Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Prvo skineš zadnje ažuriranje za RN10 Pro a onda Hyper za RN12 Pro, recimo Global - MIXM. Prvo ažuriranje preimenuješ u B, a drugo u A i onda pokreneš instaliranje.
To sam primenio na RN10S, ubacio sam od Poco M5S i radi. Skoro je dobio ažuriranje za april. :)
Znači preko kompjutera to sve da uradim!?
Pitam Vas jer to nisam radio nikad .

Znači preko kompjutera to sve da uradim!?
Pitam Vas jer to nisam radio nikad .
Ne, skidaš direktno u telefon, ne treba ti komp.
Skineš oba ažuriranja, onda ih u menadžeru fajlova preimenuješ i onda ideš u podešavanja - ažuriranje telefona - gore desno na 3 tačke izabereš paket ažuriranja (A) i pokreneš instalaciju.

@doktor1964
Jesi siguran za ovo?
Meni je zadnje ažuriranje na RN10 Pro MIUI 14.0.9 i nema novijeg tj. tu mu je kraj podrške.
Da skinem HyperOS zj RN12 Pro 4G i instaliram? Misliš da će raditi?

Ako ovo radi, zašto onda prave Custom ROM?

Da li Vama radi Hyper OS ili je to samo preporuka bila za instalacijom !?
Na RN10S nema još Hyper OS, očekujem ga pošto sam ubacio ROM od Poco M5S. Za RN10 Pro treba probati da li će da prihvati Hyper OS od RN12 Pro 4G pošto je isti hardver. Ako ne prihvati, samo obrišeš iz memorije, telefon radi i dalje. Nema potrebe za fabričkim resetom niti bilo šta. Jednostavno obrišeš i telefon će da radi na postojećoj varijanti softvera.
Codename oba telefona je isto, kao i RN10S i Poco M5S.
Probati, ako ne radi, barem si pokušao.

Poslednja izmena:
@Nišlija018
Imam RN10 Pro kupljen preko operatera u BiH. Trenutna verzija MIUI-a na njemu je 14.0.9.0 TKFEUXM i to je zadnja zvanična nadogradnja.

@doktor1964
Meni se čini da ovaj prijedlog načina ažuriranja koji si pomenuo neće biti izvodiv. Jedino da se pokuša update preko Recovery moda ali to opet sa sobom nosi problem brisanja svih podataka sa telefona i pitanje je da li će raditi...
Ja sam skinuo HyperOS za RN 12 Pro 4G i pokušao da ga "dignem" kroz update funkciju u Podešavanjima i ne može.
Kaže mi da ne može provjeriti paket ažuriranja i da pokušam update preko USB-a.

Ako neko lično uspije ovo, neka javi...

@Nišlija018
Imam RN10 Pro kupljen preko operatera u BiH. Trenutna verzija MIUI-a na njemu je 14.0.9.0 TKFEUXM i to je zadnja zvanična nadogradnja.

@doktor1964
Meni se čini da ovaj prijedlog načina ažuriranja koji si pomenuo neće biti izvodiv. Jedino da se pokuša update preko Recovery moda ali to opet sa sobom nosi problem brisanja svih podataka sa telefona i pitanje je da li će raditi...
Ja sam skinuo HyperOS za RN 12 Pro 4G i pokušao da ga "dignem" kroz update funkciju u Podešavanjima i ne može.
Kaže mi da ne može provjeriti paket ažuriranja i da pokušam update preko USB-a.

Ako neko lično uspije ovo, neka javi...
Jel si Hos skinuo EUXM, kao što je kod tebe?

@doktor1964
Da, jesam. Čak sam skinuo obe verzije Hyper OS-a za RN 12 Pro pod stavkom EEA Global - skinuo sam i ovu sa "Get Recovery ROM" i sa "Fast Boot ROM" linka i ne može.

Za Recovery ROM mi kaže da ne može provjeriti paket ažuriranja i da pokušam ažurirati preko USB-a a datoteku koju sam skinuo preko opcije "Fast Boot ROM" mi uopšte dme dozvoljava da odaberem jer je ona .tgz format.

Znači neće da prihvati HOS. Šteta, onda ostaješ kako jeste, A13 MIUI 14.

@dj90 Obični RN 10 nije dobio ni Android 13 tako da sumnjam da će dobiti HyperOS. Dakle, obični RN 10 ostaje na Android 12 OS i MIUI 14.

A RN 10 Pro definitivno dobija HyperOS jer se pojavio i za Global regiju, pod oznakom 1.0.5.0.
Nadam se da neće upropastiti RN10 Pro sa HyperOS-om.

Ma ja njega čak i ne koristim više je u fioci nego li u ruci 😀
Nema tačkicu na sebi a ima oko 5 sati razgovora za 2 godine 😀

Ma ja njega čak i ne koristim više je u fioci nego li u ruci 😀
Nema tačkicu na sebi a ima oko 5 sati razgovora za 2 godine 😀
Evo i ja imam takav, kostim ga kao dodatni telefon, tačkicu nema, kupio sam ga nov.... gledam cene u oglasima plafon 100e.... prodaju ih i za manje, pa za te pare nek bude kao skladište za slike pošto mi je iphone samo 64gb 😁

nego kakva vam je baterija posle 2 god

Koristim rn12pro+, rn10pro sam dao detetu, koje ga koristi već godinu dana.
Oba telefona rade perfektno s tim, što prvi broji nepunu godinu, a drugi treću.
Baterije traju po dva dana svaki.
Koriste se bukvalno za sve.
I, što je najvažnije, za sve posmatrano vreme problema - nema!

meni je baterija na rn 10 po testovima accubatery i battery guru na 84% zdravlja, u oktobru će mu biti 3god

ja lično nisam primetio da je baterija nešto oslabila

Meni je na Note 8 nakon 4 godine pokazivala 76%, nije bilo loše trajanje, ali onda se naduvala.

Moj RN 10 Pro je pazaren otprilike čim je izašao, što znači da je odavno prešišao tri godine - i dalje izgura skoro dan i po, a maltretiram ga poprilično.
Biće mi zaista žao kada budem morao da se oprostim od ovog telefona jednog dana.

meni je ovo prvi pametni telefon tako da nisam hteo da se zalećem nečim skupljim a i imam neki limit da ne dajem više od 200€ za telefon
mada ipak mi je sad nekako žao što nisam uzeo pro verziju

Nazad
Vrh Dno