Šta je novo?

Radeon HD 5770 review (Crossfire)

.. i na kojoj je to slaba karika , ne moraju obe da pucaju na istom kloku.

Tacno tako!

Sad sam ih malo izmucio, :) i nisu neki primerci barem kad rade zajedno naravno. Stabilni Vantage, Heaven i Crysis sam ostvario samo do 910/1300.

Sto se hladjenja tice tu je Asus je uradio dobar posao, karte se u zatvorenom kucistu greju do max 70 stepeni pri nekih 50 posto obrtaja.

Nije lose, uvek moze bolje :smoke:

Pri ovoj drugoj slici gde je cpu klokovan, skor mu je preko 18k. A grafikama je nesto preko 17k. Kod mene je cpu skor 7k a gpu 16800.
Da li to znaci da ovaj skor cpu i ne utice toliko na skor gpu. tj. dal je moguce da toliko malu razliku pravi i u igrama ?

Pri ovoj drugoj slici gde je cpu klokovan, skor mu je preko 18k. A grafikama je nesto preko 17k. Kod mene je cpu skor 7k a gpu 16800.
Da li to znaci da ovaj skor cpu i ne utice toliko na skor gpu. tj. dal je moguce da toliko malu razliku pravi i u igrama ?

Zavisi u kojim igrama. Neke trose skoro samo grafu , a neke bogami i cpu, kao npr. u gta4 razlika izmedju x2 i x4 je velika...tu se jako primeti i razlika izmedju x4 na 3.1GHz i 3.8GHz

@pajam24

Možeš li molim te da pustiš 3d Mark06, kad budeš imao vremena, baš me zanima skor...

Uh vidi vidi, izasao je model 5770 sa slicnim kulerom kao na lightning verzijama xexe :

http://www.guru3d.com/article/msi-r5770-hawk-review/

..sta ce 2 venta, zar ne bi trebala to biti hladna karta.. Mozda stavljaju ode neke druge koja se ne prodaje ili se slabo prodaje ,a oni narucili previse kulera za nju...na onu V2 stavljen je vent od 9800
five_pictures1_20091216105953.jpg
five_pictures3_a729f7f3ea5881c2e875a888ecb811c1.jpg

Stavili su kuler kao da je neki 4870 x2 ili jaci GTX u pitanju, a ne hladna i ekonomicna 5770 :smoke:

Ali sto se mene tice sve pohvale za MSI, stvarno su za respect u poslednje vreme. Jedino ako sam dobro procitao review bice skuplja od obicnih za 20ak eura sto u ovoj klasi nije zanemarljivo.

Edit: ''The HAWK edition will be launched at 195 USD, and we feel that even if you would not overclock, the extra ~20 bucks is well invested.'':trust:

Poslednja izmena:
Evo jedno pitanje. Posto imam AMD Phenom II X2 550 @ 3.7, zanima me hoce li mi on biti usko grlo za crossfire i koliko velik ce biti pad u performansama?

Ma nece furaja samo ako lepo procitas ceo post i izvuces iz konteksta price mozes i sam da svatis da nece i ako se desi da negde neki frejm ode haha nece to biti neki veliki gubitak.POzz!!

Hvala ti, nego sam vidio negdje da npr. Dirt 2 ne podrzava crossfire ako nemas quad, pa eto da pitam.

Kako to da nisi uspeo da otkljucas bar jos jedno jezgro na 550?

Otkljucao sam 4 jezgra, ali posle 30 sec Prime-a error. Isto i sa 3 jezgra.

Poslednja izmena:
Mozda budes imao mali pad performansi zato sto ti je jedan 2.0pcie 4x.

Poslednja izmena:
Pa ne znam, sta ti mislis, nemam nikakvog iskustva do sad sa crossfire. Da li da se uzima jos jedna grafa ili ne?

Da , ako je to ova ploca
P_500.jpg

2 x PCIe 2.0 x16 (blue @ x16 mode,gray @ x4 mode)
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=fcsXWSxnhzZE9rnR
Kad ukljucis 2 grafe mislim da ce obe da idu x4, zavisi koliki je total data rate grafe u tvom slucaju 5770 = 4.8Gb/s , a PCI-e 2.0 4X = 2GB/s total bandwidth
E sad ne znam da li sam dobro provalio ovo ;).. lako je moguce da nisam
perfrel.gif

znaci obe ce da rade na 95% po ovom gore

:) ovo nije testiran crossfire, nego jedna kartica stavljena u 16, 8, 4, 1x pcie slot :) ne mora da znaci da bi isti drop% bio u cf, mada ne verujem ni da bi mnogo odstupao

Pa ne znam, sta ti mislis, nemam nikakvog iskustva do sad sa crossfire. Da li da se uzima jos jedna grafa ili ne?

Bolje te pare sto bi dao za jos jednu grafu ulozi za zamenu CPU-a, i uzmi neki X4 965 C3. Meni je razlika izmedju X2 i X4 u GTA 4 15 frejmova(35fps=X2 , 50fps=X4). Sve igre sto sad izlaze rade na 4 jezgra. Jedna 5770 je dovoljno za sve na high.

Bolje te pare sto bi dao za jos jednu grafu ulozi za zamenu CPU-a, i uzmi neki X4 965 C3. Meni je razlika izmedju X2 i X4 u GTA 4 15 frejmova(35fps=X2 , 50fps=X4). Sve igre sto sad izlaze rade na 4 jezgra. Jedna 5770 je dovoljno za sve na high.

Taj procesor su bacene pare nek uzme neki jeftiniji X4 AMD pa nek ga overklokuje ili nek kupi X3 425 pa nek ga otkljuca...

Zavisi, ima ljudi koji imaju fobiju od overkloka. Mada ako budeš imao sreće, možeš lako overklokovanjem 550be ili 720be, da dobiješ stock 965be...

Taj procesor su bacene pare nek uzme neki jeftiniji X4 AMD pa nek ga overklokuje ili nek kupi X3 425 pa nek ga otkljuca...

...naravno , ako mu nije bitna brzina na oko 4GHz za svaki dan moze i jeftiniji. Vidim ljudi drze athlon-e X4 na oko 3.6GHz, a mnogi otkljucaju i L3 kesh. Razlike izmedju 3.6GHz i 4GHz ima...e sad da li vredi ta razlika 50-60 evra... U svakom slucaju ako uzme jeftiniji nece znati kako ide GTA 4 na 4GHz , posto klok tog jeftinijeg na 4GHZ bi spadao u domen naucne fantastike;)....a moci ce da proda bolje 965 kad bude menjao za nesto jace...

...naravno , ako mu nije bitna brzina na oko 4GHz za svaki dan moze i jeftiniji. Vidim ljudi drze athlon-e X4 na oko 3.6GHz, a mnogi otkljucaju i L3 kesh. Razlike izmedju 3.6GHz i 4GHz ima...e sad da li vredi ta razlika 50-60 evra... U svakom slucaju ako uzme jeftiniji nece znati kako ide GTA 4 na 4GHz , posto klok tog jeftinijeg na 4GHZ bi spadao u domen naucne fantastike;)....a moci ce da proda bolje 965 kad bude menjao za nesto jace...

Prijatelju, odradio sam test u GTA4 preko benchmarka iz igre na 3,5ghz i na 3,9ghz 4-jezagrac 6mb L3 kesha, razlika je pola frejma, a kako si ti saznao kako to ide GTA4 na 4ghz>?

Prijatelju, odradio sam test u GTA4 preko benchmarka iz igre na 3,5ghz i na 3,9ghz 4-jezagrac 6mb L3 kesha, razlika je pola frejma, a kako si ti saznao kako to ide GTA4 na 4ghz>?

Nisam probao na 4GHz, ali sam pre neko vece igrao na 3.9GHz jedno 4-5 sati i samo mi se komp ugasio:crash:. Morao sam napajanje par puta ukljuc-iskljuc da bi ponovo upalio...Inace na 3.8GHz nisam imao problema pa sam vratio. Nisam probavao na 3.5GHz, ali sam na 3.1GHz probao davno i ima razlike u odnosu na 3.8-3.9. Nepojm zasto mi nece benchmark u gta4. izbaci me na desktop kad probam...

Nisam probao na 4GHz, ali sam pre neko vece igrao na 3.9GHz jedno 4-5 sati i samo mi se komp ugasio:crash:. Morao sam napajanje par puta ukljuc-iskljuc da bi ponovo upalio...Inace na 3.8GHz nisam imao problema pa sam vratio. Nisam probavao na 3.5GHz, ali sam na 3.1GHz probao davno i ima razlike u odnosu na 3.8-3.9. Nepojm zasto mi nece benchmark u gta4. izbaci me na desktop kad probam...

Nesto ti nije u redu sa racunarom, proc ili memorija nisu stabilni definitivno, mozda je napajanje suvise slabo da gura overklokovanu masinu cim se iskljucuje.

Ako se setim veceras stavicu rezultate na 3,5ghz i 3,9ghz, pola frejma razlika.

@Prostreet:
Da li si radio poredjenje GTA 4 na X3/X4 procesorima sa i bez L3 kesa? Bas me zanima koliku razliku pravi L3.

@Prostreet:
Da li si radio poredjenje GTA 4 na X3/X4 procesorima sa i bez L3 kesa? Bas me zanima koliku razliku pravi L3.

Pravo da ti kazem nisam to odradio, ali ako me ne bude mrzelo odradicu, znam samo da je primetan skok bio ovako bez testova, kazi ga subjektivan :D kada sam sa X3 710, presao na ovaj procesor.

Jos nesto graficka je nategnuta na 100% tako da ako klok procesora utice onda bi to bez greske moralo da se pokaze na mom racunar, te je dobar za testiranje dobitka u frejmovima kada se oc procesor.

Nazad
Vrh Dno