Šta je novo?

Reallocated Sectors Count?

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
S.M.A.R.T. je počeo da se buni da će hard disk da otkaže. Uradio sam Surface test HD Sentinelom i on mi je vratio rezultat da je nađen samo jedan Bad sector. Takođe, skenirao sam i nekom HDD alatkom iz Hirensa, gde je nađeno nula Bad sectora. Jedino što me buni je ova Reallocated Sectors Count vrednost. Čitao sam nešto malo na tu temu i koliko shvatam, ona ima veze sa popravljenim Bad sectorima? Da li postoji mogućnost da je ovo false positive, ili hard disk zaista polako odlazi u večna lovišta? Ima li smisla nastaviti sa njegovim koriščenjem, pošto barem u ovom trenutku sve radi bez problema. Okačio sam atačmente ispod, pa bih zamolio ako neko iskusniji po ovom pitanju može da proceni šta mogu da očekujem...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    189.6 KB · Pregleda: 109
  • 2.jpg
    2.jpg
    265.2 KB · Pregleda: 89
  • 3.jpg
    3.jpg
    148.1 KB · Pregleda: 80
  • 4.jpg
    4.jpg
    253.4 KB · Pregleda: 82
  • 5.jpg
    5.jpg
    1 MB · Pregleda: 71
to je broj losih sektora, ako se bude povecavao, trebalo bi menjati disk

Na svakom disku postoji neka rezerva sektora, pa kada se pojavi bad sektor - on se realocira i hard nastavlja da radi. Samo je pitanje dokle, zato kreni u backup podataka i planiraj novi disk.
Stari možeš da nastaviš da koristiš, ali recimo za torrente, pa ako/kad crkne nije šteta.

Tako će i biti, skloniću bitne stvari sa njega i ostaviti ga za download, pa koliko traje neka traje. Hvala svima na dijagnozi :)

Znam da neki nece verovati ali meni je takve probleme pravio neispravan sata kabl, 2 programa (hdd tune i sentinel) prikazali pad ''health-a'' na 80-90%, one C5 greske i x BS-a i zamenom kabla je sve ok vec 3 godine, kapiram da je tada stvarno krenuo da crkava do sada bi i riknuo.

Ali ovaj WD blue poceo da smara, garancija istekla pre 2 meseca a videh malopre health na 91%, moram opet probati da li je do kabla.

Cim nesto izadje iz garancije, kraj, makar posle 24h :d

Nazad
Vrh Dno