Šta je novo?

Raspberry Pi 5 4GB

delboy

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
835
Gde može najpovoljnije da se kupi Raspberry Pi 5 4gb a da šalju u Srbiju ?

Nesto mi ne deluju bas povoljni :)

Pa nekih 10ak eur razlike koliko vidim Malina vs Amazon - 72 vs 84.

Ne znam koju cenu juriš. Sam farnell prodaje za 55eur pa onda shipping, ali i PDV i carina. Čaki da nema poštarine, ispadne oko 8.570 RSD.
Galago je bio odličan jedno vreme jer je shipping bio 5eur, ali sada i kod njih košta 75eur.
digikey je jeftin, košta 60$, shipping je besplatan za preko 150$.

Na KP imaš dva oglasa za 9k i za 10k koji su kao kompleti i to je ODLIČNA ponuda jer su ispravljači još 2-3k, kućište sa hladnjakom još oko 1k. Kartica manje-više. Nakon toga redovne cene kao iz radnje.
Na papiru, zorin oglas sa KP izgleda fenomenalno.

Kod nas genelrano nije losa cena RPi i kini mogu biti cak i skuplji nego kod nas i cesto moze da bude nestasica tako ces jako nesto naci nesto mnogo jeftinije da se na gadjamo sada za 10e razlike.

Za te pare moze da se uzme NUC neki koji je znacajno jaci
Sve zavisi za sta ti treba vrv taj NUC nema I/o pinove.

Treba mi za neki retro emulator, imam vec dell mff i5 koji koristim ali mi ovaj Pi zavrsava posao, cak mi polovna cetvorka radi za ono sto mi treba pa bih da menjam. A u sustini, koliko sam mogao da pogledam cene najisplativije je ipak da se kod nas uzme.

moja firma je kupovala skoro na stotine i znam da smo poredili cene. Plus na sve to ovde dobijes garanciju iz maline a nije da ne umeju da crknu.

Ne znam koju cenu juriš. Sam farnell prodaje za 55eur pa onda shipping, ali i PDV i carina. Čaki da nema poštarine, ispadne oko 8.570 RSD.
Galago je bio odličan jedno vreme jer je shipping bio 5eur, ali sada i kod njih košta 75eur.
digikey je jeftin, košta 60$, shipping je besplatan za preko 150$.

Na KP imaš dva oglasa za 9k i za 10k koji su kao kompleti i to je ODLIČNA ponuda jer su ispravljači još 2-3k, kućište sa hladnjakom još oko 1k. Kartica manje-više. Nakon toga redovne cene kao iz radnje.
Na papiru, zorin oglas sa KP izgleda fenomenalno.

Sad sam video da ima u Nisu za 9000 sa kucistem i ispravljacem. Prodaje se kao nov, mada koliko vidim nema kutiju.

@jecham

Odlična cena, ali mislim da mi je isplativije da za 9000 uzmem ovaj komplet, tesko da za nekih 1700 dinara kolika je razlika mogu da uzmem original punjač, kućište, karticun od 64gb i micro HDMI adapter.

Edit: ova cena od 7112 dinara je bez pdv-a, sa pdv-om izlazi na malo preko 8500 dinara. Ipak mi se vise isplati kupovina ovog kompleta za 9000.

Da li ima nekih razlika između made in UK i made in China/Japan ?

Poslednja izmena:
Pimoroni zna da ima popuste za RP i sve za njega

@jecham

Odlična cena, ali mislim da mi je isplativije da za 9000 uzmem ovaj komplet, tesko da za nekih 1700 dinara kolika je razlika mogu da uzmem original punjač, kućište, karticun od 64gb i micro HDMI adapter.

Edit: ova cena od 7112 dinara je bez pdv-a, sa pdv-om izlazi na malo preko 8500 dinara. Ipak mi se vise isplati kupovina ovog kompleta za 9000.

Da li ima nekih razlika između made in UK i made in China/Japan ?
Nema razlike u mestu proizvodnje, uzmi koji god

Pretpostavio sam. Hvala. Najverovatnije ce biti ovaj komplet sa KP za 9000, made in UK je.

Taj Atom ima više snage od te maline a da ne pominjem pouzdanost sd kartice kao skladišnog prostora.

Sam procesor x3-8350 je znacajno sporiji u svemu u odnosu na procesor u Pi 5. Ovaj atom ima jedino prednost ako treba kompatibilnost sa windowsom.

Nazad
Vrh Dno