Šta je novo?

Radne temperature procesora?

Hladi ih bratac, mada s`obzirom na veliku spoljnju temperaturu mozda i nije mnogo.

Meni su HDD-ovi [2 WDa i 1 Maxtor] na ~50c konstantno... Normalno ili...!?

Pa bash i nije normalno.... Ja sam pre na kucishtu imao samo pozadi dve osmice nek izvlache vazduh i sad sam ih skinuo sa zadnje strane i ubacio napred nek uvlache vazduh spolja i da duvaju preko discova i temperature se mnogo promenila:
Bez tih fanova:
Seagate ( koji ima hladjenje nekim coolerom koji se kachi od dole i duva u elektroniku ima dva fan-a od 5 cm ) je bila 40 C
Maxtor ( nema hladjenje ) je bila 46 C
Sa dodatnim fanovim napred:
Seagate ( na njemu je win ) se spustila na 34-35 C
Maxtor ( storage ) se spustila na 32-33 C...
Temperatura u sobi 26-27 C....

:wave:

Imam tri 8 od kojih jedan napred uvlaci hladan, a dva izbacuju topao vazduh i temperatura HD-a WD 3200KS 320GB mi nije prelazila 40 stepeni ni na najvecim vrucinama u neklimatizovanoj sobi.

Samo jos jedno pitanje, everest i speedfan mi prijavljuju temperaturu sam 1 HDD-a tj, ATA diska a za sata mi ne prijavljuje. Da li zna neko u cemu je problem?

Samo jos jedno pitanje, everest i speedfan mi prijavljuju temperaturu sam 1 HDD-a tj, ATA diska a za sata mi ne prijavljuje. Da li zna neko u cemu je problem?

Reci mi da li imas registrovanu poslednju verziju Everesta ultimate ???
Cudi me da ti ne prijavljuje sata .

Kod mene na idle je nekih 33c a na full load-u je oko 43c.
Kad ga koknem na 3.2Ghz u i povecam voltazu na 1.375 u full loadu ne prelazi 50c.
Samo da napomenem da je u pitanju BOX kuler.

Ili drzi kuciste u frizideru (ima negde screenshot gde mi 7600GS GLH radi na 27 stepeni a kuciste stoji pored vrata od terase - spoljna temperatura oko 7 stepeni :d)!

Masina iz potpisa, od kako sam krenuo da przim Crysis i UT3 posle nekog vremena pocinje da mi sa pali warning iz BIOS-a da je temp. proc. preko 60C. Po preporuci iz ovog treda skinuo sam Core temp i on pokazuje 15-20C nize vrednosti od onih koje ocitavam u BIOS-u. Ko laze? Za sada sam problem resio tako sto sam temp. na kojoj se pali upozorenje digao na 70C.

1) Kupiš neki ljudski kuler tipa ZALMAN.
2) Koja je verzija CoreTemp-a?

Masina iz potpisa, od kako sam krenuo da przim Crysis i UT3 posle nekog vremena pocinje da mi sa pali warning iz BIOS-a da je temp. proc. preko 60C. Po preporuci iz ovog treda skinuo sam Core temp i on pokazuje 15-20C nize vrednosti od onih koje ocitavam u BIOS-u. Ko laze? Za sada sam problem resio tako sto sam temp. na kojoj se pali upozorenje digao na 70C.

Uglavnom očitavanja temperature u biosu jesu veća nego u windowsu (idle) za oko 20%. tako da nije ništa čudno ako ti everest ili neki sličan program očita manje vrednosti od onih koje vidiš u bios-u. ,)

pozdrav

Ne znam koji su ti klokovi za CPU, tj. da li je overklokovan, znam da ako jeste 60C nije puno, 80C jeste tako da ne moras da brines.

2Vuk:
CoreTemp (ne) gresi za tacno 15C; zavisi od Tjunction temperature. Na M0 stepingu racunaj da je tacna temperatura, na G0 stepingu masi za 15C (jer je Tjunc podignut na max.100C umesto 85C kao na M0). Inace temperatura proca je nesto niza nego Tjunc koji se meri na mestu spajanja 2 jezgra gde je nesto toplije nego sam core.
BTW. ja LICNO se brinem tek kad je=>72C. (doduse klokovan proc za 40ak% @ 1.4V na BOXu)
EDIT: neka me neko ispravi ako sam pomesao stepinge...

Poslednja izmena:
pominjes G0 i Tjunction od 100C...kod mene je tako. CoreTemp i Everest pokazuju ~15-20 stepeni VISE u odnosu na SPEEDFAN...

kome verovati ? :/

Bar koliko sam citao ovde, vecina ljudi (cije misljenje je priznato da nesto vredi, ol skul gurui ;)) vise veruju CoreTempu...
Meni, licno, od danas resetuje masinu pokretanje CoreTempa a do juce nije bilo tako. ***, nova masina, nacisto riknuo sys od OCa :mad:...
Ja, licno, koristim speedFan jer mi je zgodniji, ali nisam imao razlike u temperaturi izmedju CoreTempa i CORE temperatuta u SpeedFanu (znaci ne CPU temperature.
BTW. :happy: za sve te ol-skul-soldzere koje sam pomenuo, a zna se ko su oni!

eeee, skinuo sam neku BETA verziju SpeedFana i pokazuje "normalne" temperature, kao u coretempu i everestu.

@PEX

ja sam imao istih problema, skini OBAVEZNO beta verziju coretempa i neces imati problema!!! poz

temperatura na coreovima treba da bude par stepeni visa od CPU temp

coreTemp 0.9.5.4 dobro prepoznaje stepinge i u slucaju G0 i pravilno pokazuje temperaturu.

Poslednja izmena:
c2d e6300

vodeno hladjenje aquagate r120

Poslednja izmena:
Vrh Dno