Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

E to nisam znao. Hvala na informaciji.

Za 4 meseci sam igrao 15h u vrh glave.. Nikako mi ne ide da sednem i da me drzi igra. Mislim gotivno je kako radi, izgleda sve, ali je previse spora za moj ukus. I to da se desi jednom :D

Koje konjeve preferirate u RDR Online?
Kakav je Breton? Imam white i black arabian. Brzi jesu i upravljivi, ali non stop moram stiskati H da bi ustao uz mene. Na svaki pucanj ili zmiju, pobjegne izvan horizonta. Bijeli i nekako, crni katastrofa. Kako ga zajasim, krene da rze i trese glavom. M. Fox Troter malo bolji, nije plasljiv toliko, mada i on zna biti kritican. Kakva su vasa iskustva sa konjima, koje koristite?

Mene je izgleda u*ralo, uzeo sam mislim collector konja, Criollo, poslednjeg naravno. Bukvalno pucam malopre na legendarnog grizlija sa konja na nekih par metra. Definicija neustrasivog konja (zenka).

To sa hrabrošću konja je kažu random. Zapravo svi su plašljivi, ali kad pritišćeš dugme neki ostaju smireniji.
Arabian svaki je jako plašljiv pa ih ne volim koristiti.
Na prvom mjestu mi je Steel Grey Breton, da li sam imao sreće ili ne, uglavnom samo malo pritišćem dugme za smirivanje i s njim gazim po krokodilima, vukovima, panterima ... itd.
Neki dan sam naletio na Legendary Ghost Panthera sa kojim su bila još dva pantera - sva tri se provlače konju oko nogu a niti ijednom me nije zbacio :cool:
Drugi nisu toliko "hrabri" ali volim i koristim još: Turkomana, Missouri Fox Trottera i Mustanga. Svi konji su samo ženski ;)

Jel ima razlike izmedju muskih i zenskih?

E baš to, jer kako bi se inače Steel Grey Breton zvala Sasha Gray i da joj kažeš "Yeah, that’s a good girl" :cool:

Zato sto sam po netu nalazio na komentare da se drugacije ponasaju kobile, a drugacije konji. Iz mog iskustva, svaki konj je izgleda potpuno radnom. Neko se kune u Arabian da je kao kamen, dok kod mene pobjegne kilometar. Neki se kunu u Bretona, dok kod drugih zbaci jahaca cim vidi zmiju. Na kraju cu kupit od svakog po 1 za pocetak, ionak ne znam kud cu od dolara.

Jel ima razlike izmedju muskih i zenskih?
Pa ima ali ne znam koliko je prikladno na forumu da se napise u cemu je razlika 😁
Salu na stranu ja nisam primetio razlike mada nisam nesto ni obracao paznju 😉

Pitao sam jer sam na reddit procitao milion komentara i na kraju sam zakljucio da je totalni random. Nema pravila.

Vi ljudi igrate li igrate, a nikako da me dodate. :) Ja se makar ulogujem 1 dnevno da odradim Daily Challenge, ali bilo je i perioda kada sam grindovao kada je bio 2x XP i nugget na Tumbleweed serijalu, sigurno sam odatle izvukao preko 130 Gold-a.

Meni je ostali manje od 10 nivoa do max za Bounty Hunter i ostao mi je naravno Naturalist lvl. 3 trenutno (sporo ide napredak tu, majku mu...).

Ko hoce da doda, Rockstar nalog: zezam_krizu

Inace, Outlaw Pass 5 koji je sada aktivan je bas bez veze, i najgori je po recima ostalih igraca otkako igraju. Ja ga uzeo, pa cu polako i dobiti nagrade iz istog.

Evo kakva je trenutno generalna statistika kod mene.

Prilozi

• rdo general stat.PNG
    rdo general stat.PNG
    1.1 MB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Ako od 1.6. ne ubace nesto novo, ovo ce postati zesci smor. Grind grind grind....... Sve sam i konje manje vise pokupovao, nemam vise sta kupiti. Cekam jos 2 Lemata bounty hunter da budu na akciji 30% i to je to.

Jeste, jako brzo dodje do zasicenja. Izgustirao sam i trejdera, uzeo moonshinera i vidim da je to sve na istu foru. Desavalo se da po par sati radim daily challenge, a sad udjem jedan da zavrsim, da se odrzi niz. A i to cu uskoro da prestanem jer se resetuje...

Isto i ja uđem samo da obavim Daily Challenge, a ima i ono da se zadržim barem 2 sata, a i kad radim, radim tek posle 15. dana u nizu pa do 28., tad se isplati.

Testirao sam nekoliko konja, na fazon da sam prilazio aligatoru. Manje vise, ista stvar sa ponasanjem je i u slucaju napucavanja.
Svi konji su lev 4.
Arabian (black, white), na prvom prilasku aligatoru krece unazad i nema sanse da ga natjeram da ide prema aligatoru. Nakon par sekundi zbacili su me.
Missouri Fox Trotter, ni pod razno da krene prema aligatoru, nakon nekoliko sekundi zbacio me.
Norfolk Roadster, mozda malo duze je okljevao da me zbaci, sekundu mozda, ni pod razno da krene ka aligatoru.
Turkoman, malo ukoci i negoduje, 2x je pretrcao preko aligatora, nakon toga me je zbacio.
Kladruber, 1x je pretrcao preko aligatora, nakon toga me je zbacio.
Bretona sam tek uzeo da nabijem lev 4 pa da testiram i njega.

Radio je neko na Youtube-u video o konjima, da li Only PVP Cat ili Hazardous kanali.

Gledao sam i po youtube, ali su prilicno sareni. Jedni kazu jedno, jedni drugo. Mada su developeri dobro uradili posao, ima logike. Svaki konj ima osobine koje i treba da ima. Arabiani, norkfolk roadster temperament, tacno osjetim po ponasanju, kladruber je najtisi, tj najvise moze prici zivotinjama, ali je najsporiji od svih koje imam, turkoman je najstabilniji i u borbi, i pored predatora, i ima najbolji doskok, najrjedje pada... Kad sve sagledam, tacno ima logike. U tu pricu da je svaki konj random, ne vjerujem. Mislim da ako imas 3 konja iste rase, sva tri ce biti ista. Cekam da izlevelujem Bretona, pa da i njega ubacim u test. Kontam da ce biti kao turkoman otprilike. Pa posle njega cu jos jednog turkomana, cisto da vidim imal razlike izmedju iste rase. Najlakse mi je testirsti pored aligatora, jer ih lako nadjem i mogu ravnopravno testirati. Kladruber me je odusevio kad sam naletio na 4 vuka, bukvalno se ukopao 5-6 sekundi, nakon toga me je zbacio. Za to vrijeme sam ih ubio 3. Jako dobar konj.

Završio. 10/10 i pored svih problema. Ostalo se sve manje-više zna.

Šta sad' igrati. Spremam 2077 sa ovim 1.2 da ne cekam više. Sa konja na magarca, znam.

image.png

U zadnje vrijeme koristim Mustanga, čini mi se da je najstabilniji sa predatorima.

Sto se tice predatora, moje iskustvo (mustanga nisam probao) - Turkoman, Kladruber, Breton (lev3, nisam jos digao ga na 4), ovi ostali nisu ni pod razno htjeli da krenu prema aligatorima. Takodje, najupravljiviji je Turkoman prilikom gazenja preko aligatora. Kladruber je iza, Breton je nesto teze upravljiv, tj brze pretrci preko njih, mada mene sa lev 3 nije sinoc bacio niti jednom, a par minuta sam trcao preko 3-4 aligatora. Cekam da ga podignem na 4, pa da probam. Za sada, jako obecavajuci je. Jedino sto izgleda kao nilski konj sa grivom ili neku mutant pony, al to je vec stvar ukusa.
Kod vukova, manje vise niti jedan od ta tri nece zbaciti odmah, vec tek posle nekog vremena, a mozda i nikako. Nema pravila, prilicno se dobro drze okruzeni vukovima. Kod grizlija ce zbaciti svaki posle par sekundi. Puma, panter isto tako.
Sto se tice stresiranja od napucavanja, svi su isti, svi tapkaju i skakucu u mjestu kad pucam blizu njih i u sustini svi ce pobjeci malo dalje cim sidjem sa njih u vatrenim okrsajima. Meni licno mozda i najvise stima kladruber, jer je najtisi, najvise se moze prici zivotinjama. Mada je spor mnogo, pa jedino iz tog razloga, meni licno no1 je Turkoman. Nije previse temperamentan (poput arabian i norfolk roadster-a), visok je, lijepo izgleda, jako solidan za fajt i za predatore. I ubjedljivo najbolji doskok ima od svih konja, tj najmanje padam sa njega kod skokova ili silaska sa litica. Cini mi se da je sporiji od Bretona, iako mozda ima kockicu vise za maks brzinu. Sto se tice nekoh kompromisa brzina/hrabrost, Norfolk roadster (jako slican je i Fox Trotter) je mozda po meni bolje rjesenje od arabian-a. Cak i Breton me je iznenadio brzinom, mada nije okretan kao Norfolk roadster.
Takodje se ne bih puno zamarao statsima za health i stamina jer niti jedan konj nece poginuti od jednog pada, i onom sa pola kruga ce ostati dovoljno da prezivi. Sa nacogdoches sjedlom i onim najskupljim stirrups, stamina je zakucana i jako sporo se skida, tako da je nebitno. U pvp ista je stvar ubiti kladruber-a ili konja sa pola kruga. Onaj ko hoce da vam ubije konja, ubice ga.
Glupo mi je sto samo ima 10 mijesta u stali, sad bukvalno moram brisati neke konje, da bih probao nove. Bas bzze

Poslednja izmena:
Imas u temi vise puta napisano koje opcije uzimaju fps bezveze, doata smo detaljisali oko toga, a igra se na Vulkan.

A kad se igra online pa vas ubije neko od igraca, koje opcije odaberet pre respawna ima nesto sa strane ali nisam zapamtio sta sve pise? I jel utice to na honor itd ako u free roomu ubijemo nekog ili nas?

Za pocetak, napamet iz glave posto nisam usao u igru jedno godinu dana, iskljuci tree tessalation i smanji water physics na jedan stupanj ispod maksimuma. Volumetric quality takodje, a od antialiasing opcija, samo TAA, bez fxaa i msaa. Opet, ako se dobro secam.
Imas objasnjeno gde se gubi na kvalitetu, a sta bespoentno uzima fps za neprimetne ili ekstremno tesko primetne razlike. Water ph recimo samo pojacava talase, a uzme ti bukvalno oko 30% fps. Ima razlike u drami scene, ali nikako vredne vise od 5% fpsa. Cak mi cesto deluje nerealno burno voda, uzivo se retko tako ponasa, a da nije neko nevreme.

S obzirom da imas 3080, idi redom, msaa prvo iskljuci, pa water physics na 3/4, pa tree tessalation i onda kreni dalje na osnovu postova koje budes iscitao u temi.

Ја сам почео ово играти и јако добра игра. Баш ме заразила. Прво што ми се свиђа што је огромна! Графика супер. Највише ми се свиђа тражење добрих коња и кад их нађем, морам да их имам. Само их оставим у шталу. Оставио сам себи Арабиан. Како добар коњ. Не жалим ни динара од 1067 колико сам је платио на попусти, преко украјинског ВПН.

Него играм на i7 2600k, rx470 4gb, full HD екран. Шаљем подешавања које сам себи наместио, где игра клизи.

57437.jpg57439.jpg

@Xepoj87, СалеКојот

hvala Vam puno, xepoj kao sto si rekao tree taselatio cim sam iskljucio sve je progledao, takodje i fxaa a msaa je bio vec ugasen.... a onda sam sve ostalo stavio kao sto mi saleKojot poslao.... pocetak sa snegom je sada fix 60fps.
izgleda da je do Tree taselationa najvse, a ovde gore se ne pominje... kao da je do verzije igrice!?

Namerno ti nisam spominjao njihove video snimke, jer su oni bili osnova, a posle su jos neke stvari promenjene. Tree tessalation opcija nije postojala inivijalno, dodata je posle nekog vremena i drvece zaista deluje bolje, ali s obzirom da nikada neces stati i gledati u koru drveta, izuzetno zahtevna opcija za mali vizuelni dobitak u praksi.

Dosta tih opcija iz videa ne moras da smanjujes, jer 3080 moze lagano d agura 60fps skoro sve na max, osim water physics na 4/4 i tree tessalation. Opet, WP ce ti smanjiti i do 50% fps na zahtevnim trenutcima, gde si na nekoj reci, a tu gde si sada moze da ti ne obori uopste. Kao i lightning opcije gde sve super radi, a onda uvece u gradu rokne fps zbog isijavanja lampi...itd.
Videces vec i sam da li imas potrebe jos nesto da spustas.

da da, kampiram. Sve zavisi od svetlosti, senke, ambijenta generalno... nego meni je bio kriminalan fps u toj prvoj misiji/sceni sa snegom... kad krenem da vrtim kameru oko konja pada na 55,43,50... i tako vrti. Sada sam fixirao na 60fps, sto reche u nekim momentima ce i tu malo da padne, ali nema veze to mi nece smetati kao ovo sto mi je smetalo, a bio mi je upaljen taj Tree tasellation kao i FXAA a TAA je bio na Ultra cini mi se i onda je to bila "smrt u diskoteci"

Vrh Dno