Šta je novo?

Raiffeisen bank

Otvorio sam iRacun pre neki dan i nije mi jasno, imam Visa digital sa svim podacima i Visa online kod koje ne mogu ni broj kartice da vidim, kako nju koristim, cemu sluzi kad nemam podatke o kartici?
Visa Digital je digitalna kartica koju možeš odmah da koristiš, Visa Online je fizička kartica koja će ti stići kući.
Ok, imam ocitanu u pdf-u na telefonu. Pretpostavljam da treba da im u video razgovoru prosledim kao fajl a ne da masem sa papirom kao ludak
Mora papir, najjednostavnije je pasošem da se indetifikuješ jer ti ne treba ništa više. Ako se indetifikuješ ličnom kartom mora i papirna očitana ili neki drugi dokument sa adresom.

Napisali su lepo koji dokumenti mogu da se pokažu i sigurno je neki od njih pri ruci 😃

Nije do njih, NBS je definisao proceduru.

Koji krs od procedure, cekao sam bukvalno 35 minuta da mi se javi operater za online identifikaciju, na kraju kaze kad zavrsimo razgovor kliknite recent dugme i vratite se tako na stranicu sa koje ste pokrenuli razgovor i sacekajte da vas sistem sam sprovede dalje. Ja se vratio, cekao 10 minuta nista se nije desavalo. Refresh-ovao stranu i sad sve moram ispocetka. Jezivo

Koji krs od procedure, cekao sam bukvalno 35 minuta da mi se javi operater za online identifikaciju, na kraju kaze kad zavrsimo razgovor kliknite recent dugme i vratite se tako na stranicu sa koje ste pokrenuli razgovor i sacekajte da vas sistem sam sprovede dalje. Ja se vratio, cekao 10 minuta nista se nije desavalo. Refresh-ovao stranu i sad sve moram ispocetka. Jezivo
Meni je napomenula da nikako ne refreshujem stranicu jer ću morati sve ispočetka. Doduše nisam čekao 10 minuta da ode na naredni korak, već jedno 4-5.

Drugari, malo citam RF sajt ali nisam bas siguran da je ponuda ovako dobra:
Mogu da otvorim dinarski i devizni IRacun, bez troskova odrzavanja, povezem ih u aplikaciji, legne plata na dinarski, njim placam po zemlji ili kupim recimo evre/dolare, legnu na devizni racun i placam online u inostranstvu.

U cemu je caka?
Kod dinarskog nemaš prava na čekove i dozvoljeni minus, ali s druge strane možeš da uzmeš kreditnu. Za devizni su plaćanja karticom u inostranstvu 1% od transakcije + konverzija banke u drugu ino valutu koja nije evro. Menjačnica nema povlašćeni kurs. Banka svakako nije na gubitku i imala je profit kroz dodatne usluge do trenutnih promena (članarina za fizičku Visa karticu+osiguranje, korišćenje dinarske kartice za plaćanja u inostranstvu ili povlačenje sa PayPal-a, itd).

Meni je napomenula da nikako ne refreshujem stranicu jer ću morati sve ispočetka. Doduše nisam čekao 10 minuta da ode na naredni korak, već jedno 4-5.
Ma ja sam mislio da ce to ici mnogo modernije, zato sam i zeleo da otvorim racun i prebacim platu ali nemam sat vremena da bacam na njihove budalastine i cekanje da mi se operater javi 35 minuta.

Probaj ujutru oko 9 sati. Ja nisam cekao minut na operatera i sve zavrsio vrlo brzo. Verovatno se sada duze ceka zbog iRacuna za mlade i 3000 din casti od banke.

Ja imam iRacun bez fizickih kartica.. Da li to sada izdaju i kartice uz iRacun?

Probaj ujutru oko 9 sati. Ja nisam cekao minut na operatera i sve zavrsio vrlo brzo. Verovatno se sada duze ceka zbog iRacuna za mlade i 3000 din casti od banke.
Da dodam, dodatni problem je bio sto sam u Yettel mrezi, pa je sreca da mi je supruga bila tu i da koristi A1 jer im se na Yettel-u 'ne isporucuju neki kodovi'

Sve to kod nas radi kilavo,ali dobro je da se bar ide u tom smeru.
Dinu mozes dobiti besplatno,ali Visu napalcuju clanarinu 1000 dinara za vec otvorene iRacune,za nove su obe kartice besplatne.

Da li neko zna kojim slučajem: otvorio sam iRačun pre hiljadu meseci dok su još izdavali fizičku karticu ali nisam aktivirao nikad jer sam bio u nekom haosu. I dalje imam karticu ali verovatno ne i originalni papir. Da li karticu i dalje mogu aktivirati u nekoj ekspozituri ili moram da dižem ruke od cele priče jer sam magarac i nisam sve odradio na vreme?

Karticu možeš da aktiviraš ubacivanjem u bankomat i ukucavanjem PIN-a. Mislim da to važi i ako je ubacis u POS terminal u prodavnici. Važno je da se prvi put ukuca PIN i normalno radi.

Ja takođe otvorio račun pre neki dan. Ista situacija kao Alukard, morao sam dva puta da se identifikujem.

Karticu možeš da aktiviraš ubacivanjem u bankomat i ukucavanjem PIN-a. Mislim da to važi i ako je ubacis u POS terminal u prodavnici. Važno je da se prvi put ukuca PIN i normalno radi.
Ne može tako za karticu uz iRačun. To je za regularno dobijene kartice u ekspozituri.

Da li neko zna kojim slučajem: otvorio sam iRačun pre hiljadu meseci dok su još izdavali fizičku karticu ali nisam aktivirao nikad jer sam bio u nekom haosu. I dalje imam karticu ali verovatno ne i originalni papir. Da li karticu i dalje mogu aktivirati u nekoj ekspozituri ili moram da dižem ruke od cele priče jer sam magarac i nisam sve odradio na vreme?
Ne treba ti papir, samo pozoveš call centar za rad sa karticama (ima broj u aplikaciji) 011 3202 111 i preko nih aktiviraš karticu, ne sećam se tačne procedure jer je bilo pre više od godinu dana...

Jesu legle nekom te tri hiljade na račun 😃 ? Otvorio sam račun ali nema novca na njemu jel to kasnije isplate ?

Znači koliko sam shvatio mi koji smo sada otvorili iračun ne plaćamo fizičku debitnu visu niti ima nekih skrivenih mesecnih/godisnjih troskova ?

Ne može tako za karticu uz iRačun. To je za regularno dobijene kartice u ekspozituri.

Ne treba ti papir, samo pozoveš call centar za rad sa karticama (ima broj u aplikaciji) 011 3202 111 i preko nih aktiviraš karticu, ne sećam se tačne procedure jer je bilo pre više od godinu dana...
Pa i ovo je regularna kartica, samo je dobijena na kucnoj adresi a ne u ekspozituri. Verovatno si prevideo da je napisao da je otvorio iRacun dok su jos davali FIZICKE kartice (kad su krenuli sa iRacunom). Tada sam i ja otvorio racun, dobio kartice na adresi i nisam zvao call centar nego aktivirao karticu na POS terminalu u prodavnici.

Ali ne znam na sta konkretno @pecavuk misli kad kaze da nema original papir? Verovatno misli na papir za PIN. A PIN mu je potreban.
U tom slucaju ne znam proceduru i kako da odradi aktivaciju, verovatno call centar (i novi PIN ili sta vec).

Pa i ovo je regularna kartica, samo je dobijena na kucnoj adresi a ne u ekspozituri. Verovatno si prevideo da je napisao da je otvorio iRacun dok su jos davali FIZICKE kartice (kad su krenuli sa iRacunom). Tada sam i ja otvorio racun, dobio kartice na adresi i nisam zvao call centar nego aktivirao karticu na POS terminalu u prodavnici.

Ali ne znam na sta konkretno @pecavuk misli kad kaze da nema original papir? Verovatno misli na papir za PIN. A PIN mu je potreban.
U tom slucaju ne znam proceduru i kako da odradi aktivaciju, verovatno call centar (i novi PIN ili sta vec).
Nisam jer kao što vidiš, rekao sam da sam prošao istu proceduru pre godinu + dana (tada nije postojao tip bez fizičkih kartica), nije ista kartica u pitanju, ona koja je dobijena u ekspozituri je Visa Debit, dok se ova u sistemu naziva Visa Debit Online. Verujem ti da nisi morao da zoveš, ali u koverti je baš pisalo da mora da se nazove i stvarno je bila ta procedura (ne samo za mene, nego i za druge ljude sa foruma). Isto sam mislio za papir, a kontam da ne zna pin da bi to napisao. U svakom slučaju pin može u ekspozituri da se zameni i nije potreban za aktivaciju kroz call centar.

Zar ne bi bilo jako nebezbedno koristiti kartice koje mogu tako lako da se aktiviraju a ne postoji nikakva dupla autentifikacija ? Valjda iz tog razloga na regularnim računima se kartice moraju podići u ekspozituri banke.

Evo upravo sam pročitao ugovor za kartice dina i visa u fizičkom obliku kako bih rešio dilemu, i stvarno u ugovoru piše da se mora aktivirati putem call centra ili preko mbanking aplikacije..

То ти је она,мислим ,трећа страна или четврта код отварања.Ми у породици смо исто имали проблем,али само подигнеш прегледач и тај се корак сам ажурира.Они то нејасно говоре па се људи збуне.

Да, исто,идеш на отварање преко прегледача(нпр. Опера за Адроид)онда преко оне ИД апликације,па кад ти кажу да се вратиш корак уназад,подигнеш прегледач на том задњем незавршеном(замрзнутом) кораку.

Sve sam ja tako uradio ali na toj strani sam 10 minuta cekao i nista se nije desilo

za nas iz tog drugog puta kad nisu izdavali fizicke kartice ipak se naplacuje visa:

Poštovani,
Zahvaljujemo Vam se na obraćanju.
Kada se izrade fizičke kartice, naplaćuje se samo godišnja članarina za korišćenje Visa kartice u iznosu od 1000 dinara.

Iskreno ja sam tako aktivirao karticu koja je vezana za iRacun kad je uveden u banci, PIN na POS terminalu i od tad funkcionise 😃
Znam da je bila prica i da su mnogi u tom periodu zvali banku da bi aktivirali karticu 😃

Nazad
Vrh Dno