Šta je novo?

Radio controlled helicopter

barakuda111

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poena
169
Da li u srbiji ima da se kupe RC helicopter-i? Ako ima kakve su im cene?

Video sam nesto u prizemlju TC-a Usce, ali ne znam koje su cene.

Od 5k pa na više. Gledao sam ih uživo i bio sam oduševljen. Takođe sam ih video u TC Ušće.

Edit: To nisu bili ovi sa gornjeg linka. Izgledali su mnogo bolje ili me izgled sa ovih slika vara.

Poslednja izmena:
Ja imam CH-47 Chinook iz Ušća, dobio na poklon 3-4 hiljade košta i extra je stvar :D
Ima i većih i ozbiljnijih.

teško da ćeš takav helikopter da nađeš tako lako u srbiji.
da bi poneo kameru mora da bude "pravi", ne na akomulator, a takvi koštaju od nekoliko stotina evra, pa naviše.

Mislis da nebi mogao da povuce neku obicnu kameru, ili flip cam tezine mobilnog?

Teško da može kameru za to ti trebaju jači, skuplji i ozbiljniji modeli.

aaa ovo mi je bas fora :D
oduvek sam se lozio na to al nikako sebi da kupim
moracu da odvojim neki kes i da pazarim iole dobar helic
i sad kako leto ide, zabodem se u lokalni kafic i odusevljavam decu a samim tim i njihove majke :D win ^^

Veruj mi, prvo ces unistiti par komada + desetak lopatica za rotore pre nego naucih da ga kontrolises tako dobro (skup je to sport).

Meni su kul ovi blimp-ovi, mesavina cepelina i balona.

Ali sada kad sam video cenu, samo sto nisam doziveo infarkt :(

Izgleda da je za aero snimanje najjeftinije napuniti balon sa helijumom povezan na kanap. Samo pitanje da li ima da se kupi helijum, gde ima, a verovatno je i to preskupo...
Mozda je jeftinije zmaj, ali onda moras cekati vetrovit dan, koji je uglavnom oblacan i samim tim nije pogodan za snimanje. daaaa...... sve u svemu :(

Helijum nije toliko skup za kupiti (ima ga recimo tehnogas u NS), ali je bzv. što ga prodaju samo u ogromnim bocama. Nema neko malo pakovanje. :(

@barakuda111 Ne mora helijum, vodinik ti je jeftiniji bar 4x i radi posao mnogo bolje!

Jedino što ti za balon treba GPS odašiljač i neka CB stanica novije generacije sposobna da dekodira signal sa GPS predajnikla naravno ako hoćeš da nađeš balon kada se spusti na zemlju!
Postoji mogućnost upotrebe telefona kao uređaja za lociranje, ali je nemoguće pratiti letelicu čitavo vreme već samo kada se vrati na zemlju da pošalje kordinatu putem sms-a ili kako već. Komercijalni GPS prijemnici imaju ograničenje u vidu blokade u slučaju da jedan od zadatih parametara pređe jednu od tri vrednosti visinu od 15.000 metara, ubrzanje veće od 500 km/h, i g silu veču od 6G. Ovo ograničenje postoji kako bi se sprečila upotreba telefona i navigacija za pravljenje jeftinih navođenih projektila!

Za svaku misiju sa balonom ti je potreban pasoš pošto se nikad nezna gde će odleteti zato što su baloni ne upravljivi, donekle je samo moguće uticati na plafon leta!

Stranica sa detaljnim izveštajesa misije http://www.raketnicentar.com/balon/izvestajbalon.htm !

Evo par snimaka jedne misije sa balonom u kojoj je učestvovala i moja malenkost!

Ma to je vec visa matematika :) Zavezes kanap na balon i nepustas ga da pobegne. Mislio sam na takvo aero snimanje

Balon na kanapu ti nije baš najsrećnije rešenje, no da ne smaram.
Postoje male keychain kamere od par grama, koje solidno snimaju za svoju cenu i veličinu a koštaju 10 do 15€, jednu takvu bi mogao da instaliraš na ove jeftine kineske igračke ali pošto predhodno skineš oklop kako helija tako i sa kamere. Tako ne bi otežao letelicu i mogao bi da napraviš snimke kakve si želeo.

Trenutno solidne novogodišnje popuste ima: http://shop.malaivanca.com/#

A za poručivanje iz inostranstva su neprikosnoveni čuveni www.hobbyking.com može preko paypal-a a može i dirketno sa kartice. Ozbiljna firma i ako je smeštena u Kini vlasnik je Australijanac. Oprema je solidnog kvaliteta u nekim slučajevima i vrhunska a cene su i sa poštarinom iz kine povoljnije nego ovde. ZA LiPo baterije ne postoji povoljnije mesto na svetu.

Vrh Dno