Šta je novo?

Raiffeisen bank

Jasno mi je da kartice nisu besplatne, ali nisam ocekivao da paket kosta 0 dinara.

Jedan paket 0 dinara,drugi 1000 rsd,to samo kod njih ima.

Da li ima neka provizija ako prebacim evre sa mts računa na devizni iračun?

Zvali me danas iz Rajfa da mogu postati njihov premium klijent besplatno, ima li tu nekih skrivenih troškova ili je to možda iz razloga što imam stari paket tekućeg računa koji plaćam 250 dinara mesečno?
Da li ti je plata preko 100.000 din, obicno je bilo tako da ko ima tu platu mozes biti Premium korisnik.

Koliko ja znam, 150 000 je odavno ,kod svih.

Otvorio sam iRačun. Malo je štucao proces, ali sve u svemu ok je prošlo.

Prelistavao sam temu i video poruke, doduše iz 2023. da se na iOS aplikaciji ne može videti PIN kartice. To je i dalje tako?
Ako da, onda drugo pitanje, isto sam video u temi, ali da potvrdim. PIN će stići kovertom kroz neko vreme, a do tada mogu ili ne mogu da plaćam karticom? Znam da je negde obavezno da se prva transakcija izvrši unosom PIN koda?

Hvala.

Ne može se videti PIN, ostali podaci da.
Možeš digitalnu karticu da dodaš u Apple Pay, za nju ti treba pin samo za bankomat, ovako ne traži nikada bez obzira na iznos, valjda zbog toga što iPhone i Apple Watch imaju svakako autentifikaciju 🤷🏻‍♂️

Super, hvala za odgovor. Našao sam i odgovor za PIN negde u FAQ. Stići će kroz 5-7 dana na adresu.

Otvorio sam iracun preko sajta, i stigle su mi 4 koverte, dina i pinovi, ali visa nije. Da li je neko skoro otvarao ovaj racun i da li mu je stigla i visa?
Iz banke su mi rekli kao vidi sa postarom. U kovertama su 3 bela papira, a uz dinu je dosao jedan sa zutom stampom. Ne znam da li mi je neko uzeo jednu kovertu ali sta ce mu posto ionako nema nista na racunu.
Ako je neko skoro otvarao da li je odmah stigla i visa?

Stiglo sve zajedno - 2 plastike, plus pinovi. Nekih nedelju dana od otvaranja računa.

Daj im vremena do kraja nedelje, možda će stići. Sa poštarom ne vredi da raspravljaš jer će se odmah vaditi da pošiljka nije registrovana pa ne mogu ni da je isprate (zbog toga mi je lično bolji sistem koji primenjuje ProCredit koja kartice šalje PostExpressom a pinove preporučeno), tako da ako ne dođe do petka možda da im prijaviš i zatražiš da pošalju novu?

Koliko okvirno treba vremena da stigne kartica kad pošalju? Ističu i visa i dina od iračuna sledeće nedelje, a u aplikaciji vidim samo novu "blokiranu" visu, od dine ni traga ni glasa, a taman htedoh da vidim hoće li biti beskontaktna.

Koliko okvirno treba vremena da stigne kartica kad pošalju? Ističu i visa i dina od iračuna sledeće nedelje, a u aplikaciji vidim samo novu "blokiranu" visu, od dine ni traga ni glasa, a taman htedoh da vidim hoće li biti beskontaktna.
Ne verujem da će biti beskontaktna. Meni su poslali pre 10 dana i ista je ko i stara

Stiglo sve zajedno - 2 plastike, plus pinovi. Nekih nedelju dana od otvaranja računa.

Daj im vremena do kraja nedelje, možda će stići. Sa poštarom ne vredi da raspravljaš jer će se odmah vaditi da pošiljka nije registrovana pa ne mogu ni da je isprate (zbog toga mi je lično bolji sistem koji primenjuje ProCredit koja kartice šalje PostExpressom a pinove preporučeno), tako da ako ne dođe do petka možda da im prijaviš i zatražiš da pošalju novu?
Ne verujem da su kartice poslali kao ne registrovanu posiljku.

Na koverti, kao i na samom papiru sa PIN-om koji sam ja dobio nema ni traga od RE broja pošiljke, pečata prijemne pošte ili slično pa sam na osnovu toga izvukao pretpostavku.

Znam da se njihove i Yettelove kartice samo ubacuju u sanduče, za ProCredit se potpisuje Potvrda o uručenje kartice pa se ona vraća kao povratna dokumentacija u banku.

Došle obe u razmaku od nekoliko dana :) Nisu prosledili nikakvo obaveštenje na mail da su poslali kartice :)

Za Visu dobio sms od banke da je poslata dana kada je već bila u sandučetu. Za Dinu ništa, inače je kasnila 2-3 dana.
Nisu izdate zajedno inače, pre neku godinu kada su morali da uvedu i Dinu za tekuće. Nije beskontaktna, mada meni i tako više odgovara.

Hvala za info. Pre bih rekao da je Raif. banka nesto u**ala nego posta.
Na primer kad prodjem online verifikaciju za otvaranje racuna, iskoci mi da treba reg.ujem nalog na aplikaciji, kad to uradim onda mi izadje da treba da zovem korisnicki servis da mi posalju pin. Ali kad ih zovem oni mi kazu da treba sad ponovo da registrujem nalog. Znaci onaj prvi nalog koji sam registrovao je nemoguce verifikovati. To mi govori da im je krsh sistem.

Stigla obicna dina iako stara vazi do 30.9 i novu skratili za 3 meseca,da li moze da se zameni za beskontaktnu?

Jedino kad počnu sa izdavanjem beskontaktnih da uložiš prigovor pa da ti je na osnovu toga zamene ili izdaju dodatnu.

Kada se otvori devizni iRačun, da li je taj račun odmah povezan sa MasterCard-om koji je stigao uz dinarski iRačun, tj. da li može odmah da se koristi za devizna plaćanja?!

Ne, mora da se poveže u filijali.
Edit: i preko mejla izgleda može da se uradi isto

Ne mora više, pošalje im se mejl i to je to.

Rai.jpg

Poštovani,
Vaše kartice možete sada vezati za Vaš devizni račun kao partiju potrošnje za transakcije obavljene u inostranstvu (i/ili u zemlji).

Za plaćanja nastala korišćenjem kartice u zemlji i inostranstvu možete odabrati samo dinarski račun kao partiju potrošnje, zatim samo devizni račun, a možete odabrati tako da se za plaćanja u zemlji koristi isključivo dinarski račun, a za plaćanja u inostranstvu isključivo devizni račun.

Kako da podnesete zahtev?

Ulogujte se na svoju mobilnu aplikaciju (moja Mbanka) ili ROL i putem Inboxa podnesite zahtev.

U poruci navedite:

• Ime i prezime,
  • JMBG,
  • Maskiran broj platne kartice koji možete pronaći u sekciji „Kartice“ u moja mBanka aplikaciji _ _ _ _ _ _ ****** _ _ _ _

- Za sve transakcije napravljene mojom VISA/Mastercard karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje:

samo dinarski račun,
samo devizni račun,
dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa*

Ukoliko ne koristite Moja mBanka aplikaciju uputstvo za aktivaciju se nalazi ovde.

Nakon podnošenja zahteva, isti će biti prosleđen na dalje rešavanje u što kraćem roku. Kontaktiraćemo Vas o statusu Vašeg zahteva ili ukoliko nam budu potrebne dodatne informacije.

Srdačno,
Vaša Raiffeisen banka

Poslednja izmena:
jedna od retkih banaka koja jos radi u rusiji, jel to znaci da mogu swift uplatu da posaljem sa saltera u srbiji primaocu u rusiji?

Vrh Dno