Šta je novo?

Radeoni i catalyst drajveri - SAVET i PREPORUKA!

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Svi vi koji imate dx9 kompatibilne radeona - dakle 9500 i 9700 a uskoro i 9800 koristite drajvere 3.0 pa navise, ostali 2.5 i ispod.
Ne mogu vise da slusam kuknjavu i kao ne radi ovo ili ono. Kod mene rade svi 3dmarkovi i sve igre.
3.0 i iznad su pisani za 9500 i iznad....
Normalno da se desavaju ****** kad neko hoce na radeon VE ili 7000 da stavi 3.2...

pozdrav:wave;

Ipak, kod mene Catalyst 3.1 radi sa svim testiranim igrama a imam Radeon-a 8500.
Testirao sam sa Unreal 2, UT2003, BattleField 1942, C&C Generals, a sve starije rade.:wave;

dbaja je napisao(la):
Ipak, kod mene Catalyst 3.1 radi sa svim testiranim igrama a imam Radeon-a 8500.
Testirao sam sa Unreal 2, UT2003, BattleField 1942, C&C Generals, a sve starije rade.:wave;
Aha... Takodje...
A inace, ATI je poznat po tome sto pravi probleme kada se mesaju driveri, a ne kada se odmah stavi najnovija verzija.type;

Re

Imam RA 8500 i bez obzira na drajver sa Ga-7vax/1700+/512Mb\333 u 3dmarku 2001 SE mi ne prelazi cifru 7300 pod bilo kojim catalistom DX81

Sto je tako mali rezultat???

:cuss:

bansek je napisao(la):
Ja sam na GA R9000 Pro stavio Catalyst 3.2, i rade. Mada ih ja npravilno instaliram, samo prekucam stare i to je to.:)

I kakvi su prvi utisci?
Kako ide 3DMark2001 i 2003?
Kako stoje stvari u igricama?

meni sa 3.1 cat imam 7815 poena sa xp1700@1900 a sa cat.3.2 imam jednom 7323 pa drugi put 7400 pa treci put 7240 neverovatno kako dobijam razlicite rezultate a radi sve sto je i sa 3.1 samo malo se uocava da je koji frejm slabiji drajver na milenijumu mi i dalje ne inicijalizuje tv-znaci nikakva poboljsanja .neznam kako samo ubedide sebe da je lepsa boja i ostrija slika,jel ste menjali karticu ili drajvere .ustvari mozda uporedo testirate dva identicna racunara i monitora {sto je nemoguce}.U svakom slucaju Interesantno-vracam se na 3.1

Broz je napisao(la):
Svi vi koji imate dx9 kompatibilne radeona - dakle 9500 i 9700 a uskoro i 9800 koristite drajvere 3.0 pa navise, ostali 2.5 i ispod.
Ne mogu vise da slusam kuknjavu i kao ne radi ovo ili ono. Kod mene rade svi 3dmarkovi i sve igre.
Normalno da se desavaju ****** kad neko hoce na radeon VE ili 7000 da stavi 3.2...

Ja imam Sapphire 8500le i ne bi mi palo napamet da koristim 2.5 ili ranije. Prepuni su bagova, a i 3.0 i noviji rade nesto brze. 3.1 su bili sasvim OK, i jedini preostali bug je bio u Nascar 2003 (koji je verovatno ispravljen u 3.2. Nije tu ista filozofija kao sa detonatorima i GF serijom.

bansek je napisao(la):
3D Mark 2003 - 1175 3dmarks,
----------2001SE mi ne radi od kad sam stavio Dx9

A koji je proc. u pitanju? Jel ovo vise poena ili manje u odnosu na Cat 3.1?
Za 2001SE stavi patch za build 330 pa ce da radi pod dx9.

Broz je napisao(la):

nije li svojevremeno jedan od ovdasnjih `autoriteta` savetovao instalaciju 3.0 driver-a i za starije radeon-e kako bi im se poboljsale performanse?

Ne znam na koje "autoritete" mislis ali za mene nema vecih autoriteta od onih koji su u atiju seli i napisali te drajvere. Da stvar bude jos zanimljivija ta ekipa je iz nVidije a zovu se Code Mafia...

Izvinjavam se mala ispravka,skinuo sam i control panel i kompletne drajvere za milenijum ;Rade 3.2 dobro na i stabilnije od 3.1 brdo problema koje sam imao na 9100low je nestalo brzinski nevidim neke razlike,ali za mene su bolji interesantno da dok nisam stavio cont.pan. imao sam dosta manje rezultate sad je 8075 poena na 2001se.sve u svemu dobri su

Ja savjetujem svima, koji imaju Radeon 9700Pro da forced r350path. Pixel shader prosto razbija, svi bench programi i igre su dobile na boost.
Jedva cekam da izadje bios built by ati za Radeon 9800Pro...
Ono sto cu uraditi je flashovat moj Radeon 9700Pro u Radeon 9800Pro, vjerovatno sa forced option, ali garantujem da ce raditi. Isto sam svoj Radeon 8500 flashovo u Radeon 9100 i dobio je na speed oko 10%.
Naravno prije flashovanja u Radeon 9800Pro, mora se editovati clock speed i to je sve :)

Rizikovacu pa sta god bude, jer smatram da su to dva ista chipa.

A sta sa compatibility problemima. Stariji catalysti ne rade sa nekim igrama (mislim na ove pre 3.0)... i ako nemas novu karticu, ne mozes da igras :)?

Matthias je napisao(la):
A koji je proc. u pitanju? Jel ovo vise poena ili manje u odnosu na Cat 3.1?
Za 2001SE stavi patch za build 330 pa ce da radi pod dx9.

XP 1700+, 512 266DDR, Win ME
Sa 3.1 nije mi uspevalo da zavrsim 3D Mark 03, blokirao se na trecem testu, a i demo nije radio.
Od nedostataka sam primetio isto sto je ovde vec neko napisao da Splinter Cell secka narocito kad se ukljuci Night Vision.

Broz je napisao(la):
Ne znam na koje "autoritete" mislis ali za mene nema vecih autoriteta od onih koji su u atiju seli i napisali te drajvere. Da stvar bude jos zanimljivija ta ekipa je iz nVidije a zovu se Code Mafia...
Code Mafia ne pise drajkvere, ali ucestvuje kao "posrednik" izmdju "developera" i ATi jevog programerskog tima. Definitivno su jako zasluzni za sadasnje stanje drajvera jer su zahvaljujuci njima u najbrzem mogucem vremenu ispravljane greske u drajverima i implementirane stvari koje "developeri" ocekuju da se nadju u njima.
BTW Jedan Radeon7200 mi tek sa Cat 3.1 radi stabilno i u svim igricama! Znaci Novi Catalysti pod obavezno za sve! Jedva cekam 3.3, mada sam pomalo skeptican da ce ATi tako lako omoguciti vlasnicima R9700 Pro da za "dz" dobiju R9800! Ali ko zna...

Nedjo je napisao(la):
Znaci Novi Catalysti pod obavezno za sve! Jedva cekam 3.3, mada sam pomalo skeptican da ce ATi tako lako omoguciti vlasnicima R9700 Pro da za "dz" dobiju R9800! Ali ko zna...

Nema sanse :) 9800 Pro downclockovan na 325/310, je brzi od 9700 Pro za dva do tri odsto! ATI bre rula :)

byMaX je napisao(la):
Nema sanse :) 9800 Pro downclockovan na 325/310, je brzi od 9700 Pro za dva do tri odsto! ATI bre rula :)

JEL??? Vidi vidi.. A secas li se Maxe kako si mi pricao: Ma sta vi ATIevci, dosadili ste mi sa compatibility problemima... Secas li se? :D
E da znas da se sada slazemo - ATI doista RULA!!!

Inace Club3D radeon 8500LE 10184 u 3dmarku2001SE,
A 1276 u 3dmarku 2003 :D
A sve igre koje sam probao rade kao sat, osim onih starih dobrih tipa Goldaxe (ali to ne radi jer nemam DOS)...:(

bansek je napisao(la):
XP 1700+, 512 266DDR, Win ME
Sa 3.1 nije mi uspevalo da zavrsim 3D Mark 03, blokirao se na trecem testu, a i demo nije radio.
Od nedostataka sam primetio isto sto je ovde vec neko napisao da Splinter Cell secka narocito kad se ukljuci Night Vision.
E bato, prvo se resi bede - skini ME i instaliraj XP SP1. Onda, ako je procesor TH stavi ga na 10x166 (bar), i moli se da memorija izdrzi. To bi trebalo da podigne malo makinu iz prasine...

bansek je napisao(la):
Procesor TH??? Ne razumem.
Od XP-a me deli mnogo stvari. Jedna od njih SB!Live 5.1 i ne resen slucaj drajvera za XP

Disk koji sam ja dobio uz Live! 5.1 je bio sa podrskom za XP. Takodje sam instalirao i drajvere sa diska od najnovijih verzija Live!5.1 (idu i drajveri za Audigy na istom disku) i sve radi odlicno...

Ne znam o kojim "neresenim problemima" pricas, ali ja koristim XP sa Live!5.1 od kada je XP izasao i nisam imao nikakvih problema...

Kod mene takodje XP po defaultu dolazi sa drajverima za LIVE
i moj LIVE! valu bez ikakvih problema radi pod XPom

delimir je napisao(la):
Disk koji sam ja dobio uz Live! 5.1 je bio sa podrskom za XP. Takodje sam instalirao i drajvere sa diska od najnovijih verzija Live!5.1 (idu i drajveri za Audigy na istom disku) i sve radi odlicno...

Ne znam o kojim "neresenim problemima" pricas, ali ja koristim XP sa Live!5.1 od kada je XP izasao i nisam imao nikakvih problema...

Delimire jel znas koja je verzija Live drajvera koje koristis?
Moji su od 18.Marta 2002. i ne vidim da ima novijih:(

bansek je napisao(la):
Procesor TH??? Ne razumem.
Od XP-a me deli mnogo stvari. Jedna od njih SB!Live 5.1 i ne resen slucaj drajvera za XP

Mislio sam na thoroubred...

Darko je napisao(la):
JEL??? Vidi vidi.. A secas li se Maxe kako si mi pricao: Ma sta vi ATIevci, dosadili ste mi sa compatibility problemima... Secas li se? :D
E da znas da se sada slazemo - ATI doista RULA!!!

Pa i kokoska je bila jaje, zar ne? Misim, vremena se menjaju. Pogledaj sada SiS cipsetove, a secas se kako se nekada o njima govorilo...

Nazad
Vrh Dno