Šta je novo?

Rage

Quake3 je bio najbolja fps igra koja je do tada izasla. Doom3 i Quake4 su bile jako dobre igre, ne najbolje, ali daleko iznad prosecnih.

Quake 3 je moja omiljena fps igra. Quake 4 sam poceo i nisam ni zavrsio. Doom 3 sam zavrsio, ali mi je preseo. I pored toga mislim da ce Rage biti odlicna igra. Video sam novi video gde se pominje kustomizacija oruzja i sl.

People differs :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Quake3 je bio najbolja fps igra koja je do tada izasla. Doom3 i Quake4 su bile jako dobre igre, ne najbolje, ali daleko iznad prosecnih.

Jeste, ali u tvojoj glavi ;)

Jesi cuo ti za HL i UT?

Njihove igre su cist prosjek. Demonstracije engina.

Kao i što obično biva, Quake 3 Arena su igrali ljudi koji retko vole da isprobaju novo. Mi ostali smo uživali uz najnapredniji multiplayer FPS tog vremena, Unreal Tournament. Tada je bilo smešno porediti te dve igre, jer su se kvejkeri podsmevali UT. Trebalo je određeno vreme da prođe da masa ukapira koliko je UT u stvari dobar. Ali onda ga je Epic ukakio sa nastavcima i došao CS i tako...

Jeste, ali u tvojoj glavi ;)

Jesi cuo ti za HL i UT?

Njihove igre su cist prosjek. Demonstracije engina.

HL i UT su izašle malo ranije koliko se sećam pa ne znam koliko ima smisla porediti ih. Za Doom3 ne mislim da je prosek uopšte, ali za Quake4 da...

UT i Q3A je razmak od mesec dana max.

Pazi ovako, kvejk se igrao zato što je dobar FPS i zato što je KVEJK.

Ali zato oružje već viđeno i smoreno na čelu sa "pro" rail gun-om. Mape sve liče ko jaje jajetu, male, pravljene za mali broj igrača. Modovi: DM/TDM i CTF. Likovi bezvezni. Grafika odlična ali neinteresantnog dizajna (barem meni), ionako su svi igrali na ultra low...

UT 99, brdo pušaka, svaka jedinstvena i interesantna, secondary mod, sa sve translocatorom koji od mape Morpheus pravi neverovatno igračko iskustvo. Grafika malo kockastija od kvejka ali zato MNOGO bolji i raznovrsniji dizajn mapa, AI koji kida kvejkov sve u 16, solidna i smislena pozadinska priča. Modova na pretek, neki revolucionarni, Domination i Assault.

Mnogo bolja igra po svim parametrima u to vreme, ali je Kvejk bio "bolji" zbog imena i zaostavštine QII jedine dobre MP igre u svoje vreme...

Poslednja izmena:
Ah, da... Morpheus... genijalna mapa i genijalno igracko iskustvo!

Kao i što obično biva, Quake 3 Arena su igrali ljudi koji retko vole da isprobaju novo. Mi ostali smo uživali uz najnapredniji multiplayer FPS tog vremena, Unreal Tournament. Tada je bilo smešno porediti te dve igre, jer su se kvejkeri podsmevali UT. Trebalo je određeno vreme da prođe da masa ukapira koliko je UT u stvari dobar. Ali onda ga je Epic ukakio sa nastavcima i došao CS i tako...

Ahahahaha koja gomila gluposti od prilike na istom nivou kao poredjenje C&C sa starcraftom.

Q3 je bio i ostao najbolji 1vs1 FPS. Najbolja mehanika igre i najbolji balans oruzja, UT jednostavno ne postoji u poredjenju sa Q3 tacnije nista ne moze da se poredi sa 1vs1 iz Q3.

Spominjes AI u MP igri? Grafika? Izvini ali Q3 se igrao kao i Q2 skroz ojadjen jer to nikome nije bitno.

Drzi se šarenih pucacina za joypade...

Q3 najbolja MP FPS igra ikada. I hvala ID-ovcima na tome.

D3 i Q4 = sati i sati igranja:D
Iskreno, dobri su id:)

Odličan je UT3 na koji sam prešao posle Q2 i Q3 ali ova dva su neprevaziđeni rodonačelnici.

Al ste se raskokodakali. Rage je nešto ipak novo od ID-a. Jeste da je i dalje fps, ali su se bar odlepili od standardne šeme, što je definitivno za pohvalu, mislim , već kad većina palamudi tome kako se kod njih ništa ne menja, koridor shooteri blabla. Ako se uzme u obzir uložen trud,vreme, pare i to da su ovo likovi sa dugogodišnjim stažom koji definitivno znaju šta rade i svesni rizika, teško da ovo ikako može biti promašaj. Biće ovo nešto novo, drugačije od njih pa ćemo videti. Meni ovo izgleda i zvuči epic...

I meni. Jedva cekam da je probam.

Ahahahaha koja gomila gluposti od prilike na istom nivou kao poredjenje C&C sa starcraftom.

Q3 je bio i ostao najbolji 1vs1 FPS. Najbolja mehanika igre i najbolji balans oruzja, UT jednostavno ne postoji u poredjenju sa Q3 tacnije nista ne moze da se poredi sa 1vs1 iz Q3.

Spominjes AI u MP igri? Grafika? Izvini ali Q3 se igrao kao i Q2 skroz ojadjen jer to nikome nije bitno.

Drzi se šarenih pucacina za joypade...

Nauci ti prvo postovati tudje misljenje ;)

Najbolji FPS ne postoji. To je sve subjektivno.

Sta HL i UT znace u istoriji gaminga znamo. I definitivno ne pripadaju domenu sarenih pucacina za joypade.

Ne bi ni tebi nista falilo ;)

HL mozes porediti sa Rage ako hoces ali nikako sa Q3/UT i slicnima jer je to potpuno drugi tip pucacine ;)
UT ne znaci ni priblizno sta znaci Quake u istoriji gaminga.

Pa ti možda nisi ali većina jeste zbog bolje preglednosti. Kada je kompetitivno igranje u pitanju, ne treba ti šarena grafika.

mi smo kompetitivno igrali sami sa botovima :p na voodoo i radilo je baš fino, doduše ut je mnogo lepše radio. dobar je quake, ali kod mene je tek nedavno dobio pažnju koju je zaslužio, ut sam mnogo više igrao... a iskreno mi sada idu na živce ti kompetitivni šuteri, nemam više reflekse ko nekad, uđem u bilo koju online igru, pokupim par fragova i iznerviram se. rage ću da pređem na easy, tek da pređem i to kad kupim nov komp :p na 3870 to neće da ide :) a ionako sad igram samo diablo 2 da se podsetim malo pre trojke koja ako bude promašaj ima zvanično da ostavim gaming i da čuvam ovce. gledao sam neke snimke i diablo 3 mi izgleda šareno kao my little pony... ili sam ja mnogo ostareo i postao džangrizav...

rage mi se sviđa. smatram da igra nikako neće biti ispod proseka, najgore što može da se desi je da bude prosečna, ali opet vredna igranja... samo sam se toliko razočarao kad sam video da će da izađe i za konzole... pripadne mi muka kad se setim toga...

Ne bi ni tebi nista falilo ;)

HL mozes porediti sa Rage ako hoces ali nikako sa Q3/UT i slicnima jer je to potpuno drugi tip pucacine ;)
UT ne znaci ni priblizno sta znaci Quake u istoriji gaminga.

Ja nisam nekome rekao da prica gluposti samo zato sto mislim drugacije ;)

Cinjenica ja da su sve tri igre dobre. UT nudi vise nego Quake3, dok HL nudi vise nego te obje igre. HL je prvi dobar FPS.

Btw, zahvaljujuci enginu i igrama Epic je ostavio id Software u prasini.

[YOUTUBE]jSNtIeLxcMg&feature[/YOUTUBE]

Jel ovo novi Borderlands 3? :smoke:

jako fin gameplay...

ali ja stvarno stičem utisak da je sve ovo moglo i u unreal 3 engine-u, uz za nijansu ružniju grafiku... meh... :(

Da, ali sa 30fpsa. Ovde su ipak suze prolivene da se sve nasteluje da radi u 60fpsa na konzolama. Stvarno grafika je fantasticna, a insistiranje na 60fps je za svaku pohvalu.

Nazad
Vrh Dno