Šta je novo?

RATEL usvojio pravilnik o medjunarodnom povezivanju

Код СББ-а купујеш пакете када хоћеш. Мој пријатељ није користио 9 месеци њихов нет и никоме ништа, па је уплатио пре који месец.

И нема разлике између припејда и флет тарифа тј. увек можеш да мењаш.

To je mnogo dobro, jer kao što rekoh dosta ljudi ne visi po ceo dan na netu. Hoću da preporučim nekima kojima net treba povremeno, pa nek' uplate ove pripaid pakete, i tako već kupuju dial-up flat povremeno, zašto ne bi koristili cable net za slične pare a dosta kvalitetnije...

Evo sta se desilo u Nemackoj i kako je Deutsche Telekom pritisnut:

Deutsche Telekom 'must open broadband'
From Sapa-AP 22 August 2006 at 06h00

Brussels - The EU yesterday upheld an order by German regulators that Deutsche Telekom open up its high-speed Internet networks to rivals, saying telecommunications officials had overcome considerable political pressure to combat the company's monopoly.

The European Commission said the Bundesnetzagentur (BNetzA) had proved its independence with measures to remedy the "well-known" competition problems on the German broadband market.

Deutsche Telekom will have to allow competitors to buy high-speed Internet access on its network that would allow them to offer their own services to end users, such as voice over Internet protocol telephone calls or internet television. BNetzA will also have to approve the price charged by Deutsche Telekom in advance.

Deutsche Telekom has refused to grant other wholesalers access to its infrastructure in the past, forcing rivals to build their own networks - an expensive outlay that prevents them from operating outside cities.

The EU said this led to substantially higher Internet prices in rural areas, criticising Germany's slowness in opening up the broadband market to competition and urging BNetzA to implement its order without further delay.

"Time is a crucial factor," said EU information society commissioner Viviane Reding. "While bitstream access has already been available to new market entrants in the vast majority of EU member states for a number of years, it has taken the German regulator more than three years since the entry into force of the EU telecoms rules … to take the required measures."

BNetzA needs EU approval for orders to open up the telecoms market.

Bitstream access gives rivals more control over the quality of the services it offers so they can offer different bandwidth as well as upload and download speeds.

Deutsche Telekom will also have to grant bitstream access to its new €3 billion (R27-billion) infrastructure for very high data rate digital subscriber lines.

The former German state-owned telephone company plans to roll out a high-speed fibreoptic network that will transmit data up to 20 times faster than current offerings. The plan is to provide Germany's 50 largest cities high-speed broadband lines by 2007.

Nih je nazalost imao ko da natera, a nasi... :S:

I je l' RATEL konačno dodelio licencu SBB-u ili će, po starom srpskom običaju, sve to biti odloženo do ko zna kad!? Rok od mesec dana je upravo istekao...

I je l' RATEL konačno dodelio licencu SBB-u ili će, po starom srpskom običaju, sve to biti odloženo do ko zna kad!? Rok od mesec dana je upravo istekao...
Trebalo bi..
Juce bila ekipa iz SBB da mi ugrade D3 reciever [u mix paketu net me izadje jeftinije za 7o din, NET(2048/256) + D3 TV = 2020 din].. i kazu da ce SBB od Nove Godine da poveca brzinu uz istu cenu.. ohohoo.. lepo je cuti.. ajd da sacekamo SBB-Deda mraza..

kako funkcionise taj D3 paket? placas 2020din NET + D3 + Redovno kablovsku? i

lako je vama koji ste na SBB-u a mi na Telekomu jedino da placemo od muke :(

Trebalo bi..
Juce bila ekipa iz SBB da mi ugrade D3 reciever [u mix paketu net me izadje jeftinije za 7o din, NET(2048/256) + D3 TV = 2020 din].. i kazu da ce SBB od Nove Godine da poveca brzinu uz istu cenu.. ohohoo.. lepo je cuti.. ajd da sacekamo SBB-Deda mraza..

Nadam se da ce to biti dovoljno da svi koji imaju mogucnosti lepo sa telekoma predju na SBB pa nek' se telekom posle pita gde odose svi korisnici i zbog cega.

ja sam danas podneo zahtev za prelazak na SBB :) bice jos 1 manje kod Telekoma ako sve protekne ok...

@J:
waikiki je verovatno potpisao na godinu dana. onda ga kosta 2020din mesecno za 2Mb/s flat i D3, a kablovsku TV placa obaska.
http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=822

Poslednja izmena:
Nadam se da ce to biti dovoljno da svi koji imaju mogucnosti lepo sa telekoma predju na SBB pa nek' se telekom posle pita gde odose svi korisnici i zbog cega.

Znas li ti kolko ce to njih da pogodi i da se potresu....dok su drzavna firma!!!
A da je SBB bolji....kod nas u provinciji daleko je bolji od drugih provajdera!!!!!!

kako funkcionise taj D3 paket? placas 2020din NET + D3 + Redovno kablovsku? i
Tako je.. NET 2048/256 + D3 TV = 2020 din + redovna kablovska pretplata (Telekom za 2137 din nudi NET1536/192 + nista)
Placanje je postpaid.. meni ce racunati od 01.12.08 sto znaci da cu prvi racun platiti u januaru. Prvih mesec dana se dobijaju svi D3 paketi (start+HBO+PINK Cinema+SPORT+Za odrasle+......) promotivno. Posle mesec dana se odlucujes za zeljeni paket. Meni TV ne treba previse, tako da cu se zadovoljiti start paketom koji nudi i vise nego dovoljno. Evo kako izgleda risiver i ponuda

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=519
http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=950

Potpisao sam na 12 meseci. Nema sta vise da cekam. Prvo sam mislio da malo sacekam mozda ce se ovi iz TElekoma opametiti pa podici ADSL brzine i mozda preteci SBB, medjutim nista od toga. A posto ovi iz SBB caste D3 zasto da ne uzmem.
Kad Telekom donese odluku o ubrzanju onda je potrebno par meseci do realizacije (odluka o poslednjem ubrzanju doneta je pocetkom avgusta a realizacija 1.nov). Novo povecanje kod Telekoma se ne pominje.. oni su optereceni problemima sa IPTV-om sto nece resiti skoro, tako da u narednih 12 meseci (moje misljenje) nema nikakave sanse da Telekom prestigne SBB. Zato sam i potpisao na 12 meseci.. a posle videcemo

Znas li ti kolko ce to njih da pogodi i da se potresu....dok su drzavna firma!!!
A da je SBB bolji....kod nas u provinciji daleko je bolji od drugih provajdera!!!!!!

Verovatno i kod njih ima neko zaduzen da prati taj segment trzista i telekomovo ucesce u njemu pa da periodicno napravi analizu i da preda nekome izvestaj.Kad ustanove da umesto 130000 korisnika ima 110000 pa 90000 pa 80000 itd. verovatno ce se zapitati (a mozda i nece) gde su podbacili....,ali bice kasno.
A i kad postanu ''privatna'' firma nece se ni onda promeniti mnogo posto mentalitet ljudi koji tamo rade ostaje isti.

Poslednja izmena:
Mene jedino brine sto ce sad telekom da nas natera da placamo i IPTV ako hocemo brzine kao kod SBB-a inace cemo da se vucemo sa ovim brzinama. Nadam se da ce vam SBB ponovo povecati brzinu, ja nemam mogucnosti ali bi za vas bilo super.

SBB ce bez sumnje povecati brzinu za mesec-dva najkasnije jer je to obecanje direktora dato u kontekstu usvajanja pravilnika.

Ja bi ipak sacekao i ne bih potpisivao nikakav ugovor na 12 ili 24 meseca vezano za D3 jer ocekujem i ponudu za fiksnu telefoniju u 2009.

Eh znaš kako kažu: ko čeka nikad ne dočeka. Ipak mislim da se malo upristojilo tržište zahvaljujući SBB-u a uskoro će to biti još mnogo pristojnije (jeftinije, brže, stabilnije), samo da proradi tržište u pravom smislu odnosno da potpuno zaživi ovaj dugoočekivani "uvoz" interneta.

da su im odgovorili, objavili bi to na ratelovom sajtu...jučer kad sam gledao, nije bilo ništa u novembru osim gomile raznih dozvola telekomu i negativnog odgovora madnetu za interkonekciju...

A jel bi mogao da das adresu gde si to nasao, jer bas sam hteo da vidim to saopstenje na ratelovom sajtu ali ga nisam nasao. Cisto me zanima da vidim zbog cega madnetu nisu dali dozvolu za interkonekciju, valjda su dali neko obrazlozenje.

NAJ JACE na ovom spisku:Radio Milance,Radio Caki:wall: Od nove godine bi SBB trebalo da krene da "uvozi" internet,samm tim da povecaju brzine ITD...

Jednostavno RATEL(da ne trosim reci o njima) MORA da dozvoli SBB da sam "uvozi" internet,jer ce nas ovi iz EU :hump:

Ako me devojka jos jednom vidi da:type: rekla je da ce da mi :type: i da ce jos :smackbum: i da nema :hump:

Pa pise u obrazlozenju i zasto..nepotpuna dokumentacija i 3dnet ce dostaviti potrebnu dokumentaciju posle konsultacija sa rumunskim partnerima....

Pa pise u obrazlozenju i zasto..nepotpuna dokumentacija i 3dnet ce dostaviti potrebnu dokumentaciju posle konsultacija sa rumunskim partnerima....

ma zahtev je podnet 2007 i tada su tarzili dodatnu dokumentaciju... tako da su sad sve to odbacili..
naravno ako nekog zele da odbiju uvek ce naci razlog.... a objasnjenje ce biti slicno ovome.. pa se ti zali upravi vodovoda

Ma joj, ti wireless provajderi ne mogu da obezbede normalan net ni u zemlji, jos samo da oni krenu da nas povezuju sa inostranstvom :d

Toliko meseci trabunjamo na ovu temu a sad kad je konacno doslo do toga da samo treba izdati dozvolu SBB-u svi se zacutali

Ja pratim par foruma na ovu temu i nema nikakvih novih informacija. Prosto ne mogu da verujem da niko nema nekakav insajderski info.

Nazad
Vrh Dno