Šta je novo?

Razocaran sam sa 7800GT!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Kako je moguce da u svim zahtevnijim igricama frame rate bude ispod 30 u 1280x1024 (Doom3, Far Cry, HL2)? Sa 1024x768 situacija je malo bolja. Mislio sam da je problem u 77.77 drajverima, pa sam skinuo poslednje sa Nvidia-inog sajta, ali to nije pomoglo. 3Dmark03 mi daje skor od oko 14000 sto je normalno, ali ne znam stvarno koji je problem sa igricama.

Poslednja izmena:
pa koliko imas u 2005?

nesto izgleda nije u redu kod tebe, jer je bas mala ta cifra od 30 frejmova.

koji program koristis za merenje fps?

Nesto tu ne stima. Ako nisi reinstalirao operativni sistem bolje to uradi. Tako je "najlakse" :)

Skoro sam sve instalirao. 3DMark05 nisam ni testirao, ali cu i to uraditi cim ga skinem sa Net-a. Koristio sam Frame program za testiranje, ali se svejedno i golim okom moze videti da nema 25 frajmova, odnosno ponekad secne. Npr. Far Cry stalno stoji na oko 30, ali neverovatno pada i na 20.

pa bilo bi dobro kada bi mogao da odneses tu karticu u neku drugu konfiguraciju i vidis da li daje bolje rezultate.

To sam i ja razmisljao (da je stavim na neku drugu konfiguraciju), ali nemam nikoga ko ima PCI Express slot i dovoljno jako napajanje.
Mozda je odnesem tamo gde sam je kupio pa neka oni razbijaju glavu.

Cekaj bre meni to mirise da ti je malo sistem otisao na pasu :)... Definitivno nesto nije u redu sa tvojim sistemom ;)
POz...

Evo sta mi daje RivATuner.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    8 KB · Pregleda: 118
  • 2.jpg
    2.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 158
  • 3.jpg
    3.jpg
    31.5 KB · Pregleda: 121
Definitivno ti nesto nije u redu sa Windows-om ili drajverima za mobo/graficku.
Ta karta je skoro sam vrh pa je nenormalno da imas i ispod 60 fps a kamoli <25.
Proveri da nije u forceware-u stavljeno na default AF(neki od modova) ili AA(8x ili slicno)
Uradi i cleaning preko driver cleaner-a.Imas uputstvo kako se pravilno radi clean preko njega negde na forumu.Udari samo search

Poz

Pa ne znam, skoro sam sve instalirao. Ajde provacu sa tim cleaner-om.

Dragane ,imam jedno pitanje: jesi li siguran da ti je klok memorije na "fabrickim" vrednostima.Malo mi je cudan klok od 250 MHz u Rivinom info-u.Jeste da je u pitanju DDR3 mem. ali sumnjiv mi je rezultat.
Uradi screenshot driver panela sa klokovima za 2D i 3D(onaj u Dosplay properties) cisto da eliminisemo klok memorije,Pretpostavljam da je 99% sve OK,ali opet svasta je moguce.

Poz

Ne da nesto nije u redu vec nesto DEBELO ;) nije u redu! Mislim da je problem do drajvera odnosno do podesavanja istih. Moguce je da je zaostao neku "djubre" od prethodnih drajvera pa sada ima neki konflikt.

Klok memorije je na 1000MHz, to nije problem. Cak u podesavanjima ima optimal defaults za overclock, koji proceni da je moguce ici do 490/1190.
Pre ovoga nisu ni postojali drajveri. To je prvi put da sam sve instalirao.

Sacuvaj ti lepo sve sto ti treba(slike i sl.) sa C:\(ili vec sa one gde je win) na drugu particiju,udari format c: ,a onde sve "po knjizi".Probaj po ulasku u Win(posle zavrsene instalacije,kad kaze New hw found za graficku) da navedes put do drivera kroz Choose driver manualy(nv4_disp bi trebalo da bude,vise se i ne secam,davno sam to radio ,kuc kuc :) ).Naravno prvo drajver za plocu pa onda za graficku,zatim ostalo po zelji.Mora ta konfig. da radi kao zmaj! ;)

Aj sa srecom!

... skoro da mi dodje da pitam.. a da li si ti instalirao DirectX 9.0c kako treba?

Dragan1985 je napisao(la):
Kako je moguce da u svim zahtevnijim igricama frame rate bude ispod 30 u 1280x1024 (Doom3, Far Cry, HL2)? Sa 1024x768 situacija je malo bolja. Mislio sam da je problem u 77.77 drajverima, pa sam skinuo poslednje sa Nvidia-inog sajta, ali to nije pomoglo. 3Dmark03 mi daje skor od oko 14000 sto je normalno, ali ne znam stvarno koji je problem sa igricama.

Naslov treda treba da bude "razocaran sam u sebe" jer ako ti sa takvom konfom imas takve simptome onda to ne znaci da 7800GT ne valja.
Sta je pre GTa bilo u masini? Mislim ako na celom internetu tj na nekoliko stotina sajtova 7800GT daje u tim uslovima ne ispod 50 i 60 onda je sve jasno...
Problem je definitivno sw prirode.

EDIT: sad sam video da si imao tred u vezi konsultacija sta da kupis i tamo si rekao da "sve radi bez problema"?!

Poslednja izmena:
Pa valjda bi se manifestovalo u 3dmarku da nesto ne valja. Jel si cackao po drajverima pa ukljucio neki suludi aa i af ili sta vec.
To kad kazes ispod 30 znaci da ponekad padne ispod 30 ili je 30 average sto bi znacilo da pola vremena bude i ispod toga?

Broz je napisao(la):
Naslov treda treba da bude "razocaran sam u sebe" jer ako ti sa takvom konfom imas takve simptome onda to ne znaci da 7800GT ne valja.
Sta je pre GTa bilo u masini? Mislim ako na celom internetu tj na nekoliko stotina sajtova 7800GT daje u tim uslovima ne ispod 50 i 60 onda je sve jasno...
Problem je definitivno sw prirode.

EDIT: sad sam video da si imao tred u vezi konsultacija sta da kupis i tamo si rekao da "sve radi bez problema"?!
Pazi tada se jos nisam mnogo zanimao igricama i nisam mnogo obracao paznju. Ali kada sam video da NFS i Far Cry seckaju, malo sam se zapitao, pa sta nije u redu.
Sam sam sastavio komp, pre nekih nedelju dana (znaci sve je novo). Nije mi se pojavljivao nikakav plavi ekran ili neka usporenja u Windows-u. Da li mozda instalacija SP2 za Windows hoce da pravi probleme? Ali sve sam normalno instalirao, SP2, pa zatim drajvere za maticnu, pa graficku...
Nocas cu da se zezam sa formatom, pa neka mi je Bog u pomoci.

face je napisao(la):
Pa valjda bi se manifestovalo u 3dmarku da nesto ne valja. Jel si cackao po drajverima pa ukljucio neki suludi aa i af ili sta vec.
To kad kazes ispod 30 znaci da ponekad padne ispod 30 ili je 30 average sto bi znacilo da pola vremena bude i ispod toga?
Far Cry i Riddick nece iznad 30?!
Moram jos da vidim u 3DMark05, za 03 je sasvim normalan skor.
A DirectX je instaliran sa SP2.

U tvom slucaju ja bih uradio nekoliko stvari:

1) Unistall drajvera za graf
2) Driver Cleaner PRO pa sve sto ostane od drajvera brisi
3) Reinstall DX9.0c
4) Install 81.98 drajvere

Ako ovo ne proradi, format valjda?

Poslednja izmena:
Covek je koliko sam razumeo instalirao sp2 na formatiran disk znaci nije bilo drajvera pre toga.
Probaj format, mislim da je krace od pokusavanja milion drugih varijanti.
Probao bih da ti pomognem i kazem kako je kod mene ali nemam nijednu od 3 navedene igre, tj. imam FC al sam zagubio prvi disk :(.
Mozda imas jos neku igru?
Doom3 je neverovatno da radi sa 30 fps jer sam npr ja Q4 koji je zahtevniji sa 6600gt presao na 1280x1024 sve na high bez aa sa prosecno 30-40 fps stim sto je nkad badalo ispod ali to je bilo retko bas.

Bilo je vise postov-a da se ljudi zale na seckanje.. sa jako jakim novim HW-om uglavnom nisi dao dosta podataka gde je problem.. dali dolazi do povremenog zastajkivanja/pada fps-a, dali je seckanje konstantno.. sta imas od rezidentnih programa, dali si zakazio neki virus, u idle stanju jel ti se desava da CPU idle graph ponekad skici an 100% bez potrebe... ?
Inace vidim imas skystar 2 ja sam sa njom imao problem da oce da koci system kad gubi signal.. probaj da disablujes drajvrere pa onda testiraj igre...

Far Cry i Riddick nece iznad 30?!
Moram jos da vidim u 3DMark05, za 03 je sasvim normalan skor.
A DirectX je instaliran sa SP2.

Treba mi odgovor na dva pitanja:
1. da li si merio fps necim ili je to tvoja procena?
2. da li umes da napravis distinkciju izmedju malog broj/nedovoljnog broja frejmova i stuttering-a?

Broz je napisao(la):
Treba mi odgovor na dva pitanja:
1. da li si merio fps necim ili je to tvoja procena?
2. da li umes da napravis distinkciju izmedju malog broj/nedovoljnog broja frejmova i stuttering-a?
Koristio sam Frame program za testiranje, ali se svejedno i golim okom moze videti da nema 25 frajmova, odnosno ponekad secne.

Poslednja izmena:
face je napisao(la):
Covek je koliko sam razumeo instalirao sp2 na formatiran disk znaci nije bilo drajvera pre toga.

Mislio sam da je problem u 77.77 drajverima, pa sam skinuo poslednje sa Nvidia-inog sajta, ali to nije pomoglo.

Poslednja izmena:
Sve sam ponovo instalirao (opet sam instalirao SP2), pa cu sad da vidim kako je.

Slushaj gde se nalazish ?da ja dodjem da ti sve instaliram pa da vidish kako ce da vozi Neshto loshe radish,mozda je pci-e u biosu na 8x? samo polako greshka postoji u samom instaliranju ili je neshto od hardware-a s*ebano!Najbolje bi bilo da neko dodje od nas kod tebe pa da ti pomognemo brate!
Poz

A da i uvek bi mogli da se trampimo ja tebi moju MSI6600@6600gt i nema da secka a ti meni tvoju debilnu 7800gt naravno uz tvoju doplatu :) :) :)

Hehe. U BIOS-u je sve na default (PCIE radi na 100MHz), samo sam iskljucio integrisan zvug.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno