Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da dobijaš brojeve računa naravno, dostupni su u aplikaciji. Dobijaš digitalne kartice, kao i fizičke koje ne dostavljaju u inostranstvo (ali mogu da dostave na adresu koja nije upisana u ličnoj karti). Takoðe imaj u vidu da se mobilno bankarstvo trenutno može aktivirati samo pozivom call centra sa broja koji je prijavljen banci.

Da dobijaš brojeve računa naravno, dostupni su u aplikaciji. Dobijaš digitalne kartice, kao i fizičke koje ne dostavljaju u inostranstvo (ali mogu da dostave na adresu koja nije upisana u ličnoj karti). Takoðe imaj u vidu da se mobilno bankarstvo trenutno može aktivirati samo pozivom call centra sa broja koji je prijavljen banci.
Moja ideja je da tu karticu koristi moja majka koja je tu, a ja bih virmanom iz inostranstva slao sa mog računa. Koliko vidim taj iRačun nema trošak održavanja, a daju fizičku karticu (ne samo virtuelna). Karticu mogu aktivirati i npr. u martu?

Da li dobijam broj tekućeg računa (dinarski/devizni) i da li daju karticu ili samo virtuelna kartica?

Dobiješ dinarski račun (265), a na tvoj zahtev možeš onlajn da otvoriš i devizni. Uz dinarski račun dobiješ 2 virtuelne i 2 fizicke kartice (Dina i Visa), virtuelnu Visu čim otvoriš račun mozes da dodaš u apple wallet/rai pay i da je koristiš za plaćanja, dok dve fizicke kartice stižu na kućnu adresu.

Dobiješ dinarski račun (265), a na tvoj zahtev možeš onlajn da otvoriš i devizni. Uz dinarski račun dobiješ 2 virtuelne i 2 fizicke kartice (Dina i Visa), virtuelnu Visu čim otvoriš račun mozes da dodaš u apple wallet/rai pay i da je koristiš za plaćanja, dok dve fizicke kartice stižu na kućnu adresu.
1000035216.jpg

Moja ideja je da tu karticu koristi moja majka koja je tu, a ja bih virmanom iz inostranstva slao sa mog računa. Koliko vidim taj iRačun nema trošak održavanja, a daju fizičku karticu (ne samo virtuelna). Karticu mogu aktivirati i npr. u martu?

Fizicke kartice su šalju na kucnu adresu, i aktiviraju se prvim korišćenjem na POS uređaju unosom PIN koda ili korišćenjem na bankomatu. Dakle - da - aktiviraš je kad god hoćeš. Virtuelne su aktivne po otvaranju racuna

Cerka student otvorila danas i dobila Master debitnu i dinarski racun, sve super.
Ako trazi otvaranje deviznog racuna u okviru ovog paketa da li je besplatan ili se placa odrzavanje?
Da li moze da veze za istu tu Master i devizni i dinarski raun i pri placanju ka inostranstvu(web) da izabere sa kog placa?
U protivnom ce plcati pored 1% jos i konverziju.

Cerka student otvorila danas i dobila Master debitnu i dinarski racun, sve super.
Ako trazi otvaranje deviznog racuna u okviru ovog paketa da li je besplatan ili se placa odrzavanje?
Besplatan je i ako ga otvara iz aplikacije (Više/Onlajn ponuda), popunjava samo podatke bez dodatne video identifikacije.
Da li moze da veze za istu tu Master i devizni i dinarski raun i pri placanju ka inostranstvu(web) da izabere sa kog placa?
U protivnom ce plcati pored 1% jos i konverziju.
Može da se opredeli za koju karticu hoće (Digital ili Online) a postoji mogućnost i obe. Potrebno je da se kroz inbox u gornjem desnom uglu (pisamce) podnese zahtev za vezivanje dinarske kartice na deviznom. Predložak teksta stiže mejlom, a mogu i da prosledim u pm.
Konstantno ista greška.
"Ne postoji ici partija!"
Isti problem i kod drugog člana. Konsultuj tehničku podršku kroz Raiffeisen Online ili mejlom.

Hvala na super odgovoru, njoj u aplikaciji i na Master i na Dini pise Digital.
Ove sto stizu postom su fizicke ove u aplikaciji su Digitalne, koje su online?
Mislim online moze da koristi svaku ili ja tu nesto ne razumem.

Potrebno je da se kroz inbox u gornjem desnom uglu (pisamce) podnese zahtev za vezivanje dinarske kartice na deviznom. Predložak teksta stiže mejlom, a mogu i da prosledim u pm.
Otvorila devizni po uputstvu sad kad ode na pisamce radi sta?
Pise mail da hoce da veze devizni za kartice?
Ako nije problem prosledi mi taj podlozak u pm.

Hvala najlepse :)

Ako si van(EU) onda otvoris sebi Revolut, das majci fizicku karticu i idradis topup Revolut racuna po potrebi. Unuyar Revoluta mozes otvoriti RSD nalog, i konvertovati u Rsd mada i ne mkras posto je kurs ok, tj ne mjenja se mnogo. A plus sa Revoluta mozes slat pare direkt na debitnu karticu ako banka podrzavs instant trsnsfere. Ovo drugo je za da saljes na karticu od mame a da joj ne otvaras sebi racun u nekoj banci

Da li daju 3.000 dinara za sve nove korisnike koji otvore iRačun ili samo za one koji su napunili 18 godina?

Da li daju 3.000 dinara za sve nove korisnike koji otvore iRačun ili samo za one koji su napunili 18 godina?
Za sve. Jedino što nije poznato jeste da li se kombinuje sa benefitom preporuke ili je zasebno.
Edit: Preporuke su važile do 30.11. i kampanja nije ponovo produžena.

Ma važi do 15.12.2024 za 3.000 dinara+5.000 dinara uz prenos plate,zato i pitam da li može i za sve nove korisnike

Prilozi

• Screenshot_20241202_144009_Lite.jpg
    Screenshot_20241202_144009_Lite.jpg
    109.9 KB · Pregleda: 31
Potpala sam i ja pod uticaj otvaranja iRačuna i sada sam malo zbunjena.

Račun sam otvorila u četvrtak, danas mi je stigla pošta sa uputstvom za PIN i nemam pojma o čemu se sada tu radi.

Vidim da ovde pišete o nekim virtuelnim karticama, pošto osim papira sa PIN kodom nisam dobila karticu, pretpostavljam da se sa PIN aktivira ta virtuelna kartica dok ne dobijem i fizičku?
Dilema No2, kada uđem u app kontam da bi trebalo da aktiviram sa PINom kartice, međutim, ja ne mogu da nađem tu funkciju. Kada uđem u kartice, imam samo opcije Deblokada i Promena imena kartice. Deblokada mi ne zvuči intuitivno. Šta sa tim PINom trebam da radim?

App mi baguje danas. Kada na računu postaje viđeno tih 3000din?

Pin ti je za fizičke kartice koje treba da stignu odvojeno. Virtuelnim (digitalnim) karticama upravljaš samo preko aplikacije. Mislim da je deblokada opcija koju tražiš, zaboravio sam. A pin digitalnih kartica vidiš u Raipay aplikaciji, ako ti za nešto trebaju.

Hvala vam :)

Ovakav flow mi je jako odbojan i nelogičan. Koliko se sećam kartica i PIn stižu uvek zajedno. Šta će mi dve bankovne app?
Mislim, ok istražiću i upoznaću se sa svim stvarima ali za sada dosta konfuzno i loše koristničko iskustvo.
Opcija Deblokada bi možda mogla biti aktivacija, zvuči pogrešno tako da ne bih petlja sa tim. U krajnjoj liniji zvaću kontakt centar kada mi stignu i kartice.

Koliko znam, uglavnom pin i kartica stižu odvojeno, zbog sigurnosti. Manje su šanse za zloupotrebu, da neko sazna sve potrebne podatke tvoje kartice dok je u transportu, nego da je sve to u jednoj koverti.

Raipay je mobilni novčanik, poput Google wallet. Dodaš kartice u njega i onda plaćaš telefonom (ako telefon podržava NFC tehnologiju). A mBanka je klasična bankovna aplikacija.

Tu deblokadu/blokadu možeš da koristiš i nakon toga, koliko hoćeš, kada želiš da privremeno blokiraš karticu ili deblokiraš (kada je nećeš koristiti, zbog bezbednosti itd).

Kad vremenski isplate taj bonus od 5000 za prenos zarade? Nakon sto se primi plata na iRacun u roku od nedelju dana ili ce se cekati do 31.?

Da dodam samo da kome treba mora da trazi otvaranje deviznog racuna, nije automatsko ko kod drugih banaka.
I da trazi da mu se poveze kartica koju vec ima sa tim racunom.
Tako je moja cerka odradila uz svesrdnu pomoc kolege sa foruma Uji , hvala mu jos jednom.

• Like
Reagovanja: uji
Da dodam samo da kome treba mora da trazi otvaranje deviznog racuna, nije automatsko ko kod drugih banaka.
Iz mBankinga podnet zahtev? Tada ide samo sms potpis. Ako je preko sajta, onda ide ponovna video identifikacija.

Da da sve iz aplikacije, ko sto si nam rekao.
Dobili smo genericki odgovor da su dobili zahtev i da osoba ta i ta obradjuje.

Nazad
Vrh Dno