Šta je novo?

Raiffeisen bank

Pa prosto,pitas da li je otvorio racun.
Ja sam dao trojici,sva trojica odustala.
Kome ne treba, nema potrebe da otvara a ostali mogu otvoriti i kasnije,nije sve u novcu.:cool:

Realno ne znam koja je fora traziti a ne iskoristiti.
S druge strane em dobijaju novac,em racun koji im ne iziskuje nista a uvek im moze potrebati.
Inace ja uglavnom njihovom visa kupujem na aliju.

Imao sam isti problem.

Otvori nalog uz pomoć Moja mBanka aplikacije, ili https://rol.raiffeisenbank.rs/Retail

Bolje ovo prvo zbog aktivacije aplikacije, moraćeš da zoveš Kontakt Centar.

Broj računa naravno imaš u ugovoru.
Takodje i kod mene isti problem ako pokusam kreirati nalog u zadnjem koraku preko linka iz emaila u browseru.
Uspeo sam da kreiram preko aplikacije, medjutim imao sam problem jer je potreban broj racuna a nisu mi bili poslali u mejlu (samo predugovor), a isto tako nisam mogao da pronadjem broj racuna preko linka na mejlu jer me vodi ka kreiranju naloga.
Resio sam preko korisnickog servisa.

Savet za nove korisnike iRacuna je da zapisu broj racuna u pocetnim koracima i da u zadnjem koraku ne kreiraju nalog preko browsera vec preko aplikacije kako je vec ranije preporuceno.

Sestra opet zvala banku,nemaju podatak da je vec jednom zvala,zvace je i toliko.

Iz ne znam kog razloga interni prenos sa deviznog koji je vezan za karticu, na devizni a vista račun nije moguć. Kaže da imam nedovoljno sredstava, jer na računu treba ostati minimalno 20 EUR. Hoću da prebacim oko 30 EUR na taj račun i ne dozvoljava mi. Radilo je sasvim normalno i za male svote novca.

Pretpostavljam da je pojavljivanje USD valute na računu (kupovao sam USD skoro) uticalo da dođe do ove promene. Ovo je glupost, ne može da se reši online ili iz aplikacije.

Mislim da je to zaostalo iz nekog davno prošlog vremena kada je na računu moralo da bude minimum 20 € (kao depozit).

S druge strane, dopušta da se te pare potroše.

Dopušta, naravno. Mada, ne dopušta da se prodaju USD ako nema 20 EUR na istom računu, što je isto bez veze.

Otvorio sam devizni iRacun i sad treba da odem da povezem sa karticama.
Prvo sam mislio da povezem samo Visa digital i onda mi padne na pamet, a sta ako negde u inostranstvu iz nekog razloga ne mogu da platim putem RaiPay aplikacije... :unsure:
Sad kontam da povezem obe kartice i Digital i Online/plasticnu.
Kakva su vasa iskustva sa placanjem putem RaiPay u inostranstvu, jel neko imao problama?

Pisao sam ranije da sam se smorio sto u mom mestu nema visenamenski bankomat, ali ustvari ima, ona mapa na sajtu im nije azurirana.:D

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Moje iskustvo sa RaiPay u inostranstvu: radi bolje (i brže) nego ovde.
Mada je nekad kartica zgodnija, napr. prilikom plaćanja putarine.
Pozdrav

Prvo sam mislio da povezem samo Visa digital i onda mi padne na pamet, a sta ako negde u inostranstvu iz nekog razloga ne mogu da platim putem RaiPay aplikacije... :unsure:
Sad kontam da povezem obe kartice i Digital i Online/plasticnu.
Kakva su vasa iskustva sa placanjem putem RaiPay u inostranstvu?
Svakako, obe mogu da se dodaju u RaiPay. Na primer, pošto smo i mi nedavno dobili višenamenske, koristio sam Dinu za uplatu, prvo dinare pa posle evre i sve je glat prošlo. Zadesilo me je da nisam mogao da koristim RaiPay u inostranstvu, jer su u međuvremenu pustili ažuriranje koje blokira otključan bootloader i kome da se žalim, nikom.

Da, da, znam da obe mogu u RaiPay, nego sam mislio da obe povezem na devizni racun, jer ako slucajno zasteka RaiPay, da imam i fizicku karticu vezanu za devizni, pa njom da platim...

• Like
Reagovanja: uji
@Millan1 Tako je, možeš obe da povežeš, ili samo jednu.
  • Ako ostaviš jednu koja će biti vezana samo za dinarski račun, na primer Online plastična kartica, onda će kod plaćanja u inostranstvu postojati autokonverzija po kursu banke koji nije sjajan. To je bezbolnije ako nemaš devize i treba nešto hitno platiti. Sa druge strane, nije preporučljivo koristiti ovu karticu za online plaćanja u inostranstvu.
  • Ako jednu povežeš, onda kod nje prilikom plaćanja neće postojati autokonverzija i moraćeš da kupuješ devize online/preko aplikacije, ili da uplaćuješ EUR na višenamenskim bankomatima, što je svakako bolje. Kada se takve kartice koriste za plaćanja u inostranstvu (važi i za online plaćanja), skidaće novac sa deviznog računa. Za online plaćanja u Srbiji, naravno skidaće sa dinarskog računa. Ovo isto može biti problematično, ako držiš veliku svotu novca na deviznom računu jer ako kartica bude kompromitovana, neko može da ti povuče taj novac. To možeš nekako rešiti otvaranjem dodatnog deviznog računa (van paketa) koji je besplatan. Na njemu možeš čuvati devize i po potrebi prebacivati novac na devizni račun koji je vezan za karticu.
Ja sam jednu vezao za devizni račun, VISA Debit Digitalnu iz nekoliko razloga:
  • Mogu da je koristim za online plaćanja i po potrebi privremeno blokiram
  • Debit Online koja nije povezana sa deviznim, ne mora biti blokirana, RaiPay me štiti. Nju ne koristim za online plaćanja
  • Debit Online svakako mogu da koristim u inostranstvu u slučaju da nemam devize (u RaiPay postavim da je podrazumevana)
  • Iako je u mom slučaju plastična samo vezana za dinarski, svakako mogu da uplaćujem devize na višenamenskim bankomatima
Na tebi je svakako da odlučiš koju ćeš povezati.

Inače, u RaiPay možeš obe VISA kartice da dodaš i da biraš kojom ćeš platiti, ne vidim razlog zašto ne bi radilo. Preko RaiPay je i sigurnije, ne deli pravi broj kartice već onaj virtuelni. Preporučujem ti da, ako je moguće, preko RaiPay aplikacije plaćaš.

Poslednja izmena:
@Zile995,
Hvala na iscrpnom odgovoru!
Da, u zavisnosti od potreba treba izabrati koju povezati na devizni iRacun, kod mene je dilema da li obe ili samo Visa Digital...:)

Inace, malopre svratih do filijale i kako je vec bio kraj radnog vremena, samo sam pitao za informacije.
Delovali su mi zbunjeno, kad rekoh da samo treba da povezu karticu na devizni iRacun, i onda reakcija, aha da mozete da placate u inostranstvu... :D
Takodje sam dobio info da uopste nije moguce otvoriti devizni racun van paketa, citao sam da si i ti imao traj problem...:D

@Millan1 Nema na čemu.

Obe kombinacije povezivanja su dobre. Ako ti ne treba autokonverzija, za početak poveži obe. Možda je i bolje tako ako često putuješ. Uvek možeš da odeš u filijalu i "odvežeš" neku od njih.

Da, isti problem sa deviznim. Postoji opcija u programu koji savetnici koriste, lepo piše devizni račun van paketa, ali jednostavno ne znaju. U prvoj filijali su mi rekli da su to stari paketi i da više ne može besplatno 😁.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Da li su idalje aktivni linkovi za registraciju za iračun sa bonusom od 2500?
Nisam do sada imao ništa aktivno u Raiffeisenu, pa ne znam da li ispunjavam uslove za ovaj tip računa kao i bonus?
Ako ima neka dobra duša da pošalje link bio bih zahvalan.

Imaš poruku, ako još nekome treba link neka se javi :D

Da li se ovaj bonus od 2500 odnosi samo na dinarski iRacun?
Takodje, da li naplacuju izdavanje fizicke EUR kartice za devizni iRacun? Vidim da pisu ljudi da svako placanje karticom naplacuju 1%...Imam u Intezi devizni racun na koji dobijam platu ali mi treba jos jedan za online placanja u stranoj valuti. Cenim da je bolje otvoriti devizni jer sa dinarskim ce me odrati na kursu.

Poslednja izmena:
da samo na dinarski racun mislim da ne izdaju eur kartice

Ali može da se poveže dinarska kartica na devizni račun :D Za inostrana plaćanja imaš proviziju od 1% ako je EUR, i dodatnih 1% ako je druga valuta.

EDIT: izmenjeno online u inostrana.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Da li su idalje aktivni linkovi za registraciju za iračun sa bonusom od 2500?
Nisam do sada imao ništa aktivno u Raiffeisenu, pa ne znam da li ispunjavam uslove za ovaj tip računa kao i bonus?
Ako ima neka dobra duša da pošalje link bio bih zahvalan.
Poslao ti je kolega link.
Meni je ostao jos 1 ili 2 ako zatreba.
Bonus dobija svako ko otvori po linku za preporuku.
Bilo je ranije slucajeva da su odbijali ljude, ali sam zaboravio tacan razlog

Ali može da se poveže dinarska kartica na devizni račun :D Za inostrana plaćanja imaš proviziju od 1% ako je EUR, i dodatnih 1% ako je druga valuta.

EDIT: izmenjeno online u inostrana.
Znaci otvorim idinarski i idevizni. Za idinarski cu dobiti Digitalnu i fizicku Visa karticu? Zatim mogu neku od njih da povezem sa deviznim racunom?
Kada mi neko uplati EUR na racun, ja na bankomatu mogu da skinem EUR-e koristeci karticu koju sam povezao pretpostavljam.

Da li neko mozda prima uplate iz inostranstva, Payoneer-, PayPal-a itd... i zna kolika je provizija korespodentne banke? Mozda mi se isplati vise da novac primam na racun u Raiffeisen-u a placam u inostranstvu sa Intezinom. Mada vidim ima ovaj RaiPay, *** Raiffeisen je korak ispred. Verujem da je sigurniji od GooglePay opcije.

Znaci otvorim idinarski i idevizni. Za idinarski cu dobiti Digitalnu i fizicku Visa karticu? Zatim mogu neku od njih da povezem sa deviznim racunom?
Kada mi neko uplati EUR na racun, ja na bankomatu mogu da skinem EUR-e koristeci karticu koju sam povezao pretpostavljam.
Da. Evre na bankomatu možeš da uplatiš i podigneš i Dinom. Jedino je problem što uplatu ne možeš da obavljaš beskontaktnim očitavanjem.
Da li neko mozda prima uplate iz inostranstva, Payoneer-, PayPal-a itd... i zna kolika je provizija korespodentne banke? Mozda mi se isplati vise da novac primam na racun u Raiffeisen-u a placam u inostranstvu sa Intezinom. Mada vidim ima ovaj RaiPay, *** Raiffeisen je korak ispred. Verujem da je sigurniji od GooglePay opcije.
Povlačim preko PayPal-a na karticu, card currency postavljen na USD, a pošto je EUR obračunska valuta za kupovinu u inostranstvu, iznos se preračuna po Visa exchange rate kao kad nešto kupuješ (proknjižen iznos, EUR to USD). Proviziju uzima samo PayPal. Međutim, banka obračuna 1% prilikom bilo kog inostranog plaćanja karticom. RaiPay funkcioniše identično kao GPay. Kada je GPay ograničio telefone sa otključanim bootloader-om, isto je uradio i Raiffeisen. Što Google svojom politikom poslovanja odredi, tako moraju da urade i ostali.

Da. Evre na bankomatu možeš da uplatiš i podigneš i Dinom. Jedino je problem što uplatu ne možeš da obavljaš beskontaktnim očitavanjem.

Povlačim preko PayPal-a na karticu, card currency postavljen na USD, a pošto je EUR obračunska valuta za kupovinu u inostranstvu, iznos se preračuna po Visa exchange rate kao kad nešto kupuješ (proknjižen iznos, EUR to USD). Proviziju uzima samo PayPal. Međutim, banka obračuna 1% prilikom bilo kog inostranog plaćanja karticom. RaiPay funkcioniše identično kao GPay. Kada je GPay ograničio telefone sa otključanim bootloader-om, isto je uradio i Raiffeisen. Što Google svojom politikom poslovanja odredi, tako moraju da urade i ostali.
Sve jasno, i da isto tako je i meni podeseno na PP-u i samo on uzme do 1$, maksimum 10$ sto je prihvatljivo. Ne onaj budjavi Payoneer, orobi nas sa provizijama...Ne znam koliko tu korespodentska uzima pri povlacenju na bankovni racun, ali moze biti da je isplativije povlaciti u Raiff nego u Intezu. Hvala na savetima braco i sestre. Javim se ako budem otvarao iRacun za referral.

Payoneer nas orobi nas sa provizijama...Ne znam koliko tu korespodentska uzima pri povlacenju na bankovni racun, ali moze biti da je isplativije povlaciti u Raiff nego u Intezu.
Sa Payoneer-om je stvar u tome da što više podigneš u kešu preko bankomata njihovom Master karticom (što je bolja opcija za preduzetnike zbog zakona o deviznom poslovanju gde se pristigle devize prodaju banci), jer su uplate na devizni račun neisplative. Isto je što se tiče povlačenja sa PayPal-a u Intezu i RF, samo što je vreme čekanja na knjiženje kraće i raspoloživa su sredstva najkasnije narednog radnog dana.

Vidim da pisu ljudi da svako placanje karticom naplacuju 1%...Imam u Intezi devizni racun na koji dobijam platu ali mi treba jos jedan za online placanja u stranoj valuti. Cenim da je bolje otvoriti devizni jer sa dinarskim ce me odrati na kursu.
Bolje je i možeš da uplaćuješ evre na višenamenskim bankomatima.

Nakon otvaranja dinarskog, otvaranje deviznog iRačuna je mnogo brže.

Inače, devizni iRačun je multivalutni, ali za online plaćanja preporučujem ti da koristiš samo evre. Ako koristiš druge valute, mogu da te oteraju u minus (ako nemaš evre) nakon knjiženja. Poveži svakako jednu ili obe kartice, bolje je po mom mišljenju.

Da li neko ko je uzimao trotinet na rate namenski preko rajfajzena moze otvoriti iracun?

Inače, da li je neko već ranije objašnjavao kako se mogu dobiti referal linkovi koje kasnije šaljete za registraciju?
Nisam uspeo da nađem nešto o ovome u pretrazi.

• Like
Reagovanja: mnt
Nazad
Vrh Dno