Šta je novo?

Radijus Vektor kablovski internet

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Zanimaju me utisci ljudi koji su prikaceni na Radijus Vektor o kablovskom internetu. Naime, i sam sam jedan od potencijalnih korisnika. Znam da je bio krsh najgori doskora, em skup em su postojali ogranicavajuci paketi sa kvotama, kao i neka vrsta zabrane surfa do 17h preko dana ??? :)
Medjutim vidim na internom kanalu da je cena 64k sada prihvatljivih 1000 dinara, da celokupna instalacija (kupovina modema + prikljucak) izadju nekih 6.500 dinara tj 90-ak € a vise se ne pominju nikakve kvote i slicne gluposti. Da li to znaci da su konacno proradili kako treba, da li su se makar malo promenili, u pozitivnom smislu :) ?

ovako,koristim rv kablnet od jula i zadovoljan sam do sada,nikada nije bio zabranjen surf do 17:00 već su korisnici bili zamoljeni da ne downloaduju non-stop u to doba(može surf,može download drivera,može gaming,samo da se ne svlači svaki dan u to vreme maximalno),posle tih 17:00 dl ide od 5-8 kb što verovatno zavisi i od servera sa kog se svlači,do 17:00 je malo sporiji dl(logično zbog opterećenih veza,kažu da su duplirali kapacitet pre 10 dana,što sam i primetio)
ja svučem mesečno oko 5-6gb,gledam da danju samo surfam i nema nikakvih problema,e sad da li može to bolje-naravno da može,ali u poređenju sa modemskom vezom(i svim što ona nosi-tel račun,pucanje,loš ping...) ovo je revolucija
do sada su imali prekid 3-4 puta za ova 3 meseca i vrlo brzo po prijavi isti je otklonjen(bili su vrlo ažurni)
u najavi je i 128k po ceni od 1500din.(bio je na njihovom sajtu i taj paket,ali su uklonili-odustali za sada,pa možda bude nešto i po tom pitanju)
eto toliko,komp. ne gasim nikada(samo po neki restart),noću je non-stop download,igram cs što mi je ranije bila misaona imenica sa modemom i sve to za soma dindži...ranije mi je bio tel. račun oko 2000 + 600-700 za flat nekom provajderu,sada imam skoro duplo brži net+slobodan fixni(zadnji račun oko 100din)+non-stop online

Poslednja izmena:
Platio sam im pre 15 dana i jos cekam na uvodjenje. cena je 1500 dinkica za 128k flat. dosta su spori sto se uvodjenja tice, mada kod mene u kraju se spore sa nekim covekom koji im ne dozvoljava da provuku kabal kroz njegov podrum :trust:

ukoliko su instalacije kod tebe ispod zemlje, mislim da ce ti relativno brzo uvesti. javicu kakvi su utisci.

Hvala onima koji su se javili a ostali - nije zabranjeno da i vi nesto kazete :)

@floyd
A kakvi su prekidi bili u pitanju i zar se to ne ptt-u ne otklanja automatski, bez potrebe da se nesto javlja ?

jednostavno su imali negde kvar u mrezi,vrlo brzo su otklonili(3-4 sata),a jednom su imali prekid na linku ka nadprovajderu(telekom) ili je bese telekomov link bio prekinut,uglavnom to je takođe trajalo par sati i sve je posle bilo u redu,ja kad god sam primetio da ne valja odmah sam nazvao,jednom su bili upoznati sa tim i rekoše mi da su ekipe na terenu i da otklanjaju,jednom nisu bili upoznati i jednom je bio taj slučaj sa telekom-om(za koji rekoše da nije do njih i da se čeka da telekom to dovede u red),to su sva 3 prekida za 3 meseca...ma nemoj da se razmišljaš toliko,beži od dial-up pristupa kad imaš alternativu,kao što rekoh za sada sam zadovoljan iako nije idealno(sbb već ima taj 128k paket,trebalo bi i nas to uskoro da zakači),ne mogu ti opisati kakav je to osećaj kad upalim komp. i online sam (posle 5 i po god na modemu i žongliranju sa provajderima....uf,konačno mi svanulo),možeš da svratiš da se uveriš na licu mesta kako to radi(MB 0.33 je ulaznica),poz

evo bas i ja sad videh na njihovom sajtu nove cene od 1 oktobra. :) ovo iskreno valja :) svidja mi se :) isreno jedva cekam da zamenim ovaj dialup za bilo sta sto je kabl i flat :) ma makar bilo 32k! a ove cene mi se vec svidjaju!!! 1000 je 64k flat + 5000 modem + 1500 prikljucak znaci kao sto je optiflex rekao 6500 za prikljucak i 1000 din mesecno! za sad dobro poboljsanje...ali ja cu jos da cekam :) dok na to mesto od 1000 din ne dodje 128 ne uzima mi se :) al sta ces :)

Jel moze da se uvede taj kablovski bilo gde ili je kao kod PTT-a(samo na Tosinom bunaru)?Jel mogu ja,posto koristim ptt,da se prikljucim?

bgillegal je napisao(la):
evo bas i ja sad videh na njihovom sajtu nove cene od 1 oktobra. :) ovo iskreno valja :) svidja mi se :) isreno jedva cekam da zamenim ovaj dialup za bilo sta sto je kabl i flat :) ma makar bilo 32k! a ove cene mi se vec svidjaju!!! 1000 je 64k flat + 5000 modem + 1500 prikljucak znaci kao sto je optiflex rekao 6500 za prikljucak i 1000 din mesecno! za sad dobro poboljsanje...ali ja cu jos da cekam :) dok na to mesto od 1000 din ne dodje 128 ne uzima mi se :) al sta ces :)

Na kom sajtu si to video?

Daj URL

Ja sma do sada cuo sve najgore o njima,ali kako vidim polako se popravljaju smanjili su cene i vise vajda nema onih zabrana DL-a do 17h.

Koristim njihovu kablovsku TV,sa kojom uopste nisam zadovoljan,tako da sam njih bio izbacio iz razmisljanja vec sam se usresedio na ADSL,ali i on nece skoro

Tesko da ce stici u Oktobru,ima jos dosta stvari da se uradi za komercijalni pocetak,a i ponuda ce u pocetku biti svedena na 10% centrala u Bg-u

Pusti ti sta oni kazu,to govore ne bi li im se sto vise ljudi prijavilo i ostavlio kontakte.

Uvezena oprema za ADSL trenutno ne podmiruje ni 20% ocekivane potraznje u prvih mesec 2dana,vervatno cekaju da im se vrati deo ulozene love koji ce uloziti u kupovinu nove opreme i tako u krug

aaaa!
kako bre,imas li informacije za Mirijevo...pa ubice me dial up

Nemam info za druge delove grada ponaosob,za cwentralu u Bloku 70 imam sigurno tacan info100% a od njih dobijam i generalna objasnjenja o ADSLu i razlozima kasnjenja.

Nego ajde da se vratimo na pricu o Radijus Vektor kablovskom internetu,jel ima jos korisnika da podeli informacije sa nama?

Pa da, ajmo da rascistimo nesto. Radijus vektor je prosle godine razvukao kablove za TV po Vozdovcu, ali tada nije bio pusten i net i obecavali su mesecima da ce onima kojisu trazili net i to srediti. Dakle, dal` npr. u okolini Vozdovacke crkve neko koristi njihov net. Kako radi, sta se desava? Npr. ja licno nisam hteo da uvodim ni cableTV dok ne budem siguran da moze da se koristi i net.

BG ilegal hvala na linku.

Nisam tamo nasao da imaju ponudu za 128K,samo 64K za 1000dindzi,jel se ocekuje ona uskoro?

radijus vektor ima ponudu od 128k i staje 1500 mesecno

Jel to sigurno ima 128K,posto ni na ovom drugom sajtu nema nista o tome?

Ilija ima tih 128k, e sad ako sumnjas i u mene...:d :)

OptiPlex je napisao(la):
Ilija ima tih 128k, e sad ako sumnjas i u mene...:d :)
Ja vec par dana uzivam na 128KB :) pravi odmor od dialupa i velika razlika u odnosu na 64.

takodje preko WinXP Internet connection sharing sam razvukao net po kuci i vrlo sam zadovoljan

jedina losa staar koju sam primetio:cim ukljucim eMule bez obzira koliko malo preuzima u trenutku gledanje sajtova bas bas sporo ide

Ilija jel si ranije bio na 64K ili si se skoro prikljucio i odmah otisao na 128KB?Ti si bese u Bloku 62?

ja sam ih cimao pre pola godine nekoliko puta, obećavali su da će nešto proveriti/izmeriti u zgradi i da će mi se javiti, pa nije bilo ništa.. onda mi je pošlo za rukom da dođem do direktnog kontakta čoveka koji je u RV zadužen za net (10x Jakša) i potpisao sam ugovor... trebalo bi da uvedu u toku sledeće nedelje, pa javljam sveže utiske :)

tako je 62 blok
ja sam dva meseca bio na 64kb sada sam na 128kb

trebalo je par dana da se uvede net - i sve je zaista korektno uradjeno

I jel imas u 95% slucajeva DL od 15-16KB?

I jel su cesti prekidi u funkcionisanju mreze?

Pa ovih par dana koliko sam na 128 IDE!
skirao sam danas gomilu swf fajlova i ide izmedju 15i16kb
dok sa flashgetom skidanje sa vise threadova ide bez frke

merio sam sa DUmeterom i za 1h prosek je 15.5KB oko 55MB/h sam preneo
(vecinom arhive - dakle nije html pa se komprimuje)

u zadnja 2 meseca mozda 2x po pola dana net nije radio

ALI kao sto gore rekoh cim ukljucim eMule sve ovo pada u vodu ma koliko isao sporo prenos preko eMulea :( Druge P2P nisam isprobavao sada

tako da eMule ostavljam nocu ali i onda je frka jer sam LowID (svi se sa kablovske spolja vidimo kao jedanIP) pa treba jako puno vremena proci qliste cekanja

Poslednja izmena:
Vrh Dno