Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Redmi

Poštovan
Učlanjen(a)
04.12.2019
Poena
80
Predstavljanje 04. marta

Redmi-Note-10-Launch-Date.jpeg

Po dosadasnjim glasinama, postojace tri modela -Redmi Note 10, Note 10 Pro, and Note 10 Pro Max. E sad posto je premijera u Indiji, mozda ovaj Pro Max za svjetsko trziste bude Pro, a Pro bude S (kao sto je bio slucaj sa Redmi note 9 familijom).

Nagadjanje specifikacija:

Redmi Note 10 - Snapdragon 678, IPS ekran, 48mpx, cetiri senzora. 4 GB RAM + 64 GB ROM, 6 GB RAM + 128 GB ROM. Boje - Pebble White, Lake Green, Aqua Green, Frost White, Shadow Black.

Redmi Note 10 Pro - Snapdragon 732G , IPS 120hz, 64mpx, cetiri senzora, 6 GB RAM + 64 GB ROM, 6 GB RAM + 128 GB ROM i 8 GB RAM + 128 GB ROM, 5050mah. Boje - Glacier Blue, Gradient Bronze, Vintage Bronze, Onyx Gray, Dark Night.

Redmi Note 10 Pro Max 5G - Snapdragon 768G, IPS 120hz, 108mpx cetiri senzora, 6 GB RAM + 128 GB ROM i 8 GB RAM + 128 GB ROM, 5050mah. Boje - Glacier Blue, Gradient Bronze, Vintage Bronze, Onyx Gray, Dark Night.

Naravno, ovo su nagadjanja i ne mora znaciti da ce 100% biti ovako.

Izvor: LINK
Post automatically merged:

E sad, meni nije jasno zasto ne idu sa Mediatek Dimensity na trziste Evrope?

Mogao bi ovaj PRO MAX, kad već ima takav naziv, da ima i AMOLED...
Realme u svoje pro modele stavlja..

Sta ja znam, nekako mi bolje zvuci IPS sa 90hz nego AMOLED sa 60hz.

Bolje zvuči, ali nije bolje. Xiaomi je bio stavio poll da li biste radije 120 Hz IPS display ili običan AMOLED, 90% ljudi je bilo za AMOLED. Kad je Xiaomi brzo uklonio poll svi su pomislili da će Redmi Note 10 stići sa LCD ekranom, ali izgleda ipak jok. Ne da je neka drastična razlika, ali svakako je bolji AMOLED za situacije tipa korišćenje pri direktnom suncu, korišćenje u mraku, plus generalno bolji kontrast.

Izgleda da ćemo dobiti i 108MP kameru i stereo zvučnike. Sa ovakvim specifikacijama i cena bi morala biti dosta jača, ali iskreno, ne bih žalio. Neverovatno koliko je otišla ova serija godinama i koliko sve boljih stvari spušta u mid-range. Jedino dobro što ima da se kaže za kameru na mom sadašnjem Redmi Note 4 je da postoji.

Ako će biti IPS ekran kao na MI 10T onda može, ako će biti kao na Lite verziji ili na Poco X3, onda svakako bolje AMOLED pa makar i sa 60hz

Indijci obozavaju AMOLED. Vec godinama citam njihove komentare (mokri snovi) o AMOLEDu u Redmi note seriji. Mozda jos od Redmi note 5 :D Eto, zelja im se ispunila, a Xiaomi je sigurno upratio te zelje i komentare.

Bilo bi dobro da makar Pro model ima osvezenje vise od 60hz....
Ja gledam novi fon i cekam RN 10, ali ako ne bude bar 90hz na nekom od modela, onda definitivno cu gledati ka Realme 8 liniji. Super je amoled i sve, posebno meni sto gledam dosta video sadzaja na fonu, ali posle Realme 7 kod sestre i njegovih 90hz, nikad vise nazad na standardno osvezavanje.

Redmi k40 stiže sa 120hz. Vrv će za globalno tržište biti neki poco. Ali treba sačekati i prezentaciju rn10.

ekrani sa 60hz nemaju šta više da traže u 2021. godini. nikakav amoled sa 60hz i slični bakrači.

samo 90/120hz, bilo ips bilo amoled.

LOL, ja bih 120 Hz ekran bez razmišljanja trampio za bolju low light kameru ili čitač otisaka u ekranu. Šteta da imamo AMOLED, a čitač otiska je sa strane.

A ja bih svaku kameru trampio za amoled na 90hz kod npr. nadolazecih RN10 Pro ili Realme 8 Pro telefona :)
Poenta je da su afiniteti kod ljudi razliciti.

Novi leak

SD 678 potvrđen za vanila verziju, ali navodno storage maksimalno 64 GB. Ostale specifikacije dobre, mogao bih da eventualno prihvatim osnovni model ako bude neka velika doplata za Pro.
Post automatically merged:

A ja bih svaku kameru trampio za amoled na 90hz kod npr. nadolazecih RN10 Pro ili Realme 8 Pro telefona :)
Poenta je da su afiniteti kod ljudi razliciti.
Poenta je da ljudi sviraju qrcu, a proizvođači telefona onda trče da ispunjavaju želje ljudima koji nemaju blage veze šta žele i sve se pretvara u bezvezno pumpanje brojeva.

Tako je bilo sa razolucijom ekrana, ne postoji to oko sokolovo koje može da primeti pikselizaciju preko 280 dpi, ali sad telefoni bez ikakvog razloga furaju preko 400 dpi jer ljudi vole veće brojeve, iako je to na njihovu štetu, a ne korist, jer čipset i dalje mora da renderuje te beskorisne piksele, što nepotrebno aka procesor, što nepotrebno troši bateriju. Tako će uskoro biti i sa osvežavanjem ekrana, ne valja taj telefon sa ekranom od 200 Hz, hoću onaj sa 300 Hz. Tako proizvođači umesto da se koncentrišu na korisne stvari, moraju da traće resurse na gluposti.

Poslednja izmena:
Slazem se apsolutno, osim sto 60hz ili 90/120/144hz sigurno moze da se vidi i oseti....itekako :)
Ja cekam Pro definitivno, ako ne bude imao bar 90hz amoled, onda Mi 11 Lite za koji kruze leakovi da ce imati isti ekran kao vanila k40, sto je bruka. Problem je sto ce mu launch cena biti 350e i ima kao i prosle godine sto je Mi 10 Lite startovao na oglasima za 300e, da bude isti slucaj i sa 11-icom.....A to mi je malo previse, prosto ne zelim da dam vise od 250e za fon, ne zato sto je budzet bas uzak i sto nema prostora za vise, nego stvarno za moje potrebe i afinitete ima odlicnih telefona vec sad za 200-250e i ne pada mi na pamet cent da dajem za nesto sto mi ne treba....Poco X3, Mi Note 10 Lite, Realme 7 pro, pa i standardni Realme 7 za jos ispod 200e...Stvarno svi ti fonovi su odlican paket za ulozen novac.

Od Redmi Note 10 i Realme 8 linije ocekujem jos vise....Ko zna mozda pro varijante zaista naprave jos ozbiljniji iskorak od ocekivanog, RN 9 Pro i Realme 7 Pro kad su izaslu su kostali 38-39k, sto je bilo 3-4k ispod Samsung A51 npr....ako govorimo o zvacnicnim cenama kod nas. A za A52 najavljuju 90hz amoled za 4G model uz SD720/SD730G za opet 350e launch cene, znaci kod nas opet isto 42-43k kao i A50 i A51 kad su izlazili....Uz sve to navodno stize i OIS sto mi je pomalo neverovatno al ajde.

Pojavili se leakovi sa 120hz amoled ekranom na Pro modelu i pocetnom cenom od 279$ za 6/64 global model....Kod nas je prethodnih godina bilo "pravilo" da je global cena prebacena u evre po sistemu 1:1 ili nesto ispod, bila pocetna cena na oglasima za Redmi Note modele...
Ako bude oko 250e, to je to, bez razmisljanja novi fon ;D Eventualno Realme 8 ako punch hole bude sa strane i on ponudi slican ekran, a verujem da hoce.

Kako sam ja čitao, ta cena od 279$ treba da bude za osnovni 6+64 GB model, što znali da će Pro biti skupa zverka, kolje ga verovatno taj ekran. Non-pro je mnogo bolje zokružen po specifikacijama, ali tera ga preimenovani SD 675 procesor koji je tri godine star i u vreme kada se pojavio je bio tek niži srednji segment. Za dva dana ćemo znati sve, ali izgleda da je velika rupa između vanila i Pro modela.

Pa da, stim sto je to 230e konvertovano...Videcemo kako ce nasi zacepiti, ali ako se secam i RN9 Pro je bio skupa zverka za Redmi Note standarde, one cenovne...Bar ako gledamo legalnu prodaju. Bio je 38k kao i Realme 6 Pro i kasnije Realme 7 Pro.

Mozda je ovih 279$ za Pro Max? Gde ce Pro biti kao sto je RN9S bio nesto izmedju...To bi imalo neke logike, jer stvarno je velika razlika, tipa 80$ izmedju RN10 i ovog...Samo i dalje skrtare sa 64GB memorije na osnovnom modelu, to je za fon od ~300$ u 2021oj godini, premalo...Ok za Vanilu koja ce biti koji dolar preko 200$, ali ovaj Pro ili Pro Max kako god mora da ima 128GB....
Msm za mene sta god, i 64GB je sasvim dovoljno, ali prosto konkurenti daju vise, svi redom 128GB za taj novac.

• Redmi Note 10

• 4GB + 64GB – ₹11,999 ($165)
    • 6GB + 128GB – ₹13,999 ($192)
  • Redmi Note 10 Pro

• 6GB + 64GB – ₹15,999 ($220)
    • 6GB + 128GB – ₹16,999 ($234)
    • 8GB + 128GB – ₹18,999 ($261)
  • Redmi Note 10 Pro Max

• 6GB + 64GB – ₹18,999 ($261)
    • 6GB + 128GB – ₹19,999 ($275)
    • 8GB + 128GB – ₹21,999 ($302)

Kad ce u prodaju:

• Redmi Note 10 – March 16
  • Redmi Note 10 Pro – March 17
  • Redmi Note 10 Pro Max – March 18
gsmarena_007.jpg

gsmarena_006.jpg

gsmarena_003.jpg

gsmarena_002.jpg

gsmarena_011.jpg

p.s. kaze Gsmarena da ce za par sati najaviti i Redmi note 10 global

Auuuu, svaka im čast za AMOLED sa 120Hz na pro verzijama, na te cene. Globalno mislim da će da rasture konkurenciju, u Kini i Indiji takvih telefona već ima.

Ja odmah uzimam jedan pro. Kad ce biti kod nas?

I zvanicno sada redmi 10,pro i max
Koliko vidim max najbolja i najskuplja kupovina sd765 ,pro sd 733 i obican sd 662
Kod pro i max ekran sa refresh rate 90,120
Interesantno ,cene hm videcemo kod nas kolike su

U pitanju su SD 732 na pro verzijama i 678 na običnom.
Refreš na oba pro je 120 Hz.
Mnogo mi je dobra ova boja bakra.

To sad i ja gledam i nigde ne vidim sd 765g...Ok ocekivano sve, pro max kao prosle godine sve kao pro uz bolju kameru.
Pro krece za 220$ a Pro Max za 260$ za 6/64 u Indiji. Kod nas ocekujem kao prosle oko 30k za Pro i 37-38k za Pro Max. Da vidimo dal ce ih opet krstiti kao S i Pro ili ce zadrzati Pro i Pro Max za ceo svet....

Uglavnom ja uzimam Pro definitivno, vrh stvar je sto isto ima 120hz kao i Pro Max. Kamera mi nije toliko bitna. I taj fon je bukvalno Poco x3 sa Amoledom i verovatno malo updateovanom kamerom, sto je brutalan deal.
I slazem se da je ova bronza top.

Da zeznuh se za 765
Pa i nije neki upgrade u odnosu na 9 ,mozda kamere amoled ekran ,osvezenje ekrana
Sve zavisi od cene ,mada 732 hm matoro je to
A klasika kod svih brdo bezpotrebnih stvari ,generalno kozmeticki update

732 je star pola godine...
Naravno bilo bi lepše da je jači procesor ali ipak je ovo budžet serija telefona a je 732 je sasvim dobar.
Ja bih ovakav ekran nazvao značajnim unapređenjem.

Poslednja izmena:
Ma ok ali to je fakticki 730 ,nema tu neke razlike bitne
Sada da sacekamo kako ce drugi odgovoriti na ovo

Bar ne papiru, ja sam oduševljen. Videćemo na šta će sve to da liči kad stignu testovi i kakve će cene biti kad to bude moglo i da se stvarno kupi. I vanila model je odličan i ima sve bitne stvari, jedino uz slabiji procesor, ali doplata za Pro nije velika.

Otporan na vodu, svetao ekran da ne moram da žmirkam kad koristim GPS po suncu, brzi punjač, pristojno težak za današnje pojmove. Šta mi se ne sviđa, voleo bih da je malo manji, kamera modul nije na sredini, pa će telefon klackati kad ga koristiš na stolu bez futrole, selfi kamera će verovatno biti loša zbog malog otvora, a čitač otiska je sa strane umesto u ekranu. Ali ništa od toga nije nešto posebno bitno.

Konkurencija je dobila težak zadatak. Da vidimo čime će Realme 8 i ostali moći da odgovore.

Samsungov A52 će biti skuplji kao i OP Nord 2. Jedino ostaje Realme 8/pro koji ko zna kad će izaći i kad će stići do nas.

Vrh Dno