Šta je novo?

Razlika izmedju BOX i TRAY processora?

kiza_m

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
619
Koja je razlika izmedju BOX i TRAY processora?
Znam da TRAY kupish u foliji za puckanje, a BOX u originalnoj kutiji.
Sta BOX varijanta sve sadrzi? Da li se mozda i cooler nalazi u BOXu?
:oops:

Hvala :D Sad mi je sve jasno 8)

kiza_m je napisao(la):
Koja je razlika izmedju BOX i TRAY processora?
Znam da TRAY kupish u foliji za puckanje, a BOX u originalnoj kutiji.
Sta BOX varijanta sve sadrzi? Da li se mozda i cooler nalazi u BOXu?
:oops:
Box varijanta sadrzi CPU u kutiji sa sve coolerom i slikovitim uputstvom za montazu :beat: i sto rece Panos na to se dobija 3 godine garancije i malo je skuplje od Tray varijante gde dobijes samo godinu dana garancije i CPU u ruku :mrgreen:

Kad smo kod te garancije, posto ovi nasi daju 1 godinu, a proizvodjac 3, sta ako istekne ova prva godina onda moras da nosis licno CPU na reklamaciju jer kod nas nema ovlascenog servisa?

Servis za procesore? :)
Koji naši daju godinu dana za BOX procesore?
Možda neke lopurde, ja imam BOX i 3 godine garancije (valjda :mrgreen:).

Samo da se zna (a verovatno zna), da za izgorele procesore nema garancije tako da dzaba i 100 godina garancije ako imas neko silno JNC napajanje!

Proizvodjac daje godinu dana garanciju, a nasi ti daju jednu zato sto i oni nisu prva ruka, jer i njima neko daje jednu godinu.

Sve u svemu nije vazno jel BOX ili TRAY posle godinu dana ga mazi i pazi jer ako crkne, kupiti novog moras.

shone190 je napisao(la):
Samo da se zna (a verovatno zna), da za izgorele procesore nema garancije tako da dzaba i 100 godina garancije ako imas neko silno JNC napajanje!
Sta svi potencirate JNC, radim u servisu za reklamacije i u svim racunarima su iskljucivo JNC napajanja (a promet je prilicno veliki). Jos nisam video da je napajanje spalilo procesor, a milion puta sam video da ga spali mamlaz koji ne montora kuler kako valja (overklokeri amateri) ili da kuler skoro stane od nenormalne kolicine prasine, ali da vlasnika bas boli **** za to, pa da se pregreje i otkaze. JNC nije Enermax, ali nije nista losiji (cak naprotiv) od ostalih u svojoj cenovnoj klasi.

Slazem se sa tobom Mancha, i ja takodjer radim u servisu i velika je retkost da mi dodje racunar koji je otisao od mene, nazad na reklamaciju i da mu je procesor riknuo.

Uglavnom dodje od tako tih likova koji ostave jebenih 30% CPU-a otkriveno kad montiraju cooler!!!

Koje napajanje je losije od JNC-a? Ipak 400W za 16 eura sve govori o kvalitetu, a i veoma je tesko!

Napajanje ako imas UPS ako sto ja imam, moze da radi dugo godina a i za primjer moje JNC napajanje od 200W na mom racunaru sljaka vec dobrih 5 godina, ja ga samo ponekad otvorim i ocistim od prasine. Dobro ga pregledam da nije mozda koji kondenzator nabreko ili trafoic pozutio i nista radi uredno!!!

frogman je napisao(la):
Proizvodjac daje godinu dana garanciju, a nasi ti daju jednu zato sto i oni nisu prva ruka, jer i njima neko daje jednu godinu.

Sve u svemu nije vazno jel BOX ili TRAY posle godinu dana ga mazi i pazi jer ako crkne, kupiti novog moras.
Netacno!

Hmm.. a kome je riknu CPU a da nije u pitanju pogresna montaza? ili da je riknulo hladjenje?

A mozda najbitnije... da li ce te stvarno koristiti CPU koji imate za 3 godine??? chisto sumnjam...

Vojkan je napisao(la):
Servis za procesore? :)
Koji naši daju godinu dana za BOX procesore?
Možda neke lopurde, ja imam BOX i 3 godine garancije (valjda :mrgreen:).

Jasno sam napisao.. nisi razumeo. :rolleyes:
AMD daje 3 godine, ali dzaba ti to kod nas! To sam hteo da kazem.. Nasi daju godinu dana i posle toga stvar je on your own!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...

AMD daje 3 godine, ali dzaba ti to kod nas! To sam hteo da kazem.. Nasi daju godinu dana i posle toga stvar je on your own!

Interesantno da ja dajem 3 godine na box. procesore.

A isto je interesantno i da dva najveca uvoznika u Srbiji daju 3 god. svojim dilerima.

A naj interesantno je to sto vecinu dilera boli ***** da daju vise od 1 godine garancije.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Razumeo sam, i pitao sam te KO daje samo godinu dana na BOX procesore?

Ja sam imao tray XP 1600+ koji niuje hteo da radi preko FSB 135MHz. A sad čujem da od ovih trenutno na tržištu mnogi ne rade stabilno ni na osnovnom taktu! To kod BOX procesora ne može da se desi. Zato ako nemate precizne informacije, ne preporučujem rizik sa tray procesorima, već kupite BOX.

Primeti da je čovek u Banja Luci.
Ja sam tebe pitao *KO* (aaaa jebote kako da naglasim više :mrgreen:), imenom i prezimenom, daje samo godinu dana.

Vojkan je napisao(la):
Primeti da je čovek u Banja Luci.
Ja sam tebe pitao *KO* (aaaa ****** kako da naglasim više :mrgreen:), imenom i prezimenom, daje samo godinu dana.

:)

Ma OK.. :)
Ali pazi ovako stoji stvar, to je bilo negde letos kad je BOX T-bred B bio aktuelan.. i tek kad se Barton pojavio. A firma.. Hm.. par njih iz Sveta Kompjutera, zaista se ne secam konkretno (ali nista me nije iznenadilo jer znam gde zivimo...) ako kojim slucajem iskopam papir gde sam to pisao napisacu i imena firmi :)

Pa sta je i tebi tu cudno, nabavljaju preko grane ko' zna odakle.. i onda daju samo 1 g. a ako hoces idi preko pa nosi sertifikat za 3 god. :)

Pa čudno mi je, jer i pakom i imtel daju 3 godine, dakle sasvim je normalno imati 3 godine čak i kod nas.

Panos je napisao(la):
...

Koji su vasi? (odakle)

Ma nema nasi, vasi.. sve je to isto, a to je citat od cove koji je rekao "nasi" , ne od mene:)

When all are one and one is all, to be a rock and not to roll.
;)

Nazad
Vrh Dno