Šta je novo?

Real Time Protection i hackovanje

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Zanima me cemu sluzi opcija Real Time Protection u Microsoft Antispyware Beta...i da li ona moze zastititi od zlonamernog "upada u sistem" ..molim sto detaljnije objasnjenje
Takodje me zanima na koji nacin mogu da saznam da li mi neko skenira portove i da li pokusava da "upadne" u moj racunar.....Hvala

Pa sluzi kao sto i ime kaze,da bi zaustavila pokusaje upada na tvoj racunar u realnom vremenu.Ista opcija je Ad-watch kod AwAware-a,a i ostali programi toga tipa imaju to isto.Za ovo drugo se brine tvoj firewall,gdje u logovima mozesh vidjeti sve sto je on odbio,ip adresu sa koje je doslo,rejting napada...Pozdrav

ako istu stvar radi kao i firewall ...smem li onda fw da iskljucim?

djoni je napisao(la):
ako istu stvar radi kao i firewall ...smem li onda fw da iskljucim?
Ne,ni u kom slucaju.Firewall radi mnogo toga vishe,ostavi oboje ukljuceno i sto je najvaznije,za sve programe koji ti stite racunar ukljucujuci i ta dva-redovno im radi update.I preporuchio bih josh neki anti spyware program,SpyBot i Ad-Aware su besplatni,a ako si u prilici nabavi PestPatrol(integrishe se u OS,tako da sve sto prebacish na racunar mozesh odmah da prekontrolishes)Pozdrav

Stos je u sledecem ....koristio sam Zone Alarm ali me je "udavio" sa iskakanjem za svaku sitnicu pa sam batalio .Danas kod ortaka vidim da/ ima Pandu antivirus/ mu program /Panda/ istovremeno daje i izvestaje o pokusajima upada u sistem ../dan,sat, ip adresa .../ a on istovremeno ima na kompu i Micros Antispyware i Adaware ....ali NEMA firewall. Ja koristim Kaspersky ...prastari ...recimo da je 3.0 verzija ili tako nesto /instaliran 2003/ i on nema sanse da mi pokaze te hack pokusaje ...Pitanje je " da li to znaci da je u Pandu integrisana i neka vrsta firewall-a i da li mom drugaru , pored toga /+Micros + Adaware / treba i firewall ? Ako treba - koji ? I na sta obratiti paznju tokom podesavanja ? Hvala

Da,njegova Panda ima i firewall pride,mada ona nije bash moj favorit.Svaki firewall ce da te udavi u pocetku🙂,ali prilikom upita ako hocesh da odobrish,samo selektujesh i kliknesh accept i vishe te nece daviti🙂Posle nekolika dan si miran.Meni je Zone Alarm pro+Kaspersky 5 pro+Pest Patrol+AdAware pro+....Inache,ako ti se svidjaju all in one reshenja imash BitDefender Professional 8-veoma je dobar koliko sam chitao,a i probao sam ga malo i ostavlja stvarno mocan utisak.Nadji ga nedje,pa ako ti treba kljuc,javi na pm.
P.S.-firewall je OBAVEZAN i to ne windows-ov vec neki tipa ZoneAlarm,Kerio...Sto se tiche postavki,najbolje je da ti neko to zachas pogleda jer ih ima malo vishe.Pozdrav

zoran l je napisao(la):
P.S.-firewall je OBAVEZAN i to ne windows-ov vec neki tipa ZoneAlarm,Kerio...Sto se tiche postavki,najbolje je da ti neko to zachas pogleda jer ih ima malo vishe.Pozdrav
Ako držiš neki anti-virus monitor windows sp2 firewall je sasvim dovoljan.

Ako instaliram Pandu / od ortaka / predpostavljam da je pametno da iskljucim Kaspersky ?

djoni je napisao(la):
Ako instaliram Pandu / od ortaka / predpostavljam da je pametno da iskljucim Kaspersky ?
Jeste,u tom slucaju je najbolje da ga deinstalirash potpuno.Moj izbor ne bi bio panda,ali opet,ima ljudi koji i nju hvale.U svakom slucaju,samo redovno osvjezavaj program novim definicijama i bice sve ok.Pozdrav

jddipqd je napisao(la):
Ako držiš neki anti-virus monitor windows sp2 firewall je sasvim dovoljan.
Ako moze bolje od toga,zasto da gata je li mu dovoljan ili nije,sto se mene tiche nije,a mislim da je tako sa svima koji na netu provode malo vishe vremena.

Realtime zaštita MS antispyware programa NE sprečava upade u računar (za to je zadužen firewall), već prati veliki broj sistemskih postavki, i sprečava njihovu promenu. Nisam isprobao ad-watch, ali me je MS antispyware impresionirao baš zbog svoje realtime zaštite.

Windowsov firewall odlično blokira portove, ali mu je slaba kontrola aplikacija, pa onaj ko pazi šta startuje na kompu nema nikakve potrebe za boljim firewall-om...

Poslednja izmena:
Moze li onda neka preporuka za"all in one" kombinaciju /osim BitDefendera.../da li NOD ima all in one ...vidim da ga mnogi hvale ...takodje zanima me da li i Avast home ima integrisan fw ...ako sam se dobro izrazio....Hvala :cigar:

BitDefender ima očajan fw, ni portove nije blokirao kako treba...
Koliko je meni poznato Avast nema fw...

Bah, mani se tih AllinOne resenja... Dobra kombinacija je Outpost/Kerio & KAV/NOD32.

mitar1982 je napisao(la):
Realtime zaštita MS antispyware programa NE sprečava upade u računar (za to je zadužen firewall), već prati veliki broj sistemskih postavki, i sprečava njihovu promenu. Nisam isprobao ad-watch, ali me je MS antispyware impresionirao baš zbog svoje realtime zaštite.

Windowsov firewall odlično blokira portove, ali mu je slaba kontrola aplikacija, pa onaj ko pazi šta startuje na kompu nema nikakve potrebe za boljim firewall-om...
A sistemske postavke mijenja ko...?Windows firewall moze da posluzi,ali ne moze da pruzi zastitu na nivou renomiranih firewall programa.Momak je ocigledno neupucen,pa bi ipak trebalo da mu kazesh i to,jer niko ko moze imati nesto bolje,nece se zadovoljiti sa Windows Firewall-om.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Bah, mani se tih AllinOne resenja... Dobra kombinacija je Outpost/Kerio & KAV/NOD32.
Potpuno se slazem,mada meni i ZoneAlarm5 pro obavlja super posao.U kombinaciji sa Kav 5pro,PestPatrol,Ad-Aware pro...Ali je ocigledno da momku treba resenje koje ce od njega zahtijevati sto manje njegovih intervencija,a BitDefender 8 pro je program koji je dobio izuzetne pohvale,makar sam ja chitao na nekolika mjesta o tome(posebno anti virus skener).

djoni je napisao(la):
Moze li onda neka preporuka za"all in one" kombinaciju /osim BitDefendera.../da li NOD ima all in one ...vidim da ga mnogi hvale ...takodje zanima me da li i Avast home ima integrisan fw ...ako sam se dobro izrazio....Hvala :cigar:[/QUOTE
To ti je trenutno koliko se svuda moze prochitati najmocnija all in one kombinacija,a sam anti virus u uokviru nje ostavlja meni mocniji utisak od Nod-a.Ja sam sa Nodom zavrshio posle dvije nedelje testiranja kada je Kav 10 minuta posto sam skenirao sa Nod-om(i sve je bilo kao ok)zakristao minut posto sam ga pokrenuo i nashao trojanca,negdje sam i okachio kojeg.Kada sam posle duzeg korishcenja Kav-a(a veoma sam mnogo na netu)testirao racunar sa Nodo-om i BitDefenderom-nijesu nasli ama bash nista.Oduzih,ali ako bih trazio all in one kombinaciju,onda je to BitDefender,a ako bih trazio najbolje za sebe,onda je to Kav5 pro,ZoneAlarm 5 pro,PestPatrol.AdAwarepro,SpyBot i nesto tipa Advanced System Optimizer za chiscenje i defragmentaciju registry-ija.Pozdrav

zoran l je napisao(la):
jer niko ko moze imati nesto bolje,nece se zadovoljiti sa Windows Firewall-om.
Ja sam jako dugo koristio ZoneAlarm ali sam prešao na Windows Firewall i nisam se pokajao.

jddipqd je napisao(la):
Ja sam jako dugo koristio ZoneAlarm ali sam prešao na Windows Firewall i nisam se pokajao.
Ok,svako ima svoj izbor i zna sta je za njega najbolje.

Nazad
Vrh Dno