Imam Abit AN7 (onu famoznu sa micro guru chipsetom). Malo da izkomentarishem ove temperature: kad sam upalio komp i posle pola sata sam pogledao temperature i 56 stepeni, zatim kada npr. radim nesto u Visual Studiu (kada nesto ne radi pa non stop runujem program, buildujem, debugujem) tu se smara procesor, posle ugasim VS, idem da jedem i kad se vratim temp. je oko ~60 stepeni, a u full loadu (lupim u VS da se neka funkcija rekurzijom poziva xxxxxxxx puta, zauzece procesora 100% i tako pustim jedno 5 minuta) i onda bude tako oko 62, igrice se ne igram pa ne mogu da kazem koliko je posle nekoliko sati igranja.
Imam ovu konfu od jedno 3 godine (mislim), pre toga nisam obracao paznju na temperature ali sam siguran da su bile nize (jer mi komp ispod stola i zimi mi sluzi da zagrejem stopala dok sam za stolom tako sto ih stavim iza kucista i ventilator od napajanja izbacuje topao vazduh). Kada ucim, komp je u idle-u i onda nije bio uopste topao vazduh pa sam ukljucivao AV scan ili slicno dok sam ucio (samo bi smarao procesor da se zagreje) i posle toga je bilo toplo, a sada je skoro uvek toplo

(nema veze sto je sada leto, jer mi klima radi i unutra je uvek ~25 stepeni, zimi je nesto manje, al to je to)
Dobro, da manim glupe price, uglavnom visoka je temperatura, moja misljenja su:
1. Treba da se promeni termalna pasta (sada trenutno imam zvaku, a poznato je da je ona losha posle par godina i da treba da se menja). Ne znam koliko bi mi ovo pomoglo al treba da se smaram to da uradim i ne bih ako ne bi bilo nekog velikog efekta.
2. Jeste da je taj micro guru neprecizan, ali kada sam otvorio kuciste onda kada sam cistio za prashinu, sve je bilo vruce (znaci sigurno je tu negde oko 60 stepeni), i napajanje je bilo jako vruce sto mi se nesto i ne svidja.
3. Takodje da napomenem da imam dve osmice (jednu iza koja izbacuje vazduh i jednu ispred koja ubacuje), tako je bilo od kad sam kupio komp i obe rade ok, tako da nije neki problem do njih.
4. Posto su te temperature malo neprecizne, mozda i imam oko 10 stepeni izmedju full i idle-a (niza nek bude 56, kako je sada, a visha 62 mada mozda ide i vishe, ne znam tacno da kazem, jer se ne igram na kompu a AV pustam jednom u pola godine pa ne znam koja je max temperatura), treba da pustim AV scan ovih dana i da vidim. Uglavnom frka je sto je niza 56, to bi sigurno trebalo da bude manje! Inace nisam OC-ovao nista, nista nisam dirao, nikada me nije to zanimalo i nemam vremena da se bavim time, znaci apsolutno nista nisam dirao. Tako da verujem: il' pasta, il' prashina, al kuleri imaju dovoljno obrtaja (proc: 3480 rpm a nb: 5460, tako mislim da je uvek i bilo).
Uglavnom znam temperaturama nista ne 'fali, moze proca da radi i na mnogo vishe, al' ovaj komp treba da radi josh minimum 3 godine (kupicu ja drugi naravno, al ovaj ce da zameni mesto starom kompu na 750mhz-a koji se nikad ne gasi i sluzi sa: download, connection forwarding, firewall itd... na linuxu. Imam ga od 2000, nije se gasio uopste zadnje vec dve, mozda i tri cele godine (samo neki sitni restarti) pa planiram da mi i ovaj toliko traje i zato pitam da li da se brinem zbog ovoga.
Ne mogu ja tu nesto mnogo da uradim, jedino zamena termalne paste, al koliko ce to da mi pomogne? Ili da zamenim box kuler, mada ne bih vishe ulagao u ovaj komp ako ne moram.
P.S. Evo sada je 58 stepeni (otvorena mi je samo Opera, pre toga nista nije radilo) :S: