Šta je novo?

Radeon HD3870x2

@gx-x: A da vidis tek kako kuvam...

hahahahahahaha....:D:D:d:d:p:p

Dobra.... dobra ti je ova!!!

da li je neko probao mozda Silent Hunter 3 kako se skalira na x2 kartama ili na crossfire ?

HHhmmm... tek sam sad primetio ovu temu....

Ne znam sta da kazem... mislim da nije fer pljuvati po bilo kojoj kartici (proizvodjacu), jer jednostavno to nisu ista graficka resenja. Nekom vise godi ATI a nekom Nv...
Moje licno misljenje jeste da je 3870x2 dobra karta, ima sirovu snagu i to je za postovanje ali cini mi se da sam ja ipak onaj kome Nv vise odgovara. Odatle moja zelja da prodam ovu kartu.

Izasao je nov asusov fabricki driver za x2 (jer atijev referentan driver iz nekog razloga gasi jedan gpu) i mislim da se moze ocekivati neki boljitak, nisam ga jos instalirao jer sam skinuo za vistu 32bit koju nameravam da instaliram u toku nedelje.

Pa u sustini ja nebih pokretao ovu temu uopste jer 3870x2 radi odlicno u svim novijim igrama i zaista nemam nikakvih problema sa njom. Krivo mi je samo sto na BF2 koja je stara 5 god ne radi kako mi je radila 7950x2, tj radi ATI lepo posao aili malo malo pa ima nekih trzaja tj seckanja a tu igru u principu igram najvise.
Pisi kad budes instalirao Vistu kako su se pokazali ti ASUS-ovi driveri

Poslednja izmena:
nije merodovan test!!! 8.3 Catalyst provereno obara performanse i to debelo!!! Sa 8.3 imao sam 12000 u 3dmark06, sa fabrickim 17900 u 3dmark06!!!

PS: Eto koliko jedan review moze da bude totalan promasaj!

Edit: Eto potvrde iz mog ranijeg posta da 8.3 bukvalno gasi jedan gpu, pogledajte rez za 3870 i za 3870x2, gotovo isti...

Slazem se sa ARKOM, imao sam ista iskustva sa tim Catalyst 8.3 driverima. Oni su sve samo nisu driveri, ali znam da je takvih situacija bilo i kad sam imao NVIDIU

Poslednja izmena:
Jos jedno malo pitanje, da li je napajanje od 550w dovoljno za ovu kartu i uopste za masinu iz potpisa, nista nije clock-ovano i sve je na defaultu.

Jos jedno malo pitanje, da li je napajanje od 550w dovoljno za ovu kartu i uopste za masinu iz potpisa, nista nije clock-ovano i sve je na defaultu.

Valjda je to neki zvanicni minimum, ako se ne varam? Ali praksa uvek moze da bude drugacija.

Ajd ja da upadnem jer bi trebalo da znam... ;)

Nisi naveo model tog chiftec napajanja, ali kapiram da je ok... u tom slucaju to ti je knap sto ja licno ne volim... Ipak... ako si pljunuo toliko novca za grafu i ostalo mislim da uzimanje knap napajanja nema smisla...

Da me ne bi razni znalci napadali, evo, kazem da je ok, dovoljno, radice, moze... bla, bla, bla... ali nema smisla...
To ti je kao da na ferari stavis neke felne sa buvljaka... to ce sljakati ali da li to ima smisla??

Pozz

PS: Meni LC 550w nije mogao da izgura ovu grafu, ali to napajanje je 50e... ne znam za tvoje koliko je efikasno...

Ajd ja da upadnem jer bi trebalo da znam... ;)

Nisi naveo model tog chiftec napajanja, ali kapiram da je ok... u tom slucaju to ti je knap sto ja licno ne volim... Ipak... ako si pljunuo toliko novca za grafu i ostalo mislim da uzimanje knap napajanja nema smisla...

Da me ne bi razni znalci napadali, evo, kazem da je ok, dovoljno, radice, moze... bla, bla, bla... ali nema smisla...
To ti je kao da na ferari stavis neke felne sa buvljaka... to ce sljakati ali da li to ima smisla??

Pozz

PS: Meni LC 550w nije mogao da izgura ovu grafu, ali to napajanje je 50e... ne znam za tvoje koliko je efikasno...

Pa ja za sad nemam nikakvih teskoca niti smetnji u radu nego pitam cisto reda radi, da vidim mogu li da se prosvercujem sa ovim ili treba da nadogradim pod obavezno, inace napajanje je Chieftec GPS-550AB-A 550W.
Postoji li neki sajt ili alatka koja meri potrosnju komponenti??

Poslednja izmena:
Pa ja za sad nemam nikakvih teskoca niti smetnji u radu nego pitam cisto reda radi, da vidim mogu li da se prosvercujem sa ovim ili treba da nadogradim pod obavezno, inace napajanje je Chieftec GPS-550AB-A 550W.
Postoji li neki sajt ili alatka koja meri potrosnju komponenti??

Tvoja konfiguracija(ceo komp zajedno sa grafikom) u full load-u trosi oko 370W,idle je daleko manji i iznosi oko 200w.Tako da imas dosta lufta do 550W.

To je super ako je tako, ali samo mi reci odakle ti ta racunica? :D

auuuu vidim da je ova tem davno neaktivena, ali mozda neko zalita pa mi pomogne.
Prvo da naglasnim da sam totalni duduk sto se tice grafickih kartica, kupio skoro HD3870X2, i naravno kao i svaki drugi duduk imao problema sa napajanjem. Posle toga kupio napajanje od 550W i kao sve bilo ok, ali sam primetio da mi se graficka karta jako greje, a pri tom ne cujem kuler na njoj da radi punom brzinom, Ima li neko nekakvu ideju sta bi moglo biti u pitanju?

te graficke (x2) se dosta greju...pokusaj da mu ubrzas obrtaje cooler-a sa riva tuner-om

mali broj stream procesora

Pa dobro postoji li neki fix koji ispravlja bagove sa ovom kartom:lupko:

ako se ne varam ta karta ima 330 stream procesora pa puta 2 - znaci 660,
ali pazi situaciju... ne zelim ni najmanje da se smoris ili da te razocaram, samo da ti drugarski ukazem na istinu. Radio sam test sa CPUom E8500 @ 4.4GHz i najpre tvojom grafom OC-ovanom na MAX sto je moglo iz CATALYSTa i grafikom 4830 OC. U marku tvoja daje veci skor, medjutim u igrama ne. U CRYSIS Benchmarku mi je 4830 (100eur) davala u svim testovima za par frejmova veci FPS a zanimljiv podatak je da je recimo na rezoluciji 1280x1024 sa svim uljucenim detaljima na HIGH i 8xAA karta 3870x2 dala 30 FPS dok je ova dosta jeftinija 4830 dala cak 40 FPS. Doduse ova 4830 ima 640 stream procesora. Mislim da tu lezi kljuc. Ako ti se ukaze prilika da prodas tu grafu iskoristi priliku. Ne znam koliko si je platio, predpostavljam prilicno, *** sta da kazem :type: U vreme kad si je kupio, bolje je bilo resenje neko npr 8800GT

Poslednja izmena:
ako se ne varam ta karta ima 330 stream procesora pa puta 2 - znaci 660,
ali pazi situaciju... ne zelim ni najmanje da se smoris ili da te razocaram, samo da ti drugarski ukazem na istinu. Radio sam test sa CPUom E8500 @ 4.4GHz i najpre tvojom grafom OC-ovanom na MAX sto je moglo iz CATALYSTa i grafikom 4830 OC. U marku tvoja daje veci skor, medjutim u igrama ne. U CRYSIS Benchmarku mi je 4830 (100eur) davala u svim testovima za par frejmova veci FPS a zanimljiv podatak je da je recimo na rezoluciji 1280x1024 sa svim uljucenim detaljima na HIGH i 8xAA karta 3870x2 dala 30 FPS dok je ova dosta jeftinija 4830 dala cak 40 FPS. Doduse ova 4830 ima 640 stream procesora. Mislim da tu lezi kljuc. Ako ti se ukaze prilika da prodas tu grafu iskoristi priliku. Ne znam koliko si je platio, predpostavljam prilicno, *** sta da kazem :type: U vreme kad si je kupio, bolje je bilo resenje neko npr 8800GT

3870 ima 320 steam procesora, sto znaci da x2 ima 640 steam procesora, a 4850 ima cini mi se 700. 4830 je super karta, ali bih ti rekao da malo ponovis taj tvoj test, nadjes malo bolje drivere za ati-ja, jer to sto ti napisa nema veze sa vezom. 3870x2 se ponegde kolje sa 4850, o 8800GT da i ne govorimo. A nije jedini klok onaj iza catalist-a... Probaj malo vecu rez, recimo 1920*1080 pa baci pogled na rez u igrama...

I da, sto vise steam procesora to bolje ;)

Poslednja izmena:
3870 ima 320 steam procesora, sto znaci da x2 ima 640 steam procesora, a 4850 ima cini mi se 700. 4830 je super karta, ali bih ti rekao da malo ponovis taj tvoj test, nadjes malo bolje drivere za ati-ja, jer to sto ti napisa nema veze sa vezom. 3870x2 se ponegde kolje sa 4850, o 8800GT da i ne govorimo. A nije jedini klok onaj iza catalist-a... Probaj malo vecu rez, recimo 1920*1080 pa baci pogled na rez u igrama...

I da, sto vise steam procesora to bolje ;)

Evo testa 4850, 4870, 4870x2, 3870x2

http://techreport.com/articles.x/15293/5

Pa da, rekoh ponegde se kolje sa 4850 ali neverovatno ponegde i sa GTX260!
Nije zato sto je imam ali mislim da je 3870 uopste sjajna karta, a tek 3870x2...
Ima drndanja sa driverima,ali ako se sve lepo namesti... ja jos sve nisam namestio, kada namestim bas cu da postujem rezove u igrama...

Pa da, rekoh ponegde se kolje sa 4850 ali neverovatno ponegde i sa GTX260!
Nije zato sto je imam ali mislim da je 3870 uopste sjajna karta, a tek 3870x2...
Ima drndanja sa driverima,ali ako se sve lepo namesti... ja jos sve nisam namestio, kada namestim bas cu da postujem rezove u igrama...

Kloknuo si karticu?
Nemoj da otegne papke bolje je vrati na def.

Nisam jos, tek sam to nameravao... :d Karta je OC Edition, samo nikako da ubodem pravi driver za xp 32-bit da bi mi radila oba GPU-a. Jel ima jos neki nacin osim 3dmark-a da se proveri rade li oba gpu-a? Da imam celu amd platformu pogledao bih preko amd overdriva, ali posto imam intela :D kako to drugacije pogledati?

jedno pitanje:

Nisam jos, tek sam to nameravao... :d Karta je OC Edition, samo nikako da ubodem pravi driver za xp 32-bit da bi mi radila oba GPU-a. Jel ima jos neki nacin osim 3dmark-a da se proveri rade li oba gpu-a? Da imam celu amd platformu pogledao bih preko amd overdriva, ali posto imam intela :D kako to drugacije pogledati?

imao je drugar bas tu MSI - nisam siguran je li bila OC edition ili ne
ali znam da je muku mucio sa kontrolom obrtaja kulera.
Znam da mu ni RIVA nije pomagala pa smo pribegli strategiji pravljenja profila unutar CATALYST-a za kontrolu obrtaja. Ne bi on mene ni zvao upomoc da mu se kuler nije jedva okretao a pritom je karta bila furuna. Kako smo setovali te profile,
kartica je poletela,,,
Pitenje je da li si ti imao slican problem sa kulerom? Jer mislim da je
na njegovoj kartici kablic koji je kontrolisao FAN bio dvopinski te zato nije mogao
drugacije nego da se baci na kontrolu iz CATALYST-a a ne iz RIVE
:type:

imao je drugar bas tu MSI - nisam siguran je li bila OC edition ili ne
ali znam da je muku mucio sa kontrolom obrtaja kulera.
Znam da mu ni RIVA nije pomagala pa smo pribegli strategiji pravljenja profila unutar CATALYST-a za kontrolu obrtaja. Ne bi on mene ni zvao upomoc da mu se kuler nije jedva okretao a pritom je karta bila furuna. Kako smo setovali te profile,
kartica je poletela,,,
Pitenje je da li si ti imao slican problem sa kulerom? Jer mislim da je
na njegovoj kartici kablic koji je kontrolisao FAN bio dvopinski te zato nije mogao
drugacije nego da se baci na kontrolu iz CATALYST-a a ne iz RIVE

Sto se tice obrtaja kulera nemam nikakvih problema sa time, u leru je totalno necujna a da se greje greje se, ali nista nenormalno. Kad upalim neku igru, hoce da se cuje i to podosta al' ladi kuler ko blesav! Nasao sam upustvo kako da proradi riva lepo na ovoj karti, a u catalistu nisam jos nikada pravio profile. Uglavnom sam imao nVidiu, pa kratko 3870 pa odma posle nje ovu, tako da moram malo detaljnije da prostudiram catalist sa svim opcijama.
Cekaj jel' tom ortaku karta nije lepo radila dok niste namestili profile iz catalista ili je radila normalno ali se samo vise grejala?

Poslednja izmena:
Nisam kuci ovih dana, ali ako me secanje sluzi mislim da je idle kada je kuler necujan oko 45C a u full-u negde oko 71C. A voleo bih da nekako namestim da se vent manje cuje... I da, Firebird, kako proveravas da li su ti oba GPU-a aktivna? Koji driuver korristis? I na kom sistemu? Ja sam na XP-u 32-bit i ne skida mi se sa njega...

Dok sam u bios-u, ili instaliram win radi samo prvi gpu, drugi je skroz hladan znaci ne radi.
U win su oba topla idle je oko 50-52c, full 61-65c ventilator na 39%.
Win XP SP3 32bit, 9.1 drajveri, vraticu 8.12 imam pad fps-a u GTA4 ali me mrzi da ih brisem sada.

znas sta je bila fora...

Sto se tice obrtaja kulera nemam nikakvih problema sa time, u leru je totalno necujna a da se greje greje se, ali nista nenormalno. Kad upalim neku igru, hoce da se cuje i to podosta al' ladi kuler ko blesav! Nasao sam upustvo kako da proradi riva lepo na ovoj karti, a u catalistu nisam jos nikada pravio profile. Uglavnom sam imao nVidiu, pa kratko 3870 pa odma posle nje ovu, tako da moram malo detaljnije da prostudiram catalist sa svim opcijama.
Cekaj jel' tom ortaku karta nije lepo radila dok niste namestili profile iz catalista ili je radila normalno ali se samo vise grejala?

to sto je imao mislim taj dvopinski kablic od kulera utaknut na plocu pa zato nije ni mogao da kontrolise obrtaje, i tad se komp resetovao u igrama, karta se pregrevala. Mislim da kuler nije ni 20% vreteo, tek kad smo setovali te profile karta je progledala, jeste se malo cula posle sat vremena igranja ali je barem radila posao.

Nazad
Vrh Dno