Šta je novo?

Radeoni i catalyst drajveri - SAVET i PREPORUKA!

kako flashovati 8500 na 9100?

Treba mi mala pomoc
Vidim da se pise o flashovanju r8500 na r9100 pa me zanima kako to da uradim.Mislim treba mi taj bios file i savjet koji program da koristim za flashovanje. Dakle neki linkic je dobro dosao kao i svaki savjet
Hvala
cheers

Fleshovanjem u 9100 bi napravio korak unazad, jer je to osiromaseni 8500. Ili flashuj na neki poznati R8500 BIOS, ili ga nemoj uopste flashovati.

Ako si bas uporan da flashujes kartu po svaku cenu, onda koristi program ATIflash, koji mozes naci na netu; i program Radedit za editovanje, spasavanje i modifikaciju BIOS-a.
Ja koristim modifikovani BIOS 85-1009, modifikacije je uradjena da bi sa NTSC-a presao na PAL.
Inace, verujem da je to ujedno i najbolji BIOS... Pa ako si bas zapeo, mogu ti poslati na mail i ATIflash, i Radedit i ovaj BIOS, mada bi bilo bolje da ga skines sa neta (najnovije ver. ovih programa).
I dok flashujes nemos se bojati kada slika pocne da treperi :D
I NIKAKO nemoj da resetujes DOK treperi. Najbolje da ugasis monitor na nekih 50-60 sekundi, kada pocne treperenje.
Srecno...

bios flash

Hvala na pomoci, bio bih zahvalan ako mi mozes poslati taj bios file, a programe sam skinuo da te ne gnjavim i sa tim.
Moj sadasnji bios je vec na pal-u, pa sad ako mislite da ima efekta flashovacemo je kud puklo da puklo.
Jos jedno pitanje, sve graficke koje sam imao do sada imale su neki logo ili bar ime koje su prikazivale kad ukljucim komp.
Ova ne prikazuje nista
Jel isto i sa vasim Radama? :))

OK, saljem ti BIOS fajl na mail, a ne boj se za logo - to je savrseno normalno. Meni dok stigne da se pojavi slika na monitoru vec pise Loading winXP :D
Mozda je zbog SATA RAID-a koji sam uz veliku dozu srece instalirao i radi ko sat? Hmm... Dobar je RAID... Ko ono rece da ne znaci nista? Dize win XP za manje od 30 sek od pritiska power dugmeta :D
Evo saljem sada...
PoZ!
BTW, ovaj bios koji ti saljem ima po defaultu NTFS izlaz i moraces da ga editujes sa radedit-om da bi omogucio PAL (B)... Ne zaboravi to da uradis, jer u suprotnom nista od TV-out-a.
I jos nesto! Napravi Backup starog BIOS-a ako nesto krene naopake, da bi mogao da vratis stari BIOS u najgorem slucaju.
Kako to da uradis?
Napravis bootabilnu disketu. Na nju snimis sve flash programe, i u autoexec.bat (koji napravis) upises kompletnu frazu: "flash -pa nesto - pa nesto - pa ime starog BIOS-a" da bi se "na slepo" odradio flash.
Ako nista drugo, i nesto ne daj Boze podje nizbrdo, javi se na forum ponovo da ti objasnim kako sa PCI grafike da vratis stari BIOS... Srecno...

E moras mi dati adresu gde da ti posaljem ;)
To sam potpuno zaboravio... Ne moze preko bencha :D

Matthias je napisao(la):
Delimire jel znas koja je verzija Live drajvera koje koristis?
Moji su od 18.Marta 2002. i ne vidim da ima novijih:(

Ne znam tacnu oznaku drajvera, ali je npr. PlayCenter koji ide na CD-u sa tim drajverima verzija 3.0.xxx

Nazad
Vrh Dno