Šta je novo?

RAID i GHOST problem

Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
320
Skoro sam kupio 2xWD 250GB SATA2 16MB i stavio sam ih na Epox 8KDA3+ploci sa NF3 chipsetom. Napravio sam RAID0 i sve je proslo potpuno korektno i po propisu. E, kada sam dosao do koraka da napravim backup Win-a, Norton Ghost nije hteo da prepozna RAID. Probao sam verzijama 8.3 i 11 ali obe rade isto. Sta mi je ciniti jer mi se ne ostavlja ovako?

Samo jos da napomenem da sa slicnom kombinacijom sa NF570 shipsetom i 2xWD320 radi ghost.

Skoro sam kupio 2xWD 250GB SATA2 16MB i stavio sam ih na Epox 8KDA3+ploci sa NF3 chipsetom. Napravio sam RAID0 i sve je proslo potpuno korektno i po propisu. E, kada sam dosao do koraka da napravim backup Win-a, Norton Ghost nije hteo da prepozna RAID. Probao sam verzijama 8.3 i 11 ali obe rade isto. Sta mi je ciniti jer mi se ne ostavlja ovako?

Samo jos da napomenem da sa slicnom kombinacijom sa NF570 shipsetom i 2xWD320 radi ghost.

Acronis True Image 9.1
Radi.

Probao sam, ali mnoooooooogoooooo je spor. Za Image mu treba celih sat i po, a to je puno vremena. Ghostu je za tako nesto trebalo svega 5-10 minuta.

Probao sam, ali mnoooooooogoooooo je spor. Za Image mu treba celih sat i po, a to je puno vremena. Ghostu je za tako nesto trebalo svega 5-10 minuta.

nemoguce da Ghost uradi nesto tako brzo....
jedino ako si imao par GB podataka

pazi - na to koliko ima uopste GB da se kopira
pa prema tome racunaj vreme.....

Pa sad, u pitanju je opasna dilema - da li da koristis ovaj koji je mnogo spor ili onaj drugi koji ti ne radi.

Probaj Acronis True Image 10 Home

Jedan od njih je pomahnitao...
ali sat vremena za image diska - da nisi izabrao high compression? Meni Normal compression zauzme 4 core-a.
Ili nisi izabrao isti tip backup-a.

Probaj Acronis True Image 10 Home

Ili sacekaj 18.04.2007, kada Norton izbacuje poslednju reinkarnaciju svog Ghosta. Ovog puta u verziji 12 ce biti implementirana i podrska za raid, incremental backup i jos dosta toga.

Sada Acronis nudi vise opcija, ali mi nije jasan njihov princip vracanja podataka. Jeste da imaju i opciju spasavanja celog diska i vracanje istog, cak i na drugi hardver. Tada se koristi sysprep opcija, ali je potrebno imati Xpsp2 .

Ili sacekaj 18.04.2007, kada Norton izbacuje poslednju reinkarnaciju svog Ghosta. Ovog puta u verziji 12 ce biti implementirana i podrska za raid, incremental backup i jos dosta toga....

Ne znam za tu novu verziju Ghosta, ali znam (a i radio sam nekoliko puta) da verzija 8.3 sa Hiren`sa normalno pravi image sitemske mi particije sa XP-om na 2x Barakuda RAID0. Isto tako radi dobro i sa Vistom na istom RAID-u.
Verujem da je kod Mitrovskog ipak nesto drugo u pitanju.

Ne znam za tu novu verziju Ghosta, ali znam (a i radio sam nekoliko puta) da verzija 8.3 sa Hiren`sa normalno pravi image sitemske mi particije sa XP-om na 2x Barakuda RAID0. Isto tako radi dobro i sa Vistom na istom RAID-u.
Verujem da je kod Mitrovskog ipak nesto drugo u pitanju.

U pravu si. Sa HB 8.3 sam radio ghostovanje Viste Business.

meni Ghost koji god to bio još iz verzije 2003 Nortona radi sa Radi-om super i to na A8N-E Asus NF4 ploči sa NvRaidom i 2x80 Hitachi SATA2

Mozsa nisi znao ali moras u opcijam Ghosta, znači pod Dosom; da odeš na tab HDD Access i čekiraš opcije 1, 4 i 6, mrzime da ih kucam ili da koristiš svičeve: -ffx, -fni, -fns.

Ovo je potrebno da nebi Ghost direktno pristupao diskovima jer je u pitanju Raid, nego da sve ide preko Biosa ...

I kod mene radi ... i nikada nisam ni imao nikakvih problema po tom pitanju

Vrh Dno