Šta je novo?

Radeon HD 7950 vs. GeForce GTX 660 Ti revisited

Jeste ali zaslužuje posebnu temu te ćemo je odmah osamostaliti.

Test kao test nek ostane posto se tice GTX 660 Ti pa ko zeli da se interesuje nek pogleda ali posebna tema mislim da nije pozeljna videli smo svi krajnji ishod !
Samo ce se pretvoriti u spam i bespotrebnu raspravu koja ne vodi nicemu!Mozda i nece posto posle onog mislim da vise niko nije zainteresovan da o tome polemise !
Ja svakako nisam!
Kako god vi odlucite..

Šta takođe?

U testu ima nelogicnosti, da li je zbog toga sto je koriscen W8 ili nesto drugo, u to necemo ulaziti, a evo o cemu se radi:

W8 - http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited/9

W7 - http://techreport.com/review/23419/nvidia-geforce-gtx-660-ti-graphics-card-reviewed/7 ...pa nek prosudi sam onaj ko misli da mu je ovo potrebno.

Ne kapiram o kojim nelogicnostima tacno govoris, o tim da je u dva testa dobijen razlicit rezultat za 7950 u prosecnom fps, pa normalno, prvo zato sto SKYRIM nema benchmark, vec se koristi fraps, a drugo zato sto od jednog do drugog testa postoji nekoliko generacija novoizaslih drajvera. Sve to itekako utice na test.

Mislim da tvrdnaj W7 vs. W8 "ne drzi vodu" jer nesto nisam video da se ATI zali da nema finalne i jako dobre drajvere za Windows 8, cak naprotiv:

Never Settle: Amazing new drivers for gamers and Windows 8 users!

http://sites.amd.com/us/game/Pages/game-home.aspx

Sustina testa nije ni bio prosecan fps vec varijacija istog i pojava tzv microstutteringa. Autor testa ukazuje da prosecan FPS nemora (ali moze) ukazivati na glatkocu rada istog. Moguce je i na kartici sa nesto manjim prosecnim fps imati bolju glatkocu bas usled nepostojanja mikro "trzanja". Ova pojava moze biti izrazena na SIngle GPU kartama ali je mnogo karakteristcnija za SLI i CF konfiguracije.

Poslednja izmena:
Ne kapiram o kojim nelogicnostima tacno govoris, o tim da je u dva testa dobijen razlicit rezultat za 7950 u prosecnom fps, pa normalno, prvo zato sto SKYRIM nema benchmark, vec se koristi fraps, a drugo zato sto od jednog do drugog testa postoji nekoliko generacija novoizaslih drajvera. Sve to itekako utice na test.

Mislim da tvrdnaj W7 vs. W8 "ne drzi vodu" jer nesto nisam video da se ATI zali da nema finalne i jako dobre drajvere za Windows 8, cak naprotiv:

Never Settle: Amazing new drivers for gamers and Windows 8 users!

http://sites.amd.com/us/game/Pages/game-home.aspx

Sustina testa nije ni bio prosecan fps vec varijacija istog i pojava tzv microstutteringa. Autor testa ukazuje da prosecan FPS nemora (ali moze) ukazivati na glatkocu rada istog. Moguce je i na kartici sa nesto manjim prosecnim fps imati bolju glatkocu bas usled nepostojanja mikro "trzanja". Ova pojava moze biti izrazena na SIngle GPU kartama ali je mnogo karakteristcnija za SLI i CF konfiguracije.

E u jednom ima a drugom nema, o toj nelogicnosti, a da li je do w8 ili nesto drugo razbirajte...

Moguce, ali to isto nigde i ne pise, znaci mozda jeste mozda nije, meni eto deluje nerealno da u jednom testu necega( "time spent beyond 50ms") ima 0 a u drugom 82, nek nudi svako i nek zakljucuje, ok :).

Gorane, test je takav kakav je. Vecina ljudi je reklo svoje misljenje. Kakav su problem oni imali na testu mozemo samo da nagadjamo ali cinjenica je da je na testu 7950 ispala kriminalno losa a svi znamo da ona to nije. Eto ti najveca nelogicnost. Dali je driver kriv, neispravna kartica ili WIN 8, ko zna. Opet kazem, mislim da je jako neozbiljno sto su koristili beta driver. Win 8 je posebna prica i o njemu necu ni da pricam.

Mozda je i to sto kazes, izabrana druga scena. Ako zelis u to da verujes slobodno izvoli.
Mozda oni taj test nisu ni radili nego su nalupali cifre bezveze i okacili. Glupost.

Stvarno je neozbiljno pljuvati nesto, suditi o karti na osnovu testa i pricati o nekim problemima koje niko nema.
Dajte zivog coveka, od krvi i mesa, da kaze da ima problem sa stuteringom na single karti i nema problema.

Neka je tema razdvojena, nema smisla vise da trujemo temu o 660TI jer se najmanje o njoj radi.

bolje je ovako, jesmo brate zagadili 660ti temu :)

Bolje je ovako, ali kao sto @Saj-a rece kad se pojavi neko sa HD7950 karticom ko ima ovaj problem, onda se moze nastaviti sa raspravom, do tada nek oni odgonentnu jesu li im driveri ili kartica ili win 8 krivi to je njihov problem ;)

Ljudi,

vidite li vi da je u ovom testu korišćen potencijalno "problematični" Sapphire HD 7950 Vapor-X?
Nigde nisam video screenshot iz GPU-Z ili slično, samo kazu nova boost verzija bios-a...
Ova kartice je znala da throttluje, zar ne.

Poslednja izmena:
da, to je onaj problematichni safir.
shteta shto nisu gledali temp naponskih.....mada, koliko se secam taj safir je koliko toliko radio normalno na defaultu.....ili pak ne....?

Da to je taj problematični Vapor-x 7950, imao sam i zamenio za flex, evo ovaj radi ko Doxa. Znači kartica je throtlovala, kad se pregreje naponska spusti amperažu na nekih 30A, a frejm rate padne upola i tako onda stalno brlja gore dole, baš sam pratio taj problem na windowed screen Warhead benchmark, sa svim onim sranj..ma za monitoring... Al su pogodili test, svaka im čast.

Imao je taj Sapphire jos jedan "feature", da protrese sliku kaa na starim monitorima "degauss".

Da li baš svi Sapphire 7950 Vapor-X imaju problematično hlađenje VRMa? Zna li neko? Čini mi se, iz 7950 teme, da je batch koji je stigao u Emmi bio 100% loš.

Nema veze s emmijem, cela serija je tropa! Zaobići u širokom luku.

Ljudi,

vidite li vi da je u ovom testu korišćen potencijalno "problematični" Sapphire HD 7950 Vapor-X?
Nigde nisam video screenshot iz GPU-Z ili slično, samo kazu nova boost verzija bios-a...
Ova kartice je znala da throttluje, zar ne.

Pa pise da su stavili MSI 7950 non-boost i dobili slicne rezultate - drugi pasus. Video:

[YOUTUBE]NLcq6IQz-sM[/YOUTUBE]

Probao sam Skyrim istu scenu kao oni, podesavanja sve na maksimumu 1920x1080 kod mene, meni igra leti, tako da ne bih se previse uzdao u taj njihov metod testiranja... Znaci 60FPS leti, dok recimo na 40 i manje primeti se pad, tako da bih se ja drzao tradicionalne metode testiranja sa prosecnim i minimalnim frejmrejtom.

Ma, OK tako pise, ali " non-Boost Radeon HD 7950 card from MSI " radi na 800Mhz core clock,
i ne moze to biti isto kao 950mhz (skoro 20% ubrzanja...), tako da mi ni to nije bas najjasnije :(
Mislim da je test ipak urađen ofrlje...

Poslednja izmena:
Ovaj video prikazuje usporenu scenu i treba da se vidi skokovitost, ali ujednacena, taman kolika i jeste razlika izmedju 2 frejma, medjutim ovde se jasno vidi da na 7950 ima "jakih" skokova i te neujednacenosti duzine renderovanja frejma, e to je taj micro stuttering. Povremeno naidje frame koji se iz nepoznatih razloga predugo renderuje. Nije to problem GPU-a, ima taj GPU snage i na bacanje, to je do drajvera. Treba to malo bolje da ispeglaju, nista vise. Jedini problem je sto peglaju vec 12 meseci i jos nisu ispeglali.

Neki su kukali na Windows 8, zasto nije testirano na Windows 7 OS. Autori su uocili kritiku.

http://techreport.com/review/24022/does-the-radeon-hd-7950-stumble-in-windows-8

Nazalost rezultat je isti ili reklo bi se i nesto losiji. Problem kod svih nas izaziva izgleda to sto je ovo jedan novi prilaz testiranju, ovako se do sada nije testiralo. Ako vec svi insistiramo an 4xMSAA i 16xAF, zasto en bi insistirali i na igranju bez micro stutteringa. neki ce reci primecuju, neki ce reci ne primecuju. Sve je to stvar od coveka do coveka. Neko vidi koristi od 4xMSAA (umesto 2xMSAA ili FXAA), neko ne vidi. Nekome je i 30fps dovoljno da kaze da ne secka, nekima ni 60 nije dovoljno (ko je rekao counter strike?), ali cemo se svi sloziti da je test koristan jer otvara neka nova pitanja.

Njihov način testiranja je jedinstven na internetu i premda mi se na samom početku nije dopao (pratim njihove testove odavno) kasnije sam prihvatio takvu analizu i sada obavezno pogledam kako se karte ponašaju, odnosno kako se drajveri nose sa hardverom koji imaju na raspolaganju.

ja do sada nisam imao taj problem u igrama, ali postoji opcija za njegovo uklanjanje... pa ako je neko kod sebe primetio stuttering moze da proba.
st.jpg

Obratite paznju na diskusiju izmedju 4:15 i 6:25.

[YOUTUBE]5xfHEu7JCz8[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno