Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

ja igram vise base igru nego Rising Storm..
Generalno, RS se nije svideo mom drustvu a meni je sasvim ok mada ima dve noob klase (ali opet to je kompenzacija za vozila)
U RO2/RS ima uvek par hiljada ljudi, i uvek ima server da se nadje... U tih par hiljada ljudi to su uvek konstantni mature igraci, ljudi koji znaju svoj posao..

Igru sam kupio kad je izasla, shodno tome dobih i GOTY i RS, neprijatno iznenadjen velicinom. Nemam ss i odredjenu gresku, igra jedva dodje do main menija. Tu sta god da pritisnem, zablokira se i to je to. Sva resenja koja sam nasao probao sam tokom decembra 2013.

Nije nemoguce da je problem do mog OS, ali opet RO2 je jedina igra koja ne radi kod mene. I jedina UE igra.

Ajde probaj jednu "glupu stvar"
Ako imas integrisanu zvucnu, probaj uraditi disable zvucne karte iz control panela... I cisto probaj da li igra tako radi..

Poslednja izmena:
Vanila RO2 rula u svakom pogledu (osim u grafici) u odnosu na RS. Role, mape, tenkovi itd. + najbolje mape su one koje su moderi napravili (Barashka, Bridges of Druzina, Mishkova River, Cold Steel itd...). Savet jedan, ako prelaziš sa BF-a na ovo probaj da zaboraviš sve na šta si se tamo navikao pa onda instaliraj igru.

igra ima vertikalnu krivu ucenja... svako ko zeli da proba, neka se spremi da ce prvih 10 sati igre pljuvati krv na usta.. opet, svakome ko je zainteresovan, mogu ponuditi pola sata vaznih tips n tricks koje ce uveliko da olaksaju igranje..

RO2 nisam igrao jos od launch-a, pa ne znam kakva je sad situacija.

Na žalost situacija je tužna. Igra je izašla zabagovana i još uvek je nisu ispeglali.
Jedina igra u kojoj mi pucaju teksture, propadam kroz pod ili me izbaci na desktop.
Toliko dobrih stvari u samoj igri, dobrih ideja ali tehniča realizacija očajna.

ne znam kad si poslednji put igrao, to sto si naveo jeste bilo na izlasku...

za 1200 sati igre, pucanje textura, propadanja kroz pod i ctd nisam imao od par meseci posle izlaska.. i to me samo ja, vec sa sigurnoscu mogu tvrditi i 10ak ljudi koji su aktivno igrali, koje ja znam..
Kada si poslednji put ti probao, i imao sve ove probleme?

Na žalost situacija je tužna. Igra je izašla zabagovana i još uvek je nisu ispeglali.
Jedina igra u kojoj mi pucaju teksture, propadam kroz pod ili me izbaci na desktop.
Toliko dobrih stvari u samoj igri, dobrih ideja ali tehniča realizacija očajna.

Pirata igraš?

Naravno da ne igram pirata kad je igra skoro pa džabe.

Igrao sam pre oko dve nedelje i od nas trojice koji smo igrali zajedno nas dvojica imamo probleme.
Ovaj treći što mu radi ima 8GB, kod mene 4GB i kod ovog drugog sa problemima 3GB tako da izgleda kao da ne prazni memoriju prilikom promene mape ili tako nešto.

Ne znam šta da ti kažem, mi te probleme nemamo. Kad kažem "mi" mislim na nas 7-8. Moguće da je do RAM-a.

Nije napucana, medium i ispod toga. Probaću sledeći put kad budem igrao da oborim sve do dna da vidim ima li razlike.

Od zadnjeg patcha, ro2 exe nije vise isti za SP i MP .. Tj, poslebno skidas igru cirka 15gb ako hoces SP i otprilike isto tako posebno skidas MP.. Cak su ono razliciti folderi kao da imas dve zasebne igre..

Ova igra ima i SP? Uzeo sam pre par dana Rising Storm i u Steam imam Rising Storm/ Red Orchestra 2 Multiplayer, Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Beta i Rising Storm Beta. Jel se SP kupuje zasebno? I sta da radim sa ovim betama? :D

Inace ovo mi se bas svidja. Dosta me podseca na originalni Battlefield. Nisam igrao puno, 5-6 partija ali ono sto mi je ovde odlicno su ljudi koji igraju. Koliko je do jaja kada nam lik sve vreme prica sta da radimo, koji objective da napadamo, sta da branimo...

ja igram vise base igru nego Rising Storm..
Generalno, RS se nije svideo mom drustvu a meni je sasvim ok mada ima dve noob klase (ali opet to je kompenzacija za vozila)
U RO2/RS ima uvek par hiljada ljudi, i uvek ima server da se nadje... U tih par hiljada ljudi to su uvek konstantni mature igraci, ljudi koji znaju svoj posao..

Ajde probaj jednu "glupu stvar"
Ako imas integrisanu zvucnu, probaj uraditi disable zvucne karte iz control panela... I cisto probaj da li igra tako radi..
Probao sam, ne pomaze, nije do zvuka. Odokativno, grafika je u pitanju, igra se otvori na nekoj niskoj rezoluciji full screen, i to jedva, a dalje od main menija ne ide, tu se zablokira bilo sta da pritisnem. Probao sam i bez Aera. Probao sam i narodne lekove za SP, ne pomaze.

Kako RO2 nije Valve igra, naravno ne radi ni " set launch options " u steam-u. Ili ima nesto tu da radi?

Set launch opcije nisu ekskluziva za Valve igre koliko ja znam?

Naravno da nisu, ja skoro svim igrama moram u launch options da postavim rezoluciju i za sve radi.

Ova igra ima i SP? Uzeo sam pre par dana Rising Storm i u Steam imam Rising Storm/ Red Orchestra 2 Multiplayer, Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Beta i Rising Storm Beta. Jel se SP kupuje zasebno? I sta da radim sa ovim betama? :D

Inace ovo mi se bas svidja. Dosta me podseca na originalni Battlefield. Nisam igrao puno, 5-6 partija ali ono sto mi je ovde odlicno su ljudi koji igraju. Koliko je do jaja kada nam lik sve vreme prica sta da radimo, koji objective da napadamo, sta da branimo...

sp je samo neki kvazi mod territory moda, sa botovima.. nije vredno paznje.
sto se tice voice komunikacije u igri, da... kada imas komandira i squad leadere koji pricaju timu sta treba da se radi a tim ti prati, neprocenjiv feel.
ljudi u 99% koriste taj voice za konkretnu i korisnu stvar, retko se desi da neko spamuje, uglavnom mozda neki cod napaljenik kad je igra bila na free weekendima...

potrudicu se da napravim jedan opsirniji post koji ce sadrzati osnove ove igre, tips n tricks koje ce vam uveliko olaksati taj start koji je izuzetno tezak.

Naravno da ne igram pirata kad je igra skoro pa džabe.

Igrao sam pre oko dve nedelje i od nas trojice koji smo igrali zajedno nas dvojica imamo probleme.
Ovaj treći što mu radi ima 8GB, kod mene 4GB i kod ovog drugog sa problemima 3GB tako da izgleda kao da ne prazni memoriju prilikom promene mape ili tako nešto.

Igru sam uzeo par meseci posle izlaska, tako da sam zaobisao decije bolesti. Ne znam da li sam i jednom imao ctd, popucalu teksturu i slicno. Desava se i dan danas da nekada propadnem kroz teksturu na Fallen Fighters mapi, deo izmedju C i D cap-a i to samo kada zalegnem i stalno na istoj povrsini. Medjutim, i pored toga, igra mi dozvoljava da i dalje puzim gde na kraju i dodjem na "normalnu" podlogu. Stanje se takodje normalizuje i kada se pridignem (al to na tom mestu nije opcija jer popijes metak u vukla oma) I to je jedini problem koji sam doziveo za cca 600 sati gameplaya. Inace, meni je ,bez problema, igra radila sa Ph II 955, 4gb rama i Gf 560. Sve napucano na max.

Kako RO2 nije Valve igra, naravno ne radi ni " set launch options " u steam-u. Ili ima nesto tu da radi?

launch.jpg

? kod tebe ovo ne mozes da otvoris?

Set launch opcije nisu ekskluziva za Valve igre koliko ja znam?
Nisu. Ali...
Naravno da nisu, ja skoro svim igrama moram u launch options da postavim rezoluciju i za sve radi.
RO2 se buni i kaze da ne razume sta treba da radi, ili ova opcija nije od pomoci, nista nije pomoglo sto sam probao.
launch.jpg

? kod tebe ovo ne mozes da otvoris?
Mogu da otvorim. Pitanje iz mog prethodnog posta, sta tu da probam, ako nisam vec.

Ja od ponedeljka krecem da igram ovo, uzimam pack sa Rising Storm pa slobodno me dodajte na steam-u 'Snake1989'

kako naterati fps da ide preko 60 (iskljucen je vsync i opet je na 60 zakucan)?

to snake, ja prvu partio ubio 20 svojih :D hahaha jos mi cudno bilo, trce na mene, a ne pucaju :D al opet ja sto je sigurno da ne rizikujem puno :D:D:D

Poslednja izmena:
Sramota mene već dva puta izbacili sa servera zbog ubijanja svojih, nisam hteo da spominjem ali vidim i drugi imaju sličan problem :)
Malo sam otupeo igrajući koje šta prethodnih godina...

svakom se desavalo u startu, a za sada samo neki savet za raspoznavanje:

U toku igre, uvek se okvirno zna odakle dolaze tvoje a odakle neprijateljske jedinice.. taster "T" sluzi da izbaci na kratko overlay i pokaze vam gde su objektive, Radio uredjaj za komandira, ammo supply.
Posto kao sto kazem, znate okvirno onda pravac gde je vas spawn a gde neprijatelj tj objektiva, ako gledate u pravcu objektive logicno je da neprijatelj nikada nece stajati vama ispred zida, zida i li prepreke koju vi gledate frontalno vec IZA TOGA.
Rusi UVEK nose oruzje sa OBE RUKE NA ORUZJU,
Nemci UVEK nose oruzje u JEDNOJ RUCI.

Ovo nije game feature, ovo je istorijska cinjenica,a ubacena kao feature u igru. tako da cete lako raspoznati neprijatelja i na 150+m u trku.

najcesce se desava da greskom ubijete ruskog mitraljesca koji ima slem, i ruskog komandira koji ima shapku kao nemac. (ili vice versa).

U toku igre, ako napravite teamkill odmah napisite na public "SORRY" ili recite to na vioce chat, jer tada ako player koga ste ubili, napise na chat "np" oprostice vam teamkill, vratiti vam poene koje ste izgubili i istim time umanjiti sansu da napravite kriticni broj teamkills da vas kickuju. sansa da vam oproste za teamkill ako ste pocetnik, i nalazite se dole na tabeli je mala, ali moguca, dok ako ste na vrhu tabele i uradite teamkill, sansa da vam oproste je veca od 90%.

Ja sam tek krenuo da igram ali nemam problema sa raspoznavanjem svojih i protivnickih igraca. Nemac ima tipicnu, zlu facu (najbolje je to opisao Sinisa Mihajlovic kada je pljunuo Jeremisa), Rusi imaju seljacke face, Ameri su kul a Japanca je barem lako prepoznati. :d

U ***, ova igra bas ide u granice realnosti kad nema onih BF fazona iznad glave da oznaci svog. Hvala na ovim uvodnim savetima ;)

postoji spotting i u RO2, samo prikaze neki odokativni indikator u pravcu gde si spotovao (u vrhu ekrana sa oznakom koliko metara je to udaljeno) default taster je F valjda...

ako vas se skupi 6-7 koji aktivno igrate, mogu podici ponovo server... server je ranked, nalazi se kod nas u drzavi.. ping je extra, mada ova igra nema problema sa hit detekcijom u odnosu na latencije i preko 100ms.

postoji spotting i u RO2, samo prikaze neki odokativni indikator u pravcu gde si spotovao (u vrhu ekrana sa oznakom koliko metara je to udaljeno) default taster je F valjda...

ako vas se skupi 6-7 koji aktivno igrate, mogu podici ponovo server... server je ranked, nalazi se kod nas u drzavi.. ping je extra, mada ova igra nema problema sa hit detekcijom u odnosu na latencije i preko 100ms.

Sto se mene tice moze, evo na ovoj strani samo nas ima vec petoro

Jos par saveta:

Mehanika:
Mid mouse click polaze (toss) rucnu bombu, korisno za ubacivanje iste kroz prozor i preko zida.
Rucna bomba moze da se "kuva", potegnes na mouse 1 i onda dok je drzis pritisnes mid mouse, cuje se "klik" i bomba nakon toga puca za manje 3.5 sec (ruska, za druge tipove je drugi tajming ali isti princip kuvanja)
Mozes da sprintas dok si u cucecem polozaju (preporucujem).
Mozes da sprintas u nazad.
Nemacki MG moze da menja pregrejanu cev (6 na tastaturi, ne na num tasterima), moze da puca singlefire na mid mouse click.
Na keyboard 6 se menja fire rate (kod puskica koje ga imaju).
Izvirivanje na Q i E koristiti pod obavezno pri izvirivanju iza coskova

Gameplay:

Ko je dosao sa BF-a slicnih igara, bitan savet - ovde postoji linija fronta, dakle na velikim mapama gde se igra teritory mod ne ocekujte protivnike sa vaseg spawn-a, sa neba i sl, toga nema jer se zabranjena zona za protivnike kao i za vas stalno pomera i ne dozvoljava kompletan prilazak iza ledja, imajuci ovo u vidu lakse ce vam biti da odredite odakle dolaze protivnici.

Trcanje po otvorenom samo kad se mora

Ne stajati na sred prozora nikada, ako se mora biti na prozoru gledati kroz njega iz ugla i iz cucnja.

Ne pucaj ako nisi siguran da li je protivnik ili prijateljski igrac.

Ne trci u artiljeriju, sacekaj da prodje.

Ako je neko iz tima upravo poginuo ispred tebe nemoj zauzimati njegovo mesto jer to neko vec pokriva i popices metak.

Kad cujete recon plane, pogledajte mapu imacete privremeno spotovane neprijatelje.

Ne uzurpirajte team role samo zbog automatske puske (sq leader, MG, endzi ityd...) bice mnogo korisnije kod iskusnih igraca.

Neko ce rerci da pisem gluposti i da su ovo osnove FPS-a ali dosta igram RO i znam koliko je u staratu tesko bilo meni, nadam se da ce ovo biti od pomoci.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, zasto mi se povremeno sve na ekranu zamuti iako me niko ne gadja (barem tako mislim)? Tada mi se ona skala sa znakom uzvika smanjuje (nemam pojma sta ona oznacava).

Poslednja izmena:
Vrh Dno