Šta je novo?

Razni Problemi sa kompom

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Uh odakle da pocnem sada.
Prvo zamrzavanje kursora neobavezno nekada nema ceo dan ali svaki put ujutru kada upalim komp. Drugo dugme za restart kada pritisnem grafika zna se koje firme nece da da sliku nego moram 2-3 puta da pritisnem dugme za restart nekada je samo crno nece ni ime BIOS da isp[ise, ventilkator se vrti neujednacenom brzinom i onda napoise recimo system failure extreme overklockinmg aq kada sam poceo da imam probleme sopustio sam sve sem memorije dole a on trazi i memoriju na 1333MHz e to nece spustiti pa ne znam sta da se desi i to nije problem znam ja.
Nema krenucu sve plavo da reklamiram po redu ili cu ukoliko se ustanovi da je nesto njihovo zeznulo komp a da ja nisam mogao da uticem na to zavrsice ovako.

http://www.youtube.com/watch?v=s3zVphJnqkg

Necu traziti zamenu nego cu platiti da se izivim nad njima i da snimim to.
Samo nece stajati ime Razor nego ono koje pravi problem.
Kupio bi jas sada Crosshair IV da se ratosiljam poremecene firme ali sta pojavice se novi system bacam pare u tri l....

Poslednja izmena:
Taman sam se smirio juce nije bilo zamrzavanja u toku dana i sada ponovo. Sada vadi sve ponovo prikljucuj GX pa ako ne ponovi do sutra zamrzavanje Seasonic na Reklamaciju.
Ne prodacu kusite ne moze sve da bude slozeno dok ne bude ispravno. Zezam se sa kablovima vcezujem vezicama i posle seckam ponovo.
Ljudi ja ne znam sta da uradim vise da li da trazim od svih da mi vrate pare i da odem za Zagreb da kupim delove. Ne znam recite vi cini mi se da nas mrzi ceo svet i da nam salju sta stignu. Samo to jos nisam uradio. Ne mogu da se zalim ni na koga sve sto kupim je novo potpuno u celofanu mirise na novo,. Jedfino mi pada napamet da dobijamo delove koji prilice nasem statusu u svetu(slepo crevo evrope) pa da je sistem tovari djavole ko zna da li ce provaliti. To cu i uraditi ukoliko zatreba CorssHair IV iz principa idem na stanicu da pitam koliko je karta za HR. Ma ne zagreb samo da predjem granicu, u stvari bolje je sto dalje. Kunem se necu deo kupiti vise ovde u Srbiji dok sve ne bude 3 meseca ispravno radilo. Ni kabl nista.

Poslednja izmena:
Batali HR idi ti lepo na Jamajku 🙂.
Nadji lepo neki bolji servis das im racunar i kazi nesto ovde ne radi kako treba, oni ce lepo da istestiraju i da ti kazu sta je problem.
Posle uzmes tu komponentu i reklamiras.

Pokusaj da stavis drugo napajanje(pozajmi od nekog drugara)i jos neke komponente izmenjaj pa vidi sta se desava?moze biti svasta...

Stavio sam staro i radi sve. Samo mi usi odlaze u 3 lepe. Idi ti na Jamajku. Koji servis nisam lud, ****** su pocela kada sam stavio napajanje, dobro nisam slomio nesto poklusavajuci da utvrdim sta je od drugih komponenata. Njega pazim mislim se Seasonic nema sanse da pravi lose. Odbijam da pogledam istini u oci.
Da ne veruje covek napajanje od 18.000 neispravno. Znao sam ja da nisu moje ruke ******ske da ne znam da namestim nesto.
Ne desava se to odjedanput i iz cista mira. Napajanje je poluispravno. E sada predlog da li da trazimk Seasonic ponovo ili pare iu da idem za Zgreb da kupim Corsair.
Do zadnjeg imena su upropastili, sve. Jel postoji neka firma recite nek kosta 300e napajanje da nije doslo sa istoka.
Drug je rekao da ce da me vozi za dzabe kada vidi kako se nerviram samo ne znam da li da kupim i Crosshair IV i GTX580 u Zagrebu.
Ej a ovo GX je bucnije 3 puta dok kucam na netu nego Seasonic dok radi OCCT I Furmark u isto vreme. Ovo je uzas od buke.
Cim sam video kako restartuje komp znao sam da napajanje nije u redu.

Zar vam nije cudno sto Srbija nema nijedno normalno napajanje samo Seasonic X ima.
U stvari necu da se nerviram zovem zamenim i gotovo. Dolazi u ob zir jos isto ovo jos dva puta cu mu dati sansu i gotovo.
Ko mi predlozi CM ili Chieftec dabogda mu se aparati za odrzavanje zivota napajali sa njima. Bilo koju seriju.
Velika je sreca sto nisam odneo ovog galamdziju da vratim. Inace bi krenuo da lomim sve misleci da je Gigabyte da kupujem maticnu, menjam graficku.

Poslednja izmena:
Lekove za smirenje sam poceo ponovo da pijem zbog kompa, uzas.
Samo me zanima koliko je to brdo kesa koja treba dati da bi radilo ispravno tiho i pouzdano.

Poslednja izmena:
Isao bi ja na Jamajku, nego meni radi moje napajanje TT 1500w 😛 .
Ako vec planiras da "bijes" put idi u Madjarsku ili Austriju.
Ako mislis da ces time sebi muke da skratis, pomisli samo ako ti ta komponenta rikne 🙂 .

Meni vise prilichi Bolivija ili Peru Jamajka mi nepodniosljivo smrdfi na paljevinu.
Znam to me i najvise nervira sta ako rikne za 3.5 godine recimo. Ali ovo je novo bilo u celofanu. 20.000 skoro.
Sada jurnjava po Banovom Brdu, zamena.
Ako kinez pravi za Amerikanca ne vidim da ce napraviti bolje nego za sebe i njegovu firmu.
Moram da nadjem mail direktora Seasonica da mu cestitam i kazem da kada su se upetljali sa njima da su bacili 20 godina mukotrpnog rada u djubre.
Napadam graficku, napadam sebe sta sam uradio promenom chipseet coolera, menjam drivere, gledam spojeve na hardu, ssd-u, tstriam memoriju.
Hvala vam Kinezi da bogda imali havariju nuklerke.
Pisem SeasonciUsa mail odgovara kinez, bar da je dzap nego potomak vanzemaljca.

Poslednja izmena:
Malo su mi teski tvoji postovi za citanje, a znam da nisam jedini - NHF :S:

Drugo dugme za restart kada pritisnem grafika zna se koje firme nece da da sliku nego moram 2-3 puta da pritisnem dugme za restart nekada je samo crno nece ni ime BIOS da isp[ise, ventilkator se vrti neujednacenom brzinom i onda napoise recimo system failure extreme overklockinmg aq kada sam poceo da imam probleme sopustio sam sve sem memorije dole a on trazi i memoriju na 1333MHz e to nece spustiti pa ne znam sta da se desi i to nije problem znam ja.

Ako je tacno to iz potpisa da "vozis" procesor na 4.0GHz, vrati ti lepo sve na default pre bilo cega drugog :trust:

Od juce mi je ujutru na default. Ali problem je poceo kako sam stavio napajanje a ja sam mislio da mozda kontakt ovo-ono nije u redu. Zvao sam ih treba da nosim na Banovo Brdo da testiraju oni.
Koja je razlika kada pricaju sa vama kada reklamirate i kada treba da kupite nesto. Nemam reci sem da treba trositi kesh na provod vise nego na kompove. Sada da ucim zakon pravilnik, sta smem da kazem, koja su moja prava plus da zovem advokata da se ne bi desilo nista nalik onom, haosu sa 6850 serijom. Samo da se sve lepo zavrsi be zsvadje bez krivicne prijave protiv mene ili protiv njih i da imam komp koji radi normalno.
A danas sam trebao u Emmi po kablove, nema nista dok se ne resi ovaj haos. Samo kupujem a stvari ne rade. Idem da pitam komsije koliko je AX Corsair u slucaju da nemaju vise Seasonic X seriju 750W.
Razmisljam da instaliram OS ponovo cisto da eliminisem tu mogucnost. Ali posto je zamrzavanje i haos skoro uvek kada je komp hladan male su vajde od toga samo cu napraviti cim od 2 sata instalacija programa.

Ja iskreno sam mislio da je napajanje ali nisam smeo da izgovorim to kazacete ovaj se zali na savrseno napajanje e pa imate prilike da NA ZALOST NA ZALOST vidite da ni Seasonic nije sto je bio.

Poslednja izmena:
Pa probaj sve varijante koje mozes da se ne cimas dzabe do radnje gde si kupio.

Da kazem Jamjka nepodnosljivo smrdi na zapaljeno seno, ja sam vise za miris nesto izmedju bombona ili zvaka ili caja sa maleckim dodatkom kao kerozina ili necega slicnog.
Nesto neodredjeno sto ne podseca ninasta sa cime se covek susreo.
Samo mi drzite palceve da imaju Seasonic isti, molim vas. Kako mi se svidelo covece.
I dalje bih bio presrecan da je nesto drugo u pitanju ali nije, znaci ubio me bog ako komp ne radi drugacije sada kao da upgrejdovan.
Uzas bucan ali upgrejdovan. U stvari sada sam se iznervirao necu ni Corsair Hocu samo potpuno ispravan Seasonic SS-750 KM.

Razumeju oni mene, pogotovu kada je neko iznerviran pa pogresi, nije to bas uvek, a ovoj zemlji je ostala jos samo gramatika da se pohvali i nista vise.
Bolje da nam je to losije a da samo na nivou Slovenije.
Ajde vracam ponovo Seasonic unutra da vidim razliku.
OS ne prepoznaje napajanje zamrzavao bi i kada sam stavio ovo nazad.

Poslednja izmena:
Da kazem Jamjka nepodnosljivo smrdi na zapaljeno seno, ja sam vise za miris nesto izmedju bombona ili zvaka ili caja sa maleckim dodatkom kao kerozina ili necega slicnog.
Nesto neodredjeno sto ne podseca ninasta sa cime se covek susreo.
Samo mi drzite palceve da imaju Seasonic isti, molim vas. Kako mi se svidelo covece.
I dalje bih bio presrecan da je nesto drugo u pitanju ali nije, znaci ubio me bog ako komp ne radi drugacije sada kao da upgrejdovan.
Uzas bucan ali upgrejdovan. U stvari sada sam se iznervirao necu ni Corsair Hocu samo potpuno ispravan Seasonic SS-750 KM.

Kazes uzasno te nervira buka napajanja? Ja sam u svojim racunarima dosad imao Chieftec(600w),C.Master modular(700w),Ocz(500w),Thermaltake(750w),sada Thermaltake modular (500w) i Gigabyte Odin Pro modular(800w). Sva navedena su kvalitetna, i odlicno rade(radila) svoj posao.Ali po pitanju tishine, iz licnog iskustva ti govorim, najbolji izbor je THERMALTAKE! Kod mene jedinu buku prave ventili u kucistima,kada bih njih poskidao, imao bih apsolutno sajlent masine! U Thermaltake-u je dobro poznati CWT DSG (kao kod Seasonic-a), a dobija se sa 5.godisnjom garancijom! Vidim ima ih u prodaji, modeli 675/775/875w. Uostalom pogledaj na njihovom sajtu:
http://www.thermaltakeusa.com/Category.aspx?C=1264

Kad bih se ja odlucivao za novo napajanje, definitivno bi opet pazario Thermaltake!

A sto se tice tog zamrzavanja/restartovanja, ne mora da znaci da jeste, mada moze biti i da je u pitanju neko neslaganje memorije sa plocom, jesi li probao neku drugu memoriju na toj masini? Pozajmi od nekog pa probaj,i stavi sve na default (bios default), ja sam do skoro imao slican problem i mnogo zivciranja (isto zbog zamrzavanja)! Nakon visednevnog trestiranja i probanja ovog i onog, na kraju se ispostavilo da je u pitanju neslaganje memorije sa plocom! Jesi li pogledao na sajtu tvoje maticne ploce spisak podrzanih memorija? Jesi li apdejtovao bios? Probaj! A za inat i psovke, ima vremena, to nam bar nikad nije manjkalo! Pozz!:wave:

Uh odakle da pocnem sada.
Prvo zamrzavanje kursora neobavezno nekada nema ceo dan ali svaki put ujutru kada upalim komp. Drugo dugme za restart kada pritisnem grafika zna se koje firme nece da da sliku nego moram 2-3 puta da pritisnem dugme za restart nekada je samo crno nece ni ime BIOS da isp[ise, ventilkator se vrti neujednacenom brzinom i onda napoise recimo system failure extreme overklockinmg aq kada sam poceo da imam probleme sopustio sam sve sem memorije dole a on trazi i memoriju na 1333MHz e to nece spustiti pa ne znam sta da se desi i to nije problem znam ja.
Nema krenucu sve plavo da reklamiram po redu ili cu ukoliko se ustanovi da je nesto njihovo zeznulo komp a da ja nisam mogao da uticem na to zavrsice ovako.

http://www.youtube.com/watch?v=s3zVphJnqkg

Necu traziti zamenu nego cu platiti da se izivim nad njima i da snimim to.
Samo nece stajati ime Razor nego ono koje pravi problem.
Kupio bi jas sada Crosshair IV da se ratosiljam poremecene firme ali sta pojavice se novi system bacam pare u tri l....

Koliko je samo mučno čitati tvoje postove da je pravo čudo da ti neko i odgovori.

Ja mislim da Vlada nece biti miran sve dok mu komplet masina ne bude corsair 🙂 samo jos da pocnu da prave procesore,maticne ploce, graficke i zvucne karte... jesam li nesto zaboravio? 😀 a da, mozda i OS

Da ja najvise volim Corsair ali sam mnogo zavoleo ovo napajanje Seasonic sada i rekao da ga ne bi menjao ni za novu Corsair AX seriju. Imao sam pre neki dan 200e u dzepu mogao sam da sednem u kola ujutru i u 16h da se vratim kuci sa Corsair AX ali ga ne volim toliko vise da bi rizikovao ponovni cim za zamenu i ostalo. I sada i da se pojavi Corsair jednostavno necu hocu ovakvo ispravno.
Druga je stvar sto cu kupiti kuciste Obsidian 650D jel kuciste nije decije i ne bi dosadilo nikada. Jednostavna jaka, lepa klasicna kutija kojoj ne treba modovanje nikakvo i koja ce samo da stoji a komponente cu menjati. Ali napajanje sada zelim Seasonic SS 750KM i tu ne pristajem ninakave zamene sem toga. Da postoji Corsair AX kod nas i Seasonic ovo pa da moram da menjam izabrao bi Seasonic ali je Corsair AX jedina zamena koju bi prihvatio malo nevoljno ako ovo nema.
Ma koja tisina koji Thermaltake rekao sam da ako dajem velike pare 3 firme dolaze u obzir Enermax, Seasonic i Corsair. Pricamo o tisini jel znate da ovo se ne cuje uopste, jel znate da, ne vredi ne mogu da objasnim i kada ga hladi kao da ga ne hladi ventilator nego ne znam nijasta jel si ni to ne cuje.
Chieftec, Thermaltake, CM nisu firme koje zelim sa buducim jos jacim komponentama a napajanje ostaje. Jednostavno nisu i gotovo. Dobri su ali nisu stto i Enermax i Seasoni. Zasto je tako, ne znam ali je tako.
Ne zelim da mi Chieftec od 100e napaja komp od 1500e buduci. To je ludilo ili CM od 160 sa istim ventilatorom kao onaj od 90e. Da sam to hteo ne bi ni menjao napajanje nego stavio slusalice.
Zasto gde ima Corsair ne predlazu Thermaltake od 500w nego Corsair od 500W??? Bas me zanima???

Vidi ovi misle da ja mislim i cudim se kako OS ne prepoznaje napajanje. Pa jel znate zasto sam to napisao???
Zato da ne bi menjao OS za dzabe misleci da ce on dovesti Seasonic u red. Eto zato jel OS nema uticaja na napajanje a posto GX ne zamrzava kursor na ovom OS onda je normalno da nije OS u pitanju. Sta ste vi pomislili ja ne znam stvarno.

Ne znam mozda vam po koje pogresno slovo i krivljenje recenica govori da ja nesto nisam namestio lepo.

Poslednja izmena:
Uzeo bi corsair 650 iako postoje bolja za manje para?

Немој им слати меилове, јер ако пишеш енглески као српски, неће те разумети...

Koliko je samo mučno čitati tvoje postove da je pravo čudo da ti neko i odgovori.

Vlado, znam da su i drugi ranije kritikovali kako pises postove, pa te ozbiljno pitam - da nisi mozda disleksican?

Uopste te ne zezam i skroz sam ozbiljan. Mozda patis od disleksije i/ili disgrafije a da uopste nisi ni svestan, jer ti verovatno niko u skoli nije radio testiranje (nisu ovde u moje vreme ni znali sta je to).

Poslednja izmena:
Uzeo bi corsair 650 iako postoje bolja za manje para?

Pa uzeo bi a ne znam sta znaci bolje za manje para. Ja sam rekao koji je moj fazon Kucista Corsair Obsidian, Silverstone Raven, Silverstone Fortress ja mislim i CM Cosmos Pure. E to je neki moj fazon kucista kako ja zamisljam. Ostala mi se ne svidjaju toliko posle toga je CM 690 ne Advanced i Basic nego mislim samo CM 690. Eto to je neki moj fazon kucista. Vidite prema tome nasta mislim otprilike. Medju njima nema Anteca, HAF-a, Thermaltake, Zalman iako su verujem ekstra, izgled mi je na prvom mestu ako znam da ostalo nije bas lose a to Obsidian ne moze da bude. Cak ni Graphite serije Corsair mi nije kao taj maali Obsidian.
Cak sam video i modovan Obsidian sa nekim cudima i po meni je upropascen iako je uradjen perfektno ali meni prija jednostavno, crno, kockasto, sa providnom stranom, cvrsto sa dobrim stekama za kablove a ime Corsair je samo + mali na to.

Ne znam da li patim stvarno od Disfleksije imao sam do pre 5 godina probleme jedva sam se spasao tako da mi je to manje bitno.
Pokusavam da kucam kako umem, malo brzam, malo gresim ali pogledajte SMS poruke ja to shvatam malo ozbiljnije od toga ali ajde trudim se koliko sam pre gresio samo.
Kada drugi pogrese ja o tome i ne razmisljam i ne primetim.

Odoh da igram malo sada znam da nece zakociti sigurno ili se ugrejalo ili ne zanm sta. Sve se nadam resice se da je neki kabl mozda, ne znam ni sam.

Poslednja izmena:
Imao sam i ja slican problem ne bas toliko slozen ali mislim da bi trebao da kupis neko kvalitetno napajanje.Jer kineska napajanja traju do 2 godine i polse dolazi do kvara.🙂

Molim te nemoj da mi stajes na muku, koje kvalitetno vise kada nemamo nesrecnici kvalitetna napajanja. Zatrpani smo fancy decijim firmama. Kazu nemaju ljudi pare za Corsair i Enermax a ljudi po Hrvatskoj razmisljaju dal ce LC Power pa se ipak odluce za Corsair od 500W jel je priblizno malo skuplje, 100W manje ali ekstra.
Koje kvalitetno ovo je trebalo da je najbolje kod nas. Necu druga, Necu i Necu Hocu samo ovo da radi i nijedno drugo ili cu traziti pare nazad.
Ali valjda ce biti isto da radi, menjacu i sledece ako zamrzava komp, opet bi mu dao sansu. Necu nesrecnike koji ne znaju da naprave svoje. Pogledajte im sajt kao da sam u obdanistu, ovo Seasonic odes na sajt vidis nije ekstra uradjen ali ti je jasno sa kakvom ozbiljnom firmom imas posla. Kao da prave delove za elektranu.
Druga necu, da nije bilo ovog cekao bi Corsair da mogu da donesu ili otisao po Corsair. Ne bi kupovao drugu, ali morao sam GX je zlo sto se tice zvuka i temp drugih komponenti. One skacu, padaju, ludilo.
Onaj se raduje sa 18 LED dioda u napajanju, znaci place mi se. Ja bi ih pocupao makar izgubio garanciju.
Za nas su Ko Degeni. Dolina Placha.

Poslednja izmena:
@Marko,a de ces bolje od seasonic-a?

Stvarno tesko je naci bolje a ne verujem da je njihova serija cela omanula, znalo bi se to provereno je ovo je samo pojedinacni slucaj. A druge firme necu stvarno koje ne prave svoje, hteo sam napajanje za 5 godina nije to neki period za ovako skupo.
Ja recimo nosim Replay ali znate kada bi kupio patike ili cipele u Replay nikada. Tako mi je bolje da uzmem firmu koja je specijalozovana za napajanja samo i nema vodena hladjenja, kucista, led diode i ostalo, ovi drugi bi hteli sve bre. Seasonic ne bi kupio graficku sigurno kada bi je video. Dobro Corsair juri i kvalitet i izgled rasirili su se ali ovo kapiram da je extremno kvalitetna elektronika bila, nadam se da je jos bar dok ne budem ubacio napajanje posle nek nestanu ako hoce.
Idem da vidim da flashujem BIOS maticne da probam. Samo da izuchim kako to ide. Odpakuje se na USB Flash i samo to da bude na flash drivu. I pokrenem Q Flash utility ili BIOS Flash Utility koji sam dobio kao softver sa maticnom. Ovaj sam vec snimio sa tim BIOS Utility ima i on opciju za flashovanje ali bolje mozda iz BIOS-a.

Poslednja izmena:
Mozes da ga flashujes i iz windowsa. Imas na gigabyte sajtu program,mislim da se zove @bios. Ima uputstvo u manualu za maticnu

Flashovao sam BIOS na F2. Pojavila mi se ikona Floopy drive ja to nemam inace.

Sto na f2? Jel si imao f4?

Nazad
Vrh Dno