Šta je novo?

RAZER LACHESIS PROBLEM

bole083

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
319
Kupih juče ovaj miš , i posle 2 dana testiranja zaključak je sledeći :
Miš vuče na gore !!!
dakle jedini način da miš nema povećan UPWARD SENSITIVITY je da mu polling rate ostavim na 125. Stvar se desava na XP64 bit , zadnji firmware , zadnji driver ...Iko imao sličan problem ?

Meni je pravio problem zbog wireless kartice, ako imaš neku u kompu izvadi je i probaj ga bez nje.

Ne znam sta si koristio pre njega, i da li si igrao sa misem koji ima veci polling rate od 125hz? Ovo mi vise lici da osecas ravnanje tj. korekciju pokreta koja je mozda izrazenija sa povecanjem polling rate (cini ti se kao da ti mis cima, moze da bude vertikalno ali i po horizontali)...ako nije to onda moze jedino jos da bude los tracking (lachesis koristi nesto stariji laser, i nije najbolji za low sens igrace). Ne verujem da je do OS.

Isti simptomi zato sam ti i rekao. Osećaj je bio kao da kašljuca, secka.
Od miševa sam svašta imao

-MX510
-G5
-Lachesis
-G9

I samo mi je on pravio probleme. Jesam rešio problem sa njim, ali sam ga ipak prodao na kraju jer nisam mogao da se naviknem na oblik, a i bio mi je previše lagan.

Nista od ovoga , ali jednostavno vise vuce gore nego na bilo koju drugu stranu ...a paradox , sad sam ga probao na win 7 , to se ne desava ...
U svakom slucaju ne preporucujem mis , 4000 dpi ga cini jako peciznim , i cim se i malo digne od podloge ne snima dalje , znaci nema onog cimanja , za snajper je majka ...uzeh copperheada koji je laserski sa 2000 dpi , i jos se navikavam , ipak je death adder bio mnooogo dobar , ali oba imaju manu da snimaju i hvataju podlogu kad se podignu i do 1-2.5 mm...

Ovo moze da se resi stavljanjem prozirne trake preko senzora (smanjujes liftoff znacajno):type:

Evo copperhead na xp64 vu;e lijevo i gore , na win 7 se ovo ne desava . Sta sam ja bogu ygrijesio !!!

Koju podlogu koristis, nekada ume da bude i do nje.

Ne znam meni lachesis radi odlicno za sada pre njega sam imao deathadder koji je isto radio super sve pod win7 64...

Ja takođe imam Lachesis. Koristim ga u W7 64bit i nemam apsolutno nikakvih zamerki. Stavio sam mu najnoviji firmware. Miš je fantastičan. Odgledao sam na youtube razne snimke gde prikazuju kako miš beži gore. Kako mu smeta glasna muzika i wireless kartice. Ništa od svega ovoga ja nisam iskusio.

Moja preporuka ti je da probaš drugu podlogu za početak a ako to ne uspe onda se mani WinXP-a i stavi W7.

I obavezno novi firmware...

ljudi nema to veze s novim fw i sistemom,ja imam lakesisa vec godinu dana i nikad problem,osim kad odvalim mjuzu pa krene da se trese sto:D,znaci nije do sistema(jer sam ga vozao na w98,xp,visti i sad na w7),vec do podloge ili samog misa.

Nazalost sva razer kupovina je lutrija definitivno,evo ja sam devojci uzo lakesisa pre 3 meseca i uzas problemi,od toga da je morao da se rekonektuje svaki put kad se upali/restartuje komp(sa fw koji je bio na njemu kad je kupljen) pa do sada kad je stavljen najnovoji fw kao i sw sa kojim mis ima problem da nece da pulsira znak i cesto gubi profil.stvarno sramota za te pare(iako sam ja odusevljen misem)...

Poslednja izmena:
Upravo zbog toga postoji reklamacija. Ne ? Koliko znam na Razer ide 2 godine garancije.

A koje reklamacije kad je ispravan , kako nasem prosjecnom dileru/chobanu da objasnis da je mis neispravan kad " mrda po ekranu"___?

Apsolutno se slazem s bole-om,najgore je sto mis radi negde kako treba negde ne,tako da nasim dilerima/prodavcima koji uglavnom blage nemaju o tome sto prodaju tesko da mozes da mozes da trazis reklamaciju na ovakvu vrstu "kvara".Uglavnom se sve svede na to da ga zadrze par ddana i vrate ili u najboljem slucaju "updatuju" fw na stariju ili istu najnoviju verziju cisto da bude da su se potrudili.A to mozete i sami,tako da ili da se trazi zamena(koju tesko da cete dobiti s obzirom da je mis "uredu" ) znaci nista mi hardwerski ne fali ili da cekate da se razer smiluje za novi fw i da se nadate da ce isti da vam otkloni probleme(a znamo da razer bas nije azuran ni sa drajverima ,a kamoli sa fw-ima)

Poslednja izmena:
Zato sam i prodao svoj.

Jesi li ga probao na drugom kompu, da nije neka nekompatibilnost?

pazite ovo , znaci na sva 3 , copperhead , deathadder , lachesis , svi na xp64 vuku nagore , neki i na lijevo , a svega ovog nema na win7 x64 ...

Pa probaj na XP - 32bit...?

Da , samo zbog toga cu da instaliram ...

Pre godinu dana sam imao i ja lachesis misha , i nije bilo problema neko vreme
medjutim , posle je krenuo da ide na gore kao sam od sebe
Reinstalirao sam drajvere i proradio je , mozda tebi to pomogne :)

E nije mi jasno šta rade sa tim miševima stvarno sramota. Pa ja mislim da se kinezi od 200 dindži manje kvare tj. baguju od tog razera. Razer očigledno nije posvećen kvalitetu nego više dizajnu i reklami što ih najviše i prodaje.

Ja imam lachesis i copperhead i nikakvih problema nisam imao na vist x64 kao ni na win 7 x64. nisam probao na xp x64 ali na x32 radi kod drugara mog odlično

Ja sam se vec pozalio na drugoj temi da imam isti ovaj problem sa Lachesisom. Na xp 32bit vuce na gore-levo. A na windows 7 radi super. Stvarno je neverovatno, das ogromne pare upravo zbog toga da ne bi kursor setao po ekranu kako mu volja, a evo sta dobijes.
Nemam vremena da se bakcem sa drajverima, samo sam instalirao najnovije kao i firmware, jer ionako vise koristim windows 7. Kada budem imao vremena pokusacu neke kombinacije, drajvera, instalacije reinstalacije i ostala cuda samo me strah da ga ne tresnem o zid, i kupim lepo za 300 kinti misa koji ima da radi kako mu ja kazem!

ljudi ja imam problem sa lachesisom , tj imam problema sa drajverima ...
ne mogu da ih instaliram na win 7 x64 bita nema trika ...
bar ja ne znam pravi trik za to !
moze li mi ko pomoci ?

Da li si skinuo poslednje drajvere sa Razer sajta? Ako jesi onda ili sa misem nesto nije u redu ili sa sistemom ja sam imao istog misa i sve je radilo u Win7 x64...

@bole 083 pokusaj bez drivera.Znaci obrisi drivere,res komp pa vidi.

mis me mnogo nervira ... mnogo kosta i mnogo bijesa daje !!!
sve sam probao , ali zeza .. inace na win7 x64 sam ..

Nazad
Vrh Dno