Šta je novo?

Radijus Vektor - Digitalna Televizija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Primetio sam ponudu kablovskog operatera Radijus Vektor, imaju neke digitalne pakete, kao i HD pa me zanima samo par osnovnih stvari.

1. Da li digitalni format podrazumeva mogucnost prikazivanja svih programa u widescreen formatu?

2. Kako bi ocenili kvalitet u odnosu na obicnu kablovsku, koja na mojom plazmi izgleda standardno ocajno.

3. Postoji i poseban HD paket, koji emituje 1080p program, ali ja imam "samo" 720p TV i interesuje me da li se ovakav materijal automatski downscaluje na 720p, posto nisam siguran da moj TV to omogucava, da li bi to mogao da odradi digitalni risiver/dekoder koji bi isao uz pretplatu?

1. Da li neki kanal hvatas u 16:9 formatu zavisi iskljucivo od tv stanice, recimo na SBB-u imas BBC i Motors u 16:9, ostali idu na 4:3 i mislim da to nema veze sa D3 (digitalni signal kod SBB-a)

2. Digitalni signal je u svakom slucaju cistiji od obicnog analognog, mada na sve to utice i na kojoj razdaljini gledas plazmu i koje je dijgonale

3. Mislim da se svaki ulazni signal na 720p televizoru downscaluje na njegovu nativnu rezoluciju

Primetio sam ponudu kablovskog operatera Radijus Vektor, imaju neke digitalne pakete, kao i HD pa me zanima samo par osnovnih stvari.

1. Da li digitalni format podrazumeva mogucnost prikazivanja svih programa u widescreen formatu?

2. Kako bi ocenili kvalitet u odnosu na obicnu kablovsku, koja na mojom plazmi izgleda standardno ocajno.

3. Postoji i poseban HD paket, koji emituje 1080p program, ali ja imam "samo" 720p TV i interesuje me da li se ovakav materijal automatski downscaluje na 720p, posto nisam siguran da moj TV to omogucava, da li bi to mogao da odradi digitalni risiver/dekoder koji bi isao uz pretplatu?

Gde si Mario :wave:
Ja ne znam koliko si ti dugo kod Radijus Vektora,ako si nov nemoj slucajno da se zaleces,oni su veliki prevaranti ... Pogledaj samo cene koje su za prikljucenje 300 evra za Stb box koji kosta najvise 30 evra !!! I to se jos uvek ne zna koji ce uredjaj biti ,,da li uopste ima HDMI izlaz

1. Samo par kanala su wide16:9 formatu BBC World,RTL,KIKA,RAI Sport i poneki spot na MTV u ovoj ponudi sto je FREE ,,,znaci neznam tacno za ove koji su digital sto idu preko stb box-a

2. Prosle nedelje se kod mene slika znacajno popravila tako da na mom LCD 40' HD Ready izgleda iznenadjujuce lepo ..mozes da svratis da vidis;)

3. Poseban paket HD kod Radijus Vektora je cista navlakusa cisto sumnjam da na ovu postojecu instalaciju mogu da gurnu sav taj protok + od ta 4 kanala 3 su FTA ,za rezoluciju ne brini skalirace ti lepo na tvoju rez.

Poslednja izmena:
Poz! Jedva te prepoznah na avataru, omatorilo se. ;)

Eh, tako sam i mislio, nece ta "buducnost" kod nas u skorije vreme. :)

Nisam bas nov, oko godinu i po koristim njihovu kablovsku. Cini mi se da prikljucenje zavisi od ugovorne obaveze, na 3 godine je nesto oko 1500 din jednokratno, ako se ne varam...

Dzabe sve ako nije widescreen, smucilo mi se vise da gledam onako razvuceno, prestao sam da gledam tv.

Nije tacno da je STB jeftin, i ne kosta sigurno 30 evra. To je smesna cena.

Licno sam korisnik RV KDS od prvog dana, i uzeo sam internet prvog dana kada je to bilo moguce. Platio sam im 5000 din za kablovski modem, koji su par meseci kasnije poceli da iznajmljuju, odnosno daju za dzabe.

Recju, sacekajte malo. Kada IPTV postane dostupan svima, RV ce morati da promeni cenovnu politiku.

Izmedju ostalog, sta da radim sa digitalnim SLO 1, MKTV, РТВ 1, RTCG, Russia Today...
* Vektor Digital TV STB 6.900 UVODJENJE!!!

A kolika je cena onda :trust: Kad se obavezes ugovorom na 3god.zasto ga onda daju za 3700+pdv !!!

Neobican nacin razmisljanja, moram priznati :) Pa telekom daje IPTV STB za dzabe korisniku, a pritom taj STB sigurno ne kosta dinar niti 30 evra. A kolika je tacna cena...ja bih se zadrzao oko cifre od oko 100 do 200 evra po komadu.

Pa telekom daje IPTV STB za dzabe korisniku, a pritom taj STB sigurno ne kosta dinar niti 30 evra.
Taj uredjaj radi i besplatno je dobijen,zar to nije poenta !!! dati korisniku uredjaj,privuci ga da placa pretplatu mesecnu kroz razne pakete,a ne ovako da korisnik finansira ...jos jedna stvar,nigde nije navedeno koji se uredjaj "kupuje" kod njih,bilo je nekih zvanicnih izjava na onom njihovom nesretnom cenzurisanom forumu da u jeftinijoj varijanti STBox nema HDMI,pa su brzo povukli svaku dalju pricu u tom smeru.

A kolika je tacna cena...ja bih se zadrzao oko cifre od oko 100 do 200 evra po komadu.
Sta moze da kosta 200e !!! ne kapiram zasto se i dalje drzis da je to tako skupo,a ovamo box za IPTV telekom potenciras da nije ni 30e:trust: ...ti ili si se prijavio za digitalnu tv kod njih,a nisi jos uvek nista dobio,pa se tesis da je to zaista tako skupo ili imas neke veze sa njima pa ih branis:smash:

Pogledajte samo ovaj smesni placeni intervju,pa procenite o kakvim "iskusnim profesionalcima "se radi:S:
http://www.youtube.com/watch?v=46QFvieevzI

Radi se o tri uredjaja kako su objasnili iz tehnicke podrske. Prvi je standardni STBox, nema HDMI i on se dobija za obicne pakete. Drugi je HDTV STB, koji ima HDMI ali kako su mi rekli samo HDMI, nema komponenti ili kompozitni, tako da nista od prebacivanja u drugu sobu gde nemam HDMI TV vec komponentni... I treci uredjaj je IPTV... to se jos ne nudi ni ne znaju sta je, posto je objasnjenje bilo da je to za one koji nemogu da gledaju HDTV.

Ono sto znam da ce se to tek u februaru pojaviti kod njih, posto nemaju uredjaje kod sebe. Cak ni sample, zato sto sam hteo da dodjem da pogledam sta je. Trenutno su na atestu u Nisu, a to ko zna koliko ce da potraje, tek sa atestom mogu da uvezu, ili ako su malo spretniji vec su tu samo da se ocarine.

Hajde malo da osvezimo thread.

Da li neko zna sta tacno treba da se plati da bi se dobio full hd paket (tj hd risiver) i barem prime box - start box je suvise smesan.

Meni je potreban full hd paket na 1 tv i SD analogni kanali na jos 2-3 tv.

Poslednja izmena:
Znaci sledeci recept:

1. HD Tv setupbox + Pretplata za sve pakete + pretplata za HD pakete
2. Analogne kanale imas na svim ostalim televizijama.

Cena je 2150 din (uracuinata analogna pretplata i svi kanali bez 4 HD kanala), sto znaci jos 400 din.

HD Tv setup box ima par falinki, npr. ako koristis jos neki daljinski npr panasonic, pioneer i njima nesto uptavljas, tada se setup box zaglupi sve dok mu ne izdas jos 5-6 njegovih komandi.

HD Tv setup box ne moze da zumira sliku tako da ti 16:9 filmove koji se poslati u SD rezoluciji odsece i prikaze bez crnih traka, a preko HDMI kabla panasonik nece inteligentno da odsece barove, kako sto cini preko SCART kabla, ili za analogne kanale.

Pozdrav, Kvascev

Posto si imao SD (verovatno Division 9330) i sad HD, kako bih ih uporedio? Jel kvalitet slike preko HDMI osetno bolji? Da li HD STB radi upscaling na 1080p? Brzina saltanja kanala je ista kao kod SD-a?
Da li je bar UI bolji od SD-a?

Koja je uopste oznaka receivera? Nigde nisam nasao ono sto su oni napisali Division VDC5550HD, apsolutno nigde na internetu ne postoji

HD setupbox je inace kao i za tursko trziste:

http://www.pozitek.com.tr/settopbox.asp?smodel=3

A proizvodi ga ustvari:
http://www.opentech.co.kr/eng/Product/ProductView.asp?Type=Cable&IDX=91

To je od podataka koje sam ja nasao.

A sto se tice HD prijemnika, user interface je znacajno bolji, radi skaliranje na 1080i.
Moja zena nije htela da gleda sliku na SD prijemniku, posto je znacajno degradirao boje, tj. pojacavao ih je, a na HD-u je situacija znacajno bolja.
Naime preko HDMI kabla je izbegnuta jos jedna D/A i A/D konverzija, pa je i ocekivano da je slika bolja.
Jedina kvaka je da ne ogu da se uklone crni barovi kod 16:9 slike (npr HBO...), sto je kod SD prijemnika moglo, pritiskom na zoom.

Brzina odziva je ista, laksi je za rukovanje, ali izgleda prijem daljinca nesto zeza...
Rekli su da ce danas doci da pogledaju u cemu je problem sa prijemom daljinskih komandi.

Pozdrav, Kvascev

Sta mislite o ponudi:

Combo Entry (Net) / Prime (TV)
http://www.vektor.net/combo/combo-entry-prime

Mesecno izadje nesto preko 2560 dinara sa pdv ako se doplati za HD setup box (kakav je inace u poredjenju sa drugima koji postoje)?.

Placa se jednokratno cca 1200din za nekakvu aktivaciju smart kartice.

Ugovorna obaveza je 12 meseci.

Poslednja izmena:
Ne znam kako si ti to izracunao ;) No i ja sam los u matematici...

Bolje je cini mi se da ides bez combo i interneta

Osnovni paket : 629
Prime: 690
HD Box: 390

Total: 1709 + PDV = 2016

Taj entry internet okaci macku o rep :) No ako se odlucis evo dobijas gratis od mene njihov modem, taman da nemoras nikakav fee da im placas :)

Problem je sto u varijanti bez interneta placas uvodjenje i jos nesto - oko 7k din.

U kombo varijanti toga nema, a modem se ne naplacuje.

Poslednja izmena:
Razmisljam o ovome, mnogo je skupo kako god da okrenes - za 4 meseca mozes da kupis wdtv samo od tih para sto dajes za tv, ne racunajuci jos i pretplatu...

Po meni je za sada najbolje sve pare grunuti u internet link, i torrentima skidati serije i filmove... za sportske prenose i ostale hd programe je najbolja investicija u satelit...

Jel može ta njihova hdtv da se vidi negde?
Koliko kanala zaista emituju u full hd rez?

4 kanala

Luxe HD
Rush HD
NatGeo HD
Fashion TV

Jedino sto nesto i vredi je NatGeo, Ostali su manje vise FTA na satelitu ili ne bas vredni paznje...

Ne vredi 390+490 + PDV, ne dovodi se u iskusenje :) Za te pare mozes uraditi internet boost, i imati po par HQ mkv-a.

Moja poenta je da ih ne treba ohrabrivati, jer kad vide da im receiver cuce, i niko ne uzima HD shvatice da nesto moraju menjati. Ovde nema zdrave konkurencije pa je to jedini nacin da nesto shvate..

Da li sam u pravu:
HD setup box - ima scart i hdmi, bolja je slika i user interface
SD setupbox - ima samo scart, losija je slika

HD ima jos i komponentni YPbPr...

Opet te svrbi da im das 390+PDV rentiranje :)

Mozda bih i ja dao, nego kad vidim sta je to na godisnjem nivou, radije bih to dao za buduci TotalTV HD, jer mi ipak to deluje ozbiljnije :)

Ne znam sta da radim,
Greota je gledati obicnu kablovsku na 50" plazma TV, vidi se svaka smetnja - a ima ih... :)

Opet, ne bih da budem ovca pa da me sisaju,
sta mislite o kombinaciji combo entry/prime, bez doplate (dranja) za hdtv i hd setup box + pomenuti TV?
Internet makar tako i kilav je skroz ok, deca ce moci da igraju miniclip i sl :)

a probaj sta da ti kazem ... Ja o kradijus vektoru ne mogu reci ni slovo a kamoli rec hvale ... U svakom slucaju ces imati kvalitetniji prijem , stim sto imaj u vidu da ako uvodis te kombo pakete moras kolko sam skontao da se yet again ugovorom obavezujes sa istima ... :(

Poslednja izmena:
Jel ti opcija prelaska na SBB apsolutno nije moguca? Znam da je ranije bila prica da ne moze da se sa radijusa prelazi na sbb.Inace imace mnogo bolju ponudu od radijusa kada krenu, a cak nas mozda i telekom od januara usreci sa hdtv-om. Na telekom bi mogao da predjes jel da? Barem zbog iptv-a ako nista.

Uf, ne, nema opcija.
Ja sam na NBG u bloku 22 gde je samo RV operater.
Jedina opcija je Total TV, ali ne bih se upustao u to. 12 meseci ugovorna obaveza mi nije problem, ne nameravam da se selim, a zbog kartela i ne ocekujem neku bolju ponudu ili konkurenciju.
IPTV u startu otpada zbog vremena koje treba da se prebace kanali.
Mozda mi je najzalije sto tv ima dvb-c tuner i CI slot a ovi nemaju nikakvu ponudu za to...

Trenutno kao jedinu opciju vidim SD kombo paket - vredi li to u mom slucaju ?

Ja sam se obavezao na naredne 3 godine :) Uvek sam se zaletao, prvi za internet, prvi za digitalnu... treba njima malo vise vremena da se uigraju....

koliko vidim internet je sad daleko bolji nego kad su krenuli, ali daleko od odlicnog... Mislim da ti za HD treba satelit, i da je bolje da tu koncentrises investicije...

Cekaj sad :)
Pa imas li hd ili nemas? :)

Nemam HD preko radijus vektora. Pre par nedelja sam zvao posto sam hteo samo da zamenim HD receiver, jer sam u maju dao 1100 din za 3 godine ugovor za SD posto nisu imali HD. Hteo sam da doplatim do 4400 da bi dobio HD receiver. Medjutim kad sam saznao da cu umesto toga da placam HD receiver 390din + PDV mesecno dozivotno, ne pada mi napamet da to uzmem. To je vise od 50 EUR godisnje.

Ona 4 HD kanala nisam nikad ni planirao da gledam. Tako da cu radije da tih 50 EUR dodam za neku satelitsku karticu i CS preko satelita...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno