviti ili u "s" ili u obični makar i ips ekran ali da ima osveženje. ovako od tri modela samo jedan ima osveženje i to onaj najskuplji. ovako ispada "s" potpuno nepotreban model.
Pa dobro za visoki refresh rate imaju Poco X3 i Mi 10 t lite. Redmi seriju su preorijentisali na AMOLED kako bi se takmičili sa Samsungom.

Pokidali sa pro verzijom. Veliko iznenađenje da izbace ovakav telefon za novac koji traže. Best midrange model ove godine definitivno.

Već dosta reviewa je live na YouTube.

Pro verzija mi izgleda kao najbolja kupovina, u odnosu na max verziju mislim da je vrlo isplatljiva, nadam se da razlika u cenama izmedju ovih modela nece biti velika.
Evo upravo gledam LIVE na Xiaomijevom kanalu. Cist marketing.

Da su barem stavili rupu od selfi kamere na levu stranu kao kod Mi10.. Nabili je na sredinu ekrana, pokvari vizuelni efekat.

Ako GSMArena ima pravo, onda nećeno dobiti indijski Pro, koji je po meni bio najbolji za novac. Naš Pro će biti indijski Pro Max.

Dobro, ja bih bio i relativno zadovoljan sa RN 10s za 250 evra, Helio G95 je sposoban, ako telefon još bude relativno lagan sa baterijom od 5Ah, to je vrlo primamljivo.

Pro verzija je odlicna, jedino sto mi se ne svidja je otisak sa strane umesto u ekranu. Znam da je u pitanju cena, a sa druge strane bacili su resurse na beskorisne 5MP i 2MP kamere. Cak i 8MP ultrawide smatram beskorisnom, ali razumem da mora da ima "sto vise kamera". Ekran, zvucnici, baterija, punjac, glavna kamera, CENA, sve to je za pohvalu...

A težina koja će biti?
Da li je bi upgrade sa Mi9T na Redmi Note 10 Pro bio značajan? Mislim pre svega na seriju, Mi u odnosu na Redmi? Bila je priča ranije da je kvalitet mirkofona, senzora i sl... druga klasa kod redmi?

Samsungov A52 će biti skuplji kao i OP Nord 2. Jedino ostaje Realme 8/pro koji ko zna kad će izaći i kad će stići do nas.

Po vijestima koje sam vidio, A52 i A72 odose sa cijenom jako visoko. A jutros sam procitao da cak i planiraju neki A8x/A9x model? Pa te Samsungove cijene odose u nebesa.

Nego, Gsmarena vec izbacila test! Iznenadilo me da ce tako brzo izaci test.

Dobro su sredili težinu. Samo da nije 220g to već ne mogu da držim.

Ako GSMArena ima pravo, onda nećeno dobiti indijski Pro, koji je po meni bio najbolji za novac. Naš Pro će biti indijski Pro Max.

Dobro, ja bih bio i relativno zadovoljan sa RN 10s za 250 evra, Helio G95 je sposoban, ako telefon još bude relativno lagan sa baterijom od 5Ah, to je vrlo primamljivo.
Bezveze ako je tako...Da nece biti za globalno trziste indijski Pro.
Uzecemo taj global Pro. :)

Poslednja izmena:
A ova glavna kamera je cini mi se identicna kao kod mi10t modela hmx samsung 108 megapixela. nadam se da ce i kvalitet fotografije da bude na tom nivou.

@Nestik ,nemoj forsirsti pricu o Samsung telefonima, promasio si skroz PDF kao i temu. Aj da si jednom spomenuo A52, medjutim ti napisao memoare o tom telefonu i A72. Koga briga za Samsung telefonima u Xiaomu PDFu i temi koja je predvidjena za RN10?? Nemoj to da radis jer se dobijaju poeni za to. Idi u Samsung PDF pa tamo polemisi o njemu..

A ova glavna kamera je cini mi se identicna kao kod mi10t modela hmx samsung 108 megapixela. nadam se da ce i kvalitet fotografije da bude na tom nivou.
Ovo je hm2 senzor, ima piksele velicine 0.7 mikrona naspram 0.8 u hmx. I ne ide 4u1 binning nego 9u1 kao kod S20/S21ultra, tako da pravi fotografije od 12MP sa velicinom piksela od 2.1 mikrona. Sam senzor bi trebalo da je za nijansu bolji iako je manji, ali pitaju se i optika i ISP u SoC-u, kao i softver...

Note 10 Pro zaista odličan mid-range telefon, ali čudi me da nema EIS za 4K snimanje? Video deluje baš loše bez ikakve stabilizacije...

Pro verzija je odlicna, jedino sto mi se ne svidja je otisak sa strane umesto u ekranu.

pošto si levoruk, verujem da ti je nezgodno, ali ti isto veruj da su senzori otiska prsta u midrangerima katastrofa. koristio a50 i a71, užas.

tako da je ovo za većinu najbolje rešenje.
Post automatically merged:

Da su barem stavili rupu od selfi kamere na levu stranu kao kod Mi10.. Nabili je na sredinu ekrana, pokvari vizuelni efekat.

e to baš ne bi valjalo, ekran je odvratan kad je u bilo kojem od uglova selfie kamera. sredina je najbolje rešenje.

zanima me kako je poco x3 sa ips ekranom (koji bi trebalo da više troši od amoleda) i sa samo 120mAh većom baterijom dobio 7 sati više rada na testu od rn10pro.

Nazad
Vrh Dno