Šta je novo?

Radijus Vektor kablovski internet

Meni je ping uzasan kod radijusa! krece se danju oko 250, a nocu oko 200 :(

upravo sam zvao coveka koji radi u Net odeljenju, i on mi je rekao da ako je meni ping prema radijusovom serveru mali( kao sto jeste), onda oni nemaju veze sa tim!!

Kad igram counter recimo, na beotelovom serveru mi je ping 250, i ubedljivo je najveci. Da li da insistiram da uradi nesto po tom pitanju? Ima li ikakve vajde?

Btw, kad ste vec pomenuli, koji serveri za Counter vam najbrze rade na Radijusu??
Cao, Dejan

to je foliranje da kao nije do njih....ping je 200-250 tokom dana i ranih vecernjih sati,a zatim posle ponoci lepo spadne na normalnih 50-80 i na domacim serverima i na stranim(nemacka,holandija) i tako traje do 10 ujutru,preoptereceni su i ne mogu da odrze konstantan kvalitet,zanima me kako je onoj nekolicini sto imaju 128k flat kod njih......

za dl radi ok, ali ne preko p2p. postize 15kb/sec (konstantno) kad skidam sa getright-om sa americkih servera, i nekih domacih. Sve u svemu, nije idealno jer se desi da nece da povuce preko 8 kb/s.

ipak, taj lag me iritira i cudi me samo kako mogu da budu toliko drski da kazu da oni obezbedjuju 64k (128k) samo do njihovog servera!! Tako da po njihovoj prici, link ka inostranstvu moze slobodno da pukne, jer boze moj, radi veza do njihovog servera...tuga.

ipak cu da potpishem sa njima...!?

ljudi,
posle sve ove price o Radijus Vektoru, nisam uspeo da se lichno uverim u kvalitet ili nekvalitet istih.
ipak , u subotu pre podne treba da odem do njihovih kancelarija (Sava Centar) i da potpisem anex ugovora. Tako su mi odgovorili u emajlu.
koliko , realno prodje od potpisivanja ugvora do realizacije ? dana, meseci ???
pozdrav

Meni su rekli da terba oko 10ak dana. Ali to su ONI rekli :d I ja cu mislim u subotu da potpishem ;)

ma da to ide brzo,bez obzira na ove price i moje zamerke upucene vektoru,ipak ih preporucujem jer su recimo oko 60% bolji od dial-up(podrazumeva se normalna centrala) i mnogo,mnogo jeftiniji...

Calibra 4WD je napisao(la):
Nije bas da sam neupucen,ajmo malo da baratamo sa cinjenicama OK?

Koji to kablovski operater ima veci link od 34Mbps-a,ti kazes da ih ima nekoliko,ako ima vise od 1-og ja im pojedem sve kablove u njihovoj infrastrukturi.
Jedino SBB mozda ima neki pristojniji link,ali sumnjam da i oni imaju 34Mbpsa.
Od provajdera znam pouzdano da Verat,Yubc i Eunet imaju vece linkove od 34Mbpsa.

Koliko kablovskih operatera nudi vece brzine od 512kb,opet jedin SBB i to sa extra paprenom cenom,sigurno ce u jacim paketima biti jeftiniji ADSL ,o kvalitetu uopste necu da polemisem,dovoljno mi je da vidim koliko se mnogi muce na 64 i 128kb.

Naravno da nema ljutis.

PTT KDS ima link od 100Mbps. Nude 512kbps po 18.000din (SA statickim ip adresama) za pravna lica. Vishe informacija na www.ptt.yu i http://www3.ptt.yu/o_nama/cenovnik.php#kablovskicene
Calibra 4WD je napisao(la):
Koji to kablovski operater ima veci link od 34Mbps-a,ti kazes da ih ima nekoliko,ako ima vise od 1-og ja im pojedem sve kablove u njihovoj infrastrukturi.
Prijatno!

u al si mu reko-svaka cast, samo si zaboravio da je ptt kds dostupan za 1% korisnika tako da nije bitan ni da ima 100000Mbps

Pa mislim da i sa ostalima nije nista bolja situacija u pogledu dostupnosti. U ostalom, bolje je ponuditi kvalitetnu uslugu, nego bilo kakvu uslugu, kao sto to rade neki cable operateri (citaj: radius-vektor).
Koju to teritoriju pokriva RV tv signalom i koliko od toga pokriva sa cable netom?
Raspitaj se, pa ces videti da tvoja "duhovita" primedba uopste ne stoji.

Ma mnogo je dobar PTT, kad uzmes nesto tako, tipa 512k za 18.000 dinara. A kakva im je ponuda 64k/128k, to je ono sto mene zanima...a tu je najgori !

OptiPlex je napisao(la):
Ma mnogo je dobar PTT, kad uzmes nesto tako, tipa 512k za 18.000 dinara. A kakva im je ponuda 64k/128k, to je ono sto mene zanima...a tu je najgori !

A zasto je najgori? Nije da branim PTT, vec me nervira to sto ovde neki stalno dezinformishu i lupetaju. Konkretno ponuda PTT KDSa za fizicka lica je: 64k za 1000din, 128k za 1500din i 256k za 2000din, porez uracunat. Svi paketi su FLAT rate, protok je UVEK maksimalni (u bilo koje doba dana, kad god pozelish), ping je ODLICAN - 30 do 40 ms na nemackim i francuskim CS serverima. Korisnici dobijaju JAVNE ip adrese. I po cemu su najgori? Jel po najnizim cenama ili po najvishem kvalitetu usluge???
Mislim, nije tesko pogledati sajtove par cable operatera i videti koja je ponuda najbolja. Uostalom, pogledaj ciji se korisnici najvishe zale na forumima (bench i es). Pune sobe thredovima o SBBu i RVu, a PTTa nigde.

Floyd je napisao(la):
kako najgori kad ima 100Mbps....eh

Dakle, svrsihodnijeg posta od ovog nema. Ovo je tipican primer argumentovane diskusije. Sve je lepo objashnjeno i potkrepljeno cinjenicama. Isto kao i post iznad

cinjenica jeste da ptt ima najbolju ponudu za net,ali cinjenica je i da je ptt kabl net dostupan u 2 ulice u dvomilionskom gradu...dzabe im 100Mbps(kao imaju u planu da se sire i na druge delove grada-videcemo)
rv ima dostupan net svuda gde imaju kabl tv(urbani delovi grada,ne znam za prigradska naselja)
ptt-u nije nauka da obezbedi dobru vezu sa netom zahvaljujuci telekomu(ranije je bila neka prica da je to sam ptt odradio-bez pomoci telekoma,sto ne verujem)

Floyd je napisao(la):
cinjenica jeste da ptt ima najbolju ponudu za net,ali cinjenica je i da je ptt kabl net dostupan u 2 ulice u dvomilionskom gradu...dzabe im 100Mbps(kao imaju u planu da se sire i na druge delove grada-videcemo)
rv ima dostupan net svuda gde imaju kabl tv(urbani delovi grada,ne znam za prigradska naselja)
ptt-u nije nauka da obezbedi dobru vezu sa netom zahvaljujuci telekomu(ranije je bila neka prica da je to sam ptt odradio-bez pomoci telekoma,sto ne verujem)

Eto opet proizvoljnosti! Da sad nebi objasnjavao recima, na slici u attachmentu je deo Novog Beograda gde PTT pruza uslugu cable neta. Mislim i da ima jos zgrada sa druge strane auto-puta, al nije bitno. U svakom slucaju nisu bas dve ulice.
Sto se tice linka prema internetu, neznam o kakvoj se pomoci radi. Oni su najnormalnije zakupili link preko Telekoma, kao i vecina ostalih provajdera. A ako se misli na postavljanje optike - to jesu uradili bez ikakve pomoci od strane Telekoma.
Josh jedna stvar: poenta mojih postova nije da reklamiram PTT, vec da ukazem na gomilu neistina i dezinformacija, zbog kojih, kako citam, neki hoce da predju sa PTTa na RV, jer je tamo navodno ludilo od cable neta.

Prilozi

• ptt.jpg
    ptt.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Evo ovako, posto je to moj kraj da probam da ga opisem ljudima koji ovde nikad nisu bili - u pitanju je 15 minuta pesaka u bilo kom pravcu ! Zaista velika usluga.

Kad sam rekao najgori mislio sam na iskustva korisnika sa pttom, a ona nisu nista drugacija od onih sa drugim provajderima. Niti je ping non stop 30-40 ms (naprotiv, znam par ljudi koji su pobegli sa ptta zbog ogromnog pinga koji ima je trebao za net igranje) niti to radi non-stop vec se dogadjaju prekidi kao i drugima, niti je protok uvek maksimalan, to pogotovo nije. Jedino stoji da dobijes javni IP i to mozda nekome znaci...meni licno ne.

OptiPlex je napisao(la):
Evo ovako, posto je to moj kraj da probam da ga opisem ljudima koji ovde nikad nisu bili - u pitanju je 15 minuta pesaka u bilo kom pravcu ! Zaista velika usluga.

Kad sam rekao najgori mislio sam na iskustva korisnika sa pttom, a ona nisu nista drugacija od onih sa drugim provajderima. Niti je ping non stop 30-40 ms (naprotiv, znam par ljudi koji su pobegli sa ptta zbog ogromnog pinga koji ima je trebao za net igranje) niti to radi non-stop vec se dogadjaju prekidi kao i drugima, niti je protok uvek maksimalan, to pogotovo nije. Jedino stoji da dobijes javni IP i to mozda nekome znaci...meni licno ne.

Moram da priznam da nisam shvatio prvi deo posta.
Pa sta da ti kazem. Moja iskustva i iskustva svih koje ja poznajem, a imaju PTT KDS, su upravo obrnuta. Daleko od toga da je sve savrsehno, ali problema zbog kojih se "panicno bezi" sa mreze jednostavno nema. Bilo je u pocetku bugova zbog kojih se desavalo da ti bandwidth bude veci (da VECI) od onoga sto si platio, pa su onda zamenili glavni router koji radi traffic shaping i to je prouzrokovalo probleme sa pingom na delu mreze. Ali to je bilo reseno u periodu od nedelju dana. Dostupnost mreze je stvarno vrlo visoka. Prekida skoro i da nema. Jednom se desilo da je bilo tri puta po pola sata prekid i za taj mesec su smanjili pretplatu za 30%. Fer. Ali ovo za protok ti stvarno ne stoji. Zaista, ali zaista je UVEK maximalan. Evo ja pozivam kog god oce da dodje kod mene pa da testiramo. Ja koristim PTT preko godinu dana i uvek je ovako bilo. Dnevno mogu da skinem 1,2 GB (sa 128kbps). I to se zaista i desava uvek kada pustim neki veliki download.
Jesi li ti ikad koristio PTT ili su ti ovo neke informacije iz trece-cetvrte ruke? Ja zaista neznam nikog ko je koristio PTT a da je nezadovoljan, osim Miroslava kome je mali upload, jer valjda ima hosting kod kuce il sta vec.

To su informacije od mojih komsija, koji imaju ptt kablovski. I manje vise pola njih je preslo na nesto drugo - bilo wireless bilo RV.
Inace zivim u dnu oivicenog prostora.

A btw prvi deo posta se odnosio na "ogromnu povrsinu" koju pokriva ptt kds. Ona je izuzetno mala i naravno da se problemi koji drugi imaju manifestuju u nesto manjoj meri nego kod drugih - prosto to je neuporedivo manje korisnika, u pitanju su 3-4 bloka. Sta ce biti tek kad se to iole prosiri ?

Ovo postaje besmisleno. Izgleda da se ne radi o istoj kablovskoj mrezi. Ko hoce da veruje da je RV kvalitetniji od PTT - neka mu. Moje tvrdnje se mogu lako proveriti - ja ih proveravam svaki dan. Ja nemam nikakav motiv da reklamiram PTT. U pitanju je samo objektivna informacija.
BTW, evo bas sad skidam Slackware 10 i prvi cd (660MB) sam skinuo za 12h konstantog maximalnog protoka od 128kbps (za razliku od RV gde se nemoze ili nesme skidati od 7 do 17h). Sacu malo da odmorim od downloada i da igram CS na beotelu uz ping od 20ms (za razliku od RV-ovih 200-250ms danju i 50-80ms posle 2h) :p Ko neveruje, pokazacu mu.

Poslednja izmena:
Samo ukratko:

1. korisnik sam PTT KDS-a jos od eksperimentalne faze koju sam BESPLATNO koristio 6 meseci sa, koliko mi se cini, mnogo manje problema nego sto trenutno ima RV u svojoj komercijalnoj upotrebi.

2. trenutno imam 4 kablovska modema koji rade na 256kbps i za svaki placam po 2000 dinara - FLAT. Mesecni download:

2.4 Gb dnevnu po modemu = 9.6 Gb
30 dana = 288 Gb...(koji Gb vise ili manje...)

(imam DUMeter, statistika je neumoljiva vec godinu dana unazad.......)

3. sto se tice kvaliteta, pinga (kada se igram), pouzdanosti....u POTPUNOSTI mogu da potvrdim SMITH-ovu pricu. Kompove ne gasim NIKAD, a veza

4. poznajem barem 10 ljudi koji takodje koriste PTT-ov KDS. Iskustva su identicna! Nekima cak i odrzavam racunare, tako da sam se i licno uverio u njihovo svedocenje.

5. .....nema 5, imam samo 4 modema.....:)

Pre nego sto smith postavi jos neki post pod drugim nickom, da upitam nesto sto ce mozda izgledati glupo ali - da li ja mogu da uzmem kablovski net nezavisno od toga ko mi je provajder za kablovsku tv ? Ovo pitam zato sto zivimo u Srbiji gde svi tumace pravila kako hoce, pa tako ne znam kako se tumaci pravilo "u slucaju dodatnih instalacija u nasim kutijama te kablove mi cupamo" koje gro provajdera ima...Naravno, na zapadu se moze sve, ali ovde...?

Ovaj komentar o mom identitetu cu shvatiti kao salu nekoga ko se umorio nakon 3879 postova. Drugo pitanje takodje. Trebao si da na pocetku kazes da si prilicno neupucen u problematiku kablovskih sistema: brze bi dosao do odgovora koji te muce, a i ne bi zbunjivao ljude koji zele da se opredele. Bez ljutnje i sa punim postovanjem svih 3879 postova, Djordje.

Nisam toliko neupucen da ispred nosa ne vidim kako ortak konektovan na battlenet-u baca magiju u Wc3 a ona reaguje sa zakasnjenjem, kao ni toliko neupucen da ne mogu da procitam da download ide 6 umesto 8 kbps na 64kbit vezi.
Naravno sve ovo zavisi od mnostva cakica i fora sa download manager programima ili pak programima za shareovanje poput dc++-a, kaze i slicnih, nije uvek i svugde protok isti i maksimalan...
MOje pitanje oko mogucnosti koriscenja razlicitih provajdera za kablovski net i televiziju i dalje stoji. Pretpostavljam da to moze, ali cekam potvrdu, u firmi se niko ne javlja (nedelja), i pitam ovde.
Sa punim postovanjem prema tvojih 325 (323+2) posta takodje :wave: :d

P.S. broj postova nikad nisam smatrao nikakvim merilom, niti onaj ko ima 4000 postova mora da zna sve, niti moze, niti onaj ko ima 3 ili 300 postova zna sve niti moze...

AHAHA! Kako si me provalio?
Pa zar mislis da bi se predstavljao pod drugim nickom samo da bi tebi odgovorio?!?! Mislim da imas previsoko misljenje o sebi.
I da se nadovezem na "moje drugo ja", ako vec nisi upucen u temu netreba drugima da govorish kako nemaju pojma.
BTW, djdjokica licno poznajem i ja sam mu namestao ta 4 modema. Dodji slobodno do internet cafea NETplus (sigurno znash de je, jer si iz kraja) da nas obojcu upoznash i vidish kako cela stvar radi. Mozda nesto i naucish.

Dobro je, a hoce li mi neko odgovoriti na nicim izazvano pitanje ?

Ne.
Heheheheh! Salim se - dodji do NETplusa, pa cemo da ti demonstriramo kako radi ovaj demonizovani PTT...Pozdrav za tebe i moje Prvo Ja! Sve najbolje do tada!

E do moga...
Ortak ima ptt i uopste nisam zadovoljan kakav je signal B92, koji ponajvise gledam i na kome mi je najbitnija cista slika zbog prenosa utakmica...

Smith je napisao(la):
Ovo postaje besmisleno. Izgleda da se ne radi o istoj kablovskoj mrezi. Ko hoce da veruje da je RV kvalitetniji od PTT - neka mu. Moje tvrdnje se mogu lako proveriti - ja ih proveravam svaki dan. Ja nemam nikakav motiv da reklamiram PTT. U pitanju je samo objektivna informacija.
BTW, evo bas sad skidam Slackware 10 i prvi cd (660MB) sam skinuo za 12h konstantog maximalnog protoka od 128kbps (za razliku od RV gde se nemoze ili nesme skidati od 7 do 17h). Sacu malo da odmorim od downloada i da igram CS na beotelu uz ping od 20ms (za razliku od RV-ovih 200-250ms danju i 50-80ms posle 2h) :p Ko neveruje, pokazacu mu.

ja ti verujem sve sto si rekao,ali ne mozes da stavis na istu vagu ptt sa ostalim kabl. provajderima,jer 95% teritorije bg-a pokrivaju SBB,RV i ICOM a 5% ide na PTT i ostale(ako ih ima)...to i govorim sve vreme,dzaba vecini ljudi to sto je ptt dobar kad je on rezervisan za veoma mali broj ljudi.Znam da im je u planu mirijevo i da su preuzeli neke mreze bas u blokovima(61a,62a,dr. ivana ribara-ali je pitanje kad ce se stvoriti uslovi za net kod njih),do tada oni ne mogu da se stave u isti kos sa navedenim provajderima.

Ma to su fore za malu decu. Kao puna brzina i slicno. I Radijus Vektor ide punom brzinom bez ikakvih problema prilikom "klasicnog" download-a sa "obicnih" sajtova, ono sto mene zanima je ponasanje prilikom skidanja pomocu programa za shareovanje tipa DC++, E-mule itd. a tu su opet isti - stucaju i jedan i drugi. Ni ptt ni RV tu nemaju maksimum (sto dabome, zavisi i od "onog sa druge strane kabla"). Prema tome posto su oba isti u "realnom zivotu" ne vidim nijednu prednost ptta nad radijus vektorom sem javnog ip-a koji meni nista ne znaci...a makar znam kako RV radi posto su vec rasireni, dok ptt radi gotovo isto a pokriva 2-3 bloka. Sta ce biti kad se iole rasire, sve se plasim da ce i dalje da svakom korisniku dozvoljavaju njegov ip...

Nazad
Vrh Dno