Šta je novo?

Radeon HD3870x2

Svasta. Coveku lose radi X2, u igri staroj ihaaaj i vi ga ubedjujete da je sve u redu, da ceka drajvere i da cak doda jos jedan radeon u masinu?Zasto?
Jedina stvar za koju je taj X2 dobar je 3DMark.Eno imate iskustva ljudi po forumu.*******i je imao prilike da kartice testira, a Arko je ekspresno zamenio svoj X2 za GTX.
Eto, Mipko neka zameni svoj GTS sa covekom, uz doplatu i svi srecni.Posto mrzi Crysis jos bolje...sve drugo ce raditi na 100 FPS-a, mozda...ako drajveri budu dobri.
Povodljivi ce igrati Crysis, a neki ce cekati drajvere...

ako se navuce na klokovanje ko na db bice *****ato

Dam mu 8800GTS + Oracle, Posgres i MySQL pride :)

E sad mi tek nista nije jasno sta da radim, a najjaci su mi ovi sto me podrzavaju da zadrizm Radeon-a a furaju Nvidia-u :D

Evo ja furam ATI i reci cu ti da je pravilo uvek isto kad su u pitanju sli, cf varijante, uvek idi na sto jace SINGLE gpu resenje, nema izgovora ala driveri i raznih dodatnih glavobolja...

^Upravo tako.Jaka SingleGPU karta i to je to.Manje glavobolje oko svega.
Ako se bas zeli imati dual GPU kombinacija, bolje je dodati jos jednu kartu, jer lakse moze da se odstrani ako performanse ne zadovoljavaju :p

Pa ja ti lepo kazem da sam se zeznuo sto sam uzeo GTS umesto 3870x2.
Meni bas nista ne znaci da ubodem 16+k poena u 3DMarku (naravno CPU je tu na 3.2GHZ, a grafika na 790/1800/2000).

Kazem ti da je 3870x2 po >>meni<< super kartica.

Da li je bolji 8800GTS koji ja imam ili 9800GTX od nje ? Ne znam, zavisi kako posmatras stvari. Ponavljam - JA sam se zeznuo kad sam kupovao grafiku sto nisam nju uzeo.

poz
M.

takođe smatram da ti je dobra odluka, a interesuje me po kojoj ceni bi sad mogao da prodaš taj 7950gx2, čisto informativno.

takođe smatram da ti je dobra odluka, a interesuje me po kojoj ceni bi sad mogao da prodaš taj 7950gx2, čisto informativno.

*** ne moze bas mnogo love da se izvuce s obzirom koliko sam je platio kad je bila nova. Prodacu je za 130e.

Poslednja izmena:
Gorane, malo je to komplikovano racunati. X1900 se prodaju po 80-90e bez problema, a 9850gx2 je brzi od njih za 30%, kolko onda traziti za njega ? Mozda 130e jeste malo "tesno" ali ni 9600gt nije 140e za svakog, a opet, 3850 je "tu negde" sa 7950gx2, pa ko voli nek izvoli, ima da bira...

Gorane, malo je to komplikovano racunati. X1900 se prodaju po 80-90e bez problema, a 9850gx2 je brzi od njih za 30%, kolko onda traziti za njega ? Mozda 130e jeste malo "tesno" ali ni 9600gt nije 140e za svakog, a opet, 3850 je "tu negde" sa 7950gx2, pa ko voli nek izvoli, ima da bira...

Kad izlazi taj 9850gx2? kad je tako jeftin :D

Slazem se da 7950gx2 vredi te pare,to je mozda i brza kartica u nekim naslovima od 9600gt,treba videti.

loool :D smoto sam zeca :d

brza od 9600gt ? Komsija, mislim da ti prvo treba da probas 9600gt uzivo posto olako iznosis neke zakljucke. to sto je karta 9600GT nije isto sto je 8600 ili 7600. Karta radi skoro kao 8800gt u vecini igara do 1680x1050 rezolucije.

Poslednja izmena:

Ne verujem da je 7950gx2 brzi od 9600GT. Suludo je tako nesto ocekivati. 3850 "otresa" sve 1950xtx varijante, a o 7900GTX da i ne govorimo. Recimo da je 9600GT tu negde sa 8800GTS 320MB (ja bi rekao da je i bolji, da je skoro sto i 8800GTS 640MB), a bas me zanima kako to 7950gx2 moze "na crtu" sa 8800GTS (g80)? Ipak je to SLI karta i ne znaci da ce svuda i uvek raditi 2x brze. Ako 9600GT kosta 140eura (na bar 5 mesta), a znamo da je 7950gx2 sporiji, recimo taman da bude 120eura. Sada kada na to dodamo da ta karta "vuce" bas dosta struje i da se greje i da je polovna, ne moze biti vise od 100e. 7900GS i x1950pro realno vrede 60-65eura jer je 3850 "skliznuo" na 110eura. Znam ja da je tesko realno gledati na situaciju, akda se zna da je neko dao 400e+ za 7950gx2.

Ja jedva cekam dam kad ce neko integrisati CPU i GPU u jednu kombinaciju i da kad kupujem kupim lepo...

0.single core ekstremno mala potrosnja i sposobnost samo za prikaz vrhunskog 2D pirkaza sa malo 3D mogucnosti(aka office varijanta)
1.proc dvojezgreni sa malom potrosnjom,malom kolicinom cashe i sposobnoscu da odradjuje 3D aplikacije na nivou sadasnjeg recimo 8400/2400/3450 posebnog(aka diskretnog) grafickog resenja
2.proc visejezgarni sa ok potrosnjom,prilicnom kolicinom cashe i sposobnoscu da odradjuje 3D aplikacije na nivou sadasnjeg recimo 9600/3850 resenja
3.proc opaki klokovani multicore,ogromna potrosnja i cashe i sposobnosta samo za prikaz 3D nivoa grafike koja je potrebna za neke montaze,obrade itd
4.i cetvrta maximalna varijanta za sve nas stoke koji zelimo da jednostavno kupimo,sednemo i kazemo: "Dao sam pare toliko i toliko XXXXeura i zelim da kad instaliram najnoviju igru koja je u trenutku izdavanja CPGPU resenja bila najzahtevnija da je on odradjuje bez trunke znoja...

Treba se manuti vise ovih posebnih grafa itd i lepo integrisati sve u jednom procesoru koji bi lepo zalemio na plocu zajedno sa ramom i da ne pomisljam vise da mogu(tj da imam mogucnost) upgrade...

Ja na mom primeru konfe sam donekle spokojan...znam da ne mogu nista povoljnije a da nije 200e da uzmem za AGP,procesor nemam bolji da ubodem 939(mislim ima ali na kasicicu) ploca takodje...ram popunio sve slotove...
znam da ne mogu da upgradujem i da ocu i eto izgubi se zelja za upgradeom...

Izvinjenje za OFF ali sam morao da se istresem malo a nazalost ova tema mi izgledala kao pravo mesto za to

^To vazi u idealnom svetu gde sve dual-gpu varijante bivaju podrzane od pisaca drajvera...
No, realnost je surova:
assassins_creed_d9_graka_02.png

ili dok nije procitao test 8800GT roundup na benchu ;)

HHhmmm... tek sam sad primetio ovu temu....

Ne znam sta da kazem... mislim da nije fer pljuvati po bilo kojoj kartici (proizvodjacu), jer jednostavno to nisu ista graficka resenja. Nekom vise godi ATI a nekom Nv...
Moje licno misljenje jeste da je 3870x2 dobra karta, ima sirovu snagu i to je za postovanje ali cini mi se da sam ja ipak onaj kome Nv vise odgovara. Odatle moja zelja da prodam ovu kartu.

Izasao je nov asusov fabricki driver za x2 (jer atijev referentan driver iz nekog razloga gasi jedan gpu) i mislim da se moze ocekivati neki boljitak, nisam ga jos instalirao jer sam skinuo za vistu 32bit koju nameravam da instaliram u toku nedelje.

^To vazi u idealnom svetu gde sve dual-gpu varijante bivaju podrzane od pisaca drajvera...
No, realnost je surova:
assassins_creed_d9_graka_02.png

nije merodovan test!!! 8.3 Catalyst provereno obara performanse i to debelo!!! Sa 8.3 imao sam 12000 u 3dmark06, sa fabrickim 17900 u 3dmark06!!!

PS: Eto koliko jedan review moze da bude totalan promasaj!

Edit: Eto potvrde iz mog ranijeg posta da 8.3 bukvalno gasi jedan gpu, pogledajte rez za 3870 i za 3870x2, gotovo isti...

Poslednja izmena:
Pa da, zato sam i rekao da sve zavisi od toga kako napisu drajvere...stalno neko jurcanje za drajverom koji nece praviti sr*nja dok svi ostali na miru prelaze igru.

nije merodovan test!!! 8.3 Catalyst provereno obara performanse i to debelo!!! Sa 8.3 imao sam 12000 u 3dmark06, sa fabrickim 17900 u 3dmark06!!!

PS: Eto koliko jedan review moze da bude totalan promasaj!

Edit: Eto potvrde iz mog ranijeg posta da 8.3 bukvalno gasi jedan gpu, pogledajte rez za 3870 i za 3870x2, gotovo isti...

al to je zapravo veoma lose !!! Ti komapniji poveris poverenje u vidu kupovine karte poput X2 i cime ti oni uzvrate ?! Jel to ono sto ocekujes da dobijes za uzvrat ?! Hvala lepo...

@gx-x: ti nisi tipican srbin ! :d

Mojoj firmi stigne oprema - gomila opreme, i mi se organizujemo i napravimo red za unosenje u zgradnu - kad ono CAP odmah 20-30 penzosa staje u red... sta ces... refleks, vole to :d

@gx-x: ti nisi tipican srbin ! :d

Mojoj firmi stigne oprema - gomila opreme, i mi se organizujemo i napravimo red za unosenje u zgradnu - kad ono CAP odmah 20-30 penzosa staje u red... sta ces... refleks, vole to :d

:zgran: :d Legendo :d E sad vise ne znam sta mi je milije, tvoj avatar ili ovaj prethodni post :D

Nazad
Vrh Dno