Šta je novo?

Rapidshare premium download

Sad sam pročitao u njihovim vestima, i prenosim deo, iako je već staro:

Though it is us that has to compensate for hardware and internet access. For this reason we have chosen a solution that is fair for all: In the future, the download volumes included in a Premium Account is going to be reduced from 10 Gigabyte a day to 80 Gigabyte a month, at continuous exact daily pro rata billing. The sum of accumulated download-traffic is going to be reduced from 50 Gigabyte to 10 Gigabyte. Personal web storage space is going to continue to be set to 500 Gigabyte. The changes only apply to new Premium Account and extension.

Srećom sam prestao da koristim rapidshare, ovo je užas.

ocigledno su se preigrali sa racunicom od 300GB mesecno. ipak domacice ne uplacuju rapid premium, vec heavy useri koji verovatno mahom skidaju ponudjeni maximum, te su im napravili ogroman saobracaj...

Poslednja izmena:
Ja se baš pitam, da li su se oni "preigrali" ili im je to bio štos da privuku maksimalan broj korisnika? Otkako su, recimo, ukinuli one mačke počeli su redovno da koriste RS i mnogi koji su ga retko ili nikad koristili. Onda kad se ljudi navuku - zavrneš slavinu pa im naplatiš.

ko zna sta je u pitanju, ali to nije ni bitno. imate uslove, pa ko voli - nek' izvoli. e sada, ako su ovim potkacili i nekoga ko je uplatio unapred po starijim (i boljim) uslovima - onda je to stvarno jadno...

Stvarno su...
Tih 2.66GB skinem za par sati, dzabe sam uplatio premium. Valjda ce nesto u skorije vreme da menjaju, vec smo navikli na to.

Valjda ce nesto u skorije vreme da menjaju, vec smo navikli na to.
Postoji još jedna mogućnost, da su oni hteli da razbiju konkurenciju fenomenalnim uslovima a da proširenje kapaciteta finansiraju kreditom. Ali pošto su sad krediti postali naglo mnogo skuplji i teže ih je dobiti... Setite se da su počeli da daju odlične uslove nešto pre ove ekonomske krize i kad je kriza krenula počeli su naglo sa zavrtanjem. Verovatno nikad nećemo saznati, ali ako je ovo po sredi ne treba se nadati nekom poboljšanju servisa.

Poslednja izmena:
Ja se baš pitam, da li su se oni "preigrali" ili im je to bio štos da privuku maksimalan broj korisnika? Otkako su, recimo, ukinuli one mačke počeli su redovno da koriste RS i mnogi koji su ga retko ili nikad koristili. Onda kad se ljudi navuku - zavrneš slavinu pa im naplatiš.

Ja sam to govorio jos davno cim su to uradiil. Da je to samo mamac i da nece potrajati, no tada me svi napadose da mnogo ke... :D

Ja sam to govorio jos davno cim su to uradiil. Da je to samo mamac i da nece potrajati, no tada me svi napadose da mnogo ke... :D
Eh, pa to je stara stvar, da ljudi ne vole donosioce loših vesti :d

Zaista je delovalo previše dobro da bi bilo istinito: nema mačaka, nema čekanja, ide brzinom koja je i onako bila max za ljude sa 512 kbps.

Eh, pa to je stara stvar, da ljudi ne vole donosioce loših vesti :d

Zaista je delovalo previše dobro da bi bilo istinito: nema mačaka, nema čekanja, ide brzinom koja je i onako bila max za ljude sa 512 kbps.

Da trazimo od Telekoma da vrati brzine - mozda ce onda rapid da radi bolje :zgran:

Treba mi preporuka za redirekciju za jedan fajl na RS. Sad mi pada n apamet samo tiny URL ali ne znam koliko on traje. Takodje, znam za rs-layer ali on je prekomplikovan (captcha, reklame...).

Unapred hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Ajde malo i ja da pomognem. :)
Okacio sam na megaupload dodatak za usd koji diskonektuje i rekonektuje adsl vezu (imam modem za adsl ne znam da li radi za ruter).

Uputstva:
rar file sadrzi 2 file, oba su potrebna...u reconnect.ini (otvorite u notepadu da biste izmenili podesavanja) se podesavaju parametri veze koja je naravno kod svakog razlicita, naziv veze, kor.ime i lozinka...unose se bez navodnika i razmaka na odredjena mesta.

v6oymb.jpg

U usd downloderu se u Options pa Scheduler, ubacuju 2 opcije prikazane na slici ispod, s tim sto se nalazi za svaku opciju program Reconnect v1.0.exe u folderu gde ste ga extrahovali.
To se stiklira i potvrdi.
2vt5vnq.jpg

Posle skidanja 1 fajla veza ce se prekinuti i rekonekcija izvrsiti za 60 sekundi automatski, ako rekonekcija ne uspe (ista ip adresa), ponovoce slediti disconnect pa reconnect, naravno sve potpuno automatski.
Nadam se da sam pomogao. ;)

Poslednja izmena:
Da li svima jdownloader ne moze da postigne full brzinu downloada???

Imam utisak kao da brzina jako varira i da stuca sa downloadom???

Inace kad skidam sa rapida rucno brzina je normalna...

Poslednja izmena:
Meni u zadnjih par dana Jdownloader radi punom brzinom do 17-18, onda krene da usporava, pa to nekad traje do jutra, nekad krace.Inace, ne koristim premium nalog.

To je standardno za free korisnike, ne zavisi od programa.

Da, sad sam proverio nema veze koji program koristim...
Inace, primetio sam da je ovo problem samo sa rapidom, sa megauploadom nema problema, jedino preko noci hoce brzina da padne malo...

A kako je moguce da kada skidam rucno taj isti file preko ff-ovog down managera, brzina mi je full?Naravno radi se o free nalogu...

Da, sad sam proverio nema veze koji program koristim...
Inace, primetio sam da je ovo problem samo sa rapidom, sa megauploadom nema problema, jedino preko noci hoce brzina da padne malo...

A kako je moguce da kada skidam rucno taj isti file preko ff-ovog down managera, brzina mi je full?Naravno radi se o free nalogu...
Ne bi trebalo da je moguće, osim ako nekako nisi ograničio brzinu skidanja (u samom jdownloaderu, firewallu, Netlimiteru...)

Inače, RS free i MU su ukupno gledano slični: RS ima ograničenja brzine i do 15min pauze, MU ima 1 sat pauze između 2 downloada! Verujem da se tokom 24 sata može skinuti više "materijala" sa RSa nego sa MUa (naravno, pričam o free varijantama)

Ajde malo i ja da pomognem. :)
Okacio sam na megaupload dodatak za usd koji diskonektuje i rekonektuje adsl vezu (imam modem za adsl ne znam da li radi za ruter).
Baš ću da probam. Sad za RS i nije strašno onih 15 minuta, ali baš Megaupload mi po 2 sata ne da da nešto skidam.

Ovo sa cekanjem,bar meni, ne predstavlja problem, jer sam u jdownloader-u samo stavio da mi detektuje modem(MT882) i da ga sam resetuje kad skida ra rapida.

E sad ne znam kako bih to podesio za MU, posto mi se cini da i tu hoce da opadne brzina sa pune brzine(85KB/s)na 25KB/s preko noci, pa da budem siguran da ide kako treba...

Ovo sve pricam za jD

Igracu se jos malo, pa cu videti kako se ponasa.

Poslednja izmena:
Kad spominjemo MU, otkad oni podržavaju nastavak prekinutog prenosa za free usere? Ja sam se iznenadio kad sam video da RapGet ladno nastavlja prenos. Osim toga, očigledno je moguće skidati i fajlove veće od 500 MB, mada na njihovom sajtu piše da ne može.

Da, da MU dozvoljava nastavak posle prekida, to sam video pre neki dan; a skidao sam sa njihovih servera fajlove vece od 500MB.Inace meni Jdownloader resetuje ruter sa bilo kog file sharing servera da skida.

Imas u ovoj temi, procitaj, pisao sam o tome.
Od poruke 61, pa procitaj narednih nekoliko poruka

Poslednja izmena:
megaupload oduvek ima mogucnost nastavka skidanja prekinutog download-a, sto se MU tice samo se rikonektujte :)

Koliki storage je dozvoljen kod rapidshare-a za premium usere. Kod MU-a pise da je 1TB za premium (Online storage with filemanager = 1TB), a kada skidam preko nekog linka u delu za izbor premium i free moda pise Online storage with filemanager = 250mb (isto za premium usere). I kakva je politika i jednih i drugih po pitanju sadrzaja za odrasle :d Znam da u FAQ-u pise da je takav sadrzaj nedozvoljen, ali me interesuje kako je u praksi, pogotovu ako se upload-uje rarovan avi sa nekim nazivom koji nije u vezi sa nazivom samog filma.

RS storage za premium usere je 500GB. Velicina normalnog file-a do 200MB, a premium file-a do 2000MB. Premium file-ove mogu da skidaju samo premium useri.

Primetio sam da se kod rapidshare-a ne ceka uvek 15min. izmedju dva downloada. Ponekad posle recimo 6,7 min, kliknem na reset tog fajla, i dobijem ticket za skidanje, iako nije proslo 15min. Jel postoji mogucnost u JDownloaderu da se stavi da proverava dostupnost na manje od 15 min, recimo svakih 5 minuta. To moze u USD-u,ali u JD-u nigde ne uspevam da nadjem tu opciju.

Ljudi, kako vam radi rapid od 1. tj od povecanja brzine?

Kod mene se tacno primecuje da je down sa rapida i sa mu preko dana ogranicen, tj ne ide nikako.Tek posle 24:00h proradi na punoj brzini.

Inace sam free korisnik...

O cemu se radi?

Nazad
Vrh Dno