Hm,... pitanje je koji Raid

Moj komp. je AMD X2 3800+, 4 X 1gb ddr2 800, ASUS M2N-E,3 hdd= 2 X Seagate Barracuda 7200.10 500GB SATA II (ST3500630AS), 1 X Seagate Barracuda 7200.11 500GB SATA II (ST3500320AS)....itd Kako da najlakse bacim ove hdd-ove u RAID.?:type:

Eto samo da napišem o mojim skromnim iskustvom.
U prvom redu pitanje je koji Raid želiš da koristiš. 
RAID 0 je stripping (ako je to dobro napisano engleski) deljenje podataka malo na jedan malo na drugi HDD (ako imaš samo dva HDD-a).
RAID 1 je mirroring iliti za čuvanje podataka. (ja sam pre nedelju dana imao prilike da radim na ovom RAID-u) i može bez problema da se uradi HW i SW
Onda postoje i drugi tipovi RAID-a npr RAID 5, 10 (kombinacia 1 i 0) onda 01 sličan 10 ovi su recimo fundamentalni tipovi Raid-a, itd.
mislim da na netu ima puno stvari oko ovoga ali pokušaću nešto i sam da stavim ovde na forum.
Inače ovaj attachment koji sam stavio nedavno sam skinuo sa neta i napravio pdf. Nadam se da će ovo mnogima pomoći. Meni je puno pomoglo da saznam više o RAID sistemu.
Izvinjavam se nisam dao obrazloženje na tvoje pitanje. Ako imaš već na nekom od HDD instaliran windows onda jednostavno stavi drugi HDD u sistem i idi u Computer Manager (My Computer desni klik i idi na Manager) tamo izaberi opciu disk managment. Kada izabereš ovo tu moraš sam da malo proučiš ali nije teško da napraviš RAID jer ovaj Manager to omogućava.
Ako hoćeš od početka znači install windows moraš na početku da imaš neku sistemsku disketu koja omogućava raid particije to ti je ono "pritisnite F6 na treću particiju" i tada radiš raid,... Svakako i na matičnoj to moraš da staviš kao enable. Kada to uradiš onda je već lako jer instalacija windowsa već sama uradi ono što ti treba.
Sretno.