Šta je novo?

Rapidshare PREMIUM iskustva

Poz

Evo razmisljam da uplatim jedan rapidshare nalog , pa rekoh pre tog da mi odgovorite
na neka pitanja ako nije problem :

Kako nalazite linkove za skidanje ? Jer postoji neki search ili kao free useri googlate pa kada nadjete link kliknete i za razliku od free usera nema cekanja ni ogranicenja ?

Recimo ocu da skinem seriju Mucke (Only Fools and Horses) i sad da li ima linkova npr po sezonama ili neki katalog sta vec :wave:

Eto pozz hvala na odgovorima , nadam se da nisam negdee lupio :smash:

Pozzz

Nema sanse da je to, pa vecina nas ima dinamicki IP. evo log sa rapid-a.
OK, dinamički IP, i meni je jasno, ali zar ne misliš da ovi u rapid-u nisu vesla sisali pa da ne mogu da detektuju istovremenu konekciju sa dva različita IP-a?
Mislim, konekcije sa različitih IP-a su OK, većina nas i ima dinamički IP, ali mislim da istovremena konekcija sa dva različita IP-a može da se detektuje i da upravo ovakav vid "deljenja" nije dozvoljen. Jer, na ovakav način bi sa jednom uplatom pola Srbije moglo džabalesku da koristi Rapidshare, a sumnjam da bi se Švajcarci sa ovim složili.
Definitivno mislim da je ovo u pitanju, tj. da su me navatali da šerujem nalog tako što su registrovali istovremenu aktivnost sa dva različita IP-a.

Daunloud sa besplatnog acc:
Your IP-address xxx.xxx.xxx.xxx is already downloading a file. You have to wait until it is finished. (deljen IP od strane provajdera)
Premium-accounts can download many files at the same time. Get your own Premium-Account now. Instant download-access!
If you are not downloading anything, you are using a proxy-server or a shared IP-address. A Premium-account solves this problem as well.

Poslednja izmena:
Jer, na ovakav način bi sa jednom uplatom pola Srbije moglo džabalesku da koristi Rapidshare, a sumnjam da bi se Švajcarci sa ovim složili.
Moglo bi da koristi sat vremena, a onda bi probili 25GB.

sat vremena ?
mislim da "pola Srbije" skine sa rapida mnogo vise za sat vremena ;)

Kod mene se javlja jedan totalno bezveze problem pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo.

Probijanje limita od 25GB je postala redovna pojava, oko 16h mi je zagarantovano da cu "popiti stativu" sto se tice skidanja, i onda cekam da se sat resetuje na 00:00 ne bi li na brzinu skinuo nesto sto mi hitno treba.

I onda sam primetio da totalno random ne vraca limit za po 5GB nego za 3GB !!!

Jel jos neko primetio ovo ili samo mene kecaju ovi iz RS ?

Pa i ne treba da vraca 5GB nego ti vraca onoliko koliko si skinuo petog dana ranije...ne znam zasto su se ljudi zalepili za tih 5GB kada je to samo 5GB u proseku...

OK, dinamički IP, i meni je jasno, ali zar ne misliš da ovi u rapid-u nisu vesla sisali pa da ne mogu da detektuju istovremenu konekciju sa dva različita IP-a?
Mislim, konekcije sa različitih IP-a su OK, većina nas i ima dinamički IP, ali mislim da istovremena konekcija sa dva različita IP-a može da se detektuje i da upravo ovakav vid "deljenja" nije dozvoljen. Jer, na ovakav način bi sa jednom uplatom pola Srbije moglo džabalesku da koristi Rapidshare, a sumnjam da bi se Švajcarci sa ovim složili.
Definitivno mislim da je ovo u pitanju, tj. da su me navatali da šerujem nalog tako što su registrovali istovremenu aktivnost sa dva različita IP-a.

Pazi uopste nije problem zbog IP adresa, kazem na mom accountu istovremeno skidaju 2 IP adrese (prijatelj i ja) + povremeno i 3 sa posla.

Pre 6 meseci smo delili nas 3, pre povecanja brzine neta.

Zato postoji ogranicenje od 25GB na 5 dana.

To sto ti i prijatelj radite nije dozvoljeno. Da, uglavnom prolazi, ali to nije pravilo i onakvi mailovi poslati od rapida ne treba da budu nikakvo iznenadjenje.

A gde piše da nije dozvoljeno?

Pazi realno ti si vlasnik account-a, a sa kog kompa i da li imash dinamicku adresu (sto bi moglo objasniti vise razlicith IP) njih ne treba da zanima, dok god placas ono sto ti nude (a to je account, a ne account per IP) vozi ... ja i ortak takodje delimo i nema nikakve frke, mada naravno treba shvatiti da tih 25gb ne spucas na gomilu gluposti cisto da bi skidao nesto.

Čekaj, ako sam dobro skontao, kažete da nije bitno koliko user-a i odakle istovremeno skida sa rapidshare-a, jer je tu 25 GB ograničenje koje to reguliše.
Am I right?

Upravo to. Zbog te "zloupotrebe" accounta je i uvedeno to ograničenje.

Dosta ljudi je primetilo da im download counter ne ocitava uvek pravo stanje i da se desava da zabelezi veci download nego sto korisinici zaista skinu.

Ko je instalirao novi RSM, dobio je odgovor zbog cega se to desava ...

Slika govori vise nego hiiljadu reci :

7_44560077_rapidshare.jpg

A evo i napismeno objasnjenja ...

Hello,

Unfortunately we are unable to change or suspend the traffic regulation on
individual accounts and we can't reset your logs.

The traffic management is necessary to keep the prices we have right now.

Please be aware that some download manager can cause more traffic than the
actual file size.
The reason is that our system and the download managers do not match.

Downloading with a web browser will not cause any unnecessary traffic.

We check the download traffic on the last 5 days, counting from the current
date, every time you try to start a download. The sum is stated in your
premium zone main page.
If the sum is less than 25 GB, you can start the download.
If the sum is more than 25 GB, it is not possible to download.
At 00:00 CET the last day will be deducted from the calculation and a new
empty day will be added.
Therefore we do not credit you every day 5 GB.
We only check the traffic sum of the last 5 days.

Traffic calculation example:
Within 5 days you may download 25 GB. For example you may download day by day
5 GB without any interruption. An alternative is that you download 15 GB
today, 10 GB tomorrow with a break following the next three days.

Traffic calculation detailed example:
day 0 -> no downloads
day 1 -> 10 GB downloaded (15 GB left to download)
day 2 -> 5 GB downloaded (10 GB left to download)
day 3 -> 10 GB downloaded (traffic limit reached)
day 4 -> traffic limit (sum from day 0 until day 4 is 25 GB)
day 5 -> traffic limit (sum from day 1 until day 5 is 25 GB)
day 6 -> 10 GB available for download (sum from day 2 to day 6 is 15 GB)

With the button "Logs" in the premium zone you can see how much you have
downloaded on each day and from what IP-address.

If there are IP-addresses listed that you do not know, please change your
password (and maybe your e-mail address) in the premium zone using the button
„options“ and make sure that your computer and email-address are
secure so nobody could access your RapidShare-account.

Best regards,

RapidShare AG - Support Team

RapidShare AG
Gewerbestrasse 6
CH - 6330 Cham

web: http://www.rapidshare.com
email: [email protected]
tel: +41 41 748 78 80

TO sa pauziranjem sam izvalio sam još odavno, tako da sada samo limitiram u FlashGetu na recimo 10 i šljakam šta mi treba.

Evo i ja da potvrdim da nemam nikakvih problema sa RS i deljenjem accounta. Ja i ortak ,koji je na SBB, koristimo isti nalog vec godinu dana bez ikakvih problema.

Znači može na 2 usera?
A jel mogu oba usera (kako ovo gadno zvuči) da skidaju u isto vreme?

Jos jedno pozitivno iskustvo. Uplatio juce sa drugarom preko Infopano-a, aktivirali nalog u roku od 3-4 sata i od tada sve radi savrseno.
BTW, preporuka za RSM, zvanicni download manager za Rapidshare. Mali, jednostavan i radi svoj posao. Sto se mene tice, nista bolje mi ne treba od ovoga.

koliko može fajlova od jednom da se skida??
Jel ima neki downloader sa kojim ću pustiti recimo 10-tak fajlova i on sve skida redom??

Nego jel vam se desilo da skinete neki album i da šifra koja je okačena na sajtu raspakuje sve osim jedne pesme za koju kaže da je wrong pass??

Poslednja izmena:
koliko može fajlova od jednom da se skida??
Jel ima neki downloader sa kojim ću pustiti recimo 10-tak fajlova i on sve skida redom??

Nego jel vam se desilo da skinete neki album i da šifra koja je okačena na sajtu raspakuje sve osim jedne pesme za koju kaže da je wrong pass??

Moze bar 20, ako ne i vise :D
Koristim ga vec drugu godinu (nas 3, cak i u isto vreme) i nemam nikakvih primedbi.

Sto se sifre tice nijem mi jasno da li ti sve otpakuje , a samo jednu ne ili "drlja", pa kad dodje do kraja javi gresku i onda nema ni jedne da je otpakovao?

Poslednja izmena:
Raspakuje sve, ali winrar prijavi da je za tu jednu pesmu pogrešna šifra

Poslednja izmena:
Skini ponovo, kod mene je sve raspakovao.

p.s. skloni link zbog nadredjenih ;)

Poslednja izmena:
Jeeee radi. Nisam znao da moze i tako da zabaguje rar :(

Poslednja izmena:
Imam Premium Account na Rapidu,i koristim RapGet za download...
Zanima me kako mogu u RapGet da stavim zaštićene rapid linkove,sa npr. rapidsafe,raprotect, xlice.net, i sl.
Znači iza tih linkova se kriju u stvari rapid linkovi i omogućen mi je normalan download bez ograničenja,ali download automatski kreće preko Browsera,
jer ne postoji opcija Copy kojom bi ja taj link stavio u RapGet.
Da li je uopšte moguće staviti ih u neki Download Manager?
Hvala

Aj ako ima neko Flashget 1.73 nek ostavi link ovde ili nek mi posalje na PP jer mi nerade nove verzije,a ovu nemogu nigde da nadjem,imao sam je do pre neku nedelju al sam je greskom obrisao iod tada moram peske da skidam stvari

Vrh Dno