Šta je novo?

Razni Problemi sa kompom

Pa znas kako zato sto za C3 stepping procesor predlazu i dalje taj F2. Imao sa i F2 I F4 oba su radila normalno.
Ali zasto imam ikonu floopy drive a nemam floopy i sada sam namerno restartovbao da udjem u BIOS i ne pise mi BIOS na crnom onako nego kao kada se vadi baterija pa pise ono Gigabyte tra la la, neka njihova reklama.
Evo sada sam iskljucio Floopy iz Device Managera a potpuno mi je jasno zasto se pojavljuje decija reklama sa firmom ploce. Plavi su mi hakovali komp da me nerviraju. A i to cu resiti samo da sredim komp. Nabicu 20 Antivirusa makar cekao 5 minuta na paljenje kompa.

Razumete sta se pojavi posle restarta kao kaa vadite bateriju pa onda se pojavi ono sto lici na kutiju maticne pa kada ne diram nista samo na delic sekunde se pojavi ono crno sa slovima i krece Logo Screen.
Tako nije bilo. A Floopy ne znam ni sta sam kliknuo posle flashovanja BIOS-a kao da instaliram floopy se pojavvilo ne znam zasto kao kada uninstalirate driver za graficku pa sam Windows instalira driver tako je sada i za floopy instalirao. Zasto boga pitaj. Dok je popunjavalo one crtice za flesovanje BIOS-a samo sto nisam kleknuo kao da mi tim sutira penal u finalu lige sampiona. Zamislite da je tada zamrzlo.@@@@

Poslednja izmena:
Vlado, tebe nije napo virus, neka crna magija te dovatila.
Prvo napajanje, sad reklame iz biosa. Ko zna sta je sledece, jesi osiguran?

Cekaj ne zezaj stvarno to je izlgeda onaj Full Screen Logo koji mora da se iskljuci u BIOSU. Sredio sam to nema ga vise, normalno je sada.
Pomozite prvi put namestam BIOS sam znam da su mi iskljucivali nesto LAN nesto sto ja ne koristim sto je za firme ili takjo nesto kada je vise racunara povezano. Mislim bar. Upalio sam upozorenje procesora na 60C.
Sada samo da resim Primary Master, Secondary Master. Sada mi je Primary WD Caviar a treba Kingston SSD Primary. Ostalko ne znam Secondary sta je i Roba da namestim.
Imam samo SSD I WD I DVD-RW. Kako je pravilno postaviti.

Ssd pa wd pa dvd

Primary Master Kingston, Secondary Master WD, Sta treci a slave???
U iscekivanju friza posle flash BIOS-a nije se dogodio. Ali nije ni sinoc ni nocas ali jeste ujutru.

Poslednja izmena:
Ja ne znam koja je opcija u Award BIOSu da se promeni Primary Master da stavim da bude SSD, na njemu je sistem. Mislim da treba tako a ne storage da bude Primary Master. Ali ne vidim ocpiju da promenim to.
Pise nesto Auto Detect i velicina diska i jos jedna opcija. Ne mogu da menjam to. TJ moze ali ne znam kako.

Samo da se ne dogodi system freezing. Jel cursor freeze je kada sistem radi ali ne mozes da upravljas ovo se zamrzne ceo sistem.
Ali ne moze flash BIOS-a to da resi. To nikome flash BIOS-a nije popravio. Ja verujem najgori problem koji moze da se desi je ovaj.
Kada ti nesto rikne znas sta je pa reklamiras ili menjas. Ovo ne znas sta je. U stvari ja predpostavljam sta je ali ajde mozda nije.
Najstvaarnije sam izgubio poverenje u ceo sistem nas dobavljanja, prodavci manje vise ne mogu oni nista to sam dobio novo sve ali ko zna sta nama salju na ovaj Balkan. Ko zna koji je to system kada se dopbre stvari pojavljuju pojedinacno kao Corsair napajanja, jel ako odu sva nema razloga da ih nema uvek. Ko to nabav lja sve po jeftinijim cenama i ko zna koje druge firme ja tu nemam nimalo vise poverenja.
Na zapadu je sistem drugaciji sedi kuci dodje mu paket ako ne valja, on to nebije sve u kutriju i salje nazad. Bez pitanja se salje novo ili sta se vec trazi kod nas ce sve da urade da te ubede da si ****** i da je neispravna stvar radi.
Sto bi se je bojao da kupim styvar u Sloveniji ili Hrvatskoj kada dok otputujem tamo pre ce zameniti nego ovi nasi ovde. Zamenice ti iz principa i ponasati se tako da kazes ostalima kakvi su samo da bi jos ljudi uradilo sto i ti.
A mi, mi smo ovde blokirani, osudjeni, na milost i nemilost dobavljaca, piskaramo svemirske adrese jel se ljudi plase da nam salju kabl, nepouzdani smo.
Jednostavno ne moze se ocekivati da je ovo polje normalnije nego ostala.
Umesani su ko zna koji *****i koji dobavljaju ko zna sta. Ja nemam objasnjenje recimo za Corsair napajanja od 400-500W(namerno sam reko njih da se ne pojavi neko da kaze nemaju ljudi pare) zasto ih nema uvek sem da ne odgovara prodavcima retko menjanje napajanja. Ako nestane to je znak da treba odmah doneti jos vise a kod je lagano, snabdeli smo onoiga ko zna nesto da se opravdamo a tovari raju koja ne zna sa krsom ili ne krsom ali necim onako, nista posebno. CM najogre serije predlog ljudima za kompove od 1000e. Pogledajte u HR sta bi vam ponudili, pitajte na BUG Online pa onda trazite to sto vam ponude tamo dok ne nadjete. Druge nema. A ako je isto onda ce i oni da vam predloze LC Power, Chieftec i CM.
U Hrvatskoj od kada su se odvojili toga stalno ima. Kako da nestanu 3 najbolja napajanja. To ne moze ili moze na kratko.
Zgrazavacemo se kada BE92 iscacka sta se tu desava jednog dana i ko koga zeza i od koga se nabavlja i sta.
Postoji telefon, postoji prevoz zasto bi mi bio cim pa to je kao nekome iz Nisha da dolazi za Bgd.
Tamo ne moras da ides u crkvu pre reklamacije da se molis da imaju isto jel i ako nema kazace ti gospodine sacekajtye 15 dana nabavicemo.

Poslednja izmena:
I Vlado kad ides, da skupimo pare i nama nesto da kupis.
Ja bi ti dao 2000e, na poverenje da mi uzmes nesto :d .

Ne znam drug treba da kupi komp pa sam ga nagovorio da uzme tamo. Samo on ce neki laptop da moze u kolima da ga nosi ovaj mu je pri kraju.
Kapiras ne znam sta mi je neispravno trazio bi link da mi daju neke velike prodavnice u zagrebu i da pitam koliko to kosta.
Uglavnom ovde vise nista ne kupujem ni kablic nijedan. Jel ja znam da ja nisam lud da ne znam da povezem to je kao sklapanje kocki.
Kada ne znam nesto da povezem ne povezujem dok ne saznam tacno na netu kako.
Samo da mi je znati sta je da pozajmim 400-500-600e vraticu po 220e za 3 meseca i da palim tamo.
Ako je maticna nema problema idem da kupim Crosshair IV, Ako je grafika onda mogu da reklamiram ako ne mogu kupicu Nvidia ali tamo, ovde ne.
Ne znam sta rade ljudi vidis sta se desava u drzavi kakav smo narod. Nebi me cudilo da jave jedan dan na BE92 u Insajderu
"Gospodo otvorite komponente i procitajte sta vam pise dosle su odatle i odatle, "Puf srcka". Dajem primer.
Vreme je da neko dobro ispregleda sve dobavljace i odakle sta dolazi da se bar zna jel je to sve 100% kako kazu da jeste, sta se tu prespaja i radi i po BGd a i po NS velikim delom.

Ja apsolutno nemam vise razloga da otvaram komp i da cackam i akam spojeve na drugim komponentama kada znam kada su poceli problemi unutar kompa.
To sto sam imao nepodnosljivu buku i sto su mi skakale temp gore dole a stabilizovalo se kada sam ubacio ovo napajanje i postalo tiho to je druga stvar, a li ovde nesto nije u redu i to da li je samo u kablu nekom ili je unutra napajanja jel je napajanje vruce kao radiator dok ne krene da hladi. Ali uglavnom u mom kompu nije. Mozda je bilo malo to sto sam imao ta upozorenja za extrme oc ali je to nestalo sa flahovanjem maticne ali opet imam zamrzavanja, kazem ne kursora jel ceo sistem se zamrzne. Stavio sam i sve na default i opet nije to doveo sam sebe u situaciju da memoriju moram da spustim na 1333MHz da bi dokazao sebio da to nije problem.

Da flashoivanjem se ppoboljsalo to sto nema vise cekanja kada ide restart i sto se ne gasi napajanje na sekund kada snimim promenu neku U BIOS-u toga nema vise od flashovanja.
Ali ima zamrzavanja.2-3 danas. Naravno ujutru i kasnije malo.
Evo bas sada pipam radiator toplije je nego sada radiator, kao radiator kada je napolju -5 eto tako je onaj ravan deo napjanja.

Poslednja izmena:
Ja kad citam tvoje postove ne mogu da shvatim sta uopste pises. :d

Ja bi Vlado sve komponente i Kineze sakupio i vratio u Japan :d .

Nema pored sve dobre volje moram da ga reklamiram. NAZALOST, NAZALOST, NAZALOST.
E sada da vas vidim hrabri samovoljni serviseri da ponovite izjave tipa "Karta je ispravna iako ne moze igrice" pa da vas pravdaju da vidim sta vam je draze moje napajanje ili radno mesto.
Izvinjenje nece posle biti uvazeno. Ali stvarno nisam skot i dacu citava 3 dana GX seriji. Ako ono zamr4zne komp 2-3 puta ne saljem na reklamaciju napajanje. Nisam skot da se zezam za takvim stvarima.
Bio stvarno ****** kada bi isao na reklamaciju dok zadnje zivce imam. Pa vi recite sta je veci cim, odsrafljivati 3 puta komp stavljati graficku, maticnu, vaditi ili otici jedno pre podne u Zg da se smejem sa onim prodavcima dok pricam kako je Corsair komplikovan. Znaci ne donosim ga do ponedeljka sigurno, probao sam da upgrtejdujem Windows ali ovo napajanje onda zakochi dok nisam u sistemu dok pokusava da upgrejduje sistem.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da kazem da sam pitao menadzere Corsair zasto su komplikovani i ne vole saradnju sa Srbima. Mogu misliti koji cu odgovor dobiti ako dobijem mislice covek da sam lud. Sem ako ne bude napisao
"Ko je vas poznavao ni Pakao mu nece tesko pasti"... Covek ce da se zgrane kazace pa kako to samo vama ne valjamo.
Ovde je potrebna reforma i tvorza dok god ne nauce da mi odgovre koliko je napajanje koje prodaju po skoro 200e vruce na dodir.
Ja sam u stanju da dam 50.000 za napajanje ali sam u stanju zbog 1000 din da im inspekcija trkeljise mesec dana racune od pre 10 godina. Svima koliko god bili dobri pre i kolik ogod para potrosio kod nji pre toga.
Za svo to vreme cu iskljucivati NET da ne bude da nesto zeza preko NETa mozda da bi bio siguran.

Poslednja izmena:
Ali ubvedljivo mi je najsmesnije kada okaci neko nesto recimo nova serija Corsair napajanja ekstra super povoljna za ljude koji bas ne mogu najace da priuste eto da znaju. Pa kome kacite, mozete da stavite i novi modernizovan poklopac za Space Shuttle ista nam je dostupnost i jednom i drugom, samo zaludjujete ljude i dajete do znanja u kakvoj bedio zivimo.
Kako bi se radovao da se neki doavljac fino pojavi na TV za neke nepravilnosti. Auuu place TV za tim. Taman je tajming da se ova vlada malo dodovori narodu kako savesno je pocela da radi.
A ja idem da molim boga da je graficka u pitanju ili maticna ali to su promili, sem nisam pogledao mozda GX serija ima mozak pa klokuje sve prema potrebama da odgovcara samo njemu.
Idem da menjam to sada otvaranje kompa ponovo i ponovo i AAAAAAAAAAA. Shizzz...

Poslednja izmena:
Brate tebe treba zabraniti na ovom forumu.
Covek vodi monolog.

Prvo "disfleksije" sad neki monolog nista vas ne razumem :d , ljudi drzite se teme, covek ima ozbiljne probleme sa racunarom :d .

Ja ne znam koja je opcija u Award BIOSu da se promeni Primary Master da stavim da bude SSD, na njemu je sistem. Mislim da treba tako a ne storage da bude Primary Master. Ali ne vidim ocpiju da promenim to.
Pise nesto Auto Detect i velicina diska i jos jedna opcija. Ne mogu da menjam to. TJ moze ali ne znam kako.

Samo da se ne dogodi system freezing. Jel cursor freeze je kada sistem radi ali ne mozes da upravljas ovo se zamrzne ceo sistem.
Ali ne moze flash BIOS-a to da resi. To nikome flash BIOS-a nije popravio. Ja verujem najgori problem koji moze da se desi je ovaj.
Kada ti nesto rikne znas sta je pa reklamiras ili menjas. Ovo ne znas sta je. U stvari ja predpostavljam sta je ali ajde mozda nije.
Najstvaarnije sam izgubio poverenje u ceo sistem nas dobavljanja, prodavci manje vise ne mogu oni nista to sam dobio novo sve ali ko zna sta nama salju na ovaj Balkan. Ko zna koji je to system kada se dopbre stvari pojavljuju pojedinacno kao Corsair napajanja, jel ako odu sva nema razloga da ih nema uvek. Ko to nabav lja sve po jeftinijim cenama i ko zna koje druge firme ja tu nemam nimalo vise poverenja.
Na zapadu je sistem drugaciji sedi kuci dodje mu paket ako ne valja, on to nebije sve u kutriju i salje nazad. Bez pitanja se salje novo ili sta se vec trazi kod nas ce sve da urade da te ubede da si ****** i da je neispravna stvar radi.
Sto bi se je bojao da kupim styvar u Sloveniji ili Hrvatskoj kada dok otputujem tamo pre ce zameniti nego ovi nasi ovde. Zamenice ti iz principa i ponasati se tako da kazes ostalima kakvi su samo da bi jos ljudi uradilo sto i ti.
A mi, mi smo ovde blokirani, osudjeni, na milost i nemilost dobavljaca, piskaramo svemirske adrese jel se ljudi plase da nam salju kabl, nepouzdani smo.
Jednostavno ne moze se ocekivati da je ovo polje normalnije nego ostala.
Umesani su ko zna koji *****i koji dobavljaju ko zna sta. Ja nemam objasnjenje recimo za Corsair napajanja od 400-500W(namerno sam reko njih da se ne pojavi neko da kaze nemaju ljudi pare) zasto ih nema uvek sem da ne odgovara prodavcima retko menjanje napajanja. Ako nestane to je znak da treba odmah doneti jos vise a kod je lagano, snabdeli smo onoiga ko zna nesto da se opravdamo a tovari raju koja ne zna sa krsom ili ne krsom ali necim onako, nista posebno. CM najogre serije predlog ljudima za kompove od 1000e. Pogledajte u HR sta bi vam ponudili, pitajte na BUG Online pa onda trazite to sto vam ponude tamo dok ne nadjete. Druge nema. A ako je isto onda ce i oni da vam predloze LC Power, Chieftec i CM.
U Hrvatskoj od kada su se odvojili toga stalno ima. Kako da nestanu 3 najbolja napajanja. To ne moze ili moze na kratko.
Zgrazavacemo se kada BE92 iscacka sta se tu desava jednog dana i ko koga zeza i od koga se nabavlja i sta.
Postoji telefon, postoji prevoz zasto bi mi bio cim pa to je kao nekome iz Nisha da dolazi za Bgd.
Tamo ne moras da ides u crkvu pre reklamacije da se molis da imaju isto jel i ako nema kazace ti gospodine sacekajtye 15 dana nabavicemo.

Vlado, ja sam profesor filozofije, a ti si uspeo da me zbuniš.

Nebitno je to sve, da vidim njih da imaju 300e poluispravnih napajanja kuci koje zeza sistem sta bi radili. Vama je i vise nego jasno sta vam ja govorim i nema potrebe za glupiranjem.
Sto se situacija produzava samo cu vise da se nerviram i to je to. Posle odem i kazem nezadovoljan proizvodom vracajte pare i odoh za Zg.
Pa nek se glupiraju svi i glume kao da njima iz usta uzimam hleb ako reklamiram napajanje. Mozda im i uzimam iz usta ako su doneli ono sto nije proslo testove, ali tada ce da padnu kazne i unistavanje kao falskifikovanih farmerki.
Ali kazem stoti put pare mi ne znace nista. Greska je velika sto i za GX seriju i za ovo napajanje ja mogu bolje od 99% ljudi da kazem sta se desava i kakva su. Ovde mogu ljudi da pricaju na osnovu testa nekog.
Da GX je uzas, kako ga vratim ima buku i skakanje temp. komponenti. Kako vrattim ovo imam zamrzavanje sistema. Jutros ga nije bilo recimo, ali je bilo dok sam otisao da jedem i vratio se sistem je bio zamrznut. Sta radi napajanje mene to ne zanima uopste. Tamo gde sam kupio vise nemaju X seriju Seasonic, Ja ne znam ko je kupio to odjedanput. Sta je sa tim ljudima sta rade. Jel treba neko iz inspekcije da otvara napajanje da vidi sta je unutra. Ja vise nema reci. Samo ja znam da se sve ovo nece zavrsiti na dobro to osecam. A koliko mi smeta ovo sto se desava toliko mi i smeta da mi vrate pare. Sta sam uradio sa time???

Poslednja izmena:
Mogu oni da se smeju do sutra ne smeju se samo Emmi i Gigatron gde bi ostavljao pare. Otprilike 2000e godisnje. Ja sam rekao ljudi se pojave na dnevniku kada im doidje dupli racun za struju a za najveci smiley ce biti reputaciji u koliko bude nekog kocenja i govora da je ispravno ono sto nije. Covek koji treba da mi da pare za GX seriju zna da ja za pare ne zurim niti cimam. Mogao sam pre 10 dana da uzmem ali to nije bitno. Bitno je sto bi se ime njegove firme pojavilo na TV da je rekao nesto drugo. Ovako lako cemo kada razgovaram sa ljudima ima vremena. Kada i njemu i meni bude bilo zgodno. Ali mora da se zna red. Jel si se zeznuo ili slagao u toku kupovine, e pa onda izvoli, da se ne desi ponovo nekome.
Da oni drze neke od dve pometune radnje ne bi se smejali ionako ima mnogo kupaca jacih kopmponenti. A one se stalno menjaju i dolaze nove i to mora negde da se kupi. Pa nek se smeju do prekosutra ako hoce, niti ce njima prevrtati racune i izvestaje o nabavci, seriske brojeve i ostalo. Da li je skladisteno kako treba, kada je nabavljeno, gde po kojoj ceni, sve...

A svako moze da dodje da mi namesti da radi ovo i ja cu da ga castim i vise nego sto treba, izvolite namestite ako mislite da je ispravno i da ja izvoljevam.

Poslednja izmena:
Da li si probao da narucis preko neta, sto bi se cimao da ides za HR.
Potrebna ti je kartica sa kojom mozes da placas preko interneta, mozes iz USA, Japana ili neke druge zemlje da narucis.

Neznam sta cu da radim uglavnom dok ne rascistim sa ovima ovde sta imam prvo.
Tek kada se to zavrsi onda cu da vidim sta cu da radim.
Nema sanse da non stop dajem pare dok ne budem zavrsio sa ovima i dok se ne pokaze da nisam u pravu.
Mene ovo kosta 170e a videcemo koliko ce druge da kosta.

Poslednja izmena:
Слабо шта разумем овде а једна од ствари које не разумем је: откуд ти Загреб као решење? Али, ајде... Пратићу тему и даље, баш да видим шта ће бити на крају...

Kako ne znas pa od nase granice strani dobavljaci postaju komplikovani. Ne znam samo kako CM I Chieftec placaju urvezakunje na 100 napajanja ili za 1000 kada padne dogovor.
Mislim na koliko napajanja kada se sklopi dogovor dobijaju poklone. Hotel, djakuzi, ribe. To je mafija ali ne ona normalna, nego ona ljigava koja jadi normalan narod. Ova prava jadi bitange.

Poslednja izmena:
urvezakunje=???

Опет не разумем шта ова реч значи... :-(

Мислиш да је тамо боље? Ако и јесте, не исплати се... А замисли да ти није до напајања него до нечег другог (рецимо да ти меморија није компатибилна са плочом)?

urvezakunje, mozda misli na devojke bez morala 🙂 .
Ma centralni procesor na napajanju zeza sigurno, ali tesko ko moze to u Srbiji da popravi.

Poslednja izmena:
Zamisljam nije u redu memorija i...
Stavim drugo napajanje i onda je kompatibilna...
Kompatibilna je bila 5 meseci a postala je nekompatibilna posle 3 klika misem kada sam prvi put stavio novo napajanje.

Jel moze to???
Da je drugo napajanje sta bi mi rekli, pogledajte tako, neko lose.
Zao mi je sto i drugi ni krivi ni duzni ispastaju zbog ovoga kao onaj dobri decko iz Emmia kod koga me ceka ko zna koliko stvari.
Ali ovo je kraj krajeva strpljenja. Sto pre shvatite medju kakvim ljudima zivite to bolje. Ali ja nema sanse da pomenem gde sam kupio to sve dok trenutka dok ne saznam kako se ljudi ophode prema ovome.
To je sasvim korektno sa moje strane. Zamisli ja dodjem ljudi kazu evo donesi komp stave drugo isto ovakvo i sve radi, nema zabadanja. Mislite da bi isao u HR po AM3+ lud sam bas.
Sta da kazem HR cariniku. Mislim znam sta bi mu rekao, rekao bi ne mogu da zivim od onih nasih vise, haos od zemlje su napravili, sahranili su sve normalno. Pola stvari po prodavnicama ko zna da li je testove proslo. Covek bi se smejao rekao bi prolazi bilo bi mu puno srce. Rekao bi reci i drugima da dodju. Kunem vas, se najrodjenijim na svetu sada bi iz dzepa izvadio ev o 100e i iscepao kada bi znao da ce to resiti problem. Ne pomerio se sa mesta ako nije tako.

Ali dosta je bilo narucivanja i svega, svake nedelje ja narucujem preko casekinga donose mi 5000-7000-3000. DOSTAAA!!!
Na drugoj strani kupujem paste, coolere, hladnjake, dodjem po 1 strav kupim 3 ne kupim cetvrtu jel nemaju.
Ne moze tako vise ne ide. Cinjenica je da nesto ovde nije u redu debelo sa dobavljackim sistemom i to je to. Sta je ja ne znam niti mogu da saznam.
Mogu samo da dam sve od sebe da nadleznima skrenem panju u kom pravcu da gledaju.

Poslednja izmena:
Ne desava se problem vise tako cesto ali se desava. Mislite da moze da se ispravi vremenom???
Tacno vidim ako skidam nesto sa neta dal se zakucalo jel ne trepce lampica na netu kao kada raddi download.
Ne znam ali tuzno je biti deo Srpske Second Hand divizije. Pilicarsko nabavljanje delova od ko zna koga a ne od proizvodjaca.

Citam kako se ljudi nerviraju zbog Gigabyte ploca, neko kaze oni cute.
Pa Gigabyte bi cutao i kada bi mu fabrika eksplodirala. Samo cadjavi radnik, nagoreo bi primao kupce u sator ispred izgorele fabrike i pravio se da se nista nije desilo. Kao o cemu pricate sve je OK.
Alio ja ovakav problem nisam imao nikada.

Sve se nadam da ce proci stvarno. Ne znam.
I H70 mislite da je kupljeno od njih, Seasonioc mislite da je doneseno od njih. Videcete kada bude ispalo ****** sa nekom serijom kada fabrika bude morala da kaze istinu jel ce biti njena reputacija u pitanju.
Kada bude rekla ti seriski brojevi su od delova koji nisu prosli testove. A vi vec 5 godina ponosni vlasnici. Ne kazem za CM i ostalo oni su u bulji dobavljaca nego za druge redje i bolje firme.
Pa cete moci da trazite povracaj od dr5zave kada oni budu u zatvoru uveliko. Mogu da se hvataju za demokratiju dosutra sada i clanovi Demokratske padaju kao kruske kada dodje do kraja nesto.
Jas glasam da se svakome pregledaju skladista kako skladisti od koga je kupio, kada, gde, koliko, jel proslo testove i ostalo. Da se zna konacno. Pa ako treba nek pola firmi prodje kao fush farmerke.
Sledece ce raditi normal;no i bar cemo znati nemamo dobre stvari i gotovo.

Poslednja izmena:
Ne ne smem da ga nosim. Zamisli da mi predloze CM neko ili povracaj para ili da ga jos vise unakaze nekim testovima. Sve se nadam da ce proci.
Ali ako se nastavi moracu nema druge nije to OK za napajanje koje sam toliko platio. Mada je GX neizdrzljivo u kompu probao sa sa njim.

Shvati da nema pravila u smrzavanju, celu noc je skidalo sa neta i ujutru sam mislio da je zapucano i upalim monitor kada nista pokrecem mish. Mogu da ne primete da 2 h klikaju i da se nista ne desi.
A popodne ostavio otvoren Browser(ali to nema veze) i posle 2 h smrznuto sve. Smrznuta i poruka na torentu da je doslo do neke greske jel se to desilo. Ne greske na torentu nego je i on primetio nestanak neki i izbacio poruku koja je smrznuta i ne mozes ni to da maknes ni mish ni start ni alt+ctrl+delete nista. Samo Force Restart.

Najveca verovatnoca je da ce se desiti kada se totalno ohladi. Znaci posle 4-5h da stoji ugaseno ili kada se tek prikljuci. Mada juce kada sam ga vratio nije se to desilo. I onaj ventilator nije bas da ne radi. Okrene on ponekada samo ne tako jako kao sto moze kada radis neki test. Izgleda da je sve ovo sto ja imam jako malo za njega. V uklo bi ono jos jednu 5870 i bilo hladnije nego sada jel bi moizda pre vent radio.
Samo neka nekomp[atibilnost postoji i bojim se da to nece resiti zamena da ce isto ovako biti. A mozda i hoce.
Najgore mi je to sto kada stavim GX kao da je brze sve, ne mogu da objasnim. Svaki test je isti, svaki Bencmahrk ali kad asam na desktopu kao da se lakoca neka primeti.
To mi je najgore i najvise govori da ovo nije u redu nesto i to smrzavanje. Nisam jedini ima ljudi bas sa Seasonic X Gold.

Razumite da nije do mene ja to namestim kako treba. Svaki put kada sam skidao H70 jel sam nesto menjao 2-3 puta davao je posle istu temp dobru kavka treba da bude, svaki put kada sam skidao napajanje GX imalo je skokove temp po 5C i smirenje posle minut. Svaki put kada sam namestao ovo imalo je to zapucavanje i biolo tiho. Znaci nije do mene ja to radim jako pazljivo sa njima. Jedino sa ventilatorima sam nervozan kada radim i zurim.

Poslednja izmena:
si ti probao tog svog seasonica na nekoj drugoj konfiguraciji?probaj kod nekog ako nisi,pa ces makar znati dal je do njega..

Nazad
Vrh Dno