Šta je novo?

Razocaran sam sa 7800GT!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na vreme treba shvatiti krajnje domete i najskupljeg hardware-a i tada nece biti threadova nalik ovome:) . Malo shale ,ali vishe zbilje i ako se dobro porazmisli 16xAA na bilo chemu tj. bilo kojoj igri ...???

A predpostavljam da ce tek u skorijoj buducnosti izaci kartice koje ce moci da na max podesavanjima i 1280*1024 sa 16*AA DA RADE BEZ SECKANJA

Rezultati u Doom-u su ti sasvim normalni. Sa venice [email protected], i 7800GT 450/1200 imam 111fps. Verovatno bi na defaultu bili kao tvoji.

Pa meni doom3 i farcry su isli ok 60frejma... tako da nema sanse sa 7800gt da ide manje od 60... a cekaj zasto svi ukljucujete taj af i aa kada na 1024x768 vec netrebaju da se ukljuce... mislim zasto stvarati pad perfomansi zbog necega sto oko nevidi... probaj ti bez af i aa pa onda kazi... ali sa ovom kofiguracijom sto imas trebalo bi bez problema da radi... sta ovo bi sa riva tunerom pa tebi radi slabije i memorija koja treba da radi na 1000mhz a procesor na 400... a tebi radi za GPU: 275 a MEM:500... aaaa da ovo ti je u 2d rezimu najverovatnije spusti klok... evo na ovom sajtu imas koliko bi trebao da radi tvoj 7800gt... probaj da spustis kartu na perfomance pa da vidis kako ce da poleti i igraj bre bez af i aa... ja igram bez i nisam video neku razliku kada ukljucim, ovako mogu da naguram svaku igru na very high i da mi radi bez problem

ja ovim postovima nisam zeleo da kazem kako mojia grficka radi do j...,jednostavno hocu da pomognem .COD2 sam deinstalirao pre par dana kada sam je zavrsio i opet ponavljam da sam je igrao na max u 1280 sa 4aa i 16afi nije niti jednom stucnula.Za test u cod2 -u ne znam ni gde je i da li treba posebno da se skine.uradio sam sada test dok kucam ovo u FEAR.Namesteno je na 1024 sve max osim soft shadows off i 2xAA i 16xAF.Mislim da kolegi sa 7800 gt nesto nije ok

MIN 34
AVE 66
MAX 140
0% 25 FPS
10% 25 -40 FPS
90% ABOVE 40 FPS
pukla mi veza

Blago tebi raven2005 ako ne primecujes razliku u kvalitetu prikaza sa npr. 8*AF i bez njega, ili u slici bez AA i sa makar 2*AA (pogotovo u voznjama). Ja cesto i smanjujem rezoluciju i neka podesavanja grafike samo da bi zadrzao barem 4XAF na 6800GT.
Nikako da shvatimo da 7800GT nije vrh grafike. Ima jacih kartica, a tu je i SLI. 7800GT je trenutno karta za 1280X1024 high/ultra 8/16XAF i ako moze malo AA i to je to za sadasnje najzahtevnije igre. A za zverska setovanja tipa 16XAA uz visoku rezoluciju i max podesavanja mislim da je i 256 MB memorije malo.

Uradio sam u FEAR-u jos jednom test i to na 1024 sve na max+ soft shadows ON + 4AA + 16AF
rezultat
MIN 27
AVE 47
MAX 113
0% MANJE 0D 25
39% 25-40
61% 40 VISE
mada pri ovom setovanju zna da secka ali sve je to do opztimizacije

Ljudi 16xAA kazem ponovo to je neka buducnost.Za sadasnje igre ako su dobro optimizovane na 1280x1024 4XAA 16XAF sa 7800 gt su igrive i to je vrh u podesavanjima-nema seckanja.Videcemo Oblivion?????????

16xAA je cisto izivljavanje. Pa kako ste samo ziveli pre 3 godine i bez 8xAA, a sada vam malo? Hajde svi kojima je malo 8xAA brzo kod psihijatra na pregled glave! Neki optimum mu dodje 4xAA i 4 ili 8xAF u 1280x1024 ili 1024x768. Sve preko toga je besmisleno.

zvezdand je napisao(la):
Uradio sam u FEAR-u jos jednom test i to na 1024 sve na max+ soft shadows ON + 4AA + 16AF
rezultat
MIN 27
AVE 47
MAX 113
0% MANJE 0D 25
39% 25-40
61% 40 VISE
mada pri ovom setovanju zna da secka ali sve je to do opztimizacije
Ovo mu dodje neigrivo, a u 1024 2xaa + 4xAF je igrivo, zar ne, a izgleda mozda 5% losije? ili jos bolje 1280x1024 i samo 4xAF bez AA. Ja sam uvek za visu rezoluciju!

CoD2 jede 7800GT za dorucak. Mislim cak da sam pisao vec ranije, ali ti ako ne primecujes seckanje na 1280x1024 sa svim ukljucenim, details na high i 4xAA si slep, bez uvrede.
Instaliraj opet ako mozes i ukljuci FRAPS. Imam doticnu kartu, cak sam je za te potrebe naterao na 480/1200 i probao sam da igram sa tim setovanjima i bas puno puta pada ispod 25. Dakle secka itekako. Uostalom evo jednog linka, ja sam igrao sa tim setovanjima, i ok je, mada i tad par puta u guzvi padne na oko 22 fps, ali daleko od toga da je neigrivo jer su takve situacije zaista retke. Koga mrzi da cita setovanja su 1024x768, teksture na high, dynamic lights normal, soften smoke edges - world only, ansio filtriranje (valjda za cod2 po defaultu to je 16xaf). Sve preko toga kolje gt-a, posebno rez. kad se nagura na 1280x1024.
http://www.firingsquad.com/hardware/call_of_duty_2_performance_ati_nvidia/

E znate sta ja sam imao jako slican problem sa mojim komp-om i mislio sam da je i graficka 6600gt i drajveri i reinstalirao sve 10 puta i na kraju se ispostavilo da je memorija zezala kad radi u paru u dual-u,a imao sam dobre rezultate u svim 3d markovima ali je i dalje seckalo u igricama ! Tako da ja ti ja predlazem ako imash dve memorija da izvadish jednu i tako da probash ako ne onda stavi neku drugu pa vidi

podrzavam @Broz-a da se ubuduce postuju odma opsirni rezultati testa, najbolje log-ovi pa da se tacno vidi celokipan FPS ..
A ne da se svadjamo secka, leti, stuca....
bilo je vec previse postova i resavanja problema koji ne postoje...

PS: Naravno i ja kad za nesto dam debelu lovu to uvek neradi onako kako sam ja zamisljao pa se naviknem (jos kad bi uzimao komentare drugih za njihove "krseve" kako kod njih sve klizi stvarno neznam kako bi se zadovoljio) ;)

Negde na nvnews forumu lik je imao slican problem ("cudne lose performanse") sa GTX-om i posle raznih pokusaja, ustanovio je da je monitor povezao na sekundarni izlaz na grafickoj!? Kada je prebacio na primarni sve mu je proradilo kako treba. E, koji je sada primarni, a koji sekundarni, nemam pojma... Jednostavno, samo prikljuci mon. na drugi izlaz pa pokusaj ponovo.

Znam da zvuci cudno... ali nista te ne kosta da probas :)
Na kraju, da budem iskren, 1280x1024 & 16xAA je sumanuto!

Evo probah i FC na 1280x1024 sve na very high, voda na ultra, 4xAA, 8xAF i mislim da je to previse za 7800gt makar za moj ukus.
U guzvi se vrti oko 30, padne i na 24-25. Kazem ovo samo u guzvi mada je to i najbitnije, sta mi vredi dobar fps kad nema nikog oko mene. Jos malo cu se igrati, ovako je igrivo, ali mislio sam da ce izvlaciti makar oko 35 u najvecoj guzvi.

face je napisao(la):
Evo probah i FC na 1280x1024 sve na very high, voda na ultra, 4xAA, 8xAF i mislim da je to previse za 7800gt makar za moj ukus.
U guzvi se vrti oko 30, padne i na 24-25. Kazem ovo samo u guzvi mada je to i najbitnije, sta mi vredi dobar fps kad nema nikog oko mene. Jos malo cu se igrati, ovako je igrivo, ali mislio sam da ce izvlaciti makar oko 35 u najvecoj guzvi.

Ma stvarno ne zelim da se raspravljam ali ja ti kazem kako je kod mene cod2 NE SECKA a kamoli far cray na gore navedenim setovanjima. idi kod nekoga da vidis kako sljaka cod 2 sa 7800gt i sredjenim kompom

yooyo je napisao(la):
Negde na nvnews forumu lik je imao slican problem ("cudne lose performanse") sa GTX-om i posle raznih pokusaja, ustanovio je da je monitor povezao na sekundarni izlaz na grafickoj!? Kada je prebacio na primarni sve mu je proradilo kako treba. E, koji je sada primarni, a koji sekundarni, nemam pojma... Jednostavno, samo prikljuci mon. na drugi izlaz pa pokusaj ponovo.

Znam da zvuci cudno... ali nista te ne kosta da probas :)
Na kraju, da budem iskren, 1280x1024 & 16xAA je sumanuto!
E stvarno, koji je primarni izlaz.

I zavrsavam ovo glupo jeste-nije piskaranje.
Ne znam kako bi mogao da ti pomognem u vezi kompa i resenja problema ali verujem da ces vec nesto da uradis ako nisi vec.

zvezdand je napisao(la):
Kod mene je monitor vezan za levi ,kada se gleda odozgo,
Mislis na onaj sto je odmah pored ViVo izlaza?

ma to sa primarni i sekundarni je nonsens chisti. Oba su ista!

zamena

Posto vidim da se mnogo nerviras oko te karte evo ja ti predlazem zamenu. Moja Ati X800XL PCI-e koja radi perfektno u okviru svojih mogucnosti za tvoju 7800GT i dobijes pride dusevni mir :)

Ma jok, ja mislim da sam resio problem formatiranjem diska. Sta mu je bilo, ne znam?!

zvezdand je napisao(la):
Ma stvarno ne zelim da se raspravljam ali ja ti kazem kako je kod mene cod2 NE SECKA a kamoli far cray na gore navedenim setovanjima. idi kod nekoga da vidis kako sljaka cod 2 sa 7800gt i sredjenim kompom

Kao sto neko vec rece daj brojeve, kao sto sam ja dao pa da vidimo sta to znaci "leti" i "ne secka".
Nije problem sta ti mislis vec sta iznozis kao chinjenice. Neko ce to posle da procita pa ce da bude xyz topica "7800gt mi secka" jer ce ljudi da ocekuju chuda od kartice.

Dragan1985 je napisao(la):
Mislis na onaj sto je odmah pored ViVo izlaza?

prvi ti je onaj koji je BLIZE maticnoj ploci kad je kartica instalirana

zvezdand je napisao(la):

ne znam koji ti procesor imas ali kod mene je CoD2 isao na granici igrivosti (oko 30fps) u 1280 sve na high sa 2GB rama i 3Ghz P4 sto je i normalno i sto sam ocekivao i sto sam video po testovima.
sad ces verovatno da mi kazes da mi komp 'nije sredjen':)

Broz je napisao(la):
prvi ti je onaj koji je BLIZE maticnoj ploci kad je kartica instalirana

Meni taj vidi kao Secondary, evo vec na cetvrtoj kartici...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno