Šta je novo?

Razer misevi (opsta tema i diskusije)

Nije, cena je oko ~7700din
Necete verovati, mis je poceo da se zamrzava, izgleda da sam se gadno izbaksuzirao, opet stari problem, imbecilno glupi i losi driveri, koje ne znam kada planiraju da poprave, na stranu toga mis je zaista savrsen, jeste tacno da cudno lezi u ruci, ali meni se to jako svidja, kvalitet izrade je fantastican, ali ovo sa zamrzavanjem misa me izludjuje (do duse za ceo dan mi se desilo 3 puta, dva puta u doti 2, a jednom ovako prilikom surfa), nakon ponovnog ukljucivanja misa proradi. Prepun je net sa pitanjima "Razer mouse freeze" , ali ne vidim odgovore, poslao sam danas mail razeru, i dobio nazad genericki mail da ce mi u roku od jednog radnog dana odgovoriti na mail, pa cu videti sta ce reci. Resenje ovog problema, navodno je brisanje drivera, ali to nije pravo resenje, vec samo zaobilazenje problema. Verzija drivera je 3.0, sami driveri sto se opcija tice su zaista jako dobri sa gomilom opcija. Ono sto ja nakon svega ovoga mislim je da se moja sadasnja ploca(asus, prethodna gigabyte) i razer driveri ne slazu, mislim da je neko neslaganje sa driverima za usb i driverima za razer miseve, jer koliko se secam, ako se dobro secam, na staroj ploci nisam imao nikakve probleme sa razer misem, a boga mi imao sam ga skoro 5 godina.
Evo i slika:

Poslednja izmena:
Au, steta. Mislim da je postojao firmware koji je resavao taj problem, mada na njihovom sajtu sada nema firmware za tvoj model, cini mi se da je imalo ranije.

Au, steta. Mislim da je postojao firmware koji je resavao taj problem, mada na njihovom sajtu sada nema firmware za tvoj model, cini mi se da je imalo ranije.
ima po grbaci da im skacem dok mi ne pomognu oko resavanja problema, glupo mi je da vratim mis, jer fakticki mis nije fizicki neispravan vec je SW uzas. A zaista sve ostalo na misu je savrsenstvo, i zaista me je odusevio.
Proguglacu po netu da vidim da li moze da se nadje taj FW.

A pazi ovo sto pise u supportu, pokusaj mozda pomogne, http://help.razersupport.com/gaming-mice/razer-lachesis-5600dpi/
"My Razer product does not work at startup after a cold start, what should I do?
Make sure that USB ports are not in hibernation mode. Please go to your Windows “Device Manager” and click the + sign next to Universal Serial Bus Controllers. Click on any “Root Hub” and select “Properties.” Click the Power Management tab and ensure that “Allow computer to turn off this device to save power” and proceed to do this under each Root Hub. Also, from the Control Panel and Power Options, select the Hibernation Tab and deselect “Enable hibernate support.”

I nasao sam jos da je neko napisao da ima problema kada je mis ukljucen u USB3.0, a da u USB2.0 nema.

Poslednja izmena:
A pazi ovo sto pise u supportu, pokusaj mozda pomogne, http://help.razersupport.com/gaming-mice/razer-lachesis-5600dpi/
"My Razer product does not work at startup after a cold start, what should I do?
Make sure that USB ports are not in hibernation mode. Please go to your Windows “Device Manager” and click the + sign next to Universal Serial Bus Controllers. Click on any “Root Hub” and select “Properties.” Click the Power Management tab and ensure that “Allow computer to turn off this device to save power” and proceed to do this under each Root Hub. Also, from the Control Panel and Power Options, select the Hibernation Tab and deselect “Enable hibernate support.”

I nasao sam jos da je neko napisao da ima problema kada je mis ukljucen u USB3.0, a da u USB2.0 nema.
Hvala na ovome, uradio sam pa cu videti kako ce se pokazati, takodje sam pogasio bilo kakve power saver opcije vezane za usb uredjaje.

Na zalost nista, upravo se ponovo mis ugasio :/

To ti je kada bacas hate na mighty Logitech! :) salu na stranu, sta bi se desilo, tj sta bi izgubio od opcija, naprednih funkcija, ako bi mis koristio onako default bez driver-a tj. usluznog software-a? Tako ja npr. od pocetka koristim Logitech G9 (mis) i Logitech Internet Navigator SE (tastatura) bez ikakvih driver-a, sem onih generickih koje sam Windows dodeli i uskracen sam za veoma mali broj ne tako "must have" opcija... (promena LED osvetljenja DPI bara na misu, mozda neki presetovi vezani za bindings itd...)

:wave:

Ja sa mojim DA 2013 imam takodje dosta problena.Sa dizanjem sistema,mis ostaje mrtav,jedino resenje je da ga iskljucim,pa ponovo prikljucim,posle minut,dva.

Jedno pola godine koristim DeathAdder 3500, nasao ga u Kini za 30 evra \o/ Mis gazi, jedini problem je sto se svakih 5 sekundi zamrzne na sekund (prakticno resetuje), sto resavam tako sto ubijem razerhid.exe proces kad god utaknem mis u laptop.

To ti je kada bacas hate na mighty Logitech! :) salu na stranu, sta bi se desilo, tj sta bi izgubio od opcija, naprednih funkcija, ako bi mis koristio onako default bez driver-a tj. usluznog software-a? Tako ja npr. od pocetka koristim Logitech G9 (mis) i Logitech Internet Navigator SE (tastatura) bez ikakvih driver-a, sem onih generickih koje sam Windows dodeli i uskracen sam za veoma mali broj ne tako "must have" opcija... (promena LED osvetljenja DPI bara na misu, mozda neki presetovi vezani za bindings itd...)

:wave:
Ostao bih uskracen za on-the-fly-sensitivity, kao i default bind tastera mi se ne svidja, tasteri iznad skrola sluze za sensitivity, sto mi ne odgovara, i dalje napominjem, mis kao mis je izuzetno kvalitetan i meni kao levorukom je savrsen, nesto sam eksperimentisao oko drivera, pa cu videti kako ce se pokazati. Ako bude pozitivan ishod javicu vam kako da resite isti problem.
Necu jos da odustajem :)

Mislim da on-the-fly radi i bez drajvera, samo je bitno da napravis profil koji ostaje snimljen u memoriji misa, tako je bilo na starom.

@M!ST!CX hvala za slike, mis stvarno predobro izgleda :) Ali nazalost izgleda da samo predobro izgleda...Strasno koliko ljudi se zali na Razer miseve...Do sad sam procitao milijardu problema za skoro svaki model! I sad treba da se istresem 100e za mis koji ce mi stekati svako malo! *** sta se ovo desava danas....gdje je nestao QUALITY CONTROL?!

Jos je u eksperimentalnoj fazi, ali mislim da sam nasao resenje za ovaj problem sto imam. Sacekacu jos par dana da bude 100% siguran.

Posle evo 2 dana da sumiram utiske, mislim da mogu da ih sumiram... Nasao sam resenje za problem zaglavljivanja misa, Resenje je u tome da se procesu LachesisSysTray.exe dodeli low prioritet, na taj nacin driveri rade, ali "niko ih nista ne pita". Uslovno receno mala mana toga je sto nakon nekog vremena (pola dana recimo) tray ikonica postane neaktivna, tj nije moguce pristupiti driverima klikom na nju, i takodje ukoliko vam je ukljucena opcija da vidite on-the-fly-sensitivity to ce nakon tog perioda nestati, tj nece se videti, ali ce mis i dalje menjati sensitivity, i dalje ce raditi makroi i sve ostalo. Mada, sobzirom da je on-the-fly-sensitivity vidljiv samo u desktop rezimu, posto ovaj OSD nije always on top, ne vidi se u igrama, tako da fakticki i ne gubi se nista.
Voleo bih da probate ovo pa da mi javite, kako bih "zvanicno" mogao da kazem da je problem resen.

Opet ja, problem ovim ipak nije resen, ali je drasticno ublazen, pa se zakucavanje desi jednom u nekoliko dana, e sad, ovih par dana sam razmenjivao mailove sa Razer tech podrskom i rekose mi da dosta tih problema moze da se resi tako sto se u biosu ugasi USB legacy, sto sam danas upravo i uradio, pa cu videti sta ce biti. Javljam se sa updatovima kad ih bude bilo (iskreno se zaista nadam da ce ovo pomoci).

e bas ****** :/ ja sam mislio da su to davno popravili..

Razer tech pozdrska mi je rekla da moj slucaj prebacuju specijalisti :D tako da treba da malo sacekam posto na odgovor mogu da cekam 4-5 dana, pa cu videti sta ce on predloziti, nadam se da ce biti neke vajde od njega, ako nista, barem brzo odgovaraju na mailove.

Bas mi je cudno da nema nigde firmware... Vidim bas nigde ga nema, samo za 4000 dpi verziju.
Ne znam sta da ti kazem, probaj da ga nakacis na drugi USB port. Pre nego sto ga prikljucis na novi port drzi levi, desni i srednji klik odjednom da akivira bootload. Pre toga obrisi sve njegove drivere, takodje obrisi ga iz Device Manager.
Kada instaliras opet drivere pokreni ih kao Admin. Tako je meni uspelo kada sam imao problem sa Nagom Epic, nije hteo da prepozna mis.

Koji sam ja panj, pa ja sam mog Razer lachesisa iz istog razloga prodao kao neispravnog, isto je tako zamrzavao povremeno, pa opet krene da radi normalno. Stim sto je kod mene radio bez greske jedno 2 godine, a onda sam se natripovao da sam pregazio kabl i da je to to..... Ispravan razer mish sam prodao za 500 din ni ne secam se vise, znam da mi je lik rekao da njemu radi :D

pa pitaj da li ga prodaje :)

Pitao sam ove iz razer podrske i rekose da je verzija mog FWa najnovija. Poslali su mu neku verziju drivera koja ne moze regularnim putem da se nadje na sajtu, instalirao sam je pa cu videti kako ce se ponasati.

Poslednja izmena:
pa pitaj da li ga prodaje :)
:D Prezalio sam Razer brand, imao sam tarantulu i lachesisa i nisam nesto bio zadovoljan, prvenstveno kvalitetom izrade i uzasno slabim kablom recimo za misha (cuo sam da su kasnije sredili ovaj problem). Nema dovoljno muzike od Razera za ulozeni novac, pa sam presao na Logitech i Stealseries sto se tice gaming opreme......

Koji sam ja panj, pa ja sam mog Razer lachesisa iz istog razloga prodao kao neispravnog, isto je tako zamrzavao povremeno, pa opet krene da radi normalno. Stim sto je kod mene radio bez greske jedno 2 godine, a onda sam se natripovao da sam pregazio kabl i da je to to..... Ispravan razer mish sam prodao za 500 din ni ne secam se vise, znam da mi je lik rekao da njemu radi :D

Veoma se secam te ponude za 500 din na jednome sajtu :D Ako je to bio tvoj primerak.
Ne nisam ga ja kupio ;)

:D Prezalio sam Razer brand, imao sam tarantulu i lachesisa i nisam nesto bio zadovoljan, prvenstveno kvalitetom izrade i uzasno slabim kablom recimo za misha (cuo sam da su kasnije sredili ovaj problem). Nema dovoljno muzike od Razera za ulozeni novac, pa sam presao na Logitech i Stealseries sto se tice gaming opreme......

hm, pa sta znam, ja sam sa logija presao na razer. poslednje dve njihove stvari su mi bile G110 i G500. tastatura krs a misonja u pocetku bio dobar dok nije poceo da se guli sa strane i od samog starta mi je bio nekako preuzak za saku.
za sada su mi anansi i naga epic vrhunski i ne planiram da ih menjam s tim sto priznajem da mi je naga za ove dve godine oko 3-4 puta zabola prilikom paljenja kompa, tj. ne svetli ali je ukljucim na dugmence dole i sve radi bez problema, to moze biti i neki konflikt drajvera u tom trenutku.
citao sam da se ljudi zale na njihove kablove sto je nekako sramota. ne kapiram koliko moze da ih kosta taj ojacani kabl ili da je barem presvucen nekom mrezicom spolja...
SteelSeries je vrhunski ali meni su nekako njihovi proizvodi ruzni... probao sam G6V2 i Sensei ali sam ipak ostavio razer ;)

Ovaj Lachesis 5600 sto imam je u sustini stari lachesis (po obliku) kome su ispravljene greske i koji je opremljen najnovijom tehnologijom. Poredeci ovaj novi i svoja dva Diamondbacka (koji su istog godista kao i stari lachesis) i kabl na novom lachesisu je dosta kvalitetniji i presvucen je mrezicom, kabl je dosta krut, sto je dobro, za razliku od diamondbacka/lachesisa koji su imali jako tanke i savitljive kablove, pa su se zbog toga i lako kidali/prekidali.

hm, pa sta znam, ja sam sa logija presao na razer. poslednje dve njihove stvari su mi bile G110 i G500. tastatura krs a misonja u pocetku bio dobar dok nije poceo da se guli sa strane i od samog starta mi je bio nekako preuzak za saku.
za sada su mi anansi i naga epic vrhunski i ne planiram da ih menjam s tim sto priznajem da mi je naga za ove dve godine oko 3-4 puta zabola prilikom paljenja kompa, tj. ne svetli ali je ukljucim na dugmence dole i sve radi bez problema, to moze biti i neki konflikt drajvera u tom trenutku.
citao sam da se ljudi zale na njihove kablove sto je nekako sramota. ne kapiram koliko moze da ih kosta taj ojacani kabl ili da je barem presvucen nekom mrezicom spolja...
SteelSeries je vrhunski ali meni su nekako njihovi proizvodi ruzni... probao sam G6V2 i Sensei ali sam ipak ostavio razer ;)

Ja poslednjie 4 god koristim g11, bilo je par pokusaja da je zamenim prvo sa tarantulom, pa sa G6V2 i sad na kraju sa nekom thermaltake tastaturom (ne znam tacnu oznaku) i na kraju sam se vratio na G11. Jeste stara tastatura, ali ja ne mogu da joj nadjem adekvatnog naslednika izuzev mozda G19 koji je preskup.... Planiram uskoro da uzmem G710+,valjda ce to biti to :D. A sto se tice misha posle lachesisa sam uzeo razer sensei raw rubized i on nije nista posebno, cak je lachesis po meni bolji od njega i nekako lepse lezi u ruci i na kraju uzmem g400 za smesne pare i poprilicno sam zadovoljan sa njim....

kapiram da je sve stvar navike... logi mi je postao isto ruzan u zadnje vreme i nekako nezgrapan izuzev te G710+ koja se izdvaja :). medju favoritima su mi i corsair vengeance tastatue ali kapiram da ih kod nas necemo nikada naci.
ja hteo black widow ultimate ali uzasno skljocka, kao stara kucaca masina. izasla je ubrzo i stealth edition ali naravno, kod nas je isto nikada necemo naci... zato uzeh anansi i dopunih je sa nostromom i za sada mi je ovo pun pogodak :D
probao sam i prvog alu sensei-a i fnatic edition ali kao sto rekoh bas je nekako preuzak, ili sam ja navikao na debelu nagu koja mi bas lezi i moj najbolji misonja do sada...
ovo su potrosne stvari koje menjam uglavnom kada me bas estetski privuku neke nove ali se u zadnje vreme ne zalecem jer je najveca promena i najduze navikavanje prilikom promene tastature i misa, sve ostalo je mnogo bezbolnije...

Poslednja izmena:
Sve gaming tastature skljocaju i bucnije su od regularnih tasatura, zato sto imaju takav mehanizam mikroprekidaca, koji se zove Cherry MX, to im je po mom misljenju jedina mana.

Vrh Dno