Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Ja baš često igram...doduše u noćno-jutarnjem terminu oko 2-3h posle ponoći. :p

Instalirao preko Stima i odigrao sat vremena posle namestanja komandi i......meni nije jasno kako ljudi mogu da igraju ovakvu bagovitu igru.Na svaka dva metra nesto zapne,ne mogu prozor da pogodim da uskocim u zgradu i svaki prolaz kroz vrata predhodi ljubljenje zida,a da nekog vidim i ubijem.... hahahaha.Lik kao da lebdi dok trci.Promena oruzija beskrajno dugo traje.Kakvi su samo to trzaji pri kratkim rafalima da svaki put vidim plafon.Samo zvuk valja.

Poslednja izmena:
Instalirao preko Stima i odigrao sat vremena posle namestanja komandi i......meni nije jasno kako ljudi mogu da igraju ovakvu bagovitu igru.Na svaka dva metra nesto zapne,ne mogu prozor da pogodim da uskocim u zgradu i svaki prolaz kroz vrata predhodi ljubljenje zida,a da nekog vidim i ubijem.... hahahaha.Lik kao da lebdi dok trci.Promena oruzija beskrajno dugo traje.Kakvi su samo to trzaji pri kratkim rafalima da svaki put vidim plafon.Samo zvuk valja.

Svaka cast Edi, bas, onako, objektivna recenzija, svaka cast. Ulozio si celih sat vremena? Koliko si TK-ova napravio btw? Trza a? Vidis plafon, to se zove recoil...

@Time, obzirom da u planetside-u nisi znao koje su tvoji prva tri dana, molim te ne instaliraj "djubre" i postedi nas teamkillova...

Poslednja izmena:
Pa probaj. Definitivno nije igra za svakoga. Ja se kajem što sam bacio pre par meseci 6-7 eura na ovu igru, jer mi se ne dopada.

Naravno da nije za svakoga i "svi" ni ne treba ni da je igraju, onaj ko ocekuje COD/BF3 iskustvo i da trci, skace kao rambo kroz prozore ne treba da kupuje. Zato se treba informisati pre kupovine. Igra je mesavina realizma i arkade. Pucanje, kretanje sistem ranjavanja, balistika su veoma realisticni, sa druge strane mape nisu preterano velike (kao RO1) i game modovi su u arkadnom maniru. Dakle koga smara da trci 200 na sat, pravi salto, uskace u tenki i pravi killstreak-ove treba da proba RO2 koji se igra polako oprezno, takticki, timski.

...i ko obozava WW2 zanr. Tako da, ko voli Commandose, MoH:AA, COH, RUSE... onda je ovo igra za vas. Vrhunska ratna atmosfera, i trenutno najbolja WW2 pucacina.

Koga zanima, evo i opis "vanila" verzije, sada je igra skroz "izlijecena" nema bagova i dodate su razne neke stvari koje poboljsavaju cjelokupno iskustvo, takodje su dodate i nove mape.

RO2 - Svet kompjutera recenzija

Poslednja izmena:
Ono što je Bf3 za CS, to je Red Orchestra 2 za Bf3.

Totalni sam kontraprimer, RO2 je zapravo nešto što sam uvek želeo da vidim, a što mi niko nije nudio u svetu u kome dominiraju vanila fpsovi, pa sve i da budem jadan, bedan i nikakav u samoj igri što se skila tiče i ispostavim se kao najgori noob :) Sve u svemu, bio sam izuzetno zadovoljan ovim što sam video i kupio sam full igru. Svaka im čast kako su sve ovo uradili, malo je reći da sam oduševljen!

I lepo je govorio kreator igre - današnji igrači su užasno razmaženi i u svakoj igri traže da vide nešto iz nekolicine najpopularnijih i onda ako to ne vide - odmah nisu zadovoljni. Zapravo, ni ne pokušavaju da ovladaju jednom igrom. I posle se čudimo zašto COD-ovi dominiraju...

Danas smo igrali online kampanju na AKA Battlegronds serveru, od jutros do malopre :) beshe priceless momenata, od ponekih izgubljenih do zestokog ownage-a :)

@filipenko
Ako ti se zaista svidela igra, praktikuj igranje na gore pomenutom serveru, drzi ga mature ekipa admina, trnutno se igra ovih dana taj "campaign mode" koji je i nama novina, (bez obzira sto imam vec oko 800 sati igre) setup servera je "realistic" i za 50 igraca sto je zlatna sredina... (neke mape zaista lose prodju na 64 igraca, bude clusterfuck, te ako nemas iskustva i levelovane klase da barem malo olakša... Zeznuto je)

@edi

Ako si hteo nakon bc2 da uskocis u nesto slicno, zeznuo si se... Ovo je "take on helicopters" u odnosu na blackhawk iz bf serija, i ima vertikalnu krivu ucenja.
Ponudio sam zaist svakome ko je imao volju da proba, sat vremena tutorijala na praznom serveru sto bi olaksalo igru pocetnicima, ali se niko nije odazvao :)

@Time, obzirom da u planetside-u nisi znao koje su tvoji prva tri dana, molim te ne instaliraj "djubre" i postedi nas teamkillova...

Kada covek ne zna sta da kaze,pametnije mu je da cuti i bespotrebno je imputirati svoje falinke drugima.

Opisao sam sta sam video u igri.Nije mi potrebno 200h igranja pa da tek onda zakljucim da sa igrom nesto nije u redu.Bio sam uporan ,menjao servere i iznova kretao i stalno isto..tj jadno.Mozda nisam shvatio poentu ili ne znam da cucim u grmu celu partiju.Mozda ce ipak biti da nisam shvatio igru.

@edi

Ako si hteo nakon bc2 da uskocis u nesto slicno, zeznuo si se... Ovo je "take on helicopters" u odnosu na blackhawk iz bf serija, i ima vertikalnu krivu ucenja.
Ponudio sam zaist svakome ko je imao volju da proba, sat vremena tutorijala na praznom serveru sto bi olaksalo igru pocetnicima, ali se niko nije odazvao :)

Retko ulazim heli i u zadnje vreme igram na conquest serverima.Znam da je RO drugacija i verovatno bi imao bolji pogled na nju da nije bagova.

Poslednja izmena:
Ne razumes poentu mog texta,..

Igra nije run gun arkada kao BC2,.

Hteo sam ti objasniti u domenu razlikee izmedju simulatora helija i arkadne zezancije u BF.

Moze i u RO2 poneka mapa da se odigra u run n gun, ali moras prethodno sate i sate odigrati ;)

Recimo,

http://www.youtube.com/watch?v=fCCfo6HmFjs

ja ne vidim ovde problematiku koju si opisao, niti puska puca u plafon, niti zapinjem negde ;)

Retko ulazim heli i u zadnje vreme igram na conquest serverima.Znam da je RO drugacija i verovatno bi imao bolji pogled na nju da nije bagova.

Kojih bug-ova? Koji to gamebreaking bug postoji da se igra ne može igrati a da ga ja za 400+ sati nisam primetio?

Ovu i jos jednu mapu sam igrao.Ah taj prozor i vrata na spawn-u koliko su mi muke zadavali.:)

Kojih bug-ova? Koji to gamebreaking bug postoji da se igra ne može igrati a da ga ja za 400+ sati nisam primetio?

Ja ga imam a ti nemas i primi to k znanju.
Nisam jedini koji je ovde napiso da je igra bugovita a to sam kasnije video.Mozda resenje postoji u dodatnim podesavanjima mada sumnjam.Jel ima neki patch?Steam je tu za te stvari.Probacu rado jos jednom pa da vidim.
Zanimljivo je da 10 tak mojih MP igara pri prvom pokretanju su funkcionisale perfektno sve do onog BF3 i ove.

Poslednja izmena:
Kao i svaka igra, i ova ima bugova naravno... samo naravno ovde nisam video opis ni jednog od onih za koje ja znam.
Ako je bug recoil, oh well then..

@Edi

Vidi, igra tezi simulatoru, i jeste daje ti na "tromosti tela" kad iz trka treba da se zaustavis pred okvirom prozora recimo,.. Treba obratiti paznju da procenis tacku stajanja "tvoje mase" nakon spirnta... veruj mi jednostavno je nakon 10ak sati igranja da se nosish s tim i ostalom mehanikom igre,..
overi na tim snimcima da se meni ne desava to sto i tebi, jer se krecem u skladu mehanike igre, i to sto ti vidish, ja ne primecujem posle.

Poslednja izmena:
Ja ga imam a ti nemas i primi to k znanju.

Kome ti da ga nema?! :d

Elem, sad ozbiljno, mislim da velika većina tih stvari koje tii smatraš bug-ovima nisu bug-ovi već se ednostavno nisi navikao na mehaniku igre.

To što udaraš u zidove je zbog toga što je ovde puška koju ti vidiš iz prvog lica zapravo fizički model koji ima masu, znači ne možeš se zlepiti uz zid jer će ga pvo dodirnuti cev puške (kao u ArmA-i).

Trčanje je sporije i pri ubrzanju/usporenju se računa masa tela, dakle ne možeš odmah razviti max brzinu čim počneš da sprintaš već ti treba pola sekunde-sekund za to, ovo važi i za zaustavljanje.

Skakanje puške u nebo je zapravo realističan recoil, ako pričamo o full auto oružu, jer moraš naučiti da ga kontrolišeš i negiraš povlačenjem oružja u suprotnom smeru. Takođe položaj utiče na trzanje, ako stojiš trza najviše u čučnju manje u prone-u najmanje, takođe postoji i ljuljanje puške koji se najbolje neutrališe u ležećem stavu ili ako nasloniš pušku uz dovratak, stenu, prozor šta god (to ćeš prepoznati tako što se pojavljuje mala "tripod" ikonica dole desno).

Ovo su samo neki od trikova koje treba savladati da ne pričam o učenju mapa, učenju najboljih pozicija pri napadu ili odbrani itd. Zato sam ti u prvom postu onako odgovorio, ova igra mora da se igra bar 20 sati da bi mogao suditi o njoj a ko izdrži toliko sigurno će mu se svideti...

Poslednja izmena:
mda ro2 takticki i timski, dok je igra bila u zenitu popularnosti niko nista timski nije igrao, tj retko 80% se steka na pocetku mape i gadja drugi kraj mape, i nas sacica budala po 4-5 se kao igra rata... a onda sam posle duzeg vremena shvatio da je to to i da ova igra boluje od stekara koje ne interesuje goal i da mnogo vise treba da trpim da bih dobio zabave i odustao sam

uz svo duzno postovanje ali ro2 je generalno gledano fail, jer je bio prebagovit a nekima je i dan danas, neoptimizovan (na stranu sto je vizuelno prosecan za to vreme - meni nije smetalo ali svasta je bilo najavljivano) i nepregledan za nekog ko nije igrao ro1 ili nije pomno pratio sam razvoj igre (a to je bila ogromna vecina igraca kada je igra startovala)

sve te stvari koje doprinose nekoj realnosti su super sto se mene tice, i sporo kretanje i drugacije trcanje, i recoil naravno (vise volim ww2 setting nego moderni svakako) ali sve ostalo su fejlovali

ako gledam sta mi je zanimljivije bilo svakako da je to bio bf3 (u kojem sam osetio pa jedno 100x vise teamplaya) a od RO2 sam ipak ocekivao mnogomnogo vise (uz obecano brdo novih mapa modova ludila sasavila)

retko bangava implementacija i onako bangavog EU3 engina

Sa kim si igrao RO2? Jel imaš komunu neku? Imaš neki omiljeni server, game mod? Na ovo gledaj kao na ARMA2 MP ako hoćeš da uživaš moraš biti malo socijalniji i povezati se sa ljudima i naći dobar server sa adminima gde se okuplja ista ekipa ljudi koja komunicira preko voip-a i zna šta radi.

A o BF3 teamplay-u neću komentarisati...

EDIT kad si zadnji put igrao? Imam te na Steamu u listi? Nisi odavno, pogledaj workshop i koliko novih mapa ima, RS stiže uskoro. Znam da smo igrali na launch-u zajedno kad je igra bila katastrofalna zbog preuranjenog launcha ali sad je situacija drugačija potpuno što se bug-ova tiče.

Poslednja izmena:
Bas to.Navika.Jos gledam kako proleces kroz prozor :zgran: Zato sam resio jos jednom da probam.

Obavezno, odigraj SP tutorial.

upoznace te barem sa basic funkcionisanjem u rukovanjem oruzja.

Inace ta mapa je clusterfuck za novajlije...
Ono sto sam ja uspeo na tom videu je 50% sreća, 50% savršeni tajming.
ne zaboravi da je u celoj igri personal awareness najbitnija stavka i da u svakom momentu imaš u vidu koliki procenat tela imaš izložen kojoj strani, da kad sprintaš preko otvorenog koristiš i najmanje moguće sniženje terena, dok naravno možeš sprinatati u crouch-u.
Smoke shell je uglavnom jedini način da se pređu neke deonice, i ako nisi squad leader ili komandir koji imaju smoke, možeš isti lootovati s poda od poginulih, pa ga sam iskoristi pametno... sačekaš da se podigne smoke zavesa i pretrčavaš do sledećeg covera.

Imaj u vidu da igra nagrađuje lvlup, u smislu da posebno leveluješ klase, posebno lični lvl, i posebno puške.
levelovanjem dobijaš na procentualno brzini reloada, količini stamine, anti supresiji, količini municije koju možeš nositi,...
kada dosegneš lvl 80, i lvl 5 sa određenom klasom, možeš igrati kao Heroj. Samim time imaš malo drugačiju uniformu, imaš još nešto pojačane gore navedene atribute, kada se krećeš u grupi saboraca dižeš moral ljudima tako da u grupi možete svi sprintati mnogo duže, teže padate u suppression itd.

Ako ces opet da probash sam, ***, good luck...

***, rat je to, nisu imali slušalice ni tada, niti su svi išli koordinisano ultramegamoćno kako se to danas zamišlja. Samo mi nije jasno na kojoj se to mapi čovek može toliko štekati. Gomila mapa prosto zahtevaju ofanzivno igranje od obe strane, ali dobro. Ko hoće arkadoliki doživljaj sa timplej igrom, koja se zapravo svodi na to da se ceo tim potrpa u 3 kamiona, 2 džipa i heliš radi transporta do narednog pointa, za njega i jeste "Battlefield", a ne RO2.

RO2 Rising Storm Beta gameplay:

Poslednja izmena:
Postoji neki Digital Deluxe Upgrade 4.20e, pa onda Digital Deluxe12,59e i samo Rising Storm8.39e. Sta da kupim? Imam vec originalni RO2...

Deluxe upgrade je za RO2 vanilu, mi smo kupili ovaj za 8.39...

Koju si imao verziju RO2, je li "game of the year"? Jer, ja sam imao vanilu pa onda je u medjuvremenu izasao patch za GOTY i sad imam tu verziju... Nigdje nije objasnjeno za koju je verziju igre "pre purchase".

Mogu li ja da narucim ovaj "digital deluxe upgrade", i da li je to isto kao i ovaj od 8.39e?

Poslednja izmena:
Vrh Dno