mojo_jojo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.09.2002
- Poena
- 619
Problem se manifestuje tako što se mašina sama od sebe resetuje, bez obzira na opterećenje procesora, memorije i sl. Frekvencija je od tri do četiri puta dnevno do dva puta u mesec dana.
Najluđe od svega je to što je prošla konfiguracija imala sličan problem.
Komponente koje su ostale iste u odnosu na prošlu konfiguraciju su:
Reset je karakterističan po tome što se čuje WD koji cvakne, kao kad se gasi, što nije slučaj kod običnog HW reseta. Kada se win podigdne izbaci standardni dijalog da li želim da obavestim MS o tome.
Neke okolnosti pod kojima mi se čini da se reset dešava (možete da se smejete ali):
- kad ide neki masivan download (torrent, http dl)
- dešava se nezavisno od toga da li je tv karta u funkciji il ne.
S obzirom da ne gasim računar on posle nekoliko dana počne da usporava, bez obzira što nema opterečenja na procesoru ili što ima dovoljno i fizičkog i viruelnog rama ali sve krene da secka. weatherfox npr. jedva izbaci svoj prozorčić sa prognozom.
Ja sumnjam na disk ili na slabo napajanje. Any thouths?
Najluđe od svega je to što je prošla konfiguracija imala sličan problem.
Komponente koje su ostale iste u odnosu na prošlu konfiguraciju su:
- Leadtek TV karta
- WD 320Gb (čija ja temperatura u ovom trenutku 41C)
- bluetooth dongle
- mislim da je i SB zajdnički ali nisam siguran
Reset je karakterističan po tome što se čuje WD koji cvakne, kao kad se gasi, što nije slučaj kod običnog HW reseta. Kada se win podigdne izbaci standardni dijalog da li želim da obavestim MS o tome.
Neke okolnosti pod kojima mi se čini da se reset dešava (možete da se smejete ali):
- kad ide neki masivan download (torrent, http dl)
- dešava se nezavisno od toga da li je tv karta u funkciji il ne.
S obzirom da ne gasim računar on posle nekoliko dana počne da usporava, bez obzira što nema opterečenja na procesoru ili što ima dovoljno i fizičkog i viruelnog rama ali sve krene da secka. weatherfox npr. jedva izbaci svoj prozorčić sa prognozom.
Ja sumnjam na disk ili na slabo napajanje. Any thouths?